Με αφορμή αυτό:
http://blog.leatherup.com/2011/07/05...g-helmet-laws/
"Μοτοσυκλετιστής σκοτώθηκε από τραύμα στο κεφάλι κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των νόμων υποχρεωτικής χρήσης κράνους και υπερ της ελεύθερης επιλογής αυτής."
Υποθέτωντας ότι ισχύει η είδηση, τι θα απαντούσε ο συγκεκριμένος αν τον ρωτούσαμε μετά το θάνατο, για την επιλογή του?
Βέβαια δεν είμαι και σίγουρος τι θα την έκανα την απάντησή του![]()
Μπορεί να ήταν ίδια με κάποια από τα παρακάτω σχόλια του άρθρου:
Jack Jones"if the motorcyclist had known that he would die in an accident during the ride" he would have stayed home. Wearing a helmet he may have just as easily died of a broken neck.When God wants you it dosen't matter if you have on a helmet or not. IT WAS HIS TIME! I want the choice...STOP TRYING TO PLAY GOD... STOP TAKING MY RIGHTS AWAY!
Κράνος προσπαθώ να φοράω πάντα και το έχω καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό.
--Καταλαβαίνω αυτούς που δεν το θέλουν, άσχετα αν τους κράζω που και που. Εντάξει δεν τους νοιάζει αν πεθάνουν, δεν τους νοιάζει αν μείνουν παράλυτοι και ταλαιπωρούν την οικογένεια και τον εαυτό τους, δεν τους νοιάζει για τον πόνο που θα αφήσουν πίσω στους δικούς τους.
--Επίσης διαφωνώ με το επιχείρημα ότι επιβαρύνεις οικονομικά την κοινωνία αν τραυματιστείς, γιατί έτσι θα έπρεπε όλοι να τρέφοντε υγιεινά, να γυμνάζονται, να μην καπνίζουν, να μην πίνουν και λοιπά άλλα που στο μέλλον προκαλούν αυτά που προκαλούν.
--Το μόνο με το οποίο συμφωνώ είναι ότι όταν η ελεύθερή σου επιλογή αρχίζει να βλάπτει τους άλλους, τότε κάτι πρέπει να γίνει, γιατί οι άλλοι δεν φταίνε σε τίποτα.
Για τον λόγο αυτόν και μόνο που υπάρχει και η πιο μικρή πιθανότητα να μου προκαλέσεις ατύχημα με την μη χρήση κράνους, τότε ναι, να είναι υποχρεωτικό.
Σιγά την στέρηση ελευθεριών στο κάτω κάτω, σε άλλα σοβαρότερα θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε.
Και επανερχόμενος στον τίτλο μου. Άραγε είναι όντως τραγική ειρωνία, ή αυτός θα ήταν περήφανος με την κατάληξη της επιλογής του?![]()