Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.....

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas

ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.....

Αναδημοσιεύω από τοπική εφημερίδα....

-Πυθαγόρας, 500 π.Χ., ετών 80, στην εξορία από πείνα
    -Μιλτιάδης, 489 π.Χ., ετών 65, στην φυλακή
    -Αριστείδης, 468 π.Χ, ετών 72, στην εξορία από πείνα
    -Αισχύλος, 456 π.Χ., ετών 69, στην εξορία
    -Θεμιστοκλής, 461 π.Χ., ετών 66, στην εξορία
    -Περικλής, 429 π.Χ., ετών 66, παραιτήθηκε λόγω κατηγοριών
    -Φειδίας, 429 π.Χ., ετών 66, στη φυλακή
    -Αναξαγόρας, 428 π.Χ., ετών 72, στην εξορία
    -Ηρόδοτος, 426 π.Χ., ετών 59, στην εξορία
    -Ικτίνος, 420 π.Χ., στην εξορία
    -Σοφοκλής, 406 π.Χ., ετών 90, στην εξορία από πείνα
    -Ευριπίδης, 406 π.Χ., ετών 74, στην εξορία
    -Αλκιβιάδης, 404 π.Χ., ετών 48, στην εξορία
    -Σωκράτης, 399 π.Χ., ετών 71, ήπιε το κώνειο στην φυλακή
    -Θουκυδίδης, 396 π.Χ., ετών 64, στην εξορία
    -Αριστοφάνης, 385 π.Χ., ετών 61, στην εξορία από πείνα
    -Πλάτων, 347 π.Χ., ετών 80, στην εξορία
    -Ισοκράτης, 338 π.Χ., ετών 99, στην εξορία
    -Δημοσθένης, 322 π.Χ., ετών 62, πήρε δηλητήριο

......

Αιτία θανάτου: Ο φθόνος και η Αχαριστία των Ελλήνων
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Re: ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas

......

Περιμενε να βαλεις κ τον Τσοχατζοπουλο που θα αυτοκτονησει με chivas και ληγμενο χαβιαρι...

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked

[B]
    ......

+675

Ίσως το μόνο χαρακτηριστικό που έχει μείνει άφθαρτο ανα τους αιώνες στην ιστορία του λαού μας....
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Αποσυντονισμ
    Η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί με:

Μπεος - πνίγηκε στα κέρδη

Μητσοτάκης - αθάνατος

Ζουν ανάμεσά μας.
    Τελικά ποιοι είναι οι καλοί, οι Νεφελίμ ή οι Ελοχίμ???

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

......

Μερικοί είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απίστευτοι.Βάζεις,φίλε μου,κάποια ονάματα-ξακουστά στην ανθρωπότητα,για το έργο τους,και αυτό που σού μένει είναι το αρνητικό...ο λόγος που πέθαναν,που χάθηκαν.
    Διαβάζω καθημερινά για τίς επιβεβαιώσεις τού καθενός γύρω από το τσιτάτο που λέει "είμαστε ένα μπουρδέλο".
    Και κανείς φυσικά,όσο κι αν μιλάει σε πρώτο πρόσωπο,δεν δέχεται τον εαυτό του μέρος αυτού τού μπουρδέλου που λέγεται Ελλάδα.Όλοι κρίνουμε τούς άλλους,γιατί έτσι βολεύει,γιατί έτσι δίνουμε συγχωροχάρτι στην κακομοιριά,την αποτυχία και τη μισαλλοδοξία μας.Πάντα κάποιος άλλος φταίει!

Εσύ σήμερα μάς είπες ότι ο φθόνος και η αχαριστία είναι Ελληνικά κουσούρια κι όχι ανθρώπινα,παραθέτοντας την αιτία θανάτου αυτών τών ανθρώπων.
    Μέσα απ' αυτό βγαίνει δε, ότι πάντα έτσι ήμασταν και έτσι θά'μαστε.Αλήθεια ρε φιλαράκι;Αυτό είμαστε;Αυτό είσαι;

Οι Αυστριακοί-Γερμανοί στάθηκαν προσοχή απέναντι στον Μοτσαρτ και τον Μπετόβεν;Οι Ιταλοί στον Παγκανίνι,που προσπαθούσε ο γιος του να τον ενταφιάσει τόσα χρόνια;
    Πόσες ιστορικές μορφές κάψαν οι Ευρωπαίοι στο μεσαίωνα;Πόσους στείλαν-και στέλνουν καθημερινά- στο χαντάκι οι Αμερικανοί;
    Εμείς τα διδάξαμε όλα αυτά;Μήπως να μάς καταλογίσουμε και τα υπόλοιπα κακά τής ανθρωπότητας;Όπου στραβό και κακό η Ελλάδα;
    Και οι υπόλοιποι έχουν απλά καλούς δρόμους,σύστημα υγείας,δικαιοσύνη,πολιτισμό και παιδεία;Έλεος!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Συμφωνω απολυτα.
    Αιτία θανάτου: Ο φθόνος και η Αχαριστία ανεξαρτητα κρατους νομιζω ειναι η αιτια θανατου ανθρωπων και πολιτισμων.

Δυο σοφα λογια μιας και ειναι σχετικο

«Συμβαίνει πάντα το ίδιο πράγμα, κάθε άνθρωπος δεν σκέφτεται παρά τον εαυτό του.»

Σοφοκλής

«Δεν είναι αυταπάτη η αγάπη του εαυτού μας: αυτό το αίσθημα είναι ολότελα φυσικό. Ο εγωισμός, να το είδος της αγάπης που δίκαια δυσφημίστηκε, γιατί δεν είναι η αγάπη προς τον εαυτό μας, μα ένα πάθος αχαλίνωτο απ’ τον εαυτό μας, πάθος ολέθριο που παρασέρνει τον φιλάργυρο προς το χρήμα του, κι όλους τους ανθρώπους προς το αντικείμενο των επιθυμιών τους.»

Αριστοτέλης
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas

Re: Re: ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Μερικοί είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απίστευτοι.Βάζεις,φίλε μου,κάποια ονάματα-ξακουστά στην ανθρωπότητα,για το έργο τους,και αυτό που σού μένει είναι το αρνητικό...ο λόγος που πέθαναν,που χάθηκαν.
    Διαβάζω καθημερινά για τίς επιβεβαιώσεις τού καθενός γύρω από το τσιτάτο που λέει "είμαστε ένα μπουρδέλο".
    Και κανείς φυσικά,όσο κι αν μιλάει σε πρώτο πρόσωπο,δεν δέχεται τον εαυτό του μέρος αυτού τού μπουρδέλου που λέγεται Ελλάδα.Όλοι κρίνουμε τούς άλλους,γιατί έτσι βολεύει,γιατί έτσι δίνουμε συγχωροχάρτι στην κακομοιριά,την αποτυχία και τη μισαλλοδοξία μας.Πάντα κάποιος άλλος φταίει!

Εσύ σήμερα μάς είπες ότι ο φθόνος και η αχαριστία είναι Ελληνικά κουσούρια κι όχι ανθρώπινα,παραθέτοντας την αιτία θανάτου αυτών τών ανθρώπων.
    Μέσα απ' αυτό βγαίνει δε, ότι πάντα έτσι ήμασταν και έτσι θά'μαστε.Αλήθεια ρε φιλαράκι;Αυτό είμαστε;Αυτό είσαι;

Οι Αυστριακοί-Γερμανοί στάθηκαν προσοχή απέναντι στον Μοτσαρτ και τον Μπετόβεν;Οι Ιταλοί στον Παγκανίνι,που προσπαθούσε ο γιος του να τον ενταφιάσει τόσα χρόνια;
    Πόσες ιστορικές μορφές κάψαν οι Ευρωπαίοι στο μεσαίωνα;Πόσους στείλαν-και στέλνουν καθημερινά- στο χαντάκι οι Αμερικανοί;
    Εμείς τα διδάξαμε όλα αυτά;Μήπως να μάς καταλογίσουμε και τα υπόλοιπα κακά τής ανθρωπότητας;Όπου στραβό και κακό η Ελλάδα;
    Και οι υπόλοιποι έχουν απλά καλούς δρόμους,σύστημα υγείας,δικαιοσύνη,πολιτισμό και παιδεία;Έλεος!
    Φίλε μου πρέπει να τα διαβάζεις όλα. Επειδή το είδα και μου έκανε εντύπωση γράφω: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

Μου έκανε εντύπωση όμως ξέρεις γιατί? Επειδή τα ίδια κάναμε και το 1821 (Κολοκοτρώνης και σια) και μετά το Β'παγκόσμιο (εμφύλιος) και με όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο αιώνα... Είμαστε αυτοκαταστροφικοί ή όχι? Η ιστορία αυτό δείχνει...

Σωτήριοι για τους άλλους, καταστροφικοί για τον εαυτό μας...

Εγώ δεν ξέρω πόσο απίστευτος είμαι μιας και με χαρακτηρίζεις έτσι... Δημοσιοσχεσίτης πάντως δεν είμαι....
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Re: ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64

λαθος προσεγγιση θεωρω βαγγελη.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    καντε συζητηση τωρα για το ποσο μεγαλη την ειχαν οι αρχαιοι,και ποσο μικρη εμεις...

επισης μην λειψει το αθανατο: "οταν εμεις ειχαμε πολιτισμο, οι αλλοι ηταν πανω στα δεντρα και τρωγανε μπανανες..."

Re: Re: Re: ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.....

Φίλε μου πρέπει να τα διαβάζεις όλα. Επειδή το είδα και μου έκανε εντύπωση γράφω: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

Μου έκανε εντύπωση όμως ξέρεις γιατί? Επειδή τα ίδια κάναμε και το 1821 (Κολοκοτρώνης και σια) και μετά το Β'παγκόσμιο (εμφύλιος) και με όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο αιώνα... Είμαστε αυτοκαταστροφικοί ή όχι? Η ιστορία αυτό δείχνει...

Σωτήριοι για τους άλλους, καταστροφικοί για τον εαυτό μας...

Εγώ δεν ξέρω πόσο απίστευτος είμαι μιας και με χαρακτηρίζεις έτσι... Δημοσιοσχεσίτης πάντως δεν είμαι....
    Ναι τον είδα τον τίτλο,αναδημοσίευσες.Φυσικά και σού έκανε εντύπωση,όπως κάνει σε όλους μας,το αρνητικό.Τι πουλάνε οι ειδήσεις άλλωστε!

Βεβαίως και είμαστε αυτοκαταστροφικοί,ο άνθρωπος το έχει στη φύση του.Ο άνθρωπος,όχι μόνο ο Έλληνας.Παντού και πάντα υπήρχαν Εφιάλτες και δοσίλογοι αδερφέ.Τυχαίνει εμείς να έχουμε περισσότερους λόγω τής μεγαλύτερης ιστορίας μας,τόσοι αιώνες είναι αυτοί.
    Και στο φινάλε πολλοί σοφοί μίλησαν για τη φιλαυτία-ο εγωισμός είναι κάτι πιο σύνθετο και γενικό-με την προσθήκη τού Νάρκισσου στη Μυθολογία.Ίσως ο ναρκισσισμός να είναι η κυριώτερη αιτία τής αποτυχίας τού ανθρώπινου ειδους.

Εμένα πάντως μού έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι όπου πάω και σταθώ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσω παρόμοια συζήτηση.
    Περνάει ο μάπας με το φτιαγμένο αυτοκίνητο να παίζει στην τσίτα παρακμιακά σκυλάδικα και ξαφνικά γίνεται ο μέσος Έλληνας,ας πούμε.

Συνηθίζουμε να πιανόμαστε από στραβά και λάθη,σαν να ξορκίζουμε τη δική μας συμμετοχή σε αυτά.Έτσι,όταν η κατάσταση έχει γίνει δραματική,πάντα υπάρχει κάποιος να φασκελώσουμε και να βρίσουμε...είναι καθησυχαστικό αυτό.Και ανθρώπινο,όχι απαραίτητα Ελληνικό.

Κάποιος τυπάκος σκέφτηκε να το βάλει σε εφημερίδα αυτό που πόσταρες.Αληθινό μεν αλλά παρατηρείς πώς οδηγούνται οι σκέψεις μονόπλευρα;
    Και πόσο ξεκούραστα διαβάζεται το κειμενάκι.Φαντάσου να ξεκίναγε μια μελέτη για τον Αριστοτέλη πχ.Δεν θα τον διάβαζαν και πολλοί και,σε τοπική εφημερίδα,σχεδόν κανείς.
    Το δημιουργικό μέρος μάς ξενίζει,άσε που δεν νιώθουμε κομμάτι του.Το άλλο είναι εύκολο και ταυτιζόμαστε με την αποστασιοποίησή μας σε αυτό!

Δεν σε χαρακτηρίζω,δεν σε γνωρίζω άλλωστε.Θλίβομαι μόνο μ' αυτόν τον εμφύλιο.Η Πλατεία-κατά τη γνώμη μου-έβγαλε στην επιφάνεια πράγματα επικίνδυνα,όπως η επικοινωνία,η διάθεση για κουβέντα και φιλία,ψήγματα αδελφότητας και ένωσης,γι' αυτό και διαλύθηκε κακήν κακώς.Ας πάρουμε κάτι απ' αυτό.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    λαθος προσεγγιση θεωρω βαγγελη.
    Μπορεί,έτσι ένιωσα όμως.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    καντε συζητηση τωρα για το ποσο μεγαλη την ειχαν οι αρχαιοι,και ποσο μικρη εμεις...

επισης μην λειψει το αθανατο: "οταν εμεις ειχαμε πολιτισμο, οι αλλοι ηταν πανω στα δεντρα και τρωγανε μπανανες..."
    Όχι ρε Σταύρο,καμμία σχέση.
    moto perpetuo

hasta luego.

Re: Re: Re: ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου.....

Φίλε μου πρέπει να τα διαβάζεις όλα. Επειδή το είδα και μου έκανε εντύπωση γράφω: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. [...]
    Να επιλέγεις πιο έγκυρες εφημερίδες και οχι αυτες που απλα αναδημοσιεύουν οτι βρουν για εντυπωσιασμο

Η λίστα εχει ξαναπαιξει εδω παλια κι ειχαμε γραψει τα πόσα λάθη εχει
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δηλαδή θεωρούμαι πως η χώρα μας στην αρχαιότητα αλλά και στη νεότερη μικρή ιστορία της δεν έχει επιδείξει αυτοκαταστροφικές τάσεις ή δεν έχει εξοντώσει τους περισσότερους ανθρώπους που εργάστηκαν ή προσπάθησαν να το κάνουν προς όφελος της χώρας ?

Σαφέστατα είμαστε ένα μπουρδέλο και είμαστε όλοι μέρος του , άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο .

Η νεότερη ιστορία της χώρας μας από το 1821 και μετά έχει να κάνει με ξένες δυνάμεις-προστάτιδες-νταβατζήδες , με δάνεια , με χρεωκοπίες , με φυλακισμούς αγωνιστών , με διωγμούς "κομμουνιστών" ,
    με το θάνατο του Καποδίστρια , με το "θάνατο¨" του Βελουχιώτη , με τη παράδοση της χώρας από τους Γερμανούς το 44 στους Άγγλους , με νέα δάνεια , με νέους διωγμούς , με λαμόγια , με Μαυροκορδάτους , με Παπανδρέου ...κτλ,κτλ ( θα μπορούσα να γράφω ώρες )

Όλα αυτά τη δείχνουν ? Χώρα με όραμα και σχεδιασμό πάνω στο εθνικό συμφέρων ή αυτοκαταστροφή και λαμόγια που δούλευαν πάντα προς όφελος τους ?

Εδώ οι Γερμανοί είναι υπεύθυνοι για δύο παγκοσμίους πολέμους , για το θάνατο χιλιάδων εβραίων , αλλά και γενικά αθώων και στη χώρα μας , για τη καταστροφή της Ευρώπης δις ....αλλά παρόλλα αυτά στο 2011 είναι ακόμοι όρθιοι , πείθουν για την ανωτερότητα του εξοπλισμού τους , πλουτίζουν από τις εξαγωγές, και πλέον περνάνε στη τρίτη κατάκτηση της Ευρώπης και τη καταστροφή της .

Αυτό αν με τι άλλο δείχνει μια χώρα με προγραμματισμό και προσύλωση σε στόχους και στο εθνικό συμφέρον τους .

Εμείς τι έχουμε να επιδείξουμε τα τελευταία 150 χρόνια ??

Εμείς απλά αγοράζουμε και μοστραρουμε τα εξαρτήματα που πουλάνε οι εγγονοί των παππούδων που σκότωναν/σαν τους παππούδες μας στα Καλάβρυτα και στο Κομμένο και λέμε και ευχαριστώ .

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
    Δηλαδή θεωρούμαι πως η χώρα μας στην αρχαιότητα αλλά και στη νεότερη μικρή ιστορία της δεν έχει επιδείξει αυτοκαταστροφικές τάσεις ή δεν έχει εξοντώσει τους περισσότερους ανθρώπους που εργάστηκαν ή προσπάθησαν να το κάνουν προς όφελος της χώρας ?
    ρε παιδια γιατι το βλεπουμε με εθνικους ορους?

παντου και παντα τα ιδια γινοταν (ιερα εξεταση για παραδειγμα)

εγω το μονο που βλεπω ειναι οτι η αρχουσα ταξη (υπαρχων συστημα) μεχρι να ενταξει οτιδηποτε καινοτομο στους κολπους της απλα το πολεμαει τιλ ντεθ.και οταν αργοτερα το ενστερνιστει το προβαλει και ως ''δικο της''.

δεν ειναι θεμα ελλαδικο,ποντιακο γουατεβα.για μενα απλα βγαλτε τις παρωπιδες (φαραγουει δεν παει για σενα αυτο απαραιτητα )
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

@Trooper ,

η κουβέντα είναι για τη δική μας χώρα . Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες χώρες πάνω στο πλανήτη με αντίστοιχη η παρόμοια εξέλιξη αλλά η αίσθηση μου είναι πως για τόσο μικρή χώρα , τόσο νέα , έχουμε ξεπεράσει κάθε αρνητική στατιστική που θα μπορουσαμε να περάσουμε και by far από το δεύτερο .

Τεσπα , δεν θα διαφωνήσω ακριβώς σε αυτά που λες ούτε και θα συμφωνήσω απόλυτα , απλά δεν μου αρέσει να διαβάζω Post τα οποία παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν χώρα μαγική και ονειρεμένη και σαν να μην είχε ή έχει ποτέ προβλήματα .

Μου θυμίζει αυτές τις χαζομάρες ( που λίγο πολύ όλοι έχουμε αναπαράγει ) του στυλ " όταν εμείς είχαμε πολιτισμό οι άλλοι ήταν στα δέντρα " ...κτλ

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!
    από TATAR στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2008, 21:52
  2. ΕΛΛΑΣ... ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
    από alximistis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 18:03
  3. (Γ)Ελλάς το μεγαλείο σου / Τον καιρό των τσιγγάνων
    από anf125 στο forum Στραβά κι ανάποδα