(Με κίνδυνο να με πάρουν από τα μούτρα μερικοί άκαπνοι ιντερνετικοί φίλοι μου, καθώς είμαι αμετανόητος καπνιστής).Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Βλέπε αυτό κάθε φορά που θα πιάσεις το τσιγάρο... βοηθάει..![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-YjrkBYDDQM
Ωραίο το βιντεάκι της κοπελιάς, μακάρι να τη βγάλει όσο πιο καθαρή γίνεται, αλλά...
Μέσα στην ορμή που μας έχει κατακλείσει ενάντια στο τσιγάρο (προσέξτε, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ) αναζητείστε γύρω σας
αυτούς που έχουν προβλήματα από αυτό. Στο δικό σας περίγυρο και όχι σε παγκόσμια κλίμακα.
Θα δείτε, ότι πάρα πολλές από τις περιπτώσεις που οι ευθύνες ρίπτονται στο κάπνισμα είναι σε παραπλήσιο
ποσοστό αυτών που τα θύματα δεν έχουν σχέση με το άθλημα.
Κανείς (εγώ έστω) δεν θέλει να πείσει ότι το κάπνισμα δεν βλάπτει, ή ότι δεν επιβαρύνει την υγεία μας.
Ο κύριος όμως λόγος είναι άλλος. Είναι η πτώση της ποιότητας ζωής μας.
Το λαχάνιασμα, ο βήχας, η βρωμερή αναπνοή, το τσαρούχι στο στόμα μας το πρωί, τα ρούχα που
μυρίζουν σε μια μέρα, το κιτρίνισμα των δακτύλων και άλλα που αν κάτσεις και το σκεφτείς είναι πάρα πολλά.
Αλλά και το σημαντικότερο, ο έλεγχος που μας ασκεί στην ελευθερία μας.
Να σηκωθείς π.χ. από το σπίτι σου μες τα ξημερώματα για να προλάβεις να πάρεις τσιγάρα.
Να περνάς ένα ψυχολογικό μαρτύριο όταν βρίσκεσαι σε έναν κλειστό χώρο και να μην ευχαριστιέσαι
τη συντροφιά, το διάλογο, το κρασάκι σου και να βρίσκεσαι σε ένα μόνιμο συναγερμό του πότε θα
πεταχτείς έξω για να ξεχαρμανιάσεις.
Την ανάγκη να ανάψεις ένα όταν έχεις σκοτούρες ή ένα δύσκολο πρόβλημα να επιλύσεις.
Το να σηκώνεσαι το πρωί και να πιάνεις ένα τσιγάρο πριν καν ανοίξει το μάτι σου.
Το κάπνισμα όμως εμείς οι καπνιστές το θεωρούμε απόλαυση. Και είναι, σας το λέω υπεύθυνα.
Συνήθως όμως, αυτή η απόλαυση δεν είναι άλλη από τη προσμονή του. Τη διαδικασία που απαιτείται
ως τη στιγμή που η κάφτρα θα ανάψει.
Το πρωινό που δε δουλεύεις και θα σηκωθείς από το κρεββάτι, θα φτιάξεις το καφέ σου, θα πάρεις
την εφημερίδα σου ή θα ανάψεις τον Η/Υ σου και θα μπείς στο moto gr να διαβάσεις τις μλκς μας.
Και αφού έχεις στήσει το κατάλληλο περιβάλλον, θα απολαύσεις το άναμα του τσιγάρου σου, που όμως....
....θα σου γεμίσει το στόμα πίκρα και ...... καπνό, ρε! Σαν τις αναθυμιάσεις της εξάτμισης!!!! Πας καλά;
Όμως, το αλκοόλ, το καλό φαγητό, η μοτοσυκλέτα έχουν τους κινδύνους τους. Και χρειάζεται μέτρο.
Και κανένα από τους καθημερινούς καπνιστές που συναναστρέφομαι δεν έχει μέτρο στο τσιγάρο.
Και για αυτό το γύρισα στο τσιμπούκι. Ώστε να έχω την απολαυστική μου διαδικασία όταν μόνο
υπάρχει χρόνος και τόπος. Και πραγματική διάθεση, όχι υποκειμενική. Τέλος στο αυτόματο κάπνισμα, τον χειρότερο εχθρό μου.
Και εις άλλα με υγεία.