Ειναι τρομερο οτι αυτα τα ελατηριακια μπορει να συμπιεστουν και να επανελθουν πανω απο ενα δισεκατομμυριο φορες στη ζωη τους![]()
Ειναι τρομερο οτι αυτα τα ελατηριακια μπορει να συμπιεστουν και να επανελθουν πανω απο ενα δισεκατομμυριο φορες στη ζωη τους![]()
Πραγματικα !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
![]()
Το Σαββατο το βραδυ πηγα στου Τακη με ολα τα της κεφαλης για να δουμε τι θα κανουμε...
Ετσι διοργανωσαμε μινι καλλιστεια βαλβιδων....![]()
Ολες οι ενδιαφερομενες (24 συνολικα ) περασαν απο τον παγκο και το αυστηρο ματι του μοναδικου κριτη (Τακη) με τοπλες![]()
Ετσι με συνοπτικες διαδικασιες βγαλαμε 5 εισαγωγης και 6 εξαγωγης στην τελικη πενταδα...Απο τις οποιες οι καλυτερες 4 αδες μπηκαν πανω στην κεφαλη για να δουμε τι γινεται...(οι υπολοιπες επιλαχουσες στην ακρη σαν αναπληρωματικες) :smilea:
Ετσι βαλβιδοτριφτης σμυριδαλοιφη "χοντρη" και δουλεια....
![]()
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
Βεβαια καπου στην δευτερη με τριτη βαλβιδα (εξαγωγης)ηρθε η παραγγελια ......
πανσετακια ,σουβλακια μπυρονια κλπ κλπ
Ο Γιωργος ειχε γενεθλια και κερασε ...![]()
Ετσι διαλειμα για φαι .
Στην φωτο φαινεταιι οτι περισεψε.... δεν προλαβα να βγαλω πριν.....αλλα πριστηκαμε
Το καλωδιο ειναι απο την ηχητικη εγκατασταση που αλαχτηκε ολη μιας και χωρις μουσικη δεν λεει...![]()
![]()
, Vespa GT200 TS50W
, Vespa GT200 TS50W
Τουλαχιστον περναμε καλα...!!!![]()
Μετα το κοψιμο της τουρτας με το σπεσιαλ εργαλειο ,και μετα απο μερικες μπυρες ,καλουα κλπ...
δεν δοκιμασα να κανω κατι αλλο![]()
απλα πηρα κεφαλες βαλβιδοτριφτη αλοιφη μοντελ...εχμ βαλβιδες και τα πηγα σπιτι να δουλεψω εκει ωστε να δουμε τι γινεται με την κεφαλη... λιγο τριψιμο να δουμε που και πως πατανε οι βαλβιδες στις εδρες ,ωστε να αποφασισουμε τι θα κανουμε...
Αν και αυτην την εβδομαδα εχω σεμιναριο τα απογευματα μεχρι την Πεμπτη οποτε δεν βλεπω να κανω τιποτα![]()
![]()
, Vespa GT200 TS50W
τι σεμιναρια ρε παλιογερε.το μυαλο του ανθρωπου φυραινει μετα τα 70 και δεν δεχεται αλλες πληροφοριες![]()
δωσε γερα και με οσες πιο πολλες φωτο μπορεις(τωρα που εισαι μονος σου,γιατι σε λιγο
)
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros
τι σεμιναρια ρε παλιογερε.το μυαλο του ανθρωπου φυραινει μετα τα 70 και δεν δεχεται αλλες πληροφοριες................................................................... (τωρα που εισαι μονος σου,γιατι σε λιγο)
![]()
Το πρωτο το αφηνω ασχολιαστο....:a36:
Το αλλο ...αντε να δουμε...![]()
, Vespa GT200 TS50W
Οταν αγορασα την μηχανη απο την Γερμανια η αποδειξη που ειχα ηταν απο ιδιωτη...(Kaufvertrag) Σε αντιθεση με το τιμολογιο αγορας απο μαγαζι (Rechnung) ,το πρωτο πρεπει να υπογραφει απο τον πωλητη σε προξενειο για να το δεχτει το τελωνειο.
Περισσοτερα //www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=2076694#post2076694]ΕΔΩ[/URL]
Το δικο μου χαρτι ηταν απο ιδιωτη και μαντεψτε....δεν ηταν υπογραμενο σε προξενειο...
ετσι δεν μπορουσα να εκτελωνησω την μηχανη ....
Ετσι πριν απο μερικους μηνες ,οταν πηγα τα χαρτια σε εκτελωνιστη και εμαθα τα μαντατα ,![]()
αρχισε να με "λουζει" κρυος ιδρωτας οταν σκεφτομουν τι θα κανω ,και μαλιστα τωρα που εχω προχωρησει με την ανακατασκευη...
Ετσι ευτυχως ειχα το κινητο του πωλητη και τον πηρα τηλεφωνο να δω τι μπορουσε να γινει..
Οι προτασεις μου δυο:
Η μια να παει σε καποιο προξενειο να μου υπογραψει αλλο χαρτι
Και η αλλη να βρουμε καποιον εμπορο να μου κοψει αυτος τιμολογιο φυσικα με το αναλογο κοστος...
Στην πρωτη λυση δεν το συζητουσε καν στην δευτερη μου ειπε οτι δεν ξερει κανεναν εμπορο και να του εβρισκα εγω καποιον να μου κοψει τιμολογιο ,γιατι δεν μπορουσε να αναλαβει την ευθυνη αν ηταν απατεωνας...(ισως και να ειχε δικιο..)![]()
Ετσι αρχισε το ψαξιμο...
για 4 μηνες εψαχνα αλλα χρις αποτελεσμα (τηλ σε ξαδερφια που δουλευαν σε μαντρες μεταχειρισμενων παλια στην Γερμανια ,ξανα τηλ φιλους που ειχαν παλια μαντρα αλλα τωρα κανουν αλλη δουλεια ,τζιφος )![]()
Χαλια και απογοητευση![]()
Ενας λογος που δεν προχωρουσα με την ανακατασκευη ηταν και αυτος...
Πριν μερικες μερες με περνει τηλ ενας φιλος Γερμανος που μενει χρονια στο Ρεθυμνο και ειχα να τον δω αρκετους μηνες για καποιο προβλημα που ειχε ενας φιλος του σε μια γεννητρια,και μου ηρθε "φλασια"
Ρε Ιορδανη (jürgen δλδ) εχεις κανα γνωστο...κλπ κλπ κλπ...
Ναι !!!μου ειπε και μαλιστα εχει αδεια να πουλαει Ευρωπη...
![]()
![]()
![]()
Ετσι μεσα σε 10 μερες εγινε η συνεννοηση με τον πρωην ιδιοκτητη εγιναν οι διαδικασιες που χρειαζεται ,και ειναι ολα ετοιμα ....![]()
Ευχαριστω και απο εδω Ιορδανηχρωσταω μπυρες συντομα
![]()
sorry για το μακροσκελες ποστ αλλα![]()
![]()
, Vespa GT200 TS50W
Συνεχεια τωρα στην ανακατασκευη και το φωτορομαντζο μας...
Εχοντας την υαλοβολη για σερβις (μερικες μετατροπες) πηγα στην γιαφκα του φιλου του Μιχαλη (sv9cvy )με τις βαλβιδες ανα χειρας...
Πρωτη δουλεια και προσεκτικα να καθαρισω τις βαλβιδες απο τα καταλοιπα που εχαν γινει βουνο στο στελεχος που ηταν εκτος των οδηγων .
Προσεκτικο καθαρισμα στην βουρτσα ωστε να καθαρισει αλλα να μην κανω ζημια στο στελεχος που δουλευει μεσα στον οδηγο...![]()
![]()
, Vespa GT200 TS50W
, Vespa GT200 TS50W
, Vespa GT200 TS50W