Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 109

Θέμα: Αττική οδός, Άρνηση παραχώρησης εντύπου αδυναμίας πληρωμής, πρόστιμο τροχαίας

Παλαιό μέλος

Αττική οδός, Άρνηση παραχώρησης εντύπου αδυναμίας πληρωμής, πρόστιμο τροχαίας

Γυρνώντας λοιπόν με το κουτί κατά τις 21.00 σήμερα, 4 χιλιόμετρα πριν τον προορισμό κάνω λάθος έξοδο από την εθνική οδό και τσουπ μπροστά μου τα διόδια της Αττικής Οδού. Αφού με μούτζωσα καλά καλά φτάνω στον υπάλληλο.
    Για να μην τα πολυλογώ εξήγησα την ατυχή μου συγκυρία, ο υπάλληλος αδιαφόρησε τυπικότατα και μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσω. Οπότε και του εξήγησα ότι δεν είχα πάνω μου χρήματα και για το λόγο αυτό θα υπέγραφα το έντυπο αδυναμίας πληρωμής
    (επειδή μου έχει τύχει άλλη μία φορά, μου είχαν δώσει το ίδιο, το είχα υπογράψει και είχα πληρώσει λίγες μέρες μετά)
    Ο υπάλληλος μου λέει περιμένετε να φωνάξω τον προϊστάμενο. Έρχεται ο προϊστάμενος και μετά από 2λεπτη κουβέντα τον ακούω να λέει στον υπάλληλο
    "δώσε το εντυπάκι"
    και πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα με ενημερώνει αντίθετα, ότι δε θα μου δώσει το έντυπο και ότι πρέπει να πληρώσω.
    Αφού λοιπόν του εξήγησα εκ νέου ότι ήθελα να πληρώσω αλλά δεν είχα πάνω μου χρήματα, κάλεσε την τροχαία για να μου βεβαιώσει πρόστιμο.
    Παράλληλα κάλεσα κι εγώ το 100 και αφού εξήγησα την κατάσταση κράτησαν το λεγόμενά μου ως παράπονα Αττικής οδού (θέση 17) και είπαν ότι θα έστελναν περιπολικό.
    Περιμένω λοιπόν συνολικά κάνα 20-30λεπτο και σκάει το περιπολικό.
    ΤΟ πλήρωμά του ήρθε ξεκάθαρα και μόνο για να με γράψει και να μου πάρει τις πινακίδες. Δε μεσολάβησαν καν για να λάβω τα στοιχεία του προϊσταμένου.
    Να σημειώσω εδώ ότι μέχρι και τη λήξη του συμβάντος
    ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
    Πηγαίνοντας να παραλάβω την κλήση μου διαπιστώνω ότι το όργανο έχει σημειώσει ¨άρνηση πληρωμής διοδίων". Του εξηγώ ότι δε συνέβη κάτι τέτοιο μιας και δεν αρνούμαι να πληρώσω και δεν έχω καν περάσει τα διόδια. Εξήγησα ότι ζητώ να μου κοπεί πιστωτικό όπως και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις για να το πληρώσω μεταγενέστερα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζει η εταιρεία. Μπροστά τους ρωτάω τον προϊστάμενο αν υπάρχει τέτοιο έντυπο αδυναμίας πληρωμής και μπροστά τους μου απαντάει ότι υπάρχει αλλά δε μου το δίνει...!!!
    Να σημειώσω εκ νέου ότι ακόμη κι εκείνη τη στιγμή το τουτού
    ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
    Ζήτησα αρκετές φορές από τα όργανα να μεσολαβήσουν για να πάρω τουλάστιχον τα στοιχεία του προϊσταμένου. Αρνήθηκαν να βοηθήσουν και το μόνο που μου έδωσε ο προϊστάμενος ήταν το τετραψήφιο νούμερό του.
    Αρνήθηκα τελικώς να υπογράψω την κλήση μιας και δεν ήταν αληθής και δε μου παρεδώθη αντίγραφο, με διαβεβαίωσαν τα όργανα ότι το πρωί θα ήταν στα χέρια του διοικητή.

Έχω ήδη κάνει κάποια επικοινωνία για να δω τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση αλλά ευελπιστώ ότι με λίγη λογική από το διοικητή που σκέφτομαι να επισκεφτώ αύριο θα υπάρξει αίσιο τέλος. Με αυτούς που μίλησα μου συνέστησαν να συντάξω μία ένσταση και να μιλήσω αύριο και με ένα δικηγόρο που γνωρίζει από αυτά τα θέματα.
    Έχω πετύχει το άρθρο στο blog που αναφέρει ότι υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό
    http://epitropesdiodiastop.blogspot....post_7125.html
    Οποιαδήποτε βοήθεια θα γίνει αποδεκτή μετ' ευγνωμοσύνης...

Αλέξανδρος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

Όλα αυτά για 2.80 ευρω;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Ναι, συγγνώμη που μπήκα κατά λάθος στην έξοδο και δεν είχα να πληρώσω. ...

Αφ΄ενός "τα λαθη πληρώνονται" που έλεγε και μια ταμπέλα σε ενα φωτοτυπάδικο στην Πανεπιστημιούπολη παλια, , αφ' ετέρου δεν είχες 2.8 ευρω μαζί σου?

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

{κατι εγραψα εδω αλλα μου το έσβησαν}

Φιλε αυτο που λες δεν παιζει σε καμια περιπτωση, κληση για αρνηση πληρωμης διοδιων ΔΕΝ μπορει να επικυρωθει ΠΡΙΝ ανοιξεις την μπαρα μονος σου.

Αν εγινε, καταθετεις μηνυση φυσικα για παραβαση καθηκοντος, ειμαι σιγουρος οτι αν τα πεις σωστα στον διοικητη θα την βρεις την ακρη.

Παλαιό μέλος
    Ναι, είπα συγγνώμη- τι άλλο μπορώ να σου προσφέρω δηλαδή?- και εξάλλου ήθελα να τα πληρώσω. Δε μου επέτρεψαν. Δεν αρνήθηκα -όπως έγραφε η κλήση- να πληρώσω το λάθος μου.
    να το πληρώσω ήθελα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
    Ναι, είπα συγγνώμη- τι άλλο μπορώ να σου προσφέρω δηλαδή?-[...]
    Εμένα τίποτα, απλα μόλις δείς την αμοιβή του δικηγόρου θα ευχόσουν να είχες μαζί σου 2.8 ευρω
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αν εγινε παντως κατι τετοιο επικοινωνησε με τις επιτροπες αγωνα ωστε το θεμα σου να κυκλοφορησει, δεν πρεπει να περασει ετσι αυτο

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Εμένα τίποτα, απλα μόλις δείς την αμοιβή του δικηγόρου θα ευχόσουν να είχες μαζί σου 2.8 ευρω
    Αν και θα έπρεπε δε σκοπεύω να φτάσω τόσο μακριά.
    Μολονότι εδώ που τα λέμε ούτε περίμενα τέτοια ανταπόκριση εδώ, μιας και η αγανάκτηση που προκύπτει από στέρηση υπαρκτού δικαιώματος δεν μπορεί να έχει κάτσει μόνο σε εμένα.
    Το ωχ μωρ' αδερφέ 2.80 είναι, το έχω πει πολλές φορές (ντροπή μου βέβαια) και θα το έλεγα και απόψε. Αν το έχεις αναγάγει σε στάση ζωής δε χαλάει εμένα.
    Και για άλλη μία φορά, δεν προσπάθησα να αποφύγω το κόστος. Να πληρώσω ήθελα.
    Αν πρεσβεύεις την τιμωρία σύννομης λειτουργίας με 200 ευρώ και 20 ημέρες στέρηση διπλώματος τότε μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξω κάποιες έννοιες στο λεξικό.
    Και για να μην ξεχνιόμαστε, ουδέποτε πέρασα τα διόδια παρανόμως και ουδέποτε αρνήθηκα την πληρωμή των διοδίων. Όλη την ώρα ήμουν πίσω από τα διόδια προσπαθώντας για το αυτονόητο πιστωτικό
    (Νόμος 3535
    http://www.dsanet.gr/Epikairothta/No...a/n3535_07.htm
    άρθρο 3
    "...
    Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος...."

Λίγη λογική ζήτησα και όχι να μου χαριστεί κάτι. Αλλά οι εντολές προφανώς ήταν του παραδειγματισμού. Καθότι με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα πράγαμτα σήμερα η εταιρεία δε θα πάρει δεκάρα. Ενώ με το πιστωτικό θα έβγαζε κανονικότατα το 2.80 και από εμένα.
    Δε φαντάζομαι να το συλλογίστηκες αυτό?...
    Τέλος πάντων, αν υπάρξει κάποια χρήσιμη πληροφορία για το πώς να κινηθώ πέραν του να καταπιώ το συμβάν και να προχωρήσω θα την εκτιμήσω.

Ευχαριστώ

@sovarosUser

Φίλε μου πες μου σε παρακαλώ τι νομίζεις ότι δεν πάει καλά μπας και μου διαφεύγει κάτι.
    ΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ όλη την ώρα και για αυτό δεν υπέγραψα. Αλλά έχει ξανασυμβεί. Σε άλλες αναφορές που έχω διαβάσει όμως οι αστυνομικοί συνήθως υποδεικνύουν στους ..."μη έχοντες" να παρκάρουν 5 μέτρα μετά την μπάρα για να μην εμποδίζουν την κίνηση και μετά βεβαιώνουν την παράβαση.
    Σε εμένα δεν έγινε καν αυτό...!!!

ασε τον καπτεν, τα εχει μπερδεψει λιγο με την αποψη του στο θεμα των διοδιων. απλως μην ασχολεισαι.

Στο θεμα τωρα, ειναι πραγματικα κριμα να το αφησεις ετσι, ειμαι σιγουρος οτι θα την βρεις την ακρη, μην πληρωσεις το προστιμο για ονομα του θεου, ειναι αδικια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
    [...](Νόμος 3535
    http://www.dsanet.gr/Epikairothta/No...a/n3535_07.htm
    άρθρο 3
    "...
    Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος...."
    [...]
    Εχω την εντύπωση οτι δε σε καλυπτει αυτο που αναφέρεις.

Αφ' ενος μιλαει για την υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης (που - ευτυχώς - μας άφησε χρόνους), αφ' ετέρου μιλάει για άλλου τύπου διόδια:

"σε σταθμούς διοδίων που λειτουργούν με το σύστημα της ελεύθερης ροής οχημάτων, η διέλευση και η καταβολή του οικείου τέλους διοδίου διαπιστώνεται με χρήση ει_δικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών (φωτογράφηση αριθμού κυκλοφορίας οχήματος)."

Τεσπα, καλα ξεμπερδέματα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Φίλε μου εκείνη την ώρα κάτι με έπνιγε μιλάμε, ο προϊστάμενος έβγαζε μάλλον το άχτι του για όσους του έχουν περάσει σπρώχνοντας την μπάρα δεν εξηγείται αλλιώς.
    Και ξαναλέω, ο μόνο λόγος που ξέρω την ύπαρξη του εντύπου αδυναμίας πληρωμής είναι ότι πριν 2 χρόνια ξαναέκανα την ίδια παπ@ριά και κατέβηκε ο προϊστάμενος και χαλαρουίτα του υπέγραψα το εντυπάκι, το πλήρωσα μία εβδομάδα και τέλος.
    Ο συγκεκριμένος μου είπε μπροστά στα όργανα ότι δε μου το έδινε. Και οι αστυνομικοί δεν ανοιγόκλεισαν καν τα μάτια τους, άρα γνωστή η ιστορία...
    Μίλησα με 2 παιδιά από τις επιτροπές, ο ένας συμφώνησε με την προσπάθεια στο διοικητή ο άλλος μου υπέδειξε ξεκάθαρα το λόγο που γίνονται αυτές οι εντυπωσιακές κινήσεις από μεριάς της τροχαίας Αττικοής οδού και μου έκοψε τη φόρα λίγο.
    Σκεφτείτε απλά αυτό που ανέφερα, ότι η Αττική οδός θα μπορούσε να πάρει κανονικότατα τα 2.80. Τώρα όσο πρόστιμο και να πληρώσω, η Αττική οδός δε βγάζει τίποτα. Η ποινή τίθεται προς παραδειγματισμό.
    Για ποιο λόγω ένα εκτελεστικό όργανο μίας πολιτείας "φαίνεται" να λειτουργεί τόσο ιδιοτελώς προς μία εταιρεία? Ξανασημειώνω. Η τροχαία με φόρτωσε με πρόστιμο για ένα αδίκημα που δεν έπραξα, η εταιρεία θα μπορούσε να βγάλει χρήματα αλλά δεν τη νοιάζει...
    Ο προϊστάμενος έστριβε τσιγαράκι την ώρα που μου αφαιρούσαν τις πινακίδες. Τέτοια χαλαρότητα την ώρα που ζητούσα τα στοιχεία του μιλάμε.

@captain
    δε βρήκα τη σύμβαση της Αττικής οδού.
    Έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Δεν είναιπαράλογο όμως να μην ισχύει κάτι αντίστοιχο. Και δεδομένου ότι ¨ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ το έντυπο και ο προϊστάμενος ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ μπροστά στους αστυνομικούς δεν είναι παράλογο να μη μου το δίνει?

@ σοβαρός
    Από εθνική Αθηνών Λαμίας προς Αθήνα, μετά τα τελευταία διόδια της εθνικής οδού, νούμερο 18 με κατεύθυνση προς Μεταμόρφωση. Τροχαία Αττικής Οδού

τωρα δηλαδη δεν εχεις πινακιδα κ διπλωμα ετσι ?

Η τραγικη ειρωνεια της υποθεσης ειναι οτι αν εσπρωχνες απλως την μπαρα και περνουσες... (οπως εχω κανει καμια 50ρια φορες με το αμαξι) σημερα δεν θα συζητουσαμε σε τουτο το thread.

Ουσιαστικα περιμενες την τροχαια μιση ωρα για να σε γ@μησει, ειμαι σιγουρος οτι θα την βρεις την ακρη με τον δικα.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    τωρα δηλαδη δεν εχεις πινακιδα κ διπλωμα ετσι ?

Η τραγικη ειρωνεια της υποθεσης ειναι οτι αν εσπρωχνες απλως την μπαρα και περνουσες... (οπως εχω κανει καμια 50ρια φορες με το αμαξι) σημερα δεν θα συζητουσαμε σε τουτο το thread.

Ουσιαστικα περιμενες την τροχαια μιση ωρα για να σε γ@μησει, ειμαι σιγουρος οτι θα την βρεις την ακρη με τον δικα.
    Δικά ελπίζω να μην εννοείς το δικαστή...
    Αυτό μου αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχα προηγούμενα με κάποιον εμπειρότερο σε θέματα διοδίων. Τόση ώρα που περίμενα να είχα σπρώξει.

Τα ακούς καπετάνιο... για αυτό μάλιστα...φταίω ο μακάκας....

διοικητης της αστυνομιας, ρε τα καθικια, γραψε σταθμο κ τμημα να ξερουμε, δεν ειναι προσωπικα στοιχεια.

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αττική Οδός, σήμερα, ώρα 22:15...
    από McGyver στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 06/09/2007, 07:52
  2. Αττική Οδός έξοδος 18...
    από adam_tsouk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2006, 10:09
  3. Αττική Οδός - Περιπολικό
    από McGyver στο forum Ιστορίες του δρόμου