Σελίδα 109 από 124 ΠρώτοΠρώτο ... 95999104105106107108109110111112113114119 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.621 έως 1.635 από 1858

Θέμα: "Αγανακτισμένοι" σε όλες τις πόλεις

Και όμως γυρίζει! Το avatar του/της arazw.ara.zw
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Σε παραπλάνησαν απιστευτα, αλλα δεν το κατάλαβες γιατι γράφουν αυτα που θες να δεις

Δεν είναι έτσι δηλαδή??Τότε πως είναι??Μπήκες στο κόπο να το διαβάσεις?
    Γιατί μπορεί να είναι λίγο υπερβολικός ο τρόπος γραφής σε ορισμένα σημεία...αλλά το ζουμί είναι αυτό ακριβώς!!!

Εγώ πάντως ήθελα να δώ άλλα απο αυτά που έιδα.........
    Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτα!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από arazw.ara.zw
    Δεν είναι έτσι δηλαδή??Τότε πως είναι??Μπήκες στο κόπο να το διαβάσεις?
    Γιατί μπορεί να είναι λίγο υπερβολικός ο τρόπος γραφής σε ορισμένα σημεία...αλλά το ζουμί είναι αυτό ακριβώς!!![....]
    To μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικο τα έχω διαβασει μερες πριν. Ο "υπερβολικός τρόπος γραφής" ειναι απλά ξεχειλωμένα αυθαίρετα συμπεράσματα, γραμμένα έτσι ωστε να τονώσουν τον θυμό του κόσμου.

Απο εκει και πέρα, ο,τι θελετε πιστεύετε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

γραμμένα έτσι ωστε να τονώσουν τον θυμό του κόσμου
    Μη απαραίτητα κακό αυτό
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Μη απαραίτητα κακό αυτό
    Πιθανον
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Πιθανον
    Ε, ναι.
    Σαν το πετρέλαιο, μια φάση. Μπορεί να ρίξεις τσιγάρο μέσα σε σιγκλί με πετρέλαιο και να μη γίνει πράμα και το τσιγάρο να σβήσει.
    Αν όμως το συμπιέσεις, το μείγμα γίνεται εκρηκτικότατο!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι. Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα “γιουρούσι” όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. “Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;” με ρώτησε αγανακτισμένος. “Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα” μου είπε με νόημα χαμογελώντας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά – μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος. Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό. Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ’ τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος – ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι – και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.

Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα – έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.

Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη” (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:

Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά πετώντας κρότου – λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.
    Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος; Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν τραυματίες καθ’ όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν “κουκουλοφόροι”, γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς “εδώ είναι ιατρείο” αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν. Όπως μας είπε ένας γιατρός “Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις τους τραυματίες.” Τα μάζεψαν άρον – άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.
    Για ποιο λόγο χτυπήθηκαν δάσκαλοι στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος; Και αυτοί κουκουλοφόροι; Δεν νομίζω. Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων. Τρεις τραυματίες, ένας με σπασμένα πλευρά, ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ένας με ελαφρά τραύματα στο χέρι. Έλεγαν οι δάσκαλοι: “Όταν μια κοινωνία κακοποιεί τους δασκάλους της βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι που μπορεί να φτάσει”
    Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;
    Και τέλος κάτι προσωπικό για τον κ. Παπουτσή: Γιατί με χτυπήσατε; Όχι εσείς δηλαδή, ένας από τους άνδρες της αστυνομίας σας. Επειδή όμως εγώ δεν γνωρίζω τον “ανώνυμο” ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: “Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε”. Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την… “παρεξήγηση”. Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί, που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα “Δημοσιογράφος” και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.

Αυτά από τον μπάχαλο-δημοσιογράφο-κουκουλοφόρο Γ.Αυγερόπουλο (πηγή ΕΞΑΝΤΑΣ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: “Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε”. Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την…

Κακώς κύριε Αυγερόπουλε πολύ κακώς.
    Εσείς ως πετυχημένος και διακεκριμένος δημοσιογράφος έχετε την δύναμη και την αναγνωρισιμότητα που σας προσφέρει το μέσο στο οποίο εργάζεστε.Έπρεπε να το τραβήξετε όσο δεν παίρνει το πράμα και παράλληλα να τραβάτε και με την κάμερα- ένα από τα ελάχιστα πλέον -που φοβούνται τα τσογλάνια - νεογενίτσαροι της ΕΛΑΣ.

Ισως με αυτό τον τρόπο, την επόμενη φορά (δηλ. οσονούπω) να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι.Γιατί ίσως την επόμενη φορά, αυτός που σας χτύπησε , να κάνει χειρότερα....και θα κάνει.Εδώ σου λέει , κοπανάω κοτζάμ Αυγερόπουλο άμα γουστάρω...τον ανώνυμο θα φοβηθώ.....

Με σεβασμό

Ν.Κ.
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Θα σου πω τι καταφερε σήμερα.

Ακόμα και στην αμφιλεγόμενη πάνω μεριά της πλατείας, το βασικό σύνθημα ήταν: "Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι"...
    Φαντάζομαι εννοείς ότι ο κόσμος συσπειρώνεται ενάντια στον κοινό εχθρό. Μακάρι, αλλά να τονίσω ότι ο εχθρός δεν είναι ο μπάτσοι. Οι μπάτσοι ειναι το χέρι. Αν δεν χτυπήσεις το κεφάλι δουλειά δε γίνεται.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Για μένα αυτά τα επισόδεια είναι η ίδια ιστορία με όλα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια.

Δεν έχω τίποτα με τους αστυνομικούς (οσο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ και αν είναι...) αλλά με αυτούς που δίνουν διαταγή να τα σπάσουν οι ΜΑΤατζήδες ενώ τους αγοράζουν (με τα δικά μας λεφτά...) χημικά ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να βρίσκονται εδώ όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και να δίνουν την εντύπωση ότι η χώρα είναι Αφρικανική και σε πόλεμο έτσι ώστε να εκτελέσουν τα σχέδιά τους.

Το να πλακωνουν τα ΜΑΤ τον κόσμο ήταν ο σκοπός κάποιων. Η διαφορά θα είχε γίνει αν ΔΕΝ πλακώνονταν με τα ΜΑΤ, εφόσον είναι ειρηνικό κίνημα.
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    ...Φανταστείτε τους άνδρες των ΜΑΤ που η δουλειά τους είναι να δέρνουν. Φαντάσου να ζεις μια φορά και να επιλέξεις σαν δουλειά να δέρνεις τους άλλους. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να σου αρέσει να δέρνεις και να μην είσαι ικανός για τίποτε άλλο– δεν μπορεί να έχεις κάνα μυαλό της προκοπής και να πας να γίνεις Ματατζής.

Άρα, οι άνδρες των ΜΑΤ είναι πολύ αδύναμοι. Επίσης, είναι και δειλοί. Έχω δει κάτι πιτσιρίκια να τους κάνουν μαύρους στο ξύλο – στο ένας με έναν είναι και πολύ χέστηδες. Ό,τι κι αν είναι, ας πάνε σε ένα ψυχίατρο να τους κοιτάξει, μπας και γίνουν άνθρωποι – η περίπτωσή τους είναι στα χέρια της επιστήμης.

Η εντολή της κυβέρνησης στην Αστυνομία για βίαιη καταστολή και ρίψη τόνων χημικών στους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος αποδεικνύει την τραγική αδυναμία της κυβέρνησης. Οι πραγματικά δυνατοί δεν ασκούν ποτέ βία. Προτιμούν να πείθουν με τα επιχειρήματά τους.

Το τέλος τους έχει έρθει. Η πλατεία Συντάγματος είναι πάλι γεμάτη.
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Ρε σεις τι προσπαθείτε να κάνετε ?? Το ψυχοκοινωνικό προφίλ των ματατζήδων ??

Τρεις γνώριζα ( κατα τύχη ή μάλλον κατά λάθος ) και οι τρεις ήταν βλαμένοι ....με απόψεις Καρατζαφερικές , έβγαζαν τη μπατσοταυτότητα για να μπαίνουν στα club , τρελαίνονταν με τους Αλβανούς .......κτλ

....χωρίς πολλά λόγια μιλάμε για ζώα ....που έχεις την αίσθηση πως αν τους ρίξεις σανό κάτω θα πέσουν να βοσκήσουν .

Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
    Το ψυχοκοινωνικό προφίλ των ματατζήδων ??
    Αυτό σκιαγραφείται εύκολα. Σκεφτήτε ποιοί γνωστοί σας ή παλαιοί συμμαθητές σας ακολούθησαν αυτό το "λειτούργημα"
    Εμετός εγγυημένος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Αυτό σκιαγραφείται εύκολα. Σκεφτήτε ποιοί γνωστοί σας ή παλαιοί συμμαθητές σας ακολούθησαν αυτό το "λειτούργημα"
    Εμετός εγγυημένος...
    Ακριβώς !!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    OK, τέλος με τα ΜΑΤ.

Πάμε παρακάτω τώρα;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    OK, τέλος με τα ΜΑΤ.

Πάμε παρακάτω τώρα;
    +600
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •