Τετοια λεγε και σε λιγο θα σε ρωτησει ο τρουπερ αν εχεις κανει χαλαουα στο στηθος και ποσο παει το πισωκολλητο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
Π POSIX compliant είναι με κάποιες από τι εντολές του UNIX να υποστηρίζονται σε cmd line interface![]()
![]()
Τετοια λεγε και σε λιγο θα σε ρωτησει ο τρουπερ αν εχεις κανει χαλαουα στο στηθος και ποσο παει το πισωκολλητο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
Π POSIX compliant είναι με κάποιες από τι εντολές του UNIX να υποστηρίζονται σε cmd line interface![]()
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
ε μα φταιω εγω μετα.........?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Τετοια λεγε και σε λιγο θα σε ρωτησει ο τρουπερ αν εχεις κανει χαλαουα στο στηθος και ποσο παει το πισωκολλητο.![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
![]()
![]()
![]()
![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
έτσι έτσι Τρέντυ ΛίτσαΑρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ουφ βαρεθηκα.
Ειναι ευκολο να γραψει εδω καποιος επαγγελματιας (κατα προτιμηση της εικονας που τους εχω αδυναμια) να τον τρολαρω λιγο για τα Final Cut Χ,shake,motion, server, κοκ,γιατι η Apple προτιμαει πλεον -το λεει ευθεως- καταναλωτες τυπου Ζευκα, (και μαλλον δεν φταιει ο σχωρεμενος απολυτα για αυτη την καταντια) .
![]()
![]()
![]()
@Panos: Με μπρίζωσες να το κοιτάξω το θέμα linux παραπάνω![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
@Panos: Με μπρίζωσες να το κοιτάξω το θέμα linux παραπάνω![]()
poli xairomai![]()
http://www.ubuntu.com/downloadΑρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
πριν το εγκαταστήσεις σε κάποιο pc δοκίμασε το με το live cd του.
Μπορείς να τρέξεις το λειτουργικό από το cd του χωρίς να το εγκαταστήσεις απλά για να το δεις. Βέβαια όταν είναι εγκατεστημένο έχει περισσότερες λειτουργίες και είναι πολύ πιο γρήγορο, αλλά έτσι θα πάρεις μια ιδέα και αν σαρέσει το εγκαθιστάς![]()
telika litourgiko sistima pe8ane re sis den exo katalavi akomi...
:rotflmao: :rotflmao:
afrotwin
egkegramenos apo 9/12/2003
a! ke aftos o jobs pou efige pou pige?![]()
afrotwin
egkegramenos apo 9/12/2003
Ston i-Petro...Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
a! ke aftos o jobs pou efige pou pige?![]()
:rotflmao:
Το θέμα ξέφυγε τελείως!!!
Δεν λυπήθηκα περισσότερο από όσο για οποιοδήποτε άλλο άγνωστό μου συνάνθρωπο. Αναγνωρίζω όμως ότι ήταν ένας μάγκας που δύσκολα θα ξαναβρεθεί, σε οποιοδήποτε χώρο. Οσοι δε συμφωνείτε, δικαίωμά σας.
Και επειδή θίχτηκαν θέματα λειτουργικών συστημάτων και κόστους/απόδοσης.
Τα Mac είναι εξαιρετικά προϊόντα και κατά την άποψή μου in the long term για πολλούς χρήστες τα παραπάνω λεφτα τα "βγάζουν". Παράλληλα πιστεύω ότι για όλους τους χρήστες το linux είναι καλύτερη επιλογή. Φυσικά δεν θα διαφωνήσω με αυτούς που ασχολούνται με BSD αλλά δεν θα το σύστηνα στον οποιοδήποτε.
Το linux είναι
- ποιο γρήγορο
- δεν κολάει ιούς
- έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε σύστημα για να τρέξει
- Νόμιμα ΤΖΑΜΠΑ
- Υποστηρίζει ΠΟΛΥ περισσότερα συστήματα (κάρτες PCI, κάμερες, ακόμα και κινητά)
- Εύκολο/οικείο και σύγχρονο γραφικό περιβάλλον[*]
από ότι τα Windows. Θα παρακαλούσα όσους εδώ μέσα ισχυρίζονται ότι το linux είναι δύσκολο/δεν είναι για απλούς ανθρώπους/δεν υποστηρίζει ότι υποστηρίζεται στα windows και τις ένα εκατομύριο άλλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε για το linux να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να δοκιμάσει και να δει για τον εαυτό του. Αρκετά με τη "γνώση" των ειδικών του κώλου.
Επίσης είναι ΕΝΑ και όχι ΠΟΛΛΑ, άρα είναι ΤΟ linux και όχι TA linux.
[*] Πολλά από τα χαρακτηριστικά του "καινούριου" GUI των win7 υπήρχαν ήδη στο linux/mac και προφανώς τα "ξανανακαλύψαν" στην Microsoft...
Ακολουθεί ιστορία, όσοι βαριέστε προσπεράστε το υπόλοιπο :P
Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που ΔΕΝ είχαν ΚΑΘΟΛΟΥ υπολογιστή και με το που πήραν laptop χρησιμοποιήσαν από την πρώτη βδομάδα linux χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. Για την ακρίβεια η ιστορία σε όλους πήγε ως εξής:
- Ρε συ Νίκο πήρα ένα λάπτοπ εκεί πέρα και ήθελα να το δεις να μου πεις και τίποτα.
- Ε ξέρεις αν χρειάζεσαι κάτι να το κοιτάξουμε αλλά ξέρεις εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ γιατί χρησιμοποιώ άλλα προγράμματα από αυτά που έχεις εσύ.
- Ε δεν μπορώ να βάλω και εγώ αυτά που έχεις; Σαν τι διαφορετικά δλδ;
- Ε να δες εδώ το λαπτοπ μου να πάρεις μια ιδέα. Αν σ αρέσει θα μπορούσες να το δοκιμάσεις αλλά ίσως σε δυσκολέψει. (εδώ εξηγώ πλεονεκτήματα)
- Μια χαρά φαίνεται.
- ΟΚ, θα σου εγκαταστήσω και τα δικά μου και αν δεν μπορείς, δε σ αρεσουν πες μου να τα σβησω και θα μείνεις με τα win που είχες.
-ΟΚ.
(μετά από μια βδομάδα)
- Ρε συ Νίκο γαμάτο είναι το Ubuntu, είναι και ποιο γρήγορο και ποιο εύκολο δεν ανοίγω καθόλου windows! Μήπως μπορώ να τα σβήσω τελείως και να έχω όλο το χώρο στο Ubuntu?
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
χωρια που μεσα στα ubuntu τρεχεις και os x αλλα και windows....
Το linux δεν υποστηρίζεται από πολλούς κατασκευαστές software εξειδικευμένων βέβαια εφαρμογών όχι εφαρμογών δημοφιλών στον περισσότερο κόσμο και δεν είναι καθόλου ΜΑΛΑΚΙΑ αυτό, στον τομέα που εργάζομαι γνωρίζω κάποιες.Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
Θα παρακαλούσα όσους εδώ μέσα ισχυρίζονται ότι το linux είναι δύσκολο/δεν είναι για απλούς ανθρώπους/δεν υποστηρίζει ότι υποστηρίζεται στα windows και τις ένα εκατομύριο άλλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε για το linux να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να δοκιμάσει και να δει για τον εαυτό του. Αρκετά με τη "γνώση" των ειδικών του κώλου.
Επίσης το δωρεάν ισχύει μόνο για τον απλό χρήστη σε εταιρείες δεν ισχύει πρακτικά. Να εξηγήσω γιατί? Η εταιρεία (μιλάμε για πάνω από 50 άτομα) η οποία θέλει να είναι νόμιμη βέβαια και έχει ένα budget για κάθε χρονιά χέστηκε για αν το λειτουργικό ή όχι θα είναι δωρεάν τα συμβόλαια υποστήριξης που πρέπει να πληρώνει την ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο, την νοιάζει επίσης να δουλεύει, να μην κολλάει, να είναι συμβατό με όλα όσα θέλει να χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της και τέλος οι υπάλληλοι της να είναι εξοικειωμένοι με αυτό.
Εκτός αυτού πρέπει να αποφασίσει αν τα συστήματα που θα έχει θα τα υποστηρίζουν εξωτερικοί συνεργάτες ή κάποιοι τεχνικοί συστημάτων εντός εταιρείας ή και τα δύο σε συνδυασμό. Επίσης ανάλογα την εταιρεία και τα δεδομένα της πρέπει να έχει συμβόλαια υποστήριξης που να υπάρχουν όροι που οποιοδήποτε σύστημα και να <<πέσει>> πρέπει να ανέβει μέσα σε πχ 4 ώρες ή όσες τελωσπάντων αναφέρει το συμβόλαιο. Αυτά πολύ χοντρικά για να καταλήξω.
Λοιπόν το συμβόλαιο με εταιρείες εξωτερικών συνεργατών που υποστηρίζουν linux συστήματα είναι μεγαλύτερο από τις ίδιες εταιρείες για να σου υποστηρίξουν Microsoft συστήματα. Οι μισθοί των administrators για μέσα στην εταιρεία είναι αντίστοιχα μεγαλύτεροι. Τέλος έχοντας ξέρω γω έναν exchange server και έχει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο software ξέρεις ότι έχοντας υποστήριξη από την microsoft το θέμα θα λυθεί ταχύτατα με κάποιους να ασχολούνται αποκλειστικά με το δικό σου πρόβλημα που τους έχεις αναφέρει. Σε αντίστοιχο πρόβλημα με κάποιον mail server βασισμένο σε linux το θέμα και πάλι θα λυθεί κατά πάσα πιθανότητα αλλά βέβαιος δεν είσαι κιόλας για το πόση ώρα θα χρειαστεί ούτε είναι κάποιος δεσμευμένος να στο επιλύσει το πρόβλημα μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο αλλιώς υπάρχει λύτρα αποζημίωσης. Ούτε η κοινότητα υποστήριξης έχει κανένα συμβόλαιο μαζί σου για να πιέζεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα σου άμεσα με τις λύσεις που θα σου δώσει.
Για αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις σε επαγγελματικό περιβάλλον πάντα, το δωρεάν δεν είναι δωρεάν. Βέβαια δεν ισχυρίζομαι ότι τα συστήματα της Microsoft είναι καλύτερα, σκατά είναι απλά έχουν υποστήριξη. Στην δική μου εταιρεία όπως και στις περισσότερες έχουν και bsd και microsoft, και linux κατα περίπτωση. Τα τερματικά πάντως αναγκαστικά θα έχουν windows γιατί οι υπάλληλοι και ιδιαίτερα οι διευθυντές αυτά ξέρουν να χρησιμοποιούν και μόνο αυτά θα βάλουν, χώρια που είναι εύκολο να τα διαχειρίζεσαι μέσω κάποιου domain controller. Σε λίγο δε που όλα θα είναι σε virtual επίπεδο θα είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα.
Εξακολουθώ να λέω ότι πολλές διανομές linux τα σπάνε και είναι φοβερά, αλλά όχι σε επαγγελματικό περιβάλλον. Σπίτι μου παλιότερα είχα kubuntu τώρα είναι dual boot το pcακι μου αν και όταν πάω σπίτι μετά την δουλειά δεν ασχολούμαι πια και πολύ μαζί του.
Ρε ρπμ ποσοστά παίρνετε και υποστηρίζετε με τόση φανατίλα το ένα έναντι του άλλου. Στα @@ και το linux και η Microsoft και η Apple. Εντάξει πίσω από το linux υπάρχει μια ιδέα ότι όλα πρέπει να προσφέρονται δωρεάν και όλα τα πρωτόκολα πρέπει να είναι ανοιχτά, kernel ανοιχτός κτλ το γουστάρετε σαν ιδέα, καλά κάνετε αλλά γιατί πρέπει να πείσετε με το ζόρι τους άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτό που χρησιμοποιείτε εσείς και ότι ντε και καλά αυτό είναι το καλύτερο???? Και στο κάτω κάτω ο άλλος γουστάρει να είναι θύμα και να πάρει το μήλο και να το χρυσοπληρώσει, από την τσέπη σας τα παίρνει????
και το αντίστροφο ισχύειΑρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
χωρια που μεσα στα ubuntu τρεχεις και os x αλλα και windows....
DNS, Mail, FTP, SMTP, HTTP κλπ servers ιδίως αυτοί που έχουν Mission critical αποστολή (πχ DNS Root Server) τρέχουν πάνω σε UNIX περιβάλλονΑρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
Εξακολουθώ να λέω ότι πολλές διανομές linux τα σπάνε και είναι φοβερά, αλλά όχι σε επαγγελματικό περιβάλλον. Σπίτι μου παλιότερα είχα kubuntu τώρα είναι dual boot το pcακι μου αν και όταν πάω σπίτι μετά την δουλειά δεν ασχολούμαι πια και πολύ μαζί του.
.![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Συμφωνώ και επαυξάνω. Μάλλον δεν το διατίπωσα σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωσηΑρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
DNS, Mail, FTP, SMTP, HTTP κλπ servers ιδίως αυτοί που έχουν Mission critical αποστολή (πχ DNS Root Server) τρέχουν πάνω σε UNIX περιβάλλον![]()
λάθος μου. Ήθελα να πω όχι σαν επαγγελματικά τερματικά τελικού χρήστη σε επαγγελματικό περιβάλλον
Βέβαια όλα είναι ανάλογα την περίπτωση. Εγώ δεν είμαι υπέρμαχος της Microsoft, καθε άλλο, αν έδωσα τέτοια εντυπωση λυπάμαι. Απλά δεν μαρέσει να θεοποιούνε ένα λειτουργικό και ότι είναι το καλύτερο για τα παντα.