Αφού πήγα σε courrier να ρωτήσω το κόστος 1ος πακέτου απο Αθήνα και η απάντηση ήταν οτι (σαν τάξη μεγέθους) για 6 κιλά η χρέωση είναι 30€, έστειλα το courrier να δώσει αντικαταβολή 120€ και αγόρασα χτές απο 1 παιδί στην Αθήνα , μεταχειρισμένη βαλίτσα για το μηχανάκι. Ως εκεί όλα καλά. Άψογη συναλλαγή κλπ κλπ.
Παίρνω λοιπόν το πακέτο απο τον courrier και τον ρωτάω τι του χρωστάω.
- 78.30 μου λέει...
- Καλά είσαι σοβαρός; 78,30 για μεταφορά δέματος απο Αθήνα Θεσσαλονίκη; Εδώ απο Γερμανία και Κίνα φέρνουμε πράγματα και πληρώνουμε 20€ μεταφορικά. Δες μήπως κάνεις λάθος γιατί εμένα στα 6 κιλά 30€ μου είπανε.
- Ποιός σου είπε 30€; ( "-Η γιαγιά μου" έπρεπε να του πώ αλλά κρατήθηκα).Εδώ τόσο είναι μετράει και το βάρος και ο όγκος.
- Ε οκ τι όγκο έχει η βαλίτσα δλδ με τα 8,5 κιλά της (τη ζύγισα μετά στο σπίτι) που με χρεώνετε τα τετραπλάσια;
- Ξερω γω ρε φιλαράκι τόσο μου είπανε να σου πώ.
Πράγματι η χρέωση της εταιρίας είναι αυτής της τάξης και αφού επιβεβαίωσα και παραπονέθηκα στην υπάλληλο της υποδοχής (που στα αποτέτοια της κιόλας καθώς δε την αφορά αυτό της λένε αυτό κάνει), την άλλη μέρα πήρα πάλι τηλέφωνο και ζήτησα να μου κόψει απόδειξη για το ποσό που πλήρωσα χτές.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Εγώ πάντως χίλιες φορές με ΚΤΕΛ άλλη φορά και ήσυχος. Σ' αυτούς εγώ ξανά λεφτά δε δίνω ούτε για χαρτομάντηλο να μου κουβαλήσουνε.
Και για να γίνω πιό σφης και κατανοητός ετσι ώστε να μη χρειαστεί να με ρωτήσει κανείς τι και πως και μιάς και είμαι ο ίδιος που έκανα τη συναλλαγή άρα έχω κάθε δικαίωμα να δημοσιοποιώ τα στοιχεία,
η εταιρεία που με χρέωσε αυτό το ποσό είναι η Γενική Ταχυδρομική χωρίς αυτό να σημαίνει οτι άλλες εταιρείες έχουν διαφορετικό τιμολόγιο. Πάνω κάτω τα ίδια είναι (πήγα και την ACS να ρωτήσω πρίν να στείλω τον courrier και μου είχανε πεί 30-32€ πάλι για τα 6 κιλά κι αυτοί χωρίς να μου πούνε τίποτα για τον όγκο παρόλο που ενημέρωσα οτι βαλίτσα είναι αυτό που θέλω να μεταφέρω).
Όπως προείπα: Τα συμπεράσματα δικά σας....