day 5...4/7
εχω βαλει το ξυπνητηρι στις 7.30..7.45...8.00 μιας και εχω ενα θεματακι με το πρωινο ξυπνημα....τελικα το πρωτο ξυπνητηρι ειναι υπεραρκετο και τιναζομαι επανω σαν ελατηριο...περιεργως και ασχετα με την χτεσινη κουραση και γαριδοποιηση σε χερια ποδια ειμαι ετοιμος για το ταξιδι της επιστροφης...οπως ειμαι για κατουρημα και βλεπω προς τα εξω βλεπω στο απεναντι βενζιναδικο τους πατρινους με τον Γιαννη να βαζουνε βενζινα...η ωρα ειναι 7.40...''thnx ρε Γιαννακη σκεφτομαι...χωρις να του πω τιποτα ανελαβε τα μικρα...απο οτι καταλαβα αρκετα μετα ειχαν κολλησει και στη σαββατιακη βολτα στην Φλωρεντια αλλα νομιζω οτι ηθελε να αναλαβει ισως το πιο δυσκολο ''φορτιο''...παρενθεση...το χθεσινο βραδυ ελεγαν τα παιδια οτι ηθελαν να ξεκινησουν νωρις νωρις μπας και προλαβουν να πανε και στην Ferrari...τους το απετρεψα τελειως για θεμα χρονου...και οι πιο γρηγοροι οδηγοι να ηταν ουτε με virtual ξεναγηση δεν θα προλαβαιναν...τελικα αποφασισαν να ξεκινησουν οσο πιο νωρις μπορουσαν για να φτασουν ανετα στην Ancona...αλλωστε ακομα σεβοντουσαν/φοβοντουσαν υπερβολικα...κλεινω παρενθεση....κατεβαινω κατω αρον αρον να τους χαιρετισω αλλα δεν τους προλαβαινω...THNX ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ...βεβαια κατω βλεπω τον Κιμωνα με τον Κωστα...αναρωτιεμε αν εχει καταφερει να κοιμηθει καμμια ωρα...
''Καλημερα''...''παω να παρω καφε...να ετοιμασω τα πραγματα...και 8.30 που θα ανοιξει ο τυπακος καταιβαινω...οκ?''...''ΟΚ''...''εσεις αν εχετε ολα τα πραγματα ετοιμα ωστε με το που θα φτιαξουμε το μηχανακι να φυγουμε Μπιστολι''...''τα εχουμε ετοιμα''...8.29 τηλεφωνημα...''Ηρθε''...κατεβαινω και πριν προλαβω να κανω τις συνενοησεις μας λεει ο Giovanni μπουζι...99% μπουζι...ξερεις αυτο το μηχανακι???ΝΑΙ...οκ βαλτο μεσα....ΧΡΟΝΟΣ???1 ωρα???ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΟΥΣΤΟΜΕΡΦΥ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ...κατεβαινουν σιγα σιγα και οι υπολοιποι...μαθαινουν τα καλα νεα και υπαρχει ανακουφιση..9 ακριβως βλεπουμε και επισημα το προβλημα...τα μπουζι ειναι πιο μαυρα και απο τον Καζαμπουμπου...χρονικα εχουμε να κανουμε 330 χλμ σε 3,5 ωρες...καπως χαλαρωνουμε μιας και θα παμε απο autostrada και μπορουμε να πιασουμε αρκετα υψηλες ταχυτητες...πια θα φυγουμε χωριστα γιατι αν κολλησει καποιος καπου θα δημιουργηθει προβλημα...ο Σταυρος με την Χρυσα ξεκινανε στις 9.40...εμεις ειμαστε κιολλας ετοιμοι αλλα περιμενω να γινουν οι τελευταιες συνενοησεις για τα λεφτα...οπως ειπε και ο Γιαννης...4 μπουζι + εργασια =60 ευρω. μαζι με την εκπτωση που που ανεφερε οτι εκανε..φανταστειτε κατι παρομοιο σε ελληνικο συνεργειο...![]()
10.00 ειμαστε ετοιμοι...ο Κωστας εχει εξαρχης αποφασισει να μεινει με τον Κιμωνα...ζευγαρακι γαρ...Η ΤΟ ΜΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ Η το χανουμε μαζι....
την στιγμη που ξεκιναμε βγαινει και το Busa...ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟ
εχω εξηγησει την διαδρομη (αλλωστε ειναι ευκολη)...δεν περιμενουμε γιατι εχουμε τριβαλιτσο ο ενας και σαμαρια ο αλλος και αν πετυχουμε κινηση ειναι δυσκολη η διηθηση...λογικα θα μας πετυχετε στο δρομο σκεφτομαι...ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΡΕ...
ξεκιναμε με τον Ακη...η διαδρομη μεχρι Bologna εχει καποια σχετικη κινηση...οι camperαδες ειναι απο τους πιο μαλακες οδηγους και δεν μας κανουν χωρο....εστω κραταμε καλη σταθερη ταχυτητα...80-100 σε καποια σημεια και περισσοτερο...ο δρομος ειναι με 2 λωριδες με ΛΕΑ...ξεμακαινουμε αλλα ξαναβρισκομαστε στην Bologna...εκει ο δρομος ειναι 3 λωριδων...πιο ανετος...ωραια...εντωμεταξυ ακομα οι αλλοι δεν μας εχουν φτασει...εχω υπολογισει οτι ειναι 10-15 λεπτα max πισω μας...περνοντας την A14 προς Ancona σταματημενα αυτοκινητα...αρκετα μεγαλη ουρα...2 νταλικες και ενα φορτηγακι εχουν αποφασησει να κανουν συσφυξη σχεσεων...η πισω νταλικα εχει γινει γαμισετα...πιανουμε ΛΕΑ και μετα απο λιγο προσπερναμε το ατυχημα...η πρωτη μου σκεψη οταν ειδα το ατυχημα ηταν ''ΓΑΜΑΤΟ...ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΖΑΧΑΡΗ...ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ''...και οντως ετσι εγινε οσπου να βρουμε μετα απο λιγα χλμ και δευτερο ατυχημα...παλι ΛΕΑ...την στιγμη που φτασαμε η οδικη εχει μεταφερει το αυτοκινητο στην ΛΕΑ...οι carabinieri στην ΛΕΑ...περναμε μισο μετρο απο διπλα τους..πρεπει να μας αφησαν λογω τον μπαγκαζιων...ουφ...ο δρομος ξανα ανοιχτος...120-140-160...ειμαστε ΟΝ ΤΙΜΕ...πφφφφφφφ Murphy my ass....
''ΕΛΑ ΡΕ...ΠΟΣΗ ΒΕΝΖΙΝΑ ΕΧΕΙΣ???''....''ΜΙΣΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΩ''...''OK...ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ PESARO...NA EΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ANCONA ΓΙΝΕΤΕ''....''ΟΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ''.....ΒΡΟΥΜΜΜΜΜΜ...
στην αρχη του ταξιδιου σε ανυποπτη στιγμη ειχα πει ''ο κυβος ερριφθη''...ειναι η γνωστη φραση που ειχε πει ο Ιουλιος Καισαρας περνοντας τον ποταμο Ρουβικωνα και προελαυνονττας προς την Ρωμη...στο ανεβασμα το ειχα δει και μου το θυμησε...στην επιστροφη με το που βλεπω την ταμπελα λεω ΕΔΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...αλλωστε εχουμε κανει 1.30 ωρα οδηγησης με σχετικα δυσκολες συνθηκες...11.30 και εχουμε ακομα 1.30 ωρα για περιπου 100 χλμ...![]()
Μurphy?who the fuck is Murphy...![]()