Σελίδα 82 από 130 ΠρώτοΠρώτο ... 3272777879808182838485868792 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.216 έως 1.230 από 1950

Θέμα: ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Δε σου αρέσει η πρότασή μου περί αυτοδιοίκησης; Περιέργως, όπου έγινε κάτι τέτοιο (1-2 κεφαλοχώρια στην Ελλάδα) οι άνθρωποι ξανάνιωσαν...Άνθρωποι και όλα δουλεύουν μια χαρά.
    Τι δε σου αρέσει;
    Κάτσε ρε φίλε, νόμιζα ότι κάνεις πλάκα! Σοβαρά μιλάς; Εδώ δεν τίθεται θέμα αυτοδιοίκησης. Κεντρική εξουσία δε θα υπάρχει; Κι αν το δικό σου το κεφαλοχώρι βγάζει παράδες και μαζευτούν οι χωριανοί απ' το διπλανό χωριό και έρθουν να σας κάψουν, ποιοι θα σας υπερασπιστούν; Ο στρατός του χωριού; Και η άμυνα είναι ένα μικρό παράδειγμα για να συνειδητοποιήσεις πως δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις της καφετέριας. Και άντε εσύ το πέταξες και άντε πες ότι ο Τζέφρυ διαβάζει moto.gr γιατί πήρε ηλεκτροκίνητο σκούτερ στη μικρή Μαραγαρίτα και δει την ιδέα σου και πει "δεν κακό", η μοιρασιά πως θα γίνει; Ποιος θα πάρει τι;;; Το δικό μου χωριό θέλω να πάρει το Ελ. Βενιθέλος! Το πρόλαβα Τζέφρυ, μη λες μαλακίες μετά!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το υπάρχον πολιτικό σύστημα παρουσιάζεται ως μονόδρομος!
    Πόλεις-Κράτη!
    Γιατί όχι; Άσχημα θα περνούσαμε;
    Αυτοδιοίκηση και μια χαρά.
    Αν υπήρχε θέληση πιστεύω ότι θα λειτουργούσε καλά για όλους.

+1

Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis25
    Κάτσε ρε φίλε, νόμιζα ότι κάνεις πλάκα! Σοβαρά μιλάς; Εδώ δεν τίθεται θέμα αυτοδιοίκησης. Κεντρική εξουσία δε θα υπάρχει; Κι αν το δικό σου το κεφαλοχώρι βγάζει παράδες και μαζευτούν οι χωριανοί απ' το διπλανό χωριό και έρθουν να σας κάψουν, ποιοι θα σας υπερασπιστούν; Ο στρατός του χωριού; Και η άμυνα είναι ένα μικρό παράδειγμα για να συνειδητοποιήσεις πως δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις της καφετέριας. Και άντε εσύ το πέταξες και άντε πες ότι ο Τζέφρυ διαβάζει moto.gr γιατί πήρε ηλεκτροκίνητο σκούτερ στη μικρή Μαραγαρίτα και δει την ιδέα σου και πει "δεν κακό", η μοιρασιά πως θα γίνει; Ποιος θα πάρει τι;;; Το δικό μου χωριό θέλω να πάρει το Ελ. Βενιθέλος! Το πρόλαβα Τζέφρυ, μη λες μαλακίες μετά!
    Για εμένα, Κούλη, η πρόταση που είπα είναι πέρα για πέρα αληθινή και το μόνο που απαιτεί είναι ο κόσμος να αρχίσει να ασχολείται με αυτό που συμβαίνει γύρω από το σπίτι του και να πάψει να είναι παρτάκιας.
    Και αν το κατάφεραν 2 πόλεις στη χώρα μας (και κάμποσες αλλού στον πλανήτη) είναι σημάδι ότι είναι εφαρμόσιμο προκειμένου για σκεπτόμενους ανθρώπους που θέλουν το συλλογικό "καλόν".
    Δεν είναι λόγια της καφετέριας και κακώς το βλέπεις έτσι.
    Και πιστεύω ότι κάθε τόπος, από τον πλέον εύφορο ως τον πλέον "άγριο" έχει κάτι να παράξει. Θες καρπό, θες κτηνοτροφία, θες βιοτεχνία.
    Στο μυαλό είναι η απαγκίστρωση από το "αδιέξοδο" που πουλάει το κούτί. Και η αυτοδιοίκηση είναι για μένα (και για πολλούς άλλους) μια καλή λύση.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ρε παιδια, δεν ειμαστε αρχαια Ελλαδα να ξεκινησουν πολεμο οι πολεις - κρατη, η Ελλαδα θα εξακολουθησει να υφισταται και σαφως θα υπαρχει ενιαιο εθνος - κρατος που θα αποφασιζει συνολικα σε θεματα εθνικης αμυνας (και οχι μονο). Απλα οπως γραφει και ο Εχετλαιος, θα ειναι πιο μικρη σε κλιμακα η διοικηση και οχι το μπουρδελο που υπαρχει τωρα με τις περιφερειες και τις μαλακιες... πολυ πιο ευκολο να διοικηθει και να ελεγχθει απο τους κατοικους - πολιτες!

Δε ξέρω, κάτι από καλικράτη μου θυμίζει πάντως....

όπου γης Το avatar του/της iosif
    Καμια σχεση

ο καλλικρατης δημιουργησε εξαρτημενα μικρα κρατιδια χωρις πορους και -ικανο/εκπαιδευμενο*-προσωπικο και με πολλες ευθυνες και αρμοδιοτητες

* εχω γραψει πολλες φορες οτι καποιοι αρκετοι δημοι κουβαλανε υπαλληλου παλαιους γραμματεις απο εποχης προ καποδιστρια 50+ ετων οι οποιοι δεν εχουν γνωσεις και ικανοτητες να ανταπεξελθουν στοιχοιωδως στη συγχρονη διοικηση. οι ανθρωποι ηταν γραμματεις χωριων.

θα μπορουσαν να παιξουν ρολο στον καλλικρατη σε τοπικες κοινοτητες οπως ονομαζονται τα χωρια αλλα οι εντολες ηταν "μαζεψτε τους ολους στις εδρες των δημων" και τωρα πολλα χωρια ακομα και για τα στοιχοιωδη πχ ενα πιστιποιητικο γεννησεως πρεπει να διανυσουν αποστασεις σοβαρες
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Επειδή αυτά που λέει ο Στέλιος είναι πέρα για πέρα εφαρμόσιμα,

Τον παρακαλώ να βάλει εκείνο το λινκ από το χωριό στη βόρεια ελλάδα που το είχαν όλοι ξεχασμένο και τώρα έχει φτιάξει ακόμη και κεντρική θέρμανση για ΟΛΟ το χωριό από βιομάζα....
    "Qu ils mangent de la brioche"

Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed

Τον παρακαλώ να βάλει εκείνο το λινκ από το χωριό στη βόρεια ελλάδα που το είχαν όλοι ξεχασμένο και τώρα έχει φτιάξει ακόμη και κεντρική θέρμανση για ΟΛΟ το χωριό από βιομάζα....
    Αναβρα Μαγνησίας. google it
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Μου έστειλαν το πρώτο ραβασααακιιιιιιι.....

Άντε και στα δικά σας :rotflmao:
    Νάτοοο και το δικό μουυυυυ.

Ευχαριστώ ρε, νά'σαι καλά. Όσα μας εύχεσαι διπλά να σού'ρθουνε. :rotflmao:

Πάντως είναι πραγματικό ότι απαιτείται να δώσεις το 1/4 των καθαρών αποδοχών σου και ουσιαστικά η
    ειδοποίηση έρχεται 15 με 20 μέρες πριν.

Και καπάκι να σου ετοιμάζουν το επόμενο.

Α ρε Γιώργη και φίλοι....πόσο πια, ούτε οι φεουδάρχες δεν ήταν έτσι....

Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed

Ντάααξ τότε! Αφού το πέτυχε η Ανάβρα, ε τότε γίνεται!
    Αν ήταν έτσι όπως τα ονειρεύεστε, ξέρετε τι θα κάναμε τώρα, αν υποθέσουμε ότι θα είχαμε internet και θα απολαμβάναμε ένα μέρος της τρέχουσας πολυτέλειας;
    Θα καναμε υποθέσεις για το πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν υπήρχε μια ενοποίηση για μια πιο ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, πιο έυκολη ανάπτυξη της οικονομίας, πιο, πιο, πιο, μπλααααααα, μπλα, μπλα, χέσε μέσα πολυχρόνη.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Ντάααξ τότε! Αφού το πέτυχε η Ανάβρα, ε τότε γίνεται!
    Αν ήταν έτσι όπως τα ονειρεύεστε και μας το επετρεπαν , ξέρετε τι θα κάναμε τώρα, αν υποθέσουμε ότι θα είχαμε internet και θα απολαμβάναμε ένα μέρος της τρέχουσας πολυτέλειας;
    Θα καναμε υποθέσεις για το πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν υπήρχε μια ενοποίηση για μια πιο ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, πιο έυκολη ανάπτυξη της οικονομίας, πιο, πιο, πιο, μπλααααααα, μπλα, μπλα, χέσε μέσα πολυχρόνη.

τωρα καπως καλυτερα.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel

Πάντως είναι πραγματικό ότι απαιτείται να δώσεις το 1/4 των καθαρών αποδοχών σου και ουσιαστικά η
    ειδοποίηση έρχεται 15 με 20 μέρες πριν.

Και καπάκι να σου ετοιμάζουν το επόμενο.

Α ρε Γιώργη και φίλοι....πόσο πια, ούτε οι φεουδάρχες δεν ήταν έτσι....
    Μονο το 1/4 ;
    Ουτε του Παπα μην το πεις...

Εμενα η εκτακτη εισφορα συν το τελος ΔΕΗ μειον την επιστροφη φορου εισοδηματος ισον ενας μισθος... και πληρωνω εισφορες πανω σε εισοδηματα που εβγαζα ΚΑΠΟΤΕ...
    Keep on rocking in a free world !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Μονο το 1/4 ;
    Ουτε του Παπα μην το πεις...

Εμενα η εκτακτη εισφορα συν το τελος ΔΕΗ μειον την επιστροφη φορου εισοδηματος ισον ενας μισθος... και πληρωνω εισφορες πανω σε εισοδηματα που εβγαζα ΚΑΠΟΤΕ...
    Μιλάω ΜΟΝΟ για την εισφορά....

Άλλο 1/4 είναι το τέλος μέσω ΔΕΗ. Βάλε και την επιστροφή φόρου, συνολικά καλά τα λες.
    Απλά, το πρώτο τέταρτο είναι πολύ βιαστικό και δεν αφήνει χρόνο αντίδρασης. Πως θα τα
    δώσεις; Δάνειο; Προκαταβολή από τη δουλειά (σιγά μην σου δώσουν) ; Ξεπούλημα των υπαρχόντων σου;
    Πάγια έξοδα δεν θα έχουμε αυτό το μήνα; Δε θα φάμε; Γάλα δε θα πάρουμε του παιδιού;

Για αυτό το μέτρο θα αποδειχθεί όπως και όλα τα άλλα άχρηστο.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια. Κι εγώ Έλληνας είμαι και δεν ψήφισα ποτέ με κανένα άλλο κριτήριο παρά αυτό που νόμιζα ότι είναι το συμφέρον της Ελλάδας! I think that what makes miaou miaou on the roof tiles is your narrow shortsighted logic.
    Εγω (μια που αναφερθηκες προσωπικα) δεν ψηφισα ποτε σε αυτη τη χωρα. Εσυ με την ευρεια λογικη, πως ειναι δυνατον να το παιρνεις αυτο που ειπα προσωπικα, ενας θεος ξερει.

Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    ενας θεος ξερει.

12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ