Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 11 από 11

Θέμα: VFR800 vs GSX650F

VFR800 vs GSX650F

Είμαι κάτοχος ένος vstrom 650 εδώ και 3 χρόνια...καλό χρυσό αλλά σκέφτομαι σιγά σιγά την αλλαγή του (όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά βέβαια). Μου έχουν κάτσει αυτά τα δύο. Για πείτε καμία γνώμη. Η χρήση που κάνω είναι καθημερινά απόσταση 40χλμ πήγαινε έλα στην δουλειά και κάποιες φορές στο κέντρο για ραντεβού - δουλειές. Επίσης μερικά (5-6) ταξιδάκια τον χρόνο (δεν υπολογίζω μικρές αποδράσεις από την Αθήνα των 100+ χιλιομέτρων και φυσικά με πιθανότητα απόδρασης στο εξωτερικό. Τα περισσότερα ταξίδια γίνονται μαζί με συνεπιβάτη και τριβάλιτσο. Ξέρω ότι και τα 2 είναι κουραστικά για το κέντρο αλλά και το vstrom είναι λόγω βάρους και ύψους. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε και ένα μικρότερο αποκλειστικά για χρήση στην πόλη αλλά αυτό το βλέπουμε εν καιρό.

Για πείτε γνώμες - απόψεις απο αυτά τα δύο όσοι πιθανόν να τα έχετε οδηγήσει. Φυσικά μιλάμε για μεταχειρισμένο.

Μανιβελάτο μέλος

Re: VFR800 vs GSX650F

Αρχικά δημιουργήθηκε από SOTOS80
    Είμαι κάτοχος ένος vstrom 650 εδώ και 3 χρόνια...καλό χρυσό αλλά σκέφτομαι σιγά σιγά την αλλαγή του (όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά βέβαια). Μου έχουν κάτσει αυτά τα δύο. Για πείτε καμία γνώμη. Η χρήση που κάνω είναι καθημερινά απόσταση 40χλμ πήγαινε έλα στην δουλειά και κάποιες φορές στο κέντρο για ραντεβού - δουλειές. Επίσης μερικά (5-6) ταξιδάκια τον χρόνο (δεν υπολογίζω μικρές αποδράσεις από την Αθήνα των 100+ χιλιομέτρων και φυσικά με πιθανότητα απόδρασης στο εξωτερικό. Τα περισσότερα ταξίδια γίνονται μαζί με συνεπιβάτη και τριβάλιτσο. Ξέρω ότι και τα 2 είναι κουραστικά για το κέντρο αλλά και το vstrom είναι λόγω βάρους και ύψους. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε και ένα μικρότερο αποκλειστικά για χρήση στην πόλη αλλά αυτό το βλέπουμε εν καιρό.

Για πείτε γνώμες - απόψεις απο αυτά τα δύο όσοι πιθανόν να τα έχετε οδηγήσει. Φυσικά μιλάμε για μεταχειρισμένο.
    Έχω το gsf 650.. παίζει να είναι πιο εύκολο στην πόλη από τη Βέφα γιατί έχει τιμόνι και όχι κλιπ ονς.. Πρέπει να καίει και λιγότερο.. Από την άλλη η Βέφα είναι αρκετά πιο δυνατή και μάλλον σε τουριστικό περιβάλλον καλύτερη.. Σου λέω πάντως ότι το bandit παλεύεται στη πόλη..
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Θα σου ελεγα τη γνωμη μου αλλα δεν ειναι υποκειμενικη

Κανενα απο τα 2 δεν ειναι ποιο ευχρηστο στη πολη απο το στρομ που εχεις.

Το σουζουκι εχει 6 λιτρα μικροτερο τεποζιτο, δηλαδης μικροτερη αυτονομία καμια 30αρια αλογα λιγοτερα, δεν αναιπαισθητα ελαφρυτερο (3-5 κιλα), και απο καταναλώσεις θα σου δώσω στοιχεια κατασκευαστή, 18.2 χλμ/λιτρο το χοντα και 19 χλμ/λιτρο το σουζουκι, δηλαδης μια 100αρα χιλιομετρα μικροτερη αυτονομια

Νομιζω οτι δεν υπαρχει διλημα μεταξυ των 2

Η βεφα φτιαχτηκε για να καταπινει χλμ απροβληματιστα, δωστης ανοιχτο δρόμο and sit back

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Αν κανεις καθημερινό commuting μεγάλης απόστασης από εθνικές κλπ ταξιδάκια τότε πας για VFR. Αν έχεις λιγότερα χιλιόμετρα σε ταξίδια και commuting αλλά περισσότερο κέντρο καλύτερο το bandit. Εγώ προσωπικά χώνομαι σχεδόν παντού μέσα στην κίνηση καβαλάω και κανένα πεζοδρόμιο αν χρειαστεί παρά το βάρος του και έχει γέλιο να βλέπεις σκουτεροπολυθρόνες να μην μπορούν να περάσουν και να κολλάνε μέσα στ αμάξια . Για πόλη το VFR είναι too much πιστέυω αν και δυνατότερο όπου θα σε ωφελήσει αν κάνεις ταξίδια
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παγκόσμιος Έλλην.. Το avatar του/της universalgr1
    Το GSF εχει πιο all-around χαρακτηρα χωρις συζητηση..

Και λεω αυτο γιατι απ'οτι καταλαβα εχεις περιορισει τις επιλογες σου σε αυτα τα 2..

Αλλιως υπαρχουν πολυ καλυτερες προτασεις.. :smilea:

Πατέρας πια..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kiloMeater
    Οταν το ειχα πρωτοπαρει το VFR, πηγαινα στη δουλεια για κανα 8μηνο με αυτο...
    για καθε μερα στην κινηση, δεν ειναι και το καλυτερο, χωρις να σου προκαλεσει και προβλημα ομως...
    πιο πολυ το λυπασαι (φουντωνει στην κινηση και δουλευουν τα βεντιλατερια συνεχεια) παρα οτιδηποτε αλλο
    αν οι διαδρομες ομως εχουνε ανοικτους δρομους (εθνικη-Αττικη) ειναι απολαυση
    φυσικα για εκδρομες, τουριστικες ειτε και λιγο πιο 'ζωηρες' μονοκαβαλες, δεν παιζεται

Ζυγισετα, αν ο αστικος χαρακτηρας σε ενδιαφερει περισσοτερο, αστο, αν γερνεις προς το τουριστικο και τη βολτα, παρε αυτο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
    Το GSF εχει πιο all-around χαρακτηρα χωρις συζητηση..

Και λεω αυτο γιατι απ'οτι καταλαβα εχεις περιορισει τις επιλογες σου σε αυτα τα 2..

Αλλιως υπαρχουν πολυ καλυτερες προτασεις.. :smilea:

Αυτά τα 2 είναι που μου έχουν κάνει κλίκ!! Για πές και κανένα άλλο γιατί μπορει να υπάρχει και να μην το έχω παρατηρήσει όπως πρέπει

Μίλησα και λίγο με τον μηχανικό μου σχετικά με αυτά τα 2 μηχανάκια και για τα 2 μου είπε ότι απο άποψη κινητήρα είναι πολύ αξιόπιστα και τα 2 και ότι αυτός θα προτειμούσε το VFR καθώς είναι και πιο δυνατό και πιο τουριστάδικο και πιο άνετο σε ανοιχτούς δρόμους και φυσικά έχει φρενάρες. Σχετικά με το ζέσταμα μέσα στην πόλη μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.. έτσι δουλέυει. Απλά θα δουλέυουν συχνά τα βεντιλατέρ όπως είπατε και οι περισσότεροι. Απο κλιπ ον έχω οδηγήσει μόνο ένα CBR 600 FI και δεν μπορώ να πώ ότι μου φάνηκε και πολύ άνετο για μέσα στην πόλη. Βέβαια σε σχέση με το vstrom μου φάνηκε <<παπί>> λόγο ύψους - φαρδους - βάρους.

Η διαφορά τιμής μεταξύ των 2 είναι αρκετά μεγάλη με το VFR να αγγίζει και τιμές καινούριων 600ριών σε ορισμένες αγγελίες. Για καινούριο δεν το συζητάμε στο site της Honda το έχει 14.420 όπου σε καμία περίπτωση δεν θα τα έδινα. Μεταχειρισμένο σε αγγελιές που κοίταξα λίγο βρίσκω μοντέλα του 2002 - 2004. Απο την άλλη GSXF δεν υπάρχουν και πολλά μεταχειρισμένα καθώς δεν είναι καθόλου εμπορικό μοντέλο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kiloMeater
    Μπές μια και στο ελληνικό VFR forum, νομιζω πουλανε 1-2

http://vfrh.forumotion.net/forum
    http://community.webshots.com/user/IliasB

Αρχικά δημιουργήθηκε από kiloMeater
    Μπές μια και στο ελληνικό VFR forum, νομιζω πουλανε 1-2

http://vfrh.forumotion.net/forum
    Σε ευχαριστώ, αλλα δεν ενδιαφέρομαι για τώρα καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα και έχω ακόμα το vstrom. Βέβαια ποτέ δεν ξέρω τι μου γίνεται.. συνήθως ξυπνάω ένα πρωί και αλλάζω τα πάντα.

Ύστερα απο όλες τις απαντήσεις σας εδώ αλλα και απο το γειτονικό forum οι περισσότεροι κάτοχοι VFR μάλλον έχετε και 2ο μηχανάκι για την πόλη. Οπότε ίσως θα πρέπει σιγά σιγα να αρχίσω να το βγάζω απο το μυαλό μου

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. 300v vs 5100
    από alex14 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2