Πριν ένα χρόνο περίπου τσάκισα το μηχανάκι μου , ένα 1100gs το οποίο τολμώ να πω ότι το είχα βολευτεί για τα καλά ! Εντάξει δεν λέω , είχα μείνει καιρό χωρίς να καβαλήσω δίτροχο γιατί εκτός από το gs τσάκισα και ένα πόδι και δίψαγα για μοτοβόλτα . Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση και φυσικά τα βάσανα μου! Στα χέρια μου λοιπόν έπεσε μια μαύρη Αφρικάνα για να παίξουμε το διάστημα των εορτών του Πάσχα! Κρυφή επιθυμία να κουμπώσω απάνω της και να την αγοράσω για να σταματήσει η αναζήτηση ! Τι τα ήθελα ? Φρίκη!!! Πλαίσιο ,γκάζι, φρένα για κλάματα ! Όχι αστεία, μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά – λίγη σε όλα !!! Η σέλα δε ,είναι όλα τα λεφτά!! Ο τρισμέγιστος που την σχεδίασε πρέπει να μας την φύλαγε , δεν εξηγείτε αλλιώς. Πρέπει να του κουτούπωσε την γυναίκα κάποιος νταβραντισμένος βαρκάρης και δίψαγε για εκδίκηση- να πονέσει και ο δικός μας κώλος, όχι μόνο της καλής του…
Στην συνέχεια βρέθηκα με ένα CBR600F ,δεν θα αναφέρω το πώς και το γιατί , αλλά ειλικρινά περιμένω πως και πώς να το επιστρέψω στον ιδιοκτήτη του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το έχω για κάποιους μήνες ακόμα. Εντάξει παραδέχομαι ότι είναι όμορφα αυτά τα διαόλια ! Και εντυπωσιακά είναι και γκάζι έχουν. Ναι ναι πολύ γκάζι , εξαιρετικό πλαίσιο ,εντυπωσιακά φρένα !! Φόρτωσα μερικά σώβρακα και καμιά κάλτσα σε ένα τανκ μπαγκ , και έφυγα για Λευκάδα. Θα πέρναγα απέναντι στο Μεγανήσι .
Ήμουν βλέπεις σίγουρος ότι θα με τρομάξει το γκάζι, στην διαδρομή και μπορεί αν δεν φτάσει στην κάλτσα, να λερώσω κανένα χαλαρά ! Όπως, όμως καλά γνωρίζετε οι συνήθειες δύσκολα κόβονται , οδηγούσα το κόκκινο διαόλι σαν την Βαυαρέζικη μοσχάρα. Πέντε με έξι χιλιάδες στροφές ανά λεπτό και φυσικά μου φάνηκε ψόφιο! Οκ σύντομα κατάλαβα την βλακεία μου και ξεκίνησα την διασκέδαση ! Ωραία λέω ! Δεν δάγκωνα την γλώσσα μου καλύτερα?! Μετά την Κόρινθο άρχισαν να με πονάνε τα πόδια ,να με ενοχλούν τα χέρια μου και να μουδιάζει ο αντίχειρας ,ο αριστερός ! Μην τα πολυλογώ όταν έφτασα στον προορισμό μου την έπεσα για ύπνο ψόφιος !! Ο αντίχειρας και ο δείκτης παρέμειναν μουδιασμένοι για μια βδομάδα περίπου…
Στο νησί μου ,την Αμοργό, πήγα με το παπί ,χωρίς δεύτερη σκέψη ! Το φόρτωσα σα γαϊδούρι , το γέμισα βενζίνη με 3,5 ευρώ και βρέθηκα στον Πειραιά με συνοπτικές διαδικασίες! Στο νησί όλα καλά και όλα όμορφα , μέχρι να χρειαστεί να κάνω 15 χιλιόμετρα προς την χώρα της Αμοργού ,με ανηφόρα και κόντρα τον καιρό ! Μου φάνηκε τραγικά αστείο ότι με τον άνεμο κόντρα το παπί δεν πήγαινε μία και ότι με ούριο έδινε ρέστα ! Εντάξει ρε λεβέντες το κατάλαβα ,το ήξερα , δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα !
Η μεγάλη ανακάλυψη ήρθε όταν πήγα στο χωριό μου με το γρήγορο εργαλείο. Πίστευα ο αφελής ότι ο κλειστός επαρχιακός θα είναι διασκεδαστικός … Μπεεεεε ! Εκεί συνειδητοποίησα ότι οι μοτοσικλετιστές ήμαστε χειρότεροι ψεύτες από τους ψαράδες και τους κυνηγούς !!! Τι στο διάολο τα αγοράζετε αυτά τα μηχανάκια ? Άβολα του κερατά και οδηγείς με την μύτη καρφωμένη στην άσφαλτο ! Μην γίνει καμιά μαλακία και πάρεις χαμπάρι από την διαδρομή!
-Πώς σου φάνηκε η διαδρομή ?
-Γαμάτες στροφές ρε φιλαράκι και με καλή άσφαλτο !!!!
-Ναι ρε μεγάλε αλλά τα βουνά τα δέντρα ,τα χωριά που πέρασες ? Πώς σου φάνηκαν ?
-Τα ποια ????????? Μάστορα όλα είναι δρόμος……
Να ξεκίναγε παγκόσμιος πόλεμος και να είχε γεμίσει ο ουρανός πυραύλους ,χαμπάρι δεν θα έπαιρνα! Ο σβέρκος είχε τερματίσει την διαδρομή του και η μύτη καρφωμένη στην άσφαλτο !!! Ουρανό δεν είδα ! Στα κλειστά στροφιλίκια ήθελα να το πετάξω στην άκρη και να του βάλω φωτιά ,να το κατουρήσω και να συνεχίσω με το Κτελ! Σε κάθε στροφή ήθελε το γ@#$@νο τιμόνι να κλειδώσει και έφτυνα αίμα να το κρατήσω ! Και φυσικά όταν έφτασα , ύπνος ….Έλιωσα ο Ταλιμπάν στον ύπνο για να συνέλθω ,σαν τον Τουταγχαμών κοιμήθηκα !
Επανέρχομαι λοιπόν! Όχι μόνο αγοράζετε τις clipon-άτες μαλακίες που αγοράζετε , αλλά θεωρητικοποιείτε και την μαλακία που κάνατε και το εντάσσετε σε στάση ζωής! Ωραία ,εντάξει δεν το κάνετε μόνο εσείς αυτό ,αλλά και οι υπόλοιποι μοτοσικλετιστές την ίδια βλακεία κάνουμε ! Προσπαθούσε ο πορνόγερος ,τις προάλλες , να με πείσει ότι η Άφρικάνα είναι καλή μοτοσυκλέτα ! Γεροντοέρωτας θα μου πεις … Αντικειμενικότητα μηδέν ! Ο άλλος πετάει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσει την Βαυαρέζικη παπαριά που χαλάει συνέχεια , γιατί ο Γερμανός ήθελε να φτιάξει το διαστημόπλοιο στις καταναλωτικές πλάτες μας και δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι έπεσε θύμα του μάρκετινγκ! Και όχι απλά δεν το βουλώνει αλλά στηρίζει την επιλογή του με ένα σορό ιδεολογήματα του κώλου !
…και η αναζήτηση συνεχίζετε !!!