Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Ελεύθερη επιλογή - Μια ιστορία τραγικής ειρωνίας

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    εγω θεωρω οτι πρεπει να καταργηθουν οι ποινες και τα προστιμα για μη χρηση κρανους!
    το ποιο δικαιο κατ'εμε θα ηταν να υπαρχει ενα νομοσχεδιο που να λεει οτι σου δινουμε το ελευθερο
    να μην φορας κρανος η εξοπλισμο μιας και δικη σου ειναι η ζωη και η επιλογη..... αλλα!!!
    σε περιπτωση ατυχηματος με δικια σου υπαιτιοτητα, τοτε φιλε η κοινωνια δεν προκειται να σου
    καλυψει ουτε ενα ιατροφαρμακευτικο εξοδο! δεν θα πληρωνει η κοινωνια την επιλογη σου να μην
    προφυλασεις εσυ τον εαυτο σου! τα θελες και τα παθες!

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    αν κολουσε AIDS θα ηταν ειρωνια?
    Αν δεν τον ένοιαζε μήπως κολλήσει όχι. Αν τον ένοιαζε ναι. Εκτός αν το έκανε από άποψη οπότε μετά θα ζούσε με αυτό και δεν θα έπρεπε να κάνει και κιχ.
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777

Re: Re: Re: Re: Re: Ελεύθερη επιλογή - Μια ιστορία τραγικής ειρωνίας

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Όχι γιατί είναι το ακριβώς αντίθετο άκρο. Δηλαδή είτε θα καβαλάς ξεβράκωτος ή δεν θα καβαλάς καθόλου?

Επίσης πως γίνεται να αγαπάς την ζωή και να αντιτίθεσαι σε πράγματα που ίσως σε σώσουν? Μου φαίνεται οξύμωρο.
    εμείς το ξέρουμε ότι είναι μαλακία, ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν και μαλάκες. δεν νομίζω όμως ότι οι κύριοι αυτοί αντιτίθενται στη χρήση κράνους, αυτό στο οποίο αντιτίθενται είναι η επιβολή τους και η τιμωρία αν δεν θέλουν, έστω και μια φορά, να το φορέσουν. στην αμερική δεν είναι όπως εδώ που μας αφήνουν.

σου φαίνεται οξύμωρο γιατί είναι. είμαστε γεμάτοι οξύμωρα οι άνθρωποι, όλοι μας, επειδή είμαστε «έξυπνοι βλάκες».

αλλά άλλο έλεγα εγώ. π.χ. κάποιοι που παίρνουν τα παιδιά στην αγκαλιά τους χωρίς κράνος και χωρίς τίποτα, ή μέσα στο αυτοκίνητο ή τα βάζουν ανέμεσά τους, σημαίνει ότι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους, πόσο μάλλον προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν;

Αν τον ρωτούσες τώρα, τελικά τι θα προτιμούσε? Θα υποστήριζε την αποψή του?
    πιθανόν όχι, γιατί δεν είχε καταλάβει πόσο τρωτός είναι. φορώντας κράνος περιορίζεις σχετικά τον κίνδυνο θανατηφόρου χτυπήματος στα σοβαρά μόνο ατυχήματα και σε μικροατυχήματα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή μπορείς να νιώθεις ασφαλής ότι τουλάχιστον δεν θα σκοτωθείς από μια απλή πτώση.

από την άλλη όμως αν ζούσε ο ίδιος και είχε σκοτωθεί ο φίλος του, πιθανόν να επαναλάμβανε αυτά που είπε ο φίλος του αν τον ρωτούσες. δεν σημαίνει ότι χάρηκε με τον θάνατο του φίλου του ή ότι δεν τον ενδιαφέρει. όπως δεν μπορούμε εμείς να λέμε καλά να πάθει ο μαλάκας.. ένα ατύχημα είναι ένα ατύχημα, θα μπορούσε να μην είχε χτυπήσει στο κεφάλι, να μην είχε κάνει λάθος κάποιος κλπ. ό,τι και να λέμε δεν πρόκειται να τον φέρει πίσω. ας κοιτάξει ο καθένας το δικό του κεφάλι, αν οι περισσότεροι απο αυτούς έβαζαν κράνος, τότε ίσως να έδιναν το παράδειγμα και να το έκαναν μόδα και να το έβαζαν όλοι. αλλά βλέπεις, χαλάει το στυλ του ρέμπελου με αυτές τις στρακαστρούκες που καβαλάνε.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ελεύθερη επιλογή - Μια ιστορία τραγικής ειρωνίας

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
    είμαστε γεμάτοι οξύμωρα οι άνθρωποι
    Αυτό μάλλον είναι η απάντηση.
    Μπορεί να ξέρουν τις συνέπειες από τη μη χρήση κράνους αν πέσουν αλλά δεν το φοράνε μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Κόντρα για την κόντρα δηλαδή.
    π.χ. κάποιοι που παίρνουν τα παιδιά στην αγκαλιά τους χωρίς κράνος και χωρίς τίποτα, ή μέσα στο αυτοκίνητο ή τα βάζουν ανέμεσά τους, σημαίνει ότι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους, πόσο μάλλον προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν;
    Ξέρω γω...?! Τι να πω, εκεί είναι και θέμα αντίληψης μάλλον. Αν καταλάβαιναν την σοβαρότητα αυτού που πράττουν ίσως και να μην το έκαναν.
    πιθανόν όχι, γιατί δεν είχε καταλάβει πόσο τρωτός είναι.
    Πιθανόν αλλά αν όντως ήταν μόνο ο νόμος στο οποίο αντιστεκόταν και όχι γενικά η χρήση κράνους.

Με ξαφνιάζει το πόσο ελαφρά τη καρδία το παίρνουν αυτοί που κάνουν τα σχόλια.
    Ε ντάξει μωρέ αν δεν πέθαινε από αυτό θα ήταν από κάτι άλλο, λέει ο ένας.
    Είχε έρθει η ώρα του, λέει ο άλλος :hypnotize .
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Αρχικά δημιουργήθηκε από motomike
    εγω θεωρω οτι πρεπει να καταργηθουν οι ποινες και τα προστιμα για μη χρηση κρανους!
    το ποιο δικαιο κατ'εμε θα ηταν να υπαρχει ενα νομοσχεδιο που να λεει οτι σου δινουμε το ελευθερο
    να μην φορας κρανος η εξοπλισμο μιας και δικη σου ειναι η ζωη και η επιλογη..... αλλα!!!
    σε περιπτωση ατυχηματος με δικια σου υπαιτιοτητα, τοτε φιλε η κοινωνια δεν προκειται να σου
    καλυψει ουτε ενα ιατροφαρμακευτικο εξοδο! δεν θα πληρωνει η κοινωνια την επιλογη σου να μην
    προφυλασεις εσυ τον εαυτο σου! τα θελες και τα παθες!
    σωστος, κ για τους καπνιστες η κοινωνια να μην καλυπτει εξοδα, τους χοντρους γιατι τρωνε τον αμπακο κ δεν προφυλασουν τον εαυτο τους κ οποιον γενικοτερα δεν γυμναζεται !

Επισης οταν το ατυχημα γινεται λογω υπαιτιοτητας σου να μην σε πληρωνει η κοινωνια για να γινεις καλα, ειναι δυνατον να οδηγεις μεθυσμενος (η να τρεχεις σαν τρελος) κ να πληρωνει η κοινωνια ωστε να θεραπευτεις ? Τα θελες κ τα παθες !

Ξεκολλάτε.

1. Το κράνος είναι must αν θέλεις τη γκασπάνα σου ολόκληρη μετά από μια απλή τούμπα.
    Σα να λέμε μη κάθεσαι μες τη μέση της εθνικής μη σε κόψει κανά φορτηγό.
    Άμα είσαι στόκος, είσαι στόκος και μη το φοράς.
    Πρόβλημά σου.

2. Τώρα, η "ελεύθερη" επιλογή όσον αφορά στο κράνος, περιορίζεται από την ασφάλεια των άλλων.
    Μη σου σκάσει στα μούτρα κανά μυγάκι με 130χλμ/ώρα και χάνοντας τον έλεγχο τσακιστείς πάνω
    στον αθώο περιπατητή.

Όμως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,
    η υποχρεωτική ζώνη στα αυτοκίνητα, σε τι ασφάλεια προς τους συνανθρώπους μας ωφελεί;

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    η υποχρεωτική ζώνη στα αυτοκίνητα, σε τι ασφάλεια προς τους συνανθρώπους μας ωφελεί;

Χανεις πιο ευκολα τον ελεγχο σε δυνατο φρεναρισμα, η ιστορια με το μυγακι περισσοτερο τραγικη μου φαινεται

Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    Χανεις πιο ευκολα τον ελεγχο σε δυνατο φρεναρισμα, η ιστορια με το μυγακι περισσοτερο τραγικη μου φαινεται

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ελεύθερη επιλογή - Μια ιστορία τραγικής ειρωνίας

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Αυτό μάλλον είναι η απάντηση.
    Μπορεί να ξέρουν τις συνέπειες από τη μη χρήση κράνους αν πέσουν αλλά δεν το φοράνε μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Κόντρα για την κόντρα δηλαδή.
    δεν νομίζω να έχουν τέτοιο σκεπτικό, οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον. ούτε καν οι περίφημοι "hell's angels". μάλλον είναι αυτό που ανέφερα παρακάτω, η παλιά νοοτροπία του «ελεύθερου καβαλάρη», που επιβάλλει συγκεκριμένο ντύσιμο, αξεσουάρ, συμπεριφορά, μοτοσυκλέτα. δεν μπορείς να μπεις στους angels με fireblade.. και αν μιλάμε για μεσήλικες, είναι όπως το έχουν μάθει και αρνούνται να αλλάξουν μυαλά. όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

κι εγώ όταν ήμουν μικρότερος κυκλοφορούσα πολλές φορές ξεκράνωτος και με μπλουζάκι. η γνώμη μου είναι ότι ήμουν «καλός μαλάκας» κι εγώ, αλλά ευτυχώς επέζησα. τώρα πια το μπουφάν βγαίνει μόνο σε περίπτωση καύσωνα που δεν παλεύεται και το κράνος ποτέ.

Με ξαφνιάζει το πόσο ελαφρά τη καρδία το παίρνουν αυτοί που κάνουν τα σχόλια.
    Ε ντάξει μωρέ αν δεν πέθαινε από αυτό θα ήταν από κάτι άλλο, λέει ο ένας.
    Είχε έρθει η ώρα του, λέει ο άλλος :hypnotize .
    δεν είπε ακριβώς αυτό νομίζω.. είπε ότι θα μπορούσε να πέσει και με κράνος και να έσπαζε τον αυχένα του και να σκοτωνόταν, ίσως και στο ίδιο ατύχημα. ίσως το κράνος να μην τον έσωζε. ίσως να πάθαινε κάτι άλλο εκτός μηχανής και έτσι να μην μπορούσαμε να του ρίξουμε ευθύνες. το «αθώος ή ένοχος» κρίνεται απλά από μια υπόθεση του «τι θα γινόταν αν» που είναι εύκολο να γίνει εκ των υστέρων.

η μοιρολογία αποτελεί ένα καταφύγιο, μια δικαιολογία ας πούμε, έτσι ώστε να μην αποδώσουμε την πλήρη ευθύνη και να μη νιώσουμε κι εμείς ενοχές, που κάνουμε τα ίδια.

είναι το ίδιο σαν να λες ότι «σώθηκα από θαύμα» ή «σαν ένα αόρατο χέρι να με βοήθησε την κρίσιμη στιγμή» ή «με φύλαξε ο άγιος ..πελοπίδας» κλπ. ό,τι και να πεις έχεις πέσει έξω, απλά είναι κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις. αν είναι όλα θέλημα θεού, τότε τον ευγνωμονούμε όταν κάτι μας βγαίνει σε καλό ή πιστέυουμε ότι υπήρχε καλός λόγος πίσω από κάτι («οι καλοί φέυγουν νωρίς», «τον πήρε νωρίς, γιατί τον ήθελε κοντά του», «είχε έρθει η ώρα του» κλπ), ή τα βάζουμε μαζί του και τον βρίζουμε λες και φταίει αυτός («γιατί ρε πούστη θεέ;», «αν υπάρχεις είσαι πολύ καριόλης», «ο θεός είναι άδικος», «αυτό είναι αδικία», «ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;;;», «καλά κάνω που είμαι σατανιστής», «και το έλεγα εγώ ότι δεν υπάρχει» κλπ. κλπ.)

ας μην παραθέσω και ανάλογα threads από το forum, νομίζω καταλάβαμε.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής χρήσης κράνους, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για τη συζήτηση υπέρ της υποχρεωτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας με μοτοσυκλέτα all together.......... Άνετα!.......... Χωρίς πολύ προσπάθεια.

Προσπαθείτε να διαχωρίσετε με κάποιο περίεργο τρόπο το κράνος από την γενικότερη χρήση ενός δίτροχου. Δεν καταλαβαίνω που τελειώνει και που αρχίζει το όριο.

Τι θα πείτε άραγε σε περίπτωση που σας απαγορεύσουν να οδηγείτε μοτοσυκλέτα με τα ίδια επιχειρήματα ακριβώς με αυτά που χρησιμοποιείτε εσείς τώρα υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής του κράνους?

PS. Παρεμπιπτόντως, εγώ προσωπικά πάντα μα πάντα φοράω κράνος

Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
    Όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής χρήσης κράνους, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για τη συζήτηση υπέρ της υποχρεωτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας με μοτοσυκλέτα all together.......... Άνετα!.......... Χωρίς πολύ προσπάθεια.

Προσπαθείτε να διαχωρίσετε με κάποιο περίεργο τρόπο το κράνος από την γενικότερη χρήση ενός δίτροχου. Δεν καταλαβαίνω που τελειώνει και που αρχίζει το όριο.

Τι θα πείτε άραγε σε περίπτωση που σας απαγορεύσουν να οδηγείτε μοτοσυκλέτα με τα ίδια επιχειρήματα ακριβώς με αυτά που χρησιμοποιείτε εσείς τώρα υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής του κράνους?

PS. Παρεμπιπτόντως, εγώ προσωπικά πάντα μα πάντα φοράω κράνος
    +1.000.000.000

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    +1.000.000.000
    μα καλα ρε!! τι μοτερ φοραει το μηχανακι σου??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    μα καλα ρε!! τι μοτερ φοραει το μηχανακι σου??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    μη τον ρωτάς τέτοια...

Θα σου απαντήσει για τον κβαντικο κινητήρα του έντερπράιζ με ένα σωρό τεχνικούς όρους και θα τραβάμε τα βυζία μας πάλι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    μη τον ρωτάς τέτοια...

και θα τραβάμε τα βυζία μας πάλι...

Μπα αι γουίλ πας

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	images.jpg 
Προβολές:	57 
Μέγεθος:	4,2 KB 
ID:	231028

Να σε ενημερώσω τότες...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	honda_chopper_7.jpg 
Προβολές:	56 
Μέγεθος:	42,1 KB 
ID:	231029

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μια ιστορια θα σας πω....
    από Vstrommer71 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2006, 13:33
  2. μια ιστορία που έγραψα
    από johnpan στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί