Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 66

Θέμα: Νήπιο και μπαμπάς στο μηχανάκι.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bulmont
    Η δική μου η μικρή άρχισε να πρωτοανεβαίνει σε δίκυκλο από περίπου 15 μηνών.
    Ορθια μπροστά από εμένα σε βέσπα. Ισα-ισα που έφτανε και έβλεπε πάνω από το
    τιμόνι της βέσπα και να κρατιέται από το καπάκι του τιμονιού.

Αρχίσαμε με ήσυχες βόλτες σε άδειους δρόμους και σιγά-σιγα άρχισα
    να μπαίνω σε περισσότερη κίνηση με μεγάλη προσοχή.
    Πάντα φορούσε το κράνος της (όχι κινέζικο) και το έχει συνηθίσει τόσο πολύ που
    ακόμα και τώρα που ειναι δεκατριών χρονών σε ολιγόλεπτες στάσεις δεν το βγάζει
    καθόλου από το κεφάλι της.
    Εδώ και τριάμιση χρόνια οδηγάει το δικό της μηχανάκι (malagutti grizzly) πάντα
    με full εξοπλισμό.
    Η αγαπημένη της διαδρομή;
    Ανάβαση στο Παναχαικό.

Εχουμε πέσει δύο φορές μαζί . Μία σε επιτόπια στροφή (άτιμα μονοκύλινδρα-σβήσιμο)
    και μία σταματώντας (πιάστηκε το μπατζάκι μου στό μαρσπιέ). Και τις δύο η ζημιά ηταν
    μόνο ο πληγωμένος εγωισμός μου (και μιά σπασμένη πίσω βάση μαρσπιέ)

Στο R51/3 απέφευγα να την βάζω γιατί ξάπλωνε πάνω στό τεπόζιτο και έγλυφε το
    χρωμιωμένο καπάκι της εργαλειοθήκης..........

Τρελαίνετε γιά βόλτες με το EXC520 και ας μην υπάρχουν πίσω μαρσπιέ.......

Με την απαιτούμενη προσοχή από μέρους μας τα πάντα μπορούμε να κάνουμε
    με τα παιδιά μας και να τους δείξουμε τον σωστό δρόμο ώστε να μην καταντήσουν
    κάγκουρες. Αλλωστε και μέσα σε αυτοκίνητα ο κίνδυνος πάντα υπάρχει.

Ας τους δώσουμε από μικρά τις σωστές κατευθύνσεις και εικόνες και δεν υπάρχει
    λόγος να τα κρατάμε σε μιά εύθραυστη γυάλα.....
    Ετσι ρε τυπε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    τραγικα επικινδυνο !!

ρε σεις....για τα παιδια μας μιλαμε.....και ποσο μαλλον ενα 3χρονο παιδακι.....

τι καρεκλακια για μηχανακια και μ@λ@κιες μου λετε.....

Στο γαλαξιδι το καλοκαιρι μια τουριστρια επεσε με το ΠΟΔΗΛΑΤΟ της ( γλιστρισε), με το παιδακι της απο πισω, στα ειδικα αυτα καρεκλακια για ποδηλατα πόυ υπαρχουν, και το παιδακι εσπασε το σαγονι του .....
    τι λετε?

επιβαρυνε λιγο τον προυπολογισμο σου, αντε παρε ενα τετοιο

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1639010/

(εχει γεμισει η αγορα με τετοια !!!), και να πηγαινοφερνεις το παιδακι σου με ασφαλεια....

3 χρονων ειναι μωρο ακομα !!!
    +πολλα
    παιδια δεν εχω και δεν κατεω (που λεει και μια ψυχη κρητικη..γεια σου Στελαρα) αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και το καλυτερο να ανεβασεις τοσο μικρο παιδι σε μηχανη...

Οι συμβουλές στην προστακτική από όλους τους ειδήμονες πάντα ήταν σπαστικές. Τουλάχιστον για όποιον είναι ενήλικος και έχει 2 δράμια μυαλό στο κεφάλι του. Ο καθένας ακούει γνώμες και αποφασίζει. Προσωπική γνώμη Δημήτρη:
    Έχω κόρη 6 χρονών. Δεν θα την ανεβάσω στη μηχανή ούτε αν δεν προλαβαίνει να πάει σχολείο, ούτε αν κινδυνεύω να με απολύσουν από τη δουλειά, ούτε αν μου βγάλουν τα νύχια ένα-ένα. Δεν ξέρω τί θα έκανα αν δεν είχαμε αυτοκίνητο αλλά πιστεύω ότι θα έκανα οτιδήποτε άλλο. Με το αυτοκίνητο δεν κινδυνεύει στην παράνοια? Ναι, αλλά σαφώς λιγότερο. (1), (one),(ein),MIA φορά δέχτηκα να μπει σε αυτοκίνητο άλλου χωρίς ειδικό καθισματάκι και όταν γύρισε και την είδα με τα αίματα σκέφτηκα ότι δε με νοιάζει ποιός θα με πει υπερβολικό, παράξενο κλπ αλλά θα κάνω ότι νοιώθω εγώ σωστό.
    Ο καθένας λοιπόν όπως νομίζει σωστό. Δεν είμαστε και ο μητροπολίτης Άνθιμος....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Re: Νήπιο και μπαμπάς στο μηχανάκι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Έχει κανένας την εμπειρία μικρού παιδιού στο μηχανάκι;
    Έχω έναν τρίχρονο και δεν ξέρω από ποιά ηλικία θα μπορεί να κρατιέται για να τον πηγαινοφέρνω στον παιδικό με μια σχετική ασφάλεια.
    Τα δικά σας πότε ανέβηκαν;
    6

Re: Re: Νήπιο και μπαμπάς στο μηχανάκι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    6
    6 χρονών ή 6 παιδιά;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
    Εντάξει αυτό που λες είναι στην ουσία . Αλλά αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή το σκέφτεσαι .

Να σου πω τη γνώμη μου , προτιμώ το παιδάκι στερεωμένο και με κράνος πάνω στο μηχανάκι παρά σαν κάτι ουραγκοταγκους που τα εχουν χυμα μπροστα η πισω ξεκρανωτα .

συγγνωμη αλλα απο ποτε αυτο ειναι μετρο συγκρισης ?

εαν αρρωστησει το παιδι σου, κοψει δαχτυλο,ανοιξει κεφαλι , εχει πυρετο στο καταχειμωνο θα το πας στο γιατρο πανω στην μηχανη ?
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Re: Re: Re: Νήπιο και μπαμπάς στο μηχανάκι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    6 χρονών ή 6 παιδιά;
    Το 6 παιδιά απαντάει στην ερώτηση, τα δικά σας πότε ανέβηκαν?

Λοιπόν η δική μου ιστορία είναι απλή.
    Ο γιός μου ήθελε να ανέβει και ανέβηκε από τότε που ήταν 3. Μόνο που δεν μου γούσταρε και πολύ η ιδέα γιατί ήταν τόσο μικρούλης και σκεφτόμουνα άμα πέσει ?
    Έτσι ρώτησα ένα φίλο γιατρό στο παίδων και η απάντηση που πήρα είναι ότι από τα 6 μπορεί να ανέβει.
    (Είχε να κάνει με την ανάπτυξη του το 6 αλλά δε θυμάμαι και ακριβώς τι είχε πει)
    Από τότε κάναμε πολλές βόλτες παρέα και γίναμε κολλητοί.
    Η τελευταία βόλτα μας ήταν Οδησσό.
    Συμμετείχε σε όλα, έβγαλε φωτογραφίες, βοήθησε στη πλοήγηση (είναι πιο καλός από μένα) και διάβαζε ταξιδιωτικούς οδηγούς πιο γρήγορα από μένα (καλλίτερα Αγγλικά) δίνοντας πληροφορίες για το ταξίδι που εγώ δεν είχα καν προλάβει να δω…
    Ετών 13…
    :a07:

Οι μισοί από μας, είτε μιλάνε σπαστά ελληνικά, είτε απαντούν χωρίς να διαβάσουν την ερώτηση.

Και οι πέτρες ξέρουν τους κινδύνους της μηχανής, πόσο μάλλον κάποιος που έχει φάει 30 χρόνια στη σέλα κι έχει επισκεφθεί το ΚΑΤ αρκετές φορές.

ΦΥΣΙΚΑ, όταν μπορούμε, θα μετακινούμε το παιδί με αυτοκίνητο. Όταν όμως με παίρνει τηλεφ. η γυναίκα το μεσημέρι και μου λέει "παρ΄τον εσύ από τον παιδικό γιατί εγώ κόλλησα", κι εγώ είμαι με το σκούτερ, τι να κάνω;

Τέλος πάντων , το ερώτημά μου δεν ήταν αν είναι ασφαλές το μηχανάκι, ή θα πρέπει να πάρω αυτοκίνητο με 5 αστέρια στα κραστέστ, ή αν θα πρέπει να προσλάβω οικοδιδάσκαλο για να μη βγαίνει το παιδί από το αντισεισμικό του σπίτι ποτέ.

Το ερώτημα ήταν : "από ποια ηλικία είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ασφαλές".

Τέλος πάντων το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν ότι πρέπει να φτάσει τα 6, αλλά με αναλογικά αυξημένο κίνδυνο, μπορεί ακόμα και από τα 3. Άρα ο δικός μου δεν θα ανέβει πριν τα 5.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kiloMeater
    Ο μεγαλος μου ειναι 4μιση
    δεν εχει ανεβει ποτε, κααι ουτε θα ανεβει για 3-4 χρονια ακομα...
    πολυ θα το γουσταρα, αλλα δεν το επιτρεπω στον εαυτο μου

αυτη και μονο η πιθαντοτητα 1 στο 100000000000 να τυχει μια στραβη και να του προκαλεσω βλαβη, ειναι αρκετη για να μην το σκεφτομαι

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Nikonian καλή η ευκολία μετακίνησης,αλλά κράτα αυτό,
    αυτη και μονο η πιθαντοτητα 1 στο 100000000000 να τυχει μια στραβη και να του προκαλεσω βλαβη, ειναι αρκετη για να μην το σκεφτομαι
    και αυτό:
    Κάθε γονιός αγαπάει τα παιδιά του (θέλω να το πιστεύω...),αλλά μπορεί μερικοί να κάνουν παιδιά σε 9 μήνες και άλλοι να προσπαθούν μια ολόκληρη ζωή...

Και τα δικά μου ανέβηκαν αρκετά μικρά 5-6 χρονών αλλά στο πεζόδρομο και για 100-200 μέτρα για πλάκα,απλά να πάρουν και να πάρω μια γεύση...έφτασαν 10χρονών για να ανέβουν στη μηχανή για αποστάσεις 4-8 κμ και με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ...Νικόνιαν με τον εαυτό μου παίζω,και μάλιστα άσχημα παιχνίδια καμμιά φορά...με τα παιδιά μου ή τα παιδιά του διπλανού μου όχι...

Δεν είμαι ούτε κάνας άγιος ούτε φημίζομαι για τις συντηρητικές μου αρχές,αλλά παιδιά μικρά στη μηχανή και στο μπροστινό κάθισμα ή άδετα στο πίσω απλά δε παίζει σε μένα....
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Και γω όλο λέω, αλλά το πιο επικίνδυνο που έχω κάνει με το δίχρονο (καίει λάδια) γυιο μου,
    είναι που τον έβαζα στο μεσαίο πίσω κάθισμα δεμένο μόνο στη μέση, με εμένα δίπλα του
    και τη μάνα του να οδηγεί με μάχιμουμ 30χλμ/ώρα (όχι ότι και αυτά είναι λίγα για το
    κορμάκι του) στις διακοπές εφέτος για 2-3 χλμ απόσταση.

Και ήμουνα και χεσμένος μη κάτσει καμμιά στραβή.

Κατά τα άλλα θα τον ανεβάζω από 5 χρονών. Μάλλον μλκς λέω.

Οι μισοί από μας, είτε μιλάνε σπαστά ελληνικά, είτε απαντούν χωρίς να διαβάσουν την ερώτηση
    Μα γιατί το λες αυτο; :rotflmao:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ο πατέρας μου με ανέβασε σε μιά παλιά εταιρική μηχανή που έχουν όταν ήμουν 7 χρονών.Σε χωματόδρομο με μηδέν κίνηση.Κρατόυσα το τιμόνι και νόμιζα ότι ο έλεγχος του "θηρίου"-Honda Baja 250-ήταν στα χέρια μου.Πάντα φοβόμουν "αυτό το πράγμα που βγάζει ζέστη" και πάντα απέφευγα να κάθομαι πίσω...
    Νομίζω τα 6-7 χρόνια είναι μια καλή ηλικία.Γιατι εχεις αρχισει να αποκτας εστω και μια ελαχιστη αισθηση του κινδυνου.Για 3-4 χρονων εγω δε θα το συζητουσα,δεν ξερεις ποτε τι μπορει να τους καρφωθει στο μυαλο να κανουν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Οι μισοί από μας, είτε μιλάνε σπαστά ελληνικά, είτε απαντούν χωρίς να διαβάσουν την ερώτηση.

αν ομως αυτοι οι μισοι ειχαν καταλαβει εντελως διαφορετικα την ερωτηση και σου ελεγαν " φυσικα μπορεις !!" , να φανταστω οτι θα το ανεβαζες ανετα ε?

[B
    Τέλος πάντων το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν ότι πρέπει να φτάσει τα 6, αλλά με αναλογικά αυξημένο κίνδυνο, μπορεί ακόμα και από τα 3. Άρα ο δικός μου δεν θα ανέβει πριν τα 5.

αρα για 2 χρονια μεχρι να παει το παιδακι 5 , τι θα κανεις εαν κολησει η μητερα στην κινηση και εσυ εισαι με το σκουτερ?

δεν προσπαθω να σε ειρωνευτω ή να δημιουργησω ενταση, μαλλον περισσοτερο προσπαθω να απαντησω στον τονο σου και να πω πως ισως πρεπει να σκεφτεις μια αλλη λυση..
    πιστεψε με,ξερω ποσο δυσκολη ειναι η καθημερινοτητα οταν μεγαλωνεις παιδια..
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αν ειχα παιδι (που δεν εχω οποτε δε ξερω αν δικαιουμαι να ομιλω...) μπορει να το ανεβαζα πανω στο scooter - μηχανακι με κρανος και αυτα τα ειδικα καθισματα που αναρτηθηκαν καποιες σελιδες πισω...

...ωστοσο θα πηγαινα τοσο σιγα, που τελικα θα ημουν γρηγοροτερος με ενα αυτοκινητο...

εν ολιγοις, τρεμω στην ιδεα του να εκθεσω ενα παιδι σε τοσο μεγαλο κινδυνο. Εδω εχω παρει για τον ανηψιο καθισμα ποδηλατου και ολο τα αναβαλω να το δοκιμασω ακομη και μεσα στην αυλη... οκ εγω ειμαι εγω, αλλα παει η ψυχη μου στη κουλουρη με την ιδεα και μονο να εχω ενα πιτσιρικακι στη σελα.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΡΕ ''sf'' ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ Club????
    από zoropatra στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2006, 22:09
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2005, 15:47
  3. Φιλια Και Μπουνιες Στο Υαμαηα Μ1!!!!
    από panayiotis στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2005, 11:32