Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 147

Θέμα: Όταν λέμε δικύλινδρος κινητήρας τι εννούμε?

Παλαιό μέλος
    εγκυκλοπαιδικες αλλα και συγκεκριμενες.

Εχουμε μια διαμαχη με τον αδερφο μου ,θελει TDM θέλω Hornet αλλα θα παρουμε 1 μηχανη και προσπαθω να υπερισχησω απεναντι του να του δειξω οτι καλυτερα να παρουμε ενα 600κιβ παρα 900 κιβ,και να μας φευγει ο κουκος αηδονι στην βενζινη και γενικα,σαν "μαουνα".Ξερω δεν εχουν καμια σχεση,οι μηχανες αυτες αλλα εκει κολλαμε :P

Απλα προσπαθω να καταλαβω αυτο το ρημαδι το TDM γιατι εχει δικυλινδρο κινητηρα που ολοι στολιζουν με πολλα επιθετα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LordVeyron
    εγκυκλοπαιδικες αλλα και συγκεκριμενες.

Εχουμε μια διαμαχη με τον αδερφο μου ,θελει TDM θέλω Hornet αλλα θα παρουμε 1 μηχανη και προσπαθω να υπερισχησω απεναντι του να του δειξω οτι καλυτερα να παρουμε ενα 600κιβ παρα 900 κιβ,και να μας φευγει ο κουκος αηδονι στην βενζινη και γενικα,σαν "μαουνα".Ξερω δεν εχουν καμια σχεση,οι μηχανες αυτες αλλα εκει κολλαμε :P

Απλα προσπαθω να καταλαβω αυτο το ρημαδι το TDM γιατι εχει δικυλινδρο κινητηρα που ολοι στολιζουν με πολλα επιθετα?
    1ον : Αδερφια ? Και να μοιραζονται την ιδια μηχανή ? ---->

2ον : Μη ρωτας εδω μεσα για TDM. Δεν θα παρεις αντικειμενικες αποψεις για το ειδος της μηχανης (παρα μόνον για τους αναβατες της , την πλειοψηφια τους δηλαδη).

Παλαιό μέλος
    ναι αναγκαστικα δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως για αυτο.

Γιατι,εδω μεσα ειναι ολοι υπερ της TDM ?κυριως εγκυκλοπαιδικα θελω να μαθω και μετα τα υπολοιπα...

Υπερ των TDM?

Παντως ως προς την ερωτηση σου. Εγω θα πηγαινα με 1000 για Hornet! Τα εχω οδηγησει και τα 2 και το Hornet ειναι αρκετα καλυτερο σε αισθηση και καταναλωση.
    Ciao Super Sic...

Παλαιό μέλος
    και εγω μαζι σου ειμαι....

αλλα πρεπει να βρω επιχειρηματα εναντιων του TDM ωστε να περασει το δικο μου

Ειναι βαρκες, ειναι για καγκουρες με ασπρα γυαλια-βερμουδα-σαγιοναρα, δεν στριβουν, ειναι αθλια σε εμφανιση, ο ηχος τους ξυπναει και πεθαμενο με τον ασχημο τροπο ομως (αθλιος ηχος)...

Στην τελικη, παρτον και πηγαιντε μια βολτα στην παραλιακη στην Αθηνα αυτες τις μερες και θα τα δεις ολα αυτα ζωντανα μπροστα σου

Για Ζ750 δεν το ψαχνεις καθολου ε? Αρκετα οικονομικο, γρηγορο, ομορφο.
    Ciao Super Sic...

Παλαιό μέλος
    το Ζ750 είναι η ερωμένη που δεν θέλω να πάω μαζί της...

Το Hornet Με έχει κερδίσει εδώ και καιρό ,και όταν το είδα και απο κοντά απο άτομο που μιλήσαμε (JoyRider) όλα πήγαιναν ρολόι... και πάνε .

Αλλά κόλλημα είναι το TDM ,και όχι τίποτα άλλο πρέπει να ακούσω και λίγο παραπάνω γιατί όσο να'ναι δεν θέλω να χαλάσω χατήρι αδερφός μου είναι με καταλαβαίνετε πιστεύω.Αλλά όχι και να περάσει πλήρως το δικό του... :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αν ο αδελφος σου ειναι ποζερας, ΠΡΕΠΕΙ να παρει TDM...και να βαλει και ακραπες επανω...
    απο την αλλη θελετε να μοιραστειτε μια μηχανη---->:rotflmao: :rotflmao:

στο θεμα μας.
    ο δικυλινδρος εχει μεγαλυτερη επιταχυνση και καλυτερο τραβηγμα στον δρομο στις χαμηλες και στις μεσαιες στροφες. δλδ μεταξυ 2χιλ και 7χιλ στροφων.
    ο τετρακυλινδρος εχεις μεγαλυτερη επιταχυνση και καλυτερο τραβηγμα στον δρομο στις ψηλες στροφες. δλδ απο 7-8 μεχρι 12-13.

με την καταναλωση δεν μπορεις να ξερεις τι γινετε. μπορεις να δουλευεις ενα τετρακυλινδρο στις 4χιλ στροφες με 6η ταχυτητα (χωρις να σκορτσαρει) και να σου καψει πολυ λιγοτερο απο εναν δικυλινδρο που δουλευει επισης στις 4χιλ στροφες και 6η.

επισης αν δεν οδηγησετε ενα δικυλινδρο και ενα τετρακυλινδρο δεν θα τα καταλαβετε ολα αυτα που σας λεμε εδω μεσα...

Παλαιό μέλος
    όχι δεν είναι αυτό ειδικά δεν είναι με τίποτα,αλλά είναι το όνειρο του εδώ και χρόνια για αυτό έχει τέτοιο κόλλημα,αυτό και το V-Strom αλλά εμένα δεν μ'αρέσει καθόλου το V!To ΤDM δεν με χαλάει αλλά σαν την σφίγκα δεν είναι...

Ναι,κατάλαβα το θέμα με τον κινητήρα και διαβάζω ένα κείμενο απο ένα λινκ που μου έδωσε μέλος απο εδώ μέσα.

Για τι χρηση το προοριζετε? Γιατι μεσα στην πολη, V-strom και TDM ειναι αρκετα πιο δυσκολα να τα κουμανταρεις και να τα οδηγησεις απο ενα Hornet.
    Ciao Super Sic...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ρε τον αδερφο! Και V-Strom και TDM; To Varadero πως και δεν του αρεσει;

Να σου πω κατι; Πρωτα απο ολα αν δεν εχετε ξαναοδηγησει μηχανη, μην παρετε καμια απο αυτες. Μοιραστειτε τα χρηματα και παρτε δυο μεταχειρισμενα με λιγοτερα κυβικα. Γιατι το σεναριο του να μοιραζεστε μια μηχανη απλα δεν παιζει (ακτος αν ειστε σιαμαιοι) και θα μαθετε με μεγαλυτερη ασφαλεια, ασε που αμα παρετε ενα δικυλινδρο και ενα τετρακυλινδρο θα διαπιστωσε τις διαφορες απο πρωτο χερι. Οχι 600 τετρακυλινδρο η δικυλινδρο 900 για πρωτη μηχανη, ειναι too much!

Παλαιό μέλος
    αρκετή πόλη καθημερινά και εξορμίσεις το Σ/Κ απο εμένα και κανένα ταξιδι Αθηνα,οταν θα κατεβαινει εκεινος με την μηχανη..

Δεν ειναι 1η μηχανη ουτε για εμενα ουτε για εκεινον,και εκεινος εχει παρει βολτα αυτες που θελει για αυτο εχει κολλησει,εγω δεν τις εχω παρει και ουτε θελω.Απλα απο κοινου και κυριαρχος θα ειμαι εγω επειδη θα τηνεχω παραπανω εντος πολης επειδη μενει εκεινος Αθηνα,οποτε οταν ερχετε εκεινος θα την παιρνει η οταν θα την κατεβαζει κατω αθηνα.

μαλιστα....
    καλα ειναι κ το 2 που θελετε ρε παιδες αλλα το θεμα με το μοιρασμα δεν θα βγει σε καλο....
    πιτσιρικαδες καποτε μοιραζομασταν ενα παπακι κ ολο μπουνιες κ κλωτσιες επεφταν.......
    μαζεψτε φραγκα κ αγοραστε ο καθενας την δικια του κ ουτε γατα ουτε ζημια.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LordVeyron
    αρκετή πόλη καθημερινά και εξορμίσεις το Σ/Κ απο εμένα και κανένα ταξιδι Αθηνα,οταν θα κατεβαινει εκεινος με την μηχανη..

Δεν ειναι 1η μηχανη ουτε για εμενα ουτε για εκεινον,και εκεινος εχει παρει βολτα αυτες που θελει για αυτο εχει κολλησει,εγω δεν τις εχω παρει και ουτε θελω.Απλα απο κοινου και κυριαρχος θα ειμαι εγω επειδη θα τηνεχω παραπανω εντος πολης επειδη μενει εκεινος Αθηνα,οποτε οταν ερχετε εκεινος θα την παιρνει η οταν θα την κατεβαζει κατω αθηνα.
    σαν να τα μπερδευεις...
    αυτος δεν ειναι Αθηνα και θα την παιρνει οταν ερχεται.
    καλα μεχρι εδω.
    εσυ (που εισαι Αθηνα) θα την εχεις για την πολη.
    μια χαρα και εδω.
    αυτος πως θα την κατεβαζει Αθηνα, αφου δεν θα την εχει εκει που ειναι εφ'οσον εσυ την εχεις στην Αθηνα?:hypnotize

εκτος αν εννοεις οτι θα την παιρνει και θα την πηγαινει εκει που μενει και μετα θα στην κατεβαζει...
    αυτο θα ειναι ενδιαφερον για σενα...πολυ...
    συνηθισμενος απο την μηχανη, θα ερχεται αυτος θα την παιρνει, θα την ανεβαζει εκει που μενει και μετα απλουστατα δεν θα κατεβαινει Αθηνα ποτε. και ΑΝ κατεβει...δεν θα το κανει με την μηχανη, γιατι θα το 'χει ξεχασει...εντελως τυχαια...

τοτε εσυ θα αναγκαζεσαι να πηγαινεις εκει που ειναι αυτος για να την παρεις..και μαζι με αυτην θα πεφτουν και τιποτα κλωτσομπουνιδια...και θα την παιρνεις και θα την κρατας Αθηνα..και οταν ερχεται αυτος να την παρει θα συνεχιζονται τα κλωτσομπουνιδια...
    και γενικα θα ειστε μια αγαπημενη οικογενεια, σε μια ωραια ατμοσφαιρα...
    :rotflmao: :rotflmao:

εχω πολυ ορεξη ο κΙορατας, βραδυατικο...

Welcome to my playground Το avatar του/της Toumpas
    Ο δικύλινδρος έχει καλύτερη ροπή από χαμηλά λόγω τις αδράνειας.

Τα πιστόνια που χρησιμοποιούν είναι πολύ μεγαλύτερα άρα και βαρύτερα. Τα βαριατά τους επίσης.

Οπότε λόγω τις αδράνειας, επειδή είναι βαριά, με το που ξεκινάνε την κίνηση τους, χρειάζεται ένα ΠΟΛΥ μεγαλύτερο φορτίο να τα σταματήσει ή να το πω ρεαλιστικά - να τα ανακόψει σε σχέση με τα ελαφρύτερα/μικρότερα τετρακύλινδρα πιστόνια.

Σκέψου το σαν μια αμαξοστοιχία που μπορεί να κινείται με 1εκ το δευτερόλεπτο αλλά οτι και να μπεί μπροστά το παρασέρνει λόγω τις τεράστιας αδράνειας λόγω του βάρους της.

Σαν αποτέλεσμα έχει το μειονέκτημα οτι λόγω του αυξημένου βάρους των εσωτερικών της δικύλινδρης μηχανής, δεν μπορεί να αυξήσει τις ίδιες στροφές με μια τετρακύλινδρη.

Μια δικύλινδρη μηχανή σε ίδιες υψηλές στροφές όπως μια τετρακύλινδρη - π.χ. 10.000 στροφές, και στα ίδια κυβικά π.χ. 600, αποδίδει πολύ λιγότερο έργο και καταναλώνει παραπάνω καύσιμο για να διατηρήσει τις στροφές της σε σχέση με τις σημαντικά ελαφρύτερες - ανα πιστόνι - τετρακύλινδρες μηχανές.

Ξεκαθάρισε το τοπίο περισσότερο τώρα;
    http://www.youtube.com/watch?v=GO0pxaHKjWU&feature=channel
    http://www.youtube.com/watch?v=iQ3JLDhsMaM&feature=digest

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Όταν λέμε του κουτιού....NR750 & RC30
    από Acacius στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2010, 07:24
  2. Οταν λεμε οτι δεν στριβουν...δεν στριβουν!!!
    από Xrider στο forum Cruiser, custom, chopper, bobber
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2010, 17:03
  3. οταν λεμε...
    από blackbusa στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2009, 08:00
  4. Τωρα Ciao και οταν λεμε ΤΩΡΑ εννοουμε ΤΩΡΑ!
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2008, 07:31
  5. τετρακυλινδρος ή δικυλινδρος κινητηρας?
    από kalant στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2006, 22:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF