Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 72 από 72

Θέμα: Απαγόρευση του καπνίσματος λέει...Για το καλό μου, λέει...

Πάντως , τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ για όσους δεν καπνίζουν….
    Όχι μόνο τους παραχωρούν χώρους ελεύθερους από καπνό , φροντίζουν ΚΑΙ την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ τους αποτρέποντας τους να επισκέπτονται ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ και ΚΑΖΙΝΟ… κολοφαρδοι ρε πστ….
    Αλλοίμονο σε εμας που καπνίζουμε και δεν γουστάρουμε τα ντιρινταχτα και την πράσινη τσόχα…

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Από την ανεύρεση θεωρητικών απαντήσεων σε καθημερινά προβλήματα μέχρι την πρακτική εφαρμογή τους ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ υπάρχει, κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα χαώδες βάραθρο...
    Από καταβολής συναθροίσεων ανθρώπων υπάρχουν πράγματα που καλώς ή κακώς βιώνουμε μέχρι σήμερα. Η ιδιοκτησία, το δίκαιο του ισχυρού, πολλά τέτοια εμπριμέ...
    Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ για τη δίποδη σιχασιά, όσο και να το συζητήσουμε, όσο και να το αναλύσουμε.
    Και το ξέρεις.
    Και το ξέρουν (έστω και ασυνείδητα) όλοι.
    Δεν είναι κακό να συζητάμε, σίγουρα όχι...το αποτέλεσμα όμως (εδώ και μπάρεμου 10Κ χρονάκια) είναι μονάχα ένα.
    Νομίζω ότι παρασύρεσαι από την απαισιοδοξία σου, η οποία έχει άκρως ρεαλιστικές ρίζες στις μέρες μας, κατά τη γνώμη μου.

Πρόσεξε, δεν λέω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
    Αλλά λέω, όπως έχουμε ξανασυζητήσει, ότι οι όποιες διαφορετικές "επιλογές" που "προτείνω", δεν είναι ούτε επαγγελία μακρινών παραδείσεων, ούτε ηθικολογίες, ούτε κάτι παρόμοιο και συνοψίζονται σε μια και μόνο στάση: την άρνηση.

Εν προκειμένω, για την ιδιοκτησία, εν έτει 2011 πλέον μιλώντας, σίγουρα είναι χίπικο, μπαφιάρικο και μη ρεαλιστικό να λες "κατάργηση της ιδιοκτησίας" και άλλα τέτοια διαστημικά.

Αλλά μπορείς να πεις ότι δεν θα βάλω την ιδιοκτησία πάνω από τη ζωή μου ή κάποιου άλλου (αρνούμενος τα τσιτάτα "αν τον δω να με κλέβει θα πάρω το δίκανο") και επίσης μπορείς να μοιραστείς τα υπάρχοντα, τα ελλείποντα, τα προσδοκώμενα, τα υλικά και τα άυλα. Ναι, προφανώς δεν έχει καταργήσει κάτι, αλλά έχεις προσδιορίσει εντελώς διαφορετικά τη σχέση αυτή, πιο ήπια, πιο ανθρώπινα, πιο λογικά, πιο κοινωνικά, πως αλλιώς να το πω. Και ναι είναι βάση για συζήτηση.

Τα αυτά ισχύουν για "τη ζωή μου, το σπίτι μου, το δικαίωμα μου στο τάδε/το δείνα, το μηχανάκι μου". Και τα οποία αν τίθενται ως οριοθετημένα με ηλεκτροφόρους φράχτες, καταπνίγουν και αυτό που υποτίθεται ότι προστατεύουν: την παρεξηγημένη ιδιωτικότητα.

Το δικαίωμα στην υγεία, όταν τίθεται ως ατομικό αγαθό, θα γεννήσει (και ήδη γεννά) τέρατα. Γιατί αυτοί οι ατομικά υγιείς, αν είναι συνεπείς, θα πρέπει να αποφύγουν την οποιαδήποτε συναστροφή με κάποιον τρίτο (και τις ερωτικές, ναι, ναι και αυτές), ή να την επιδιώξουν μετά από ελέγχους, εξετάσεις και τα λοιπά. Σενάρια όχι ιδιαίτερα μακρινό.

Αν και πάλι δεν είναι σαφές που οδηγεί αυτή η λογική, οκ, πάσο.

boxer sory, αρπάχτηκα λιγάκι

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    alres... δεν αποφεύγω τίποτα ... απλά δεν θέλω να πλατιάσω όπως πάντα και να ξεφύγουμε σε 12132143124321 σελίδες ώς συνήθως (που έτσι θα γίνει δηλαδή). Το θέμα του νήματος ήταν το τσιγάρο και ο αλληλοσεβασμός όπως εξελίχθηκε. Στο αν δηλαδή η απαγόρευση πρέπει να υφίσταται για να επιβάλει τον αλληλοσεβασμό που λείπει. Σε αυτό επάνω μιλώ... σε αυτό απαντώ.

Τα υπόλοιπα περί ατομικών επιλογών, τι επηρρεάζει αυτό και ποιούς, αν η κοινωνία είναι εντάξει ή οχι... είναι ενα άλλο θέμα που έχει σχέση αλλά μόνο μερική με το θέμα του τσιγάρου.

Όσον αφορά τις απαντήσεις μου, ήταν προσωρινά θεματολογικά συνδεδεμένες με τις δικές σου για να μπώ στην διαφωνία. Η δική μου όμως ερώτηση απαντήθηκε ήδη , στο προτελευταίο σου μήνυμα που ανέφερες το τι θα έκανες σε ενα ίδιο κλειστό χώρο με άλλους. Πέραν τούτου ... ουδέν.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ggs....... έχεις δίκιο... τώρα θα υπάρχει και δικαιολογία έντονη στην βλαμένη παρέα που θέλει να πάει να χορέψει αρκουδιάρικα ή να στοιβαχθεί στους εθισμένους του τζόγου.

Τώρα για καλό φαγητό, βολτούλα κτλ κτλ.. δεν είναι κακό αν το καλοσκεφτείς...χαχαχαχαχαχαχα
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Χμμμ..
    Οι συζητήσεις που παρατηρώ εδώ και πολλά χρόνια, προφορικές και ηλεκτρονικές, έχουν ένα κοινό άγχος: να πιαστούν από μια πολύ συκεκριμένη, συνήθως προερχόμενη από την εμπειρια πτυχή την οποία και βάζουν εκβιαστικά στο προσκήνιο και την αναγορεύουν ως ΤΟ θέμα.

Αν αυτή η τακτική προέρχονταν αποκλειστικά, ας πούμε από τις κεντρικές εξουσίες σαν μέσο προπαγάνδας, τα πράγματα θα ήταν ίσως απλά.

Έλα όμως που μεγάλες μάζες ανθρώπων, βιάζονται ιδιαίτερα να παραδώσουν τα μυαλά και τις καρδιές τους στις αυτόματες, μηχανιστικές, υπολογιστικές σκέψεις, αδιαφορώντας για το όλον, για τους άλλους. Αν από ένα ζήτημα, πχ το κάπνισμα, το μόνο που ενδιαφέρει, το μόνο που καίει κάποιον είναι η εξασφάλιση ενός άκαπνου περιβάλλοντος, συντασσόμενος (και εδώ έχει ευθύνη) με την αιχμή των νέων πολιτικών δημόσιας υγείας, τότε ναι υπάρχει προβληματάρα.

Είναι όπως άλλα, "κλασσικά" προβληματάκια, μετανάστες, έγκλημα, ανεργία, τα οποία οφείλουν να διευθετούνται μακριά μας, μην λερωθούμε. Και τα υποκείμενα που εμπλέκονται με αυτά, ας πάνε να πνιγούνε. Μέχρι κάποιο τέτοιο "ζητηματάκι" να πέσει πάνω μας, να πλακώσει ατομικά και να ησυχάσουμε.

Μάταια τα λόγια, τέτοιες ώρες. Αφού δεν είναι αντιληπτό ήδη που πάει η ανθρωπότητα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Άκυρο, το πήραν πίσω. Για την ώρα τουλάχιστον.

«Έκοψε» τα φτερά του Λοβέρδου για το κάπνισμα

Τελευταίες τζούρες για τους θεριακλήδες με εντολή μάλιστα …πρωθυπουργού. Στη σύσκεψη που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο Πρωθυπουργός έκοψε το… τσιγάρο σε όλους τους καπνιστές, αφού ζήτησε από τον υπουργό του να γίνει αυστηρή τήρηση του νομοθετικού πλαισίου χωρίς εξαιρέσεις στον κανόνα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να συμφώνησε με την «Πρωθυπουργική εντολή», συμπληρώνοντας ότι για να πετύχει η καθολική απαγόρευση θα χρειαστεί η συνδρομή όλων των υπουργείων.

Έτσι οι σκέψεις που υπήρχαν για ελαστική εφαρμογή του νόμου ή το λεγόμενο «τσιγαρόσημο» έσβησαν μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Από αύριο οι καπνιστές και πάλι στους δρόμους για γρήγορες ρουφηξιές. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Καφεδάκι και τζούρες με πάθος θα αποτελούν παρελθόν καθώς τα πράγματα οδεύουν προς έναν άλλο δρόμο. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ μια ζωή φωνάζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Μόνο που δεν μπορούν να τον βρουν πάντα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 20:31

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=240739&cid=6
    Μπορεί και να ξαναλλάξουν γνώμη βέβαια...

Τι διάολο καφενείο είναι να λέει ο καθένας το δικό του;
    Δε μιλάνε μεταξύ τους, μόνο στο υπουργικό συμβούλιο; Τα κινητά δεν τα έχουν ο ένας του αλλουνού;

Υ.Γ.: Κάπου διάβασα την ίδια μ@λ@κι@ είχαν κάνει και με τις πολυκατοικίες back to '80s. Ο νόμος προέβλεπε επαρκείς θέσεις στάθμευσης κατά την κατασκευή των πολυκατοικιών αλλά μετά το άλλαξαν και μπορούσες να πληρώσεις ένα "φόρο" ώστε να μην φτιάξεις... και φτάσαμε στο σημερινό χάλι...
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής φίλε... διότι πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις ενα φύλακα σε κάθε μαγαζί 24/7 να τσεκάρει το τι γίνεται!

Οπότε ίσως μια προσπάθεια να φτιαχτούν καταστήματα με καπνιστές και μή... να είναι η λύση όσον αφορά τουλάχιστον τα βραδυνά μπαρ, club κτλ... για εστιατόρια, κτλ.

Εκτός αν βγάλουν όντως τα @@ και αρχίζουν και χώνουν τα 50αρια σύννεφο σε κάθε ένα που καπνίζει!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής φίλε... διότι πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις ενα φύλακα σε κάθε μαγαζί 24/7 να τσεκάρει το τι γίνεται!
    Έναν ηλεκτρονικό φύλακα, όμως;
    Καλ-ομελλέτα και έρχεται!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Έναν ηλεκτρονικό φύλακα, όμως;
    Καλ-ομελλέτα και έρχεται!
    Στο Ελλάντα τα αργκήσει λίγκο αγκόμα....
    "Qu ils mangent de la brioche"

Έρχεται το «τσιγαρόσημο» http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=364980&cid=4

Ξεκινησε σαν φιλελευθερο μετρο κ γυρναει σε εισπρακτικο, ισως αργοτερα αυτοι που θα θελουν να κυκλοφορουν μεθυσμενοι ή να περνανε κοκκινα θα... πληρωνουν το αναλογο αντιτιμο

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Χώρα για γέλια και για κλάματα....

Το παν είναι η είσπραξη πλέον...
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Έλα βρε και έλεγα ότι είναι για το καλό μας, κανείς δεν θέλει να βγάλει λ7...

http://health.in.gr/news/scienceprog...aid=1231194102

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Κανα καλο πλυντηριο για το Κ8 μου ????
    από no more sorrow στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2010, 13:41
  2. Για το καλό του...
    από the big boy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2008, 17:02
  3. Σαμάρια για το Μουλάρι μου
    από Sabre στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2006, 12:16
  4. WP για Το ΧΤακι μου