Η ελευθερία λόγου έχει όρια και δεν είναι θεμελιώδες δικαίωμα κανενός να προσβάλει και να θίγει άλλους. Δεν χρειάζονται FAQ για να το καταλάβεις αυτό.Αρχικά δημιουργήθηκε από zouR1
Φίλε Θάνο, τα πράγματα είναι απλά. Οταν θέλεις να εκφράσεις την γνώμη σου με λόγια και κάποιος άλλος την κρίνει και σου αφαιρέσει την δυνατότητα, τότε σε λογοκρίνει.
Αν θέλετε να βάζετε όρια στο τι λέει ο καθένας εδώ μέσα καλό θα είναι από πριν να μπει ένα FAQ που να λέει το τι επιτρέπεται να γράφει ο καθένας. Υπάρχει ήδη ένα σχετικό post στις Γενικές αλλά νομίζω αναφαίρεται μόνο στο spamming. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική.
Αν υπήρχε αυτό το FAQ που πχ μεταξύ άλλων απαγορεύει το ξεκατίνιασμα, τότε είμαι ΟΚ, σημαίνει ότι το site έχει κανόνες που κάποιος παραβίασε. Αλλά αν το σβήνεις το post εκ των υστέρων, τότε είναι προσβολή και στέρηση του θεμελιώδους δικαιόματος της ελευθερίας λόγου.
Πιστεύω ότι ειδικά στις διαμάχες πρέπει να επιτρέπεται να λέει ο καθένας ότι του γουστάρει. Να βρίζει τους moderators, τους administrators τους χρήστες, την μάνα του, τον πατέρα του και γενικά να βγάζει το άχτι του.
Αυτά που λέω δεν είναι νέες ιδέες. Ισχύουν ήδη εδώ και χρόνια εκατοντάδες άλλα forums. Πίστεψέ με είναι πολύ εύκολο να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και να πάω να μιλάω εκεί που δεν θα φοβάμαι να εκφράσω την γνώμη μου με τον φόβο ότι μπορεί να με λογοκρίνουν.
Και μπορεί να υπάρχουν και άλλοι σαν και μένα που να έχουν την ίδια γνώμη. Και μπορεί στο μέλλον το moto.gr να μείνει με 50 χρήστες, τους moderators και τους administrators και όλοι να λογοκρίνονται μεταξύ τους. Μπορεί και όχι.
Και φίλε μου Θάνο sorry αλλά το ύφος σου μου θυμίζει λίγο δικτάκτορα. Είπαμε καινούργιος moderator αλλά μην μας μαμήσεις κιόλας.
Δεν ξέρω σε ποια κοινωνία ζείτε με τέτοιους κανόνες. Εδώ σίγουρα πάντως δεν είναι μία από αυτές.
Τώρα όσο για το δικτάτορας... η παρουσία και συμμετοχή σου στο φόρουμ είναι πολύ μικρή για να με χαρακτηρίζεις... Άσε που παρεμπιπτόντως εγώ προσωπικά ακόμα δεν έχω κόψει κανέναν και ο λόγος που σου απάντησα ήταν για να μην αναλώνεσαι σε άσκοπες σκέψεις.
Δεν ζητήσαμε τη γνώμη κανενός.