Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Η κουζινα των Σλοβενων οπως και πολλων αλλων λαων που συναντησα στη συνεχεια βασιζεται κατα ενα μεγαλο μερος στο κρεας και τις βαριες λιπαρες σαλτσες.
Κανενα προβλημα απο μενα, μιας που αυτη ειναι και η κουζινα που προτιμω...
Αφου δοκιμασα το Obara (μια πικαντικη σουπα μοσχαριου) και διαφορα αλλα εδεσματα, πηρα το δρομο της επιστροφης για το camping.
Πηγαινοντας να παρω τη μηχανη ηταν ευκαιρια για μερικες ομορφες νυχτερινες φωτογραφιες...
![]()
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Νίκος
Open Horizons
Επεστρεψα στο camping και πεφτοντας να κοιμηθω η ολη μερα γυριζε μεσα στο κεφαλι μου...
Δεν ηξερα τιποτα για τη Ljubljana και αποδειχθηκε πανεμορφη, περα απο καθε προσδοκια μου! Σιγουρα αξιζει να ξαναερθει κανεις και υποσχεθηκα στον εαυτο μου να το κανω καποια στιγμη...
Ποσα πραγματα ομως εγιναν μεσα σε μια μολις μερα!
Το GPS εδειχνε οτι ειχα κανει μονο 268 χιλιομετρα και ειχα μπροστα μου χιλιαδες ακομα... Σκεφτηκα οτι θα πρεπει να οργανωθω καλυτερα γιατι σημερα με τους πολυ χαλαρους μου ρυθμους ειχα καταληξει να φτασω στο camping αργοτερα απο οτι υπολογιζα...
Η μερα που ξημερωνε θα ηταν μια γερη δοκιμασια μιας και ειχα να διανυσω πανω απο 600 χιλιομετρα... Θα τα καταφερνα οπως ειχα στο νου μου αραγε; Ενοιωσα τις αμφιβολιες να με κυκλωνουν παλι αλλα η κουραση εδωσε την διαταγη: Καλα, πεσε κοιμησου και αυριο ειναι μια νεα μερα...
Νίκος
Open Horizons
Mερα 2
Ljubljana (Slovenia) - Λίμνη Balaton (Hungary) - Bratislava (Slovakia)
667.8 km
Το επομενο πρωινο ξυπνησα πολυ νωρις αλλα ανανεωμενος.
Βγηκα απο τη σκηνη και κοιταξα γυρω. Ολα γυρω στο δασος ηταν μουσκεμα απο την πρωινη παχνη και οι πρωτες ακτινες του ηλιου εκαναν δειλα δειλα την εμφανιση τους μεσα απο τα πυκνα φυλλωματα των δεντρων. Ειναι απολαυση να ξυπνας σε ενα τετοιο σκηνικο!
Κατεβηκα μια βολτα στον ποταμο και εκατσα να απολαυσω την ησυχια της φυσης και τα χρωματα του δασους που καθρεφτιζονταν στο νερο... Μαγεια...
![]()
Νίκος
Open Horizons
Γυρισα στη σκηνη και αρχισα σιγα σιγα να μαζευω τα πραγματα. Σημερα θα ηταν μεγαλη μερα απο πλευρας χιλιομετρων και ηθελα να εχω ολο το χρονο στη διαθεση μου χωρις να αγχωνομαι για τη διαδρομη.
Ουφ! Τελικα δεν ειναι ευκολο το πακεταρισμα ολων αυτων των πραγματων, ειδικα οταν ειναι νωτισμενα απο την υγρασια. Συντομα ομως ημουν ετοιμος, και ειχε ξημερωσει πλεον μια ηλιολουστη και ζεστη μερα!
Ανεβασα τη μηχανη στη ρεσεψιον και εκατσα στο εστιατοριο του camping για τον πρωτο καφε της μερας και να μελετησω τη σημερινη διαδρομη... Η καλυτερη στιγμη της μερας για μενα!
![]()
Νίκος
Open Horizons
Το προγραμμα σημερα ειχε ως εξης: θα εφευγα απο τη Ljubljana με κατευθυνση ανατολικα προς Ουγγαρια, για να επισκευτω τη λιμνη Balaton -τον κατεξοχην τουριστικο προορισμο των Ουγγρων το καλοκαιρι. Απο εκει θα ανεβαινα βορεια διασχιζοντας την Ουγγαρεζικη επαρχια με τελικο προορισμο τη Bratislava της Σλοβακιας.
![]()
Νίκος
Open Horizons
Το GPS ανεφερε οτι ειχα περιπου 580 χιλιομετρα διαδρομης. Σκεφτομουν να απεφευγα τις εθνικες οδους αλλα αν ηθελα να δω τη λιμνη και να φτασω καποια λογικη ωρα στον προορισμο μου μαλλον θα επρεπε να κανω καποιο συμβιβασμο.
Εξαλλου και ετσι η εθνικη περνουσε απο πολυ ομορφα μερη και ουτως η αλλως απο τη λιμνη και μετα θα ειχα ολο επαρχιακους δρομους...
Φευγοντας απο το camping η μερα δεν θα μπορουσε να ειναι πιο ομορφη! Θυμηθηκα αυτο που μου ειπε η κοπελιτσα στη ρεσεψιον του camping: "Αν ειχες ερθει μια βδομαδα νωριτερα ειχαμε ολο καταιγιδες, και απο αυριο λενε παλι για βροχες."
Τωρα ομως τα παντα ηταν απλα τελεια!
![]()
Νίκος
Open Horizons
Περασα εξω απο την πολη και βγηκα στην εθνικη οδο.
Τι δρομαρα ειναι αυτη δικε μου;
Ασφαλτος ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ χωρις την παραμικρη λακουβα, προσφυση πιστας, φοβερη χαραξη με παρατεταμενες καμπες και τεραστιες ευθειες...
Διαζωμα στη μεση, τουνελ χιλιομετρων με φωτεινες LED ενδειξεις για τυχον προβληματα, ηχοπετασματα στο πλαι του δρομου και μια πανεμορφη φυση τριγυρω... Σαν την Εγνατια στα καλυτερα της!
![]()
Νίκος
Open Horizons