Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Βοηθεια για διλλημα. Να την παρω;;;;

Βοηθεια για διλλημα. Να την παρω;;;;

Παιδες γεια χαρα σας.

Θελω τη γνωμη σας ρε παιδια για ενα διλλημα που με βασανιζει εδω και καποιες μερες.

Ειμαι κατοχος ενος CBF 1000 ΑΒS '08 και το καβαλαω εδω και 2,5 χρονια. Τιμια μηχανη το CBF 1000, δεν μπορω να πω...

Οδηγω μοτοσυκλετα εδω και 25 χρονια (απο παπια, σε scooter, σε Fazer 600, σε Z750 και μεχρι τωρα CBF 1000).

Μου μπηκε ομως το μικροβιο να την κανω ανταλλαγη με CBR 1000 rr '09 (μαλλον με ABS) λογω της καψουρας που ειχα ανεκαθεν με τα super sport αλλα και της προσφορας που ισχυει (12.720 €).

Το σκεφτομαι ομως πολυ και δεν εκανα την κινηση αστραπιαια ως συνυθως για τους εξης λογους
    1) Ποτε στο παρελθον δεν ειχα ss μηχανη και δεν ξερω την ευκολια- δυσκολια της γενικα (χρηση, χρηστικοτητα, σωματικη κουραση, κλπ).
    2) Ειμαι 43. Θα γινω κουβαρι σ'αυτη τη θεση και θα θελω φυσικοθεραπεια καθε μερα σε μεση και καρπους?
    3) Οι δυο μηχανες δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Το CBR 1000 rr ειναι μονο για πιστα ή τρωγεται και για καποια σχετικη χρηση σε δρομο - πολη? Εχω δει αρκετα στους δρομους της Αθηνας.

Εκανα δυο φορες (με διαφορα 10 ημερων) test ride to CBR 1000 rr του '08 και μπορω να πω οτι επαθα πλακιτσα (φυσιολογικο ετσι...?). Τη δευτερη φορα ενοιωσα καπως πιο σιγουρος αν και παλι πιαστηκαν οι καρποι και ο σβερκος μου... (βολτα 20 λεπτων...). Ενοειται οτι εδειξα τον απολυτο σεβασμο στη μηχανη και δε δοκιμασα ουτε κατα διανυα να ανοιξω συμφωνα με τις δυνατοτητες της, παρα μονο να παρω μια γενικη ιδεα...

Γενικα τη γουσταρω τρελλα αλλα την ψιλοφοβαμαι - σεβομαι κιολας, ενω εχω την εντυπωση οτι ειναι και για παρα πολυ περιορισμενη χρηση.

Εσεις ρε καλοπαιδα που εχετε το συγκεκριμενο εργαλειο ή αλλο ss, τι εχετε να μου πειτε για αυτα που με ταλαιπωρουν?

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια.

Θανος - Πετρουπολη
    Τhanos

Aν το πάρεις , θα χρειαστείς όπως και να χει σκουτερ ή παπί .

...Θα το δεις και μόνος σου στην πορεία .

Αλλού κερδίζεις ,αλλού χάνεις . Το ξέρεις πολύ καλά . Στην κρίση σου είναι ...

Κοπέλα-γυναίκα έχεις ;

Ταξίδια μακρυνά κάνεις ;

κτλ

Σε ανάλογη θέση ήμουν και εγώ και προχώρησα ,αλλά είπαμε ...σκούτερ .

Η ερώτηση είναι μόνο αν θα μπορείς να διαχειριστείς τα +70 περίπου άλογα που θα έχεις
    στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή.
    Σαν σχεδόν συνομίληκος (γέρο είμαι 2 χρονάκια νεώτερος ), προσωπικά μου φαίνεται πολλές
    φορές πολύ δύσκολο να συγκρατηθώ όταν το δικό μου έχει 50 άλογα όλα κι όλα.

παρε κ ενα παπι για τη πολη,
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Όπως προαναφέρθηκε σίγουρα παίζει ρόλο η χρήση.. Αν και έχω το Cbf600s και κάποιοι από την μοτοπαρέα μου έχουν Cbr 600RR σου παραθέτω απλά ότι σκέφτονται και τις μακρυνές μονότονες διαδρομές αλλά αποκλείουν και την όποια χρήση στην πόλη έχοντας όλοι φυσικά (και εγώ) και 2ρο μηχανάκι πόλης. Πολλές φορές η καλή προσφορά σε κάνει να βάζεις τις πραγματικές ανάγκες σου στην άκρη αλλά αυτές τις μέρες πρέπει γενικά να είμαστε λίγο μαζεμένοι. Όπως και να έχει ότι και να αποφασίσεις δεν θα κάνεις λάθος.. Αφού πάντα είχες μία κάψα για SS πάρτο τώρα γτ σε καμιά 5ετία πάλι CBF θα αγοράζεις!!!

Υποχρεωτικα θα πρεπει να παρεις σκουτερ ή παπι για αστικες μετακινησεις

Αλλα και σε ταξιδι δεν θα τρελαθεις στην ανεση...

Εγω ειχα το F που ειναι και πιο ανετο απο το rr και το εδωσα για τους λογους που φοβασαι!
    Και ειμαι 24 ε
    Rock hard ride free

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER

Re: Βοηθεια για διλλημα. Να την παρω;;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από thanos-music

Εκανα δυο φορες (με διαφορα 10 ημερων) test ride to CBR 1000 rr του '08 και μπορω να πω οτι επαθα πλακιτσα (φυσιολογικο ετσι...?). Τη δευτερη φορα ενοιωσα καπως πιο σιγουρος αν και παλι πιαστηκαν οι καρποι και ο σβερκος μου... (βολτα 20 λεπτων...). Ενοειται οτι εδειξα τον απολυτο σεβασμο στη μηχανη και δε δοκιμασα ουτε κατα διανυα να ανοιξω συμφωνα με τις δυνατοτητες της, παρα μονο να παρω μια γενικη ιδεα...

Γενικα τη γουσταρω τρελλα αλλα την ψιλοφοβαμαι - σεβομαι κιολας, ενω εχω την εντυπωση οτι ειναι και για παρα πολυ περιορισμενη χρηση.
    Το πόσο σε κουράζει ένα τέτοιο μηχανάκι είναι - κατά τη γνώμη μου - αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο το γουστάρεις. Είχα κάνει διαδρομές των 500 χλμ, με το '04 μοντέλο, με τάνκμπαγκ που με εμπόδιζε να σκύψω, με στάσεις για βενζίνη μόνο, χωρίς να νιώσω την παραμικρή ενόχληση. Από κει και πέρα, είναι επίσης θέμα σωματότυπου, ηλικίας, τεχνικής. Σίγουρα δε θα μάθεις να καβαλάς ένα SS ξεκούραστα σε βόλτα των 20 λεπτών. Είναι ιδιαίτερα εργαλεία και χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Δεν είναι για όσο περιορισμένη χρήση υποστηρίζουν. Σε παραπέμπω ξανά στην πρώτη μου πρόταση.

ΥΓ. Επίσης τέτοια μηχανάκια είναι πιο ξεκούραστα όταν ανοίξεις λίγο το γκαζάκι. Σε χαμηλές ταχύτητες όντως κουράζουν.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Re: Re: Βοηθεια για διλλημα. Να την παρω;;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
    Το πόσο σε κουράζει ένα τέτοιο μηχανάκι είναι - κατά τη γνώμη μου - αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο το γουστάρεις. Είχα κάνει διαδρομές των 500 χλμ, με το '04 μοντέλο, με τάνκμπαγκ που με εμπόδιζε να σκύψω, με στάσεις για βενζίνη μόνο, χωρίς να νιώσω την παραμικρή ενόχληση. Από κει και πέρα, είναι επίσης θέμα σωματότυπου, ηλικίας, τεχνικής. Σίγουρα δε θα μάθεις να καβαλάς ένα SS ξεκούραστα σε βόλτα των 20 λεπτών. Είναι ιδιαίτερα εργαλεία και χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Δεν είναι για όσο περιορισμένη χρήση υποστηρίζουν. Σε παραπέμπω ξανά στην πρώτη μου πρόταση.

ΥΓ. Επίσης τέτοια μηχανάκια είναι πιο ξεκούραστα όταν ανοίξεις λίγο το γκαζάκι. Σε χαμηλές ταχύτητες όντως κουράζουν.

+999cc

Παιδες ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις- συμβουλες σας.

Ξεχασα βεβαια να σας αναφερω οτι ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΑΒΑΛΗΣΑ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΥΚΛΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ.

Τωρα για παραδειγμα εχω εδω κι ενα χρονο περιπου το απαιχτο κατ'εμε σκουτερακι PCX 125.

Να σκεφτειτε οτι η αναλογια χιλιομετρων που γραφω με το σκουτερακι σε σχεση με το CBF 1000 ειναι περιπου 2 προς 1. Δεν θα το συζητουσα να εχω μονο μια μεγαλη μηχανη και μαλιστα ss για ολες τις δουλειες. Μαλιστα τα περισσοτερα χιλιομετρα με το CBF 1000 τα κανω εντος πολης σε λιγακι πιο μακρινες αποστασεις ετσι για να την κινω γιατι τη λυπαμαι να τη βλεπω να καθεται...

Τωρα για το αν ανεβαζω και δευτερο ατομο ή αν πηγαινω ταξιδια, σας λεω πως μ'αυτο το σκεπτικο εδωσα το Ζ 750 για να μπορει να ανεβαινει κει δευτερο ατομο ανετα και για να μην τρωω τον αερα οταν εβγαινα που και που καμια βολτα εκτος και μετα απο 2,5 χρονια εχω παει καμια εικοσαρια φορες το γιο μου στην προπονηση και 5-6 φορες για καφε με τη γυναικα μου μεχρι Γλυφαδα. Ουτε ταξιδια ουτε μακρινες βολτες δικαβαλο ουτε τιποτα, ολα εντος του στενου κυκλου της πολης με το παπι παλιοτερα και με το σκουερ τωρα...

Αυτα...
    Τhanos

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Αρχικά δημιουργήθηκε από thanos-music
    Παιδες ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις- συμβουλες σας.

Ξεχασα βεβαια να σας αναφερω οτι ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΑΒΑΛΗΣΑ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΥΚΛΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ.

Τωρα για παραδειγμα εχω εδω κι ενα χρονο περιπου το απαιχτο κατ'εμε σκουτερακι PCX 125.

Να σκεφτειτε οτι η αναλογια χιλιομετρων που γραφω με το σκουτερακι σε σχεση με το CBF 1000 ειναι περιπου 2 προς 1. Δεν θα το συζητουσα να εχω μονο μια μεγαλη μηχανη και μαλιστα ss για ολες τις δουλειες. Μαλιστα τα περισσοτερα χιλιομετρα με το CBF 1000 τα κανω εντος πολης σε λιγακι πιο μακρινες αποστασεις ετσι για να την κινω γιατι τη λυπαμαι να τη βλεπω να καθεται...

Τωρα για το αν ανεβαζω και δευτερο ατομο ή αν πηγαινω ταξιδια, σας λεω πως μ'αυτο το σκεπτικο εδωσα το Ζ 750 για να μπορει να ανεβαινει κει δευτερο ατομο ανετα και για να μην τρωω τον αερα οταν εβγαινα που και που καμια βολτα εκτος και μετα απο 2,5 χρονια εχω παει καμια εικοσαρια φορες το γιο μου στην προπονηση και 5-6 φορες για καφε με τη γυναικα μου μεχρι Γλυφαδα. Ουτε ταξιδια ουτε μακρινες βολτες δικαβαλο ουτε τιποτα, ολα εντος του στενου κυκλου της πολης με το παπι παλιοτερα και με το σκουερ τωρα...

Αυτα...

Αφού θα κάθεται που θα κάθεται... πάρ΄την να σου φύγει και το μεράκι.
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Re: Re: Βοηθεια για διλλημα. Να την παρω;;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
    Το πόσο σε κουράζει ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μηχανάκι είναι - κατά τη γνώμη μου - αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο το γουστάρεις.
    τα ειπες ολα .+- !!!!

+1100 +βαλε!!!!

εκανα μονο μια μικρη διόρθωση...νομιζω θα συμφωνείς κ. τρολ

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Παρ' την!

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas
    Σε αυτή την τιμή το μοτόρι είναι αχτύπητο...
    αν έψαχνα μηχανή θα το έπερνα με κλειστά μάτια...
    το καλύτερο χιλιάρι μακράν του ανταγωνισμού...
    και επειδή είσαι γερόντι και έχεις καλομάθει,
    παίζει και μετατροπή σε naked και είναι μανούλι...

klik
    Made in Greece...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Κράτα τα λεφτά σου και το μηχανάκι σου...

ΑΝ σου πω γιατί θα γίνει χαμός εδώ μέσα.

Αλλά αφου τελικά θα κάνεις ότι σου έρθει οπότε τι ρωτάς ?
    :rotflmao:

Φιλε MG-KTiNoS ειμαι ολος αυτια...
    Ασε που μ'αρεσει η ανταλλαγη αποψεων και η γονιμη αντιπαραθεση...
    Κι αν γινει χαμος, εγινε...
    Τhanos

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. R6 να την παρω η οχι?
    από Raiden στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2008, 16:22
  2. Βοήθεια για Ηλεκτρικά "Από που να πάρω ρεύμα";
    από nickmavros στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2008, 11:42
  3. Cbr 125 2007 να την πάρω ?
    από Jameshawk στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2007, 11:06
  4. ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ;;;;
    από dvavoul στο forum Suzuki V-Strom series