εγω θα σου ελεγα να βαλεις στις 2 ακρες των κουτιων κρικους (για να μπορεις να τα γαντζωσεις) και να χρησιμοποιησεις μια τροχαλια
εγω θα σου ελεγα να βαλεις στις 2 ακρες των κουτιων κρικους (για να μπορεις να τα γαντζωσεις) και να χρησιμοποιησεις μια τροχαλια
Φιλε el_hymador σε καταλαβαινω απολυτα καθως εχουμε στην οικογενεια πολλα μελισσια και το προβλημα του βαρους δεν παλεβεται με τιποτα .
Το συστημα που σκεφτηκες ειναι πολυ καλο αλλα πιστευω πως στο τελος θα εχεις προβλημα με την μεταφορα του ιδιου του εργαλειου.
Καλυτερο μου ακουγεται το συστημα που προτεινε ο φιλος πανω στην φιλοσοφια του paddock σταντ μηχανης καθως και ελαφρυτερο θα ειναι και πιο ευκολο στην μεταφορα .
(σορρυ δεν ειμαι καλος στα σχεδια αλλα θα το δοκιμασω και εγω και αμα δουλευει θα σου στειλω φωτο).
Υπομονη σε λιγο καιρο θα ερθει και εδω η πατεντα του ελληνα μελισσοκομου που επιτρεπει την εξαγωγη μελιου χωρις ανοιγμα της κυψελης.
http://www.ellinikomeli.gr/el/meliss...ucts/463-bsdoa
![]()
![]()
δεν χρειαζεσαι κανενα μιχανισμο.Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Κυψελες
Ναι
Ξυλο
![]()
οι κυψελες ειναι ευρωπαικες??
τα κιλα πανω απο 40 δεν ειναι με την καμια οσο και τιγκα να ειναι στο μελι.
το μονο που θες ειναι μια σπατουλα, αλλα οχι αυτες τις ασχημες τις χοντροκομενες, αλλα πιο λιγεροκορμες, απο την φωτο η πρωτη απο δεξια.
οσο προπολη και να εχει (για την εποχη λιγο χλωμο να στο πλακωνουν στην προπολη) την χωνεις αναμεσα και δουλευωντας της ως μοχλο ξεκωλας οσα πατωματα θες.
σηλωνε ολα τα βαρη σωστα απο τα ποδια και οχι απο την μεση, ωστε να μην ζοριζεις ασκοπα την μεση και θα εισαι μια χαρα.
τοποθετησε τις κυψελες πανω σε τσιμεντολιθα και ετσι δεν θα πιανουν υγρασια απο κατω, θα ειναι πιο ψιλα και με δευτερο ή και τριτο πατωμα θα σου ερχεται σε σωστο υψος.
οτι συστημα ανυψωσης και να χρησειμοποιησεις εαν δεν χωσεις την σπατουλα αναμεσα θα στις συκωνει και τις 2 ή και τις 3 μαζι, εχει πολυ δυναμη η προπολη.
![]()