Ρε σεις επειδη εγω ειμαι παντελως ασχετος με τα πισια... αν βαλει κανεις Linux, μπορει να τρεξει προγραμματα που ειναι φΚιαγμενα για Windows?
Κατι Photoshop, After Effect και ενα καρο αλλα που αφορουν επεξεργασια εικονας, θα τρεχουν;![]()
Ρε σεις επειδη εγω ειμαι παντελως ασχετος με τα πισια... αν βαλει κανεις Linux, μπορει να τρεξει προγραμματα που ειναι φΚιαγμενα για Windows?
Κατι Photoshop, After Effect και ενα καρο αλλα που αφορουν επεξεργασια εικονας, θα τρεχουν;![]()
Ότι είναι φτιαγμένο για win τρέχει στα win.Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ότι είναι φτιαγμένο για linux τρέχει σε linux.
Ότι είναι φτιαγμένο για mac, τρέχει σε mac.
Απλά, κάποια βγαίνουν για περισσότερα από ένα λειτουργικά.
![]()
Υπάρχουν παρόμοια προγράμματα, όχι τα ίδια.Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Κάποια βέβαια βγαίνουν σε εκδόσεις και για τα 2 αλλά είναι λίγα
Μπορεί κάποιος , σε απλά Ελληνικά , να μας γράψει τα 5 βασικά πλεονεκτήματα για να επιλέξει κάποιος μέσος χρήστης linux αντί για windows ?
Επίσης όταν λέμε , ότι υπάρχουν παρόμοια προγράμματα , είναι και της ίδια ποιότητας ? Δλδ ένας που λειτουργεί acdsee , corel studio ...κτλ , βρίσκει αντίστοιχα προγράμματα σε επιδόσεις και ικανότητες ?
1)Δωρεαν!Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
Μπορεί κάποιος , σε απλά Ελληνικά , να μας γράψει τα 5 βασικά πλεονεκτήματα για να επιλέξει κάποιος μέσος χρήστης linux αντί για windows ?
Επίσης όταν λέμε , ότι υπάρχουν παρόμοια προγράμματα , είναι και της ίδια ποιότητας ? Δλδ ένας που λειτουργεί acdsee , corel studio ...κτλ , βρίσκει αντίστοιχα προγράμματα σε επιδόσεις και ικανότητες ?
2)Απλα στην χρηση,ευχαριστο περιβαλλον εργασιας
3)Open source εφαρμογες υπαρχουν για τα παντα.Μπορει να υπολειπονται καπως σε σχεση με αντιστοιχες Windows εφαρμογες,αλλα τον ερασιτεχνη-και τον λιγο πιο απαιτητικο- θα τον ικανοποιησουν μια χαρα!
4)Ιοι δεν παιζουν τοσο ευκολα οσο στα Windows
5)Σχετικά λογικές απαιτήσεις σε hardware,χωρις παρ'ολα αυτα να κανουν και την καλυτερη δυνατη εκμεταλλευση του
Εγω για αυτους τους 5 επελεξα Ubuntu για PC 10ετιας που ανακατασκευασα!!!![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
δεν κρασαρουν, δεν κολανε, ειναι πιο ευκολα στη χρηση και λιγοτερο πολυπλοκα
προγραμματα βρισκεις...τωρα βεβαια καποια προγραμματα ισως χρειαστει να τα αγορασεις αν ειναι απο ανεξαρτητο κατασκευαστη, οπως θεωρητικα ολα τα προγραμματα των παραθυριων....
ααα και σε περιπτωση που 8εσ να κατεβασεις ενα προγραμμα για μια δουλεια....δειτε εδω πως το βρισκεις...και πως το κατεβαζεις....
ειναι πολυ περιπλοκο βεβαια δε ξερω αν θα μπορεσετε ολοι να το κανετε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
http://www.youtube.com/watch?v=16Ocb8oNhM8
Για επεξεργασια εικονας μονο το GIMP ξερω το οποιο ειναι παρα πολυ καλο... αλλα ειναι δεκαδες αλλα που δεν, οποτε...
Για συγκεκριμένα προγράμματα θα κάνετε δουλειά και με το WINE η οποιοδήποτε αντίστοιχο πρόγραμμα. Όσον αφορά τα MAC σας παραπέμπω σε Μικρούς και Μεγάλους "Ινδιάνους" και θα καταλάβετε γιατί ΠΛΕΟΝ δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε διανυσματικά γραφικά.. Απλά στον συγκεκριμένο χώρο έχουν επικρατήσει τα MAC παραδοσιακά και αν σε αυτό προσθέσουμε και το πόσο cool και trendy είναι να έχεις φαγωμένο μήλο..![]()
![]()
4 Μηχανήματα έχω, στα 3 που χρησιμοποιώ για development και πειράματα χρησιμοποιώ Ubuntu Linux (Η διανομή καθαρά λόγω του τρομερού support από την τερράστια κοινότητα).
Άφησα σε ένα Windows για κάνα call of duty αλλά που χρόνος..![]()
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook
υπαρχουν πολλες διανομες που μπορεις να βρεις μια να σου ταιριαζει...
βασικα τα λινθχ εχουν γινει πιο ευκολα απο ποτε, απλα να θυμασε οτι χρειαζεσαι 5 βασικες γνωσεις unix....
πολυ δημοφιλης ειναι διανομες βασισμενες σε ubuntu με τα Live cd τους.
τα οποια "παιζουν"χωρις να χρειαζεται να κανεις καποιο Install
οποτε κατεβαζεις, τρεχεις το νεο σου os κ αν σαρεσει το εγκαθιστεις στο πισι σου
λιγα πραματα για τις πιο δημοφιλεις διανομες εδω....http://tips-linux.net/en/linux-ubunt...nux-distro-you
![]()
Dorsoduro 750 & Norton 16H
μιας κ εφτασε εδω το θεμα απο συλλυπητήριο-θρεντ εφτασε τεκ-φρικ-θρεντ....
επειδη η τηλεοραση κ τα μιντια μας εχουν κανει τα μυαλα ταραμα,
κ καποιοι νομιζουν οτι ο jobs ανακαλυψε τα Linux.....σας βαζω ενα μικρο λινκ....
http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Torvalds
:a13:
....δεν ξερω αν αναφέρθηκε καθολου μεχρι τωρα
Dorsoduro 750 & Norton 16H
Για Video editor υπαρχει το Kdenlive. Mπορει να μην φτανει το Premiere (ακομη), αλλα για ερασιτεχνικη-ημιεπαγγελματικη χρηση, εχει φοβερες δυνατοτητες (καμμια σχεση με movie maker κλπ).Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Για επεξεργασια εικονας μονο το GIMP ξερω το οποιο ειναι παρα πολυ καλο... αλλα ειναι δεκαδες αλλα που δεν, οποτε...
Για animation και CGI υπαρχει το Blender που μπορει να κανει παπαδες, αλλα ειναι αρκετα δυσκολο (θελει να αφιερωσεις χρονο για να το μαθεις, κατι που εγω δεν καταφερα ακομη...)
Δεν υπαρχει βιντεο editor της προκοπης για λινουξ ποσο μαλλον και για ημιεπαγγελματικη χρηση.Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
Για Video editor υπαρχει το Kdenlive. Mπορει να μην φτανει το Premiere (ακομη), αλλα για ερασιτεχνικη-ημιεπαγγελματικη χρηση, εχει φοβερες δυνατοτητες (καμμια σχεση με movie maker κλπ).
Για animation και CGI υπαρχει το Blender που μπορει να κανει παπαδες, αλλα ειναι αρκετα δυσκολο (θελει να αφιερωσεις χρονο για να το μαθεις, κατι που εγω δεν καταφερα ακομη...)
Επισης το θεμα βιντεο φιλμ κτλ σε λινουξ ειναι παραμυθι (και ειναι κριμα αλλα ειναι απολυτα λογικο).Καποιες ελαχιστες εταιρειες προσφερουν καποια πολυ δυνατα (και πολυ ακριβα) workstation για να τρεξουν proprietary software για καποιες επιμερους δουλειες,αλλα το ιδιο software το δινουν και για τις υπολοιπες πλατφορμες.
Το blender μονο αμα το στησεις και με πολυ ζορι μπορει να κανει ωραια πραγματα για καποιον που θα ασχοληθει,αλλα ειναι πρακτικα αχρηστο επαγγελματικα,γιατι δεν υποστηριζεται και γιατι ειναι στον δικο του μικροκοσμο.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
...
Ρε ρπμ ποσοστά παίρνετε και υποστηρίζετε με τόση φανατίλα το ένα έναντι του άλλου. Στα @@ και το linux και η Microsoft και η Apple. Εντάξει πίσω από το linux υπάρχει μια ιδέα ότι όλα πρέπει να προσφέρονται δωρεάν και όλα τα πρωτόκολα πρέπει να είναι ανοιχτά, kernel ανοιχτός κτλ το γουστάρετε σαν ιδέα, καλά κάνετε αλλά γιατί πρέπει να πείσετε με το ζόρι τους άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτό που χρησιμοποιείτε εσείς και ότι ντε και καλά αυτό είναι το καλύτερο???? Και στο κάτω κάτω ο άλλος γουστάρει να είναι θύμα και να πάρει το μήλο και να το χρυσοπληρώσει, από την τσέπη σας τα παίρνει????
1) Δεν έγραψα πουθενά στο ποστ μου για κόστος χρήσης. Είπα μόνο ότι είναι ΝΟΜΙΜΑ ΔΩΡΕΑΝ. Επιπλέον το νόημα του ελεύρερου λογισμικού είναι στην ελευθερία και όχι στο τζάμπα. Ας μην ξεφύγουμε όμως γιατί είμαστε στο moto.gr. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει.
2) Αναφέρθηκα σε home users και όχι σε εταιρίες. Ολα αυτά που λές δεν ισχύουν σε αυτούς.
3) Η τύπου ανάλυση του αν συμφέρει το linux για ένα mail server ή εταιρικούς χρήστες είναι τελείως λάθος. Είμαι σίγουρος ότι αν ερχόμουν στην εταιρία σου και εξετάζαμε το να περάσετε από win σε linux/bsd, θα μπορούσα να πληρωθώ από το κέρδος που θα είχατε.
win: Αδειες χρήσης (windows τερματικών, windows server) και συμβόλαια υποστήριξης, κόστος αναβαθμίσεων των μηχανημάτων κάθε μερικά χρόνια για να τρέχει τα προηγούμενα, downtime για να εγκατασταθούν updates και να γίνει επανεκκίνηση.
linux: κόστος administrator ή εταιρίας support.
4) Δεν είμαι φανατικός. Σε όποιον αρέσουν τα win καλά θα κάνει να τα έχει και να συνεχίσει να τα έχει. Επειδή όμως πιστεύω ότι η πλειοψηφία θα ωφελούνταν και αν τα δοκίμαζε θα ήθελε το linux για αυτό τα ανέφερα όλα αυτά.
5) Τι είναι λοιπόν το linux, για όσους ενδιαφέρονται:
- Για αρχή είναι τΟ linux και όχι τΑ. Σε αντίθεση με τα windowS, το linux δεν έχει S πληθυντικού στο τέλος!
- Ενα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Δλδ ένα τελείως διαφορετικό σύνολο από προγράμματα για τον υπολογιστή. Οπως τα Mac έχουν το δικό τους σύνολο προγραμμάτων έτσι κ για το pc υπάρχει άλλο σύνολο προγραμμάτων.
- Μπορείς να το έχει τζάμπα χωρίς να πληρώσεις λόγω της διαφορετικής άδειας χρήσης του (license agreement)
- Είναι σταθερότερο από τα Windows (κολλήματα)
- Είναι ελαφρύτερο από τα Windows, άρα παίζει σε περισσότερα μηχανήματα. Ειδικά σε παλιότερα μηχανήματα που με win είναι άχρηστα, με linux μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά με τα ποιο τελευταία προγράμματα.
- Δεν κολάνε ιούς και δε χρειάζεται format.
- Είναι ασφαλέστερα σε ιους, key loggers και λοιπές σπασαρχίδικες μαλακίες.
Τι προγράμματα έχει λοιπον;
- Κάποια που βγαίνουν σε Win βγαίνουν και για lin. πχ firefox, chrome, thunderbird, vlc
- Κάποια είναι μόνο για win αλλά μπορούν να τρέξουν και σε linux μέσω μιας πατέντας που λέγεται Wine, πχ office 2003
- Κάποια είναι μόνο για win αλλά στο linux υπάρχουν άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά ή και καλύτερα. πχ Nero->K3B
- Κάποια είναι δυστυχώς μόνο για Win και δεν υπάρχουν σε linux. Πχ 3D Studio Max
Για ποιους ΔΕΝ είναι το linux:
- Οσοι είναι ευχαριστημένοι με το λειτουργικό τους και δεν είναι διατεθιμένοι να δουν κάτι διαφορετικό
- Οσοι περιμένουν βλέποντας κάτι διαφορετικό να δούν ένα τζάμπα/καλύτερο/γρηγορότερο αντίγραφο των windows. ΔΕΝ είναι αντίγραφο των Win το linux.
- Οσοι χρειάζονται/θέλουν προγράμματα που απλά δεν παίζουν στο linux, πχ gamers.
Στο νετ υπάρχουν πάρα πολλές κοινότητες όπου μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να βρουν πληροφορίες και σχεδόν σε όλες τις πόλεις υπάρχουν ελληνικές κοινότητες χρηστών ( athens LUG, chania LUG κλπ). Οποιος θα ήθελε περισσότερες πληροφορίες ας επικοινονήσει.
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
Kαι όοοοολα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι μας χαιρέτησε ο κος Jobs;
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
To blender δεν είναι video editor.Δεν ξέρω τι εννοείς με όλα αυτά και δεν ασχολoύμαι ιδιαίτερα με αυτά οπότε μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο από το να ποστάρω 2 link που βρήκα μόλις έγραψα linux video editor στο google:Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δεν υπαρχει βιντεο editor της προκοπης για λινουξ ποσο μαλλον και για ημιεπαγγελματικη χρηση.
Επισης το θεμα βιντεο φιλμ κτλ σε λινουξ ειναι παραμυθι (και ειναι κριμα αλλα ειναι απολυτα λογικο).Καποιες ελαχιστες εταιρειες προσφερουν καποια πολυ δυνατα (και πολυ ακριβα) workstation για να τρεξουν proprietary software για καποιες επιμερους δουλειες,αλλα το ιδιο software το δινουν και για τις υπολοιπες πλατφορμες.
Το blender μονο αμα το στησεις και με πολυ ζορι μπορει να κανει ωραια πραγματα για καποιον που θα ασχοληθει,αλλα ειναι πρακτικα αχρηστο επαγγελματικα,γιατι δεν υποστηριζεται και γιατι ειναι στον δικο του μικροκοσμο.
http://www.cyberciti.biz/faq/top5-li...stem-software/
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...iting_software
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;