Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 98

Θέμα: Service αυτο το πολυτιμο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    τα μπλεξατε παιδια...

τα εχετε κανει ολα ενα τσουβαλι...

ο SOVAROS ,ανοιξε το παρον ,σαν αφορμη(πιστευω) απο το παθημα του Joyrider...

Οχι, το ανοιξα το παρον, γιατι μια προηγουμενη συζητηση (η καλυτερα η.."εκβαση" της) δεν αρεσε σε ενα παλικαρι απο εδω κ την εσβησε, υστερα αποφασισα να το αναλυσουμε ποιο διεξοδικα το θεμα

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    Ωραιο θεμα αυτο... Συμφωνω με την λογικη να πηγαινουμε στο περιπτερο που και που, ωστε να δωσουμε την ευκαιρια κ στην μικρη επιχειρηση να ζησει, οταν ομως βλεπω οτι πλεον τα ποσοστα κερδους τους ειναι μια κοροιδια... (πχ κοκα κολα light 2.30 πλεον)...

Πλεον επικρατει η λογικη "ας μην εχουμε πολλους πελατες, ας ερθουν λιγοι κ καλοι, απο αυτους θα βγαλουμε το κερδος & θα δουλεψουμε κ λιγοτερο", το ιδιο κ με τα συνεργεια, αφου εχουν δουλεια 10 ωρες στο 10ωρο, κοπαναμε τιμες, αυτοι που δεν μπορουν... να μην ερθουν, να πανε αλλου..

Το ιδιο κ στα βενζιναδικα στην Ε.Ο.

Οταν σιγα σιγα καταλαβουν οτι με μειωση της τιμης θα ερθει κοσμος κ το κερδος θα ερθει εν καιρω... πιστευω θα εχει γινει κατι.
    Μειωση τιμης.....

Μα δεν αναφερεις τιποτα παραπανω οτι....

Αγορασες ακριβως τα ιδια προιοντα σε διαφορετικες τιμες....

( Εκτος εαν εννοεις το πολυ.... Πετυχημενο παραδειγμα της κοκα κολα απο το περιπτερο..)

Και.....

Περιμενε εσυ το κερδος εν καιρο.....

Και αν κρατησεις ποτε σου μαγαζι.......

χεσετα μας......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Οχι, το ανοιξα το παρον, γιατι μια προηγουμενη συζητηση (η καλυτερα η.."εκβαση" της) δεν αρεσε σε ενα παλικαρι απο εδω κ την εσβησε, υστερα αποφασισα να το αναλυσουμε ποιο διεξοδικα το θεμα
    Το DIY το έχεις ή δεν το έχεις.
    Αν το έχεις σου κοστίζει σίγουρα ακριβότερα από τον "ακριβό" μάστορα, γιατί τα ακουμπάς σε εργαλεία που κάθονται συνήθως και πιάνουν χώρο και αφιερώνεις και χρόνο για διάβασμα και προσωπικό χρόνο που και αυτά κοστολογούνται ανάλογα.
    Αν πρόκειται μόνο για το μηχανάκι σου μην κάνεις σέρβις σε μάστορα, πήγαινέ το μόνο για ότι δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις.
    Και αν πρόκειται για κανα φιλότιμο μηχανάκι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Αμα το'χε δεν θα ρωτουσε για εγγυησεις και λοιπα φλωρικα.

Και ξαναλεμε: DO NOT FEED THE TROLL
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Αν το έχεις σου κοστίζει σίγουρα ακριβότερα από τον "ακριβό" μάστορα, γιατί τα ακουμπάς σε εργαλεία που κάθονται συνήθως...

Μπλα μπλα μπλα... πατέρα, αν τό'χεις πραγματικά τα κάνεις όλα με το σφυροκάλεμο, τέλος.:rotflmao:

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    sovare ,με λύπη μου βλέπω ότι την έχεις πάθει σαν τον βοσκό με το λύκο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Και ξαναλεμε: DO NOT FEED THE TROLL
    FEED THE TROLL ! FEED THE TROLL !

Αρα συμφωνουμε τελικα, ενα μοτερ μπορει να κανει 60.000 km με 3 πραγματα, λαδια, φιλτρο, μπουζι χωρις να παθει απολυτως τιποτα και να γλυτωσουμε κ 2 μηνιατικα.

Το μονο προβλημα οπως λεει κ ο Sniper ειναι οτι θα κλεισουν οι επιχειρησεις κ αυτο θα ειναι "εις βαρος μας"

Οκ αυτο ηθελα να καταλαβω αλλα ειμαι λιγο χαζουλης, πολυ λογικο ακουγεται, θα το σκεφτω ΑΦΟΥ αρχισω να αγοραζω απο ελλαδα κρανη κ εξοπλισμο

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    τα μπλεξατε παιδια...

τα εχετε κανει ολα ενα τσουβαλι...

ο SOVAROS ,ανοιξε το παρον ,σαν αφορμη(πιστευω) απο το παθημα του Joyrider...

μην ειστε καχυποπτοι de facto με τον αλλο..συζητηση θεμε να κανουμε...
    Δεν νομίζω να σχετίζεται κάπως το λάθος του μηχανικού εκτός αν εννοείς ότι θα μπορούσα να το είχα γλιτώσει αν ήξερα να το κάνω μόνος

Το θέμα που θίγει (για μένα) είναι τα "εργατικά" που δίνουμε τζάμπα, χωρίς να γίνεται κάποια σοβαρή εργασία ή έλεγχος, που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και μόνοι μας (ο καθένας μέχρι εκεί που μπορεί φυσικά).
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου κινείται το θέμα , σε οριακά επίπεδα ....αλλά θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου .

Καταρχήν , θεωρώ πολύ σημαντικό όλοι να γνωρίζουν 5 βασικά πραγματάκια για τη μοτοσυκλέτα τους . Δεν εννοώ να βάζουν χέρι , αλλά να γνωρίζουν πχ τι είναι το μοχλικό , ή τι είναι ο σταυρός ...κτλ .

Αυτό το λέω γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν ιδέα και έτσι γίνονται εύκολη λεία για κάποιους μαστόρους .

Τώρα στα του service .

Όποιος μπορεί ή έχει τη διάθεση να βάλει χέρι στη μοτό του καλό είναι , και δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό . Το ίδιο κάνω και εγώ στη δικιά μου αλλάζοντας πάρα πολλά πράγματα , και χρόνο με το χρόνο όλο και πιο πολλά .
    Για να το πετύχω αυτό βέβαια διαβάζω πολλά χρόνια τα manual , και διάφορα φόρουμς όπου υπάρχουν who to .

Βέβαια , πάντα είμαι προετοιμασμένος και συνηδητοποιημένος , πως μπορεί μια μλκια μου να μου δώσει το μοτέρ στη μασχάλη . Οπότε καλό είναι όποιος βάζει χέρι στη μοτό του να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά και για αυτό το σενάριο .

Γιατί ναι μεν θα γλυτώσουμε 2000-3000...κτλ € , από εργατικά , αλλά μια φορά θα το πάρουμε στη μασχάλη και θα τα σκάσουμε όλα μαζί μετά .

Πέραν όμως του οικονομικού , το μεγαλύτερο όφελος ( τουλάχιστον για μνα ) είναι η ικανοποίηση που έχω κάθε φορά που τελειώνω μια εργασία στη μοτοσυκλέτα μου ,
    καθώς και η όλο και πιο βαθιά γνώση λειτουργίας ( της συγκεκριμένής μοτό ) που μου δίνει την ασφάλεια να πω , πως μπορώ να αντιμετωπίσω τα "πάντα " σε ένα ταξίδι .

Αυτά !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway

Για να το πετύχω αυτό βέβαια διαβάζω πολλά χρόνια τα manual , και διάφορα φόρουμς όπου υπάρχουν who to .
    HOW has these manuals?

Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway

Βέβαια , πάντα είμαι προετοιμασμένος και συνηδητοποιημένος , πως μπορεί μια μλκια μου να μου δώσει το μοτέρ στη μασχάλη . Οπότε καλό είναι όποιος βάζει χέρι στη μοτό του να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά και για αυτό το σενάριο .

Γιατί ναι μεν θα γλυτώσουμε 2000-3000...κτλ € , από εργατικά , αλλά μια φορά θα το πάρουμε στη μασχάλη και θα τα σκάσουμε όλα μαζί μετά .
    Τι λε ρε παιδι μου... τοσο τραγικα ειναι τα πραγματα... Για πες

Θελει πολυ προσοχη οταν αλλαζεις τα λαδια κ το φιλτρο του αερα

Όταν λέμε sevice δεν εννοούμε αλλαγή μόνο λαδιών και φίλτρων ....

αλλά σιγά σιγά να μπορεί κάποιος να αλλάξει τα μπουζί του , τα υγρά των φρένων και του συμπλέκτη , τακάκια , να μπορεί να κάνει ένα καθαρισμό σωμάτων ψεκασμού και να βγάλει τα μπεκ να τα στείλει για καθάρισμα , να μπορεί να κάνει ένα συγχρονισμό κυλίνδρων, να αλλάξει δίσκους συμπλέκτη , νερά στο ψυγείο ....κτλ ,κτλ

Έτσι γλυτώνεις χρήματα και παράλληλα έχεις ένα σωστά συντηρημένο και προσεγμένο μηχανάκι και όχι μόνο αλλάζοντας τα λάδια .

Από την άλλη αφού το θέτεις έτσι ....

ναι , δεν θα μου κάνει εντύπωση κάποιος αδαής να κουμπώσει το φίλτρο λαδιού ανάποδα και να κλείσει το καπάκι του με σφυρί ( γιατί αλλιώς δεν θα κλείνει) , και μόλις το βάλει μπροστά να πάρει παραμάσχαλα πιστόνια , μπιέλες και τα σχετικά .

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    HOW has these manuals?

service manual λέγεται και υπάρχει για κάθε μοτοσυκλέτα ( αυτοκίνητο ...κτλ ) και διανέμεται στους μηχανικούς των επίσημων αντιπροσωπιών περιγράφοντας αναλυτικά κάθε εργασία και βίδα της μοτοσυκλέτας μας .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    FEED THE TROLL ! FEED THE TROLL !

Αρα συμφωνουμε τελικα, ενα μοτερ μπορει να κανει 60.000 km με 3 πραγματα, λαδια, φιλτρο, μπουζι χωρις να παθει απολυτως τιποτα και να γλυτωσουμε κ 2 μηνιατικα.

Το μονο προβλημα οπως λεει κ ο Sniper ειναι οτι θα κλεισουν οι επιχειρησεις κ αυτο θα ειναι "εις βαρος μας"

Οκ αυτο ηθελα να καταλαβω αλλα ειμαι λιγο χαζουλης, πολυ λογικο ακουγεται, θα το σκεφτω ΑΦΟΥ αρχισω να αγοραζω απο ελλαδα κρανη κ εξοπλισμο
    Είσαι χαζούλης...
    Υπάρχουν μοτέρ που κάνουν 60000 με λάδια φίλτρο μπουζί, όπως υπάρχουν και μοτέρ που ρυθμίζεις βαλβίδες σε μισή ώρα με ελάχιστα εργαλεία...
    Οχι όλα τα μοτέρ όμως.

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σας εχει παρουσιαστει αυτο το προβλημα
    από iannis στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2004, 15:03
  2. Αυτο Το Ξερατε;....
    από powerphot στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2004, 09:47
  3. Μην Διαβασεισ Αυτο Το Post