Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: Courrier- Ενημέρωση - Τελικές Χρεώσεις

Courrier- Ενημέρωση - Τελικές Χρεώσεις

Αφού πήγα σε courrier να ρωτήσω το κόστος 1ος πακέτου απο Αθήνα και η απάντηση ήταν οτι (σαν τάξη μεγέθους) για 6 κιλά η χρέωση είναι 30€, έστειλα το courrier να δώσει αντικαταβολή 120€ και αγόρασα χτές απο 1 παιδί στην Αθήνα , μεταχειρισμένη βαλίτσα για το μηχανάκι. Ως εκεί όλα καλά. Άψογη συναλλαγή κλπ κλπ.
    Παίρνω λοιπόν το πακέτο απο τον courrier και τον ρωτάω τι του χρωστάω.

- 78.30 μου λέει...
    - Καλά είσαι σοβαρός; 78,30 για μεταφορά δέματος απο Αθήνα Θεσσαλονίκη; Εδώ απο Γερμανία και Κίνα φέρνουμε πράγματα και πληρώνουμε 20€ μεταφορικά. Δες μήπως κάνεις λάθος γιατί εμένα στα 6 κιλά 30€ μου είπανε.
    - Ποιός σου είπε 30€; ( "-Η γιαγιά μου" έπρεπε να του πώ αλλά κρατήθηκα).Εδώ τόσο είναι μετράει και το βάρος και ο όγκος.
    - Ε οκ τι όγκο έχει η βαλίτσα δλδ με τα 8,5 κιλά της (τη ζύγισα μετά στο σπίτι) που με χρεώνετε τα τετραπλάσια;
    - Ξερω γω ρε φιλαράκι τόσο μου είπανε να σου πώ.

Πράγματι η χρέωση της εταιρίας είναι αυτής της τάξης και αφού επιβεβαίωσα και παραπονέθηκα στην υπάλληλο της υποδοχής (που στα αποτέτοια της κιόλας καθώς δε την αφορά αυτό της λένε αυτό κάνει), την άλλη μέρα πήρα πάλι τηλέφωνο και ζήτησα να μου κόψει απόδειξη για το ποσό που πλήρωσα χτές.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Εγώ πάντως χίλιες φορές με ΚΤΕΛ άλλη φορά και ήσυχος. Σ' αυτούς εγώ ξανά λεφτά δε δίνω ούτε για χαρτομάντηλο να μου κουβαλήσουνε.

Και για να γίνω πιό σφης και κατανοητός ετσι ώστε να μη χρειαστεί να με ρωτήσει κανείς τι και πως και μιάς και είμαι ο ίδιος που έκανα τη συναλλαγή άρα έχω κάθε δικαίωμα να δημοσιοποιώ τα στοιχεία,
    η εταιρεία που με χρέωσε αυτό το ποσό είναι η Γενική Ταχυδρομική χωρίς αυτό να σημαίνει οτι άλλες εταιρείες έχουν διαφορετικό τιμολόγιο. Πάνω κάτω τα ίδια είναι (πήγα και την ACS να ρωτήσω πρίν να στείλω τον courrier και μου είχανε πεί 30-32€ πάλι για τα 6 κιλά κι αυτοί χωρίς να μου πούνε τίποτα για τον όγκο παρόλο που ενημέρωσα οτι βαλίτσα είναι αυτό που θέλω να μεταφέρω).

Όπως προείπα: Τα συμπεράσματα δικά σας....

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Courrier- Ενημέρωση - Τελικές Χρεώσεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από Semiaz
    Αφού πήγα σε courrier να ρωτήσω το κόστος 1ος πακέτου απο Αθήνα και η απάντηση ήταν οτι (σαν τάξη μεγέθους) για 6 κιλά η χρέωση είναι 30€, έστειλα το courrier ...

- 78.30 μου λέει...
    ...
    Μήπως σου είπαν 78,30 κι εσύ συγκράτησες μόνο το 30;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Μήπως σου είπαν 78,30 κι εσύ συγκράτησες μόνο το 30;
    Όχι Νίκο, στις courrier χρησιμοποιούν και τις λεγόμενες "ογκομετρικές χρεώσεις" που ανεβάζουν κατακόρυφα τα έξοδα αποστολής από ένα σημείο του πακέτου και μετά.. κι αφού μιλάμε για μπαγκαζιέρα..

..με κεφαλαία γράμματα...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Προσοχή λοιπόν!!

Αυτό που θέλω εγω να μάθω είναι τι συμφωνία εχει πχ ο mandp και στελνει (με ACS εφτασε παρακαλώ) με 20 GBP (23 Ευρω ας πούμε) από Αγγλία στο σπίτι μου στην Αθήνα παραγγελία που δεν χώραγε καλά καλά στο βανακι της ACS.

Ηταν 5 λάστιχα, μια κούτα με διάφορα ανταλλακτικά, και μια κούτα με τροχήλατο σκαμνακι για το γκαραζ.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    εχμ... δεν είναι και τόσο φτηνά και στο εξωτερικό με courier... UPS Express απο Γερμανία ενα κομπρεσεράκι κλιματισικού για ενα Ι.Χ. που ήθελα έκανε 40 ευρώ και το συγκεκριμένο ήταν 30 πόντους Χ 15 πόντους και 1,5 κιλό.

Σίγουρα πιο φτηνό απο εδώ , αλλά δεν νομίζω να είχε τόσο μεγάλη διαφορά αν έφερνα και εγώ ενα top case απο εκεί.

Εκείνο που είναι παρασάγγας πάρα πολύ φτηνότερο είναι το ταχυδρομείο τους καθώς μιλάμε για κόστος ας πούμε συστημένου φακέλου εδώ στα 6 ευρώ και έξω είναι στο 1,80.... μην πιάσω για τα δέματα.

Οι courier γενικώς βαράνε διεθνώς εκτός και αν έχεις κάνει σύμβαση μαζί τους και έχεις καλύτερα τιμολόγια.. αλλά πρέπει να έχεις και εταιρία που στέλνει και παραλαμβάνει διάφορα για να σε συμφέρει.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    sapila.. το κάνουν πολλοί φίλε.. βρίσκουν μεταφορική με παλέττα απο Αγγλία , έρχεται με αυτό τον τρόπο και μόλις είναι εδώ έρχεται μετά με το courier.. ρίχνει απίστευτα την τιμή. Μάλιστα το κάνουν πολλοί μαντράδες με μτχ. ανταλλακτικά. Μαζί με την δική σου κούτα δηλαδή μπορεί να ήρθαν και άλλες 50-60, οπότε το κόστος χαμηλώνει απίστευτα αν ξεκίνησαν απο το ίδιο σημείο στην Αγγλία.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    sapila.. το κάνουν πολλοί φίλε.. βρίσκουν μεταφορική με παλέττα απο Αγγλία , έρχεται με αυτό τον τρόπο και μόλις είναι εδώ έρχεται μετά με το courier.. ρίχνει απίστευτα την τιμή. Μάλιστα το κάνουν πολλοί μαντράδες με μτχ. ανταλλακτικά. Μαζί με την δική σου κούτα δηλαδή μπορεί να ήρθαν και άλλες 50-60, οπότε το κόστος χαμηλώνει απίστευτα αν ξεκίνησαν απο το ίδιο σημείο στην Αγγλία.
    Συμφωνοι, αλλά αν στείλω ενα γραμμα με την ACS να παει πχ στο Χαλάνδρι θα κάνει τα ίδια με αυτα που πλήρωσα για ενα βουνό πράγματα που παλι με την ACS ηρθαν.
    Αρα τα περιθώρια κερδους τους ειναι τεράστια.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    επειδη καθημερινα συναλλασομαι με courier εΣωτερικού, ας μην αρχίσω τα καντήλια...

Παρόμοια θέματα

1. Προσ Ενημερωση Του Πελατη
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2005, 14:49
  2. Έτσι για ενημέρωση
    από tai στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2005, 19:00
  3. Ενημερωση Για Wizard & Kas 77
    από Zanzibar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1