Γυρνώντας λοιπόν με το κουτί κατά τις 21.00 σήμερα, 4 χιλιόμετρα πριν τον προορισμό κάνω λάθος έξοδο από την εθνική οδό και τσουπ μπροστά μου τα διόδια της Αττικής Οδού. Αφού με μούτζωσα καλά καλά φτάνω στον υπάλληλο.
Για να μην τα πολυλογώ εξήγησα την ατυχή μου συγκυρία, ο υπάλληλος αδιαφόρησε τυπικότατα και μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσω. Οπότε και του εξήγησα ότι δεν είχα πάνω μου χρήματα και για το λόγο αυτό θα υπέγραφα το έντυπο αδυναμίας πληρωμής
(επειδή μου έχει τύχει άλλη μία φορά, μου είχαν δώσει το ίδιο, το είχα υπογράψει και είχα πληρώσει λίγες μέρες μετά)
Ο υπάλληλος μου λέει περιμένετε να φωνάξω τον προϊστάμενο. Έρχεται ο προϊστάμενος και μετά από 2λεπτη κουβέντα τον ακούω να λέει στον υπάλληλο
"δώσε το εντυπάκι"
και πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα με ενημερώνει αντίθετα, ότι δε θα μου δώσει το έντυπο και ότι πρέπει να πληρώσω.
Αφού λοιπόν του εξήγησα εκ νέου ότι ήθελα να πληρώσω αλλά δεν είχα πάνω μου χρήματα, κάλεσε την τροχαία για να μου βεβαιώσει πρόστιμο.
Παράλληλα κάλεσα κι εγώ το 100 και αφού εξήγησα την κατάσταση κράτησαν το λεγόμενά μου ως παράπονα Αττικής οδού (θέση 17) και είπαν ότι θα έστελναν περιπολικό.
Περιμένω λοιπόν συνολικά κάνα 20-30λεπτο και σκάει το περιπολικό.
ΤΟ πλήρωμά του ήρθε ξεκάθαρα και μόνο για να με γράψει και να μου πάρει τις πινακίδες. Δε μεσολάβησαν καν για να λάβω τα στοιχεία του προϊσταμένου.
Να σημειώσω εδώ ότι μέχρι και τη λήξη του συμβάντος
ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
Πηγαίνοντας να παραλάβω την κλήση μου διαπιστώνω ότι το όργανο έχει σημειώσει ¨άρνηση πληρωμής διοδίων". Του εξηγώ ότι δε συνέβη κάτι τέτοιο μιας και δεν αρνούμαι να πληρώσω και δεν έχω καν περάσει τα διόδια. Εξήγησα ότι ζητώ να μου κοπεί πιστωτικό όπως και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις για να το πληρώσω μεταγενέστερα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζει η εταιρεία. Μπροστά τους ρωτάω τον προϊστάμενο αν υπάρχει τέτοιο έντυπο αδυναμίας πληρωμής και μπροστά τους μου απαντάει ότι υπάρχει αλλά δε μου το δίνει...!!!
Να σημειώσω εκ νέου ότι ακόμη κι εκείνη τη στιγμή το τουτού
ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
Ζήτησα αρκετές φορές από τα όργανα να μεσολαβήσουν για να πάρω τουλάστιχον τα στοιχεία του προϊσταμένου. Αρνήθηκαν να βοηθήσουν και το μόνο που μου έδωσε ο προϊστάμενος ήταν το τετραψήφιο νούμερό του.
Αρνήθηκα τελικώς να υπογράψω την κλήση μιας και δεν ήταν αληθής και δε μου παρεδώθη αντίγραφο, με διαβεβαίωσαν τα όργανα ότι το πρωί θα ήταν στα χέρια του διοικητή.
Έχω ήδη κάνει κάποια επικοινωνία για να δω τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση αλλά ευελπιστώ ότι με λίγη λογική από το διοικητή που σκέφτομαι να επισκεφτώ αύριο θα υπάρξει αίσιο τέλος. Με αυτούς που μίλησα μου συνέστησαν να συντάξω μία ένσταση και να μιλήσω αύριο και με ένα δικηγόρο που γνωρίζει από αυτά τα θέματα.
Έχω πετύχει το άρθρο στο blog που αναφέρει ότι υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό
http://epitropesdiodiastop.blogspot....post_7125.html
Οποιαδήποτε βοήθεια θα γίνει αποδεκτή μετ' ευγνωμοσύνης...
Αλέξανδρος