Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 52

Θέμα: 2 ερωτήσεις για παπιά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

2 ερωτήσεις για παπιά

Απλα και σαν thumbrule οι υπολογισμοι.

1.Τα παπάκια (100-150cc) τι χωρητικοτητα ρεζερβουαρ εχουν ?
    2.Με ενα γεμισμα , ποσα χλμ. βγαζουν (κατα μεσο ορο) μεσα στην πόλη. ?

Στο πολύ περίπου:

-3,5 με 4,5 λίτρα..
    -Γύρω στα 120...

Υπάρχει μεγάλη διαφορά πάντως απ'τα 100 στα 150cc..

Thanx !

Εγώ έχω ένα modenas x-cite 135. Γεμίζει τώρα με 5ευρώ οπότε έχει 3 λιτρα ρεζερβουράρ. Με τα 3 λίτρα και με μέτρια οδήγηση, (δεν το τελικιάζω, αλλά στις επιταχύνσης το πατάω) βγάζω περίπου 100-120km. Αν και τον τελευταίο καιρό που ανεβαίνω την κηφισίας και εκεί είμαι αρκετό χρόνο στα κόκκινα καίω κατιτίς παραπάνω.
    Yamaha FZS 600

Απλα προσπαθουσα να υπολογισω την διαφορα σε βενζινες , αν πηγαινα με ενα παπι στην δουλεια σε σχεση με το 1250.

Εγω κανω την μερα 60 χλμ. περιπου.
    Αρα αν κανω σωστα τους υπολογισμους:

με 4lit βγαζω 120 χλμ
    αρα θελω 2 lit για τα 60χλμ τα δικα μου τη μερα,

επι (χ) 5 μερες = 10lit την εργάσιμη εβδομάδα.

Με 1.70 περιπου η βενζινη το λιτρο ---> θελω 17 ευρω την εβδομαδα σε βενζίνες.

Τωρα θελω για τα ιδια 27 ευρω περιπου.....δλδ. 10 ευρω την εβδομαδα....40 το μηνα.

Σεβαστη διαφορα ειναι...αλλα περιμενα να καινε πολυ λιγότερο τα παπια
    Επισης....καθε 2 μερες φουλάρισμα ?
    Δλδ. σε καμια απεργια βενζινοπωλών...με το ζορι 2 μερες αυτονομία ???

(Εννοειτε δεν αναφερομαι σε κοστος συντήρησης - μονο βενζινες)

60 χιλιόμετρα την ημέρα είναι πολλά. Με το παπί θα σου βγεί η πίστη. Μέχρι 15 χιλιόμετρα δρομολόγιο το κάνεις άνετα. Αλλά αν είσαι για μεγάλο διάστημα σε δρόμο που πας με ταχύτητες πάνω από 80κμ/ώρα (Και δε θες να του γ@....ς) τότε δε την παλεύεις. Εγώ ανεβαίνω από ζωγράφου μέχρι μαρούσι. Μέχρι να βγη κηφησίας που πολλά stop/start στο δρόμο το παπί είναι πολύ ωραίο. Αλλά όταν μπω κηφισίας που πρέπει να ακολουθώ την κυκλοφορία (δε λέμε όταν είναι πηγμένη) οπότε πρέπει να έχω στο κοντέρ τουλάχιστον 80κμ/ώρα, τότε το λυπάμαι. Όταν πάω επί αρκετά χιλιόμετρα με το στροφόμετρο στις 7000+ στροφές (9 έχει κόφτη) το λυπάμαι. Φοβάμαι μη μου κολήσει καμιά ώρα και δε το ζορίζω, οπότε το πάω με 70κοντέρ.

Αν είναι να κάνεις 30 + 30 κμ κάθε μέρα... Θα σε κουράζει το παπί. Δε λέω ότι δε γίνεται, μια χαρά γίνεται. Αλλά είναι κάπως. Άσε που αν είναι να πηγαίνεις συνέχεια στα κόκκινα για να μην κάνεις 3 μέρες να φτάσεις, πάλι καίει το κατιτίς του. Οι διαφορές στη βενζίνη δεν είναι τόσο μεγάλες. Ειδικά αν το υπολογίζεις στα 10ευρώ διαφορά τη βδομάδα, δεν αξίζει πιστεύω. Κάνει μεγάλο δρομολόγιο, οπότε τα 40 ευρώ το μήνα τα αξίζει να το ευχαριστιέσαι κιόλας.

Καλά τι μηχανή έχεις και καις μόνο 27ευρώ τη βδομάδα για τόσο δρομολόγιο? Εγώ θέλω να πάρω 600άρι τώρα και φοβόμουν μήπως από 40 ευρώ το μήνα που θέλω τώρα ανεβώ στα 120... Αν εσύ που κάνεις 60 χλμ. την ημέρα θες 110 ευρώ το μήνα, εγώ που κάνο 25 την ημέρα βάλε και κάτι για βόλτες θα έκαιγα 60-70 (βάζω κάτι παραπάνω να είμαι μέσα). Οπότε μην το φοβηθώ για πολλή διαφορά στην κατανάλωση εε?
    Yamaha FZS 600

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead

(Εννοειτε δεν αναφερομαι σε κοστος συντήρησης - μονο βενζινες)

εκει ειναι η διαφορα!!
    εγω εχω το zx130 καιει αρκετα για παπι (το ριμαδι )
    περιπου 3,3 λιτρα τα 100 λογω του οτι
    βγαινω εκτως πολης (περισσος-κορωπι)
    αλλα με την μηχανη αν το κανω τα σερβις θα τσουξουν
    διαλεγεις και παιρνεις!!!
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Ενα bandit 1250 εχω.
    Οι βενζινες , αν δεν ειναι 27 που λεω , αντε να ειναι 32.
    Κιαυτο γιατι φευγω φουλαρισμενος την Δευτερα , Πεμπτη απογευμα πρεπει να ξαναφουλαρω , μιας και δε νομιζω κανεις να αφηνει να αδειαζει το τεποζιτο του πρωτα μεχρι σταγονα.
    Γιαυτο η προσεγγιση.

Επισης , ναι , το 70% των χλμ. ειναι Αττικη Οδο, με 100-120 χλμ/ωρα , αρα μαλλον το παπι θα παρακουραζεται

ΟΚ , το ξεχναμε λοιπον.

To ZX130 που λέει ο φίλος από πάνω είναι το αδερφάκι με το δικό μου το modenas x-cite 135 (130cc είναι) . Τώρα με τη δουλειά που ανεβαίνω κηφισίας καίω και έγω εκεί στα 3,2λ/100κμ . Παλιά που κυκλοφορούσα γύρω στου ζωγράφου είχα καταφέρει να πέσω και κάτω από 2,8 αλλά δεν πέρναγα τις 4,500 στροφές. πάντως ο μέσος όρος του είναι 100χλμ στο ρεζερβουαρ.

Αν θες να πας αττική οδο με 100-120 με το παπί θα πρέπει να είσαι με το γκάζι locked τέρμα. Οπότε θα κάψεις ότι μπορεί να κάψει. Για το δρομολόγιό σου χρειάζεται κάτι μεγαλύερο. Οπότε καλά είσαι με το bandit !!
    Yamaha FZS 600

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Innova 125i σε καταλαβενω γιατι ανεβοκατεβαινα ενα διαστημα κρυονερι απο πειραια...30κατι χλμ πηγαινε και αλλα τοσα ελα..εμενα με νορμαλ οδηγηση μου βγαζει γυρω στα 140χλμ....συνηθεια ειναι και δεν τσουζει η τσεπη ετσι...
    Throttle that mysterious friend of ours

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Εγω παντως εκανα με fazer1000 100χλμ.την ημερα και με την διαφορα που ειχα στης βενζινες σε σχεση με το παπι,πληρωσα της δοσεις και το πηρα.

Για σερβις ουτε συζητηση,γλυτωσα παρα πολυ χρημα,για μενα ειναι η καλυτερη λυση, οποτε μην σταματησεις να το σκεφτεσαι.

Να φανταστω οτι τα θεοβαρα σκουτερακια των 125 και 250 cc θα καινε περισσοτερο απο παπια ε ?

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Τωρα εχω ενα derbi300 ,καμια σχεση με παπι ,ουτε σε βενζινα ,ουτε σε οδηγικη συμπεριφορα.

Με 10 € βγαζει γυρω στα 170 χλμ.,ειναι καβλα δεν λεω ,αλλα πιο ακριβο σε ολα σε σχεση με το παπι.

Για μενα το παπι αν εξαιρεσης της επιδοσεις ,ειναι οτι καλυτερο εχουν προσφερει η βιομηχανιες παραγωγης μοτοσυκλετας στο ανθρωπινο ειδος.

Με ολα τα παραπανω σκεφτομαι και το εξης.
    Ενα παπι σε καλη κατασταση μεταχειρισμενο , εχει περιπου στο 1000ρικο αποτι βλεπω.

Με 40 ευρω διαφορα στα καυσιμα το μηνα....θελω 25 μηνες για να πω οτι κανω αποσβεση και ξεκιναω να εχω καποιο κερδος.

Εδω δεν ξερουμε καλα καλα αν το 2012 θα εχουμε βενζινη για να καθαριζουμε καναν λεκέ....25 μηνες ειναι πολυ.

Δυσοιωνο σεναριο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Οποτε μεινε οπως εισαι..

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ερωτήσεις για αερόψυκτο και τσοκ
    από johnpan στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2005, 22:52
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2005, 10:13
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2004, 15:08
  4. Ερωτήσεις για ιδιοκτήτες MONO Transalp 600!
    από transalper600 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2004, 20:13

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF