Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 63

Θέμα: Αναλογικές Φωτογραφικές Μηχανές

Τουρίστας Φωτογράφος Το avatar του/της Greg61
    Έχω απ' το 1995 τη Nikon F4s http://www.kenrockwell.com/nikon/f4.htm, (βάλε απ' ευθείας τα λίνκ στον browser, δουλεύουν! ) αγορασμένη τότε πακέτο με τον Nikkor 80-200/2.8 AF http://www.kenrockwell.com/nikon/80-200mm-f28-af.htm.

Στά θετικά της, αναφέρω οτι συνεχίζει και δουλεύει κανονικότατα σήμερα, παρά τις πάνω απο 360.000 (τριακόσιες εξήντα χιλιάδες) λήψεις που έκανε στα χέρια μου, ήτοι πάνω απο 10.000 φίλμς και σλάϊντς μέσα σε περίπου 13 χρόνια επίπονης χρήσης.

Μηχανισμό κλείστρου πλήρη της άλλαξα (στο Δαμκαλίδη και φθηνά σχετικά) περίπου προ πενταετίας κι αφού ο πρώτος είχε "γράψει" ήδη πάνω απο 300.000 λήψεις.

Σήμερα, το σώμα το βρίσκεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο πάνω - κάτω στα 500 Ευρώ. Περίπου εκεί και κάτι λιγότερο, κινείται κι ο φακός που προανέφερα.

Η μηχανή έχει απο τότε ήδη τρία διαφορετικά συστήματα φωτομέτρησης ήτοι spot, centerweihted και matrix, φούλ αυτόματη εστίαση, δουλεύει AF μ' όλους τους φακούς με "κατσαβίδι", είναι πλήρως λειτουργική με φακούς σειράς "D" ήτοι μ' όσους έχουν χειροκίνητο δακτύλιο διαφράγματος και λειτουργεί στα modes "P" & "S" με τους νέους AF-S φακούς "G" χωρίς "κατσαβίδι".

Τα ηλεκτρονικά της βρίσκονται προστατευμένα μέσα σε χυτορητίνη και δέν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή μου κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία τους ακόμα και μετά απο αλεπάλληλες πτώσεις, αναφερθέν στο ίντερνετ απο τους κατόχους της.

Άν πρόκειται να πάς για φιλμάτη "τάνκ", στη συνιστώ ανεπιφύλακτα σάν αγορά.

Σάν πρώτο φακό μαζί της, σου συνιστώ τον Nikkor AF-S 28-70 D 2.8 http://www.kenrockwell.com/nikon/2870afs.htm, εκτός κι άν έχεις ήδη προσδιορίσει τις ανάγκες σου προς κάτι διαφορετικό σε εύρος εστιακών αποστάσεων.
    Πολλά, Καλά κι Ευχάριστα Χιλιόμετρα. Γρηγόρης Νάκος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ρε συ μαικτζι δεν χτυπας καμια polaroid λεμε να ξεμπερδευεις με φακους και σκανερ;
    Ασε που εχει αρχισει να τυπωνεται παλι film για polaroid και πωλειται κανονικα.
    http://the-impossible-project.com/
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

κι έχω και μιά λόμο άμα θες για δεύτερη :wacko: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Όπως δείχνει και το nick μου, έχουν περάσει καμιά 15αριά nikon απ'τα χέρια μου.
    Τρεία προτάσεις σε AF:

F90x. Ο άριστος συνδιασμός απόδοσης,στιβαρής κατασκευής, εργονομίας.

f4 πολύ βαριά, θορυβώδες και αργόAF, απολύτως αλεξίσφαιρη, πολύ καλή εργονομία.

F70. Ήταν το απόλυτο value for money,τώρα πια δεν έχει καμιά σημασία.

Από τον Αύγουστο που θα είμαι Αθήνα, μπορείς να περάσεις να δοκιμάσεις όσες μου έχουν μείνει.
    Δεν θα μπορούσε να κοιτάξει και την F75 ?

@Μιχάλη έχω και την F70 και την F75 αν έρθεις προς τα πάνω έλα να τις δοκιμάσεις

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Μαικ αν θελεις αξιοπιστια με λιγα λεφτα παιρνεις μια F,FE,FM (1,2,3) και τελειωνεις.Ουτε ηλεκτρονικα,ουτε κολληματα.Οπλιζεις και τραβας.Μια φορα στα χιονια στον Παρνασο κολησανε ολες οι autofocus λογω θερμοκρασιας.Η fm τραβηξε δυο φιλμακια χωρις προβλημα.
    Φακους μεταχειρισμενους βρισκεις παμφθηνους.Αν παλι θελεις καινουργιους η sigma εχει ατελειωτη γκαμα με αρκετα καλη ποιοτητα (παντα σε σχεση με την τιμη).
    Επισης αν βρεις μπορεις να χρησιμοποιησεις ρωσσικους φακους με βιδωτη μοντουρα (για zenith) και ανταπτορα σε μπαγιονετ με κανονικη φωτομετρηση.
    Αν βρεις ρωσσικο 100αρι η 105 παρτον με τη μια.Ειναι απο τους καλυτερους φακους για πορτραιτα (ειναι πολυ μαλακος φακος και καλυπτει ατελειες πανω στη ληψη.Τυφλα ναχει το φωτοσοπ).
    ΜΗΝ παρεις ζουμ φακους,δεν αξιζουν τα λεφτα τους.

Υ.Γ Εχω δει μια νικον fe που ειχε φαει σφαιρα (Βιετναμ).Ο τυπος συνεχισε να τραβαει κανονικα (ειχε αγιο λεμε) αφου η σφαιρα εξοστρακιστηκε στο ατσαλι του σωματος.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αν θες έλα να σου δώσω να δοκιμάσεις μια Minolta Dynax 505si που έχω με φακό 28-80 να δεις τα τι και τα πως .... πριν δώσεις χρήματα ....

Καθιστε ρε μαγκες γιατι μου εχετε βγει ολοι vintageαδες εδω μεσα.
    Και ρωταω!

Μπας και παιζει κανας Kiron 105mm 2.8 η κανας Helios 85 1.5 η εστω κανας παλιος Zeiss tessar η planar;
    Και με bayonet kowa βολευομαι μια χαρα, και αμα υπαρχει και κανενας βιδωτος αναμορφικος δεν σνομπαρω.
    Και τους tacumar του αγαπαω δε λεω.
    Αν υπαρχουν ολοι αυτοι ανταλασσονται με SV650 και δωρο χρηματικο ποσο της αρεσκειας σας.

:a47: :a47: :a47: :a47:
    -..Not Yet!

αναλογική με Polaroid πλάτη!

δεν παλευεστε Το avatar του/της ΜΟΖΑΡΤ
    συμφωνω και εγω αν μπεις στη διαδικασια να γινεις αναλογικος παρε μεσαιο φορμα .

τωρα απο νικον fm2 η καλυτερη μανιουαλ για μενα, δουλεμενη ασταματητα στο μαγαζι για πανω απο 30 χρονια.

και μετα αυτοματη θα σου ελεγα f5 ή f6.

ή f4 αν και σκλητροχειλη και με κουμπια που βολευαν πολυ να ειναι εντελως μανιουαλ. ειχε πολυ αργη εστιαση.

φιλμ σκανερ νομιζω καλυτερο απο αυτο που συνοδευει το noritsu mini lamp δεν θα βρεις στην αγορα.
    εγω εχω στο μηχανημα το ls-1100. οποτε θα σου προτεινα να πας σε ενα φωτογραφειο να σου τα σκαναρει
    καΛΑ πΛΑκα με κανεις?

δεν παλευεστε Το avatar του/της ΜΟΖΑΡΤ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Και ρωταω!

Μπας και παιζει κανας Kiron 105mm 2.8 η κανας Helios 85 1.5 η εστω κανας παλιος Zeiss tessar η planar;
    Και με bayonet kowa βολευομαι μια χαρα, και αμα υπαρχει και κανενας βιδωτος αναμορφικος δεν σνομπαρω.
    Αν υπαρχουν ολοι αυτοι ανταλασσονται με SV650 και δωρο χρηματικο ποσο της αρεσκειας σας.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    καΛΑ πΛΑκα με κανεις?

Τουρίστας Φωτογράφος Το avatar του/της Greg61
    Και ρωταω!

Φέρε φιλμάτο σώμα εσύ με μοντούρα F-mount και... μ' ό,τι σου υπογράμμισα, θά' χεις να παίζεις για πολλές μέρες.
    Και μή ξεχάσεις να φέρεις και φιλμάκια! (Να δούμε και τί απίδια πιάνει ο μάστορας... μπάς και μάθουμε και τίποτα!)
    Πολλά, Καλά κι Ευχάριστα Χιλιόμετρα. Γρηγόρης Νάκος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg61
    Φέρε φιλμάτο σώμα εσύ με μοντούρα F-mount και... μ' ό,τι σου υπογράμμισα, θά' χεις να παίζεις για πολλές μέρες.
    Και μή ξεχάσεις να φέρεις και φιλμάκια! (Να δούμε και τί απίδια πιάνει ο μάστορας... μπάς και μάθουμε και τίποτα!)
    Ψηφιακη EOS εχω και την χρησιμοποιω περισσοτερο για βιντεο παρα για στατικη φωτογραφια,εξ'ου και η αναζητηση παλιων μανιουαλ φακων,για την πρακτικοτητα του focus και του διαφραγματος, αλλα κυριως για την αισθητικη του vintage γυαλιου.
    Το motto μου: "Αμα ειναι multicoated, ειναι για το μπεο"

Χωρις πλακα τωρα αμα εχεις τον συγκεκριμενο helios και κανεναν καλο tacumar μετα χαρας να ερθω να παιξω.
    -..Not Yet!

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Ψηφιακη EOS εχω και την χρησιμοποιω περισσοτερο για βιντεο παρα για στατικη φωτογραφια,εξ'ου και η αναζητηση παλιων μανιουαλ φακων,για την πρακτικοτητα του focus και του διαφραγματος, αλλα κυριως για την αισθητικη του vintage γυαλιου.
    Το motto μου: "Αμα ειναι multicoated, ειναι για το μπεο"

Χωρις πλακα τωρα αμα εχεις τον συγκεκριμενο helios και κανεναν καλο tacumar μετα χαρας να ερθω να παιξω.
    Παρε ναχεις

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	cxx.jpg 
Προβολές:	121 
Μέγεθος:	13,3 KB 
ID:	228942
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Mike αν το σκέφτεσαι και για μεταχειρό film scanner, έχω έναν Nikon LS-2000.

To extra σε σχέση με αυτόν που έβαλες είναι η λειτουργία scratch removal (scannαρει σε IR και κάνει αφαίρεση) το μείον είναι ότι είναι SCSI αλλά έχω μια κάρτα PCI για να το τακτοποιήσεις το θέμα άν πρόκειται να μπει σε desktop. (Και φυσικά οι αναλύσεις είναι χαμηλότερες [2700dpi -> 10Mpixels] αλλά και τα 7200dpi είναι μάλλον υπερβολή)

EDIT: Άκυρο και αυτό έχει scratch removal. Σε τi τιμή το βρήκες Mike?
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
    Παρε ναχεις
    Ειχατε πολλους τετοιους σα κειθε που δουλευες αγαπη μου;
    -..Not Yet!

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μηχανες
    από karelis στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2004, 13:53
  2. Είναι οι μηχανές σαν τις γυναίκες???
    από Wizard13 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/04/2004, 10:29
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία