Το λοιπόν...
Κατα πρώτον επειδή το συγκεκριμένο thread έχει πολύ μπερδεμα, έκανα edit σε όσα ποστς μου θεωρούσα πιθανό οτι μπορουσαν να "μπερδέψουν" κάποιον αναγνώστη...τα σχόλια έγιναν σημερα (14/10/2005) και είναι με κοκκινο χρώμα.
Επίσης για οποιους διαβάζουν ειναι σημαντικό να καταλάβουν οτι οσα αναγράφονται αποτελουν ΓΝΩΜΕΣ...
Χθές τελείωσα οριστικά με το μπροστινό...
Μπήκε λάδι Silkolene 10άρι, 34,9cSt @ 40C (και 7 cSt στους 100C αν θυμάμαι καλά), μόλις 3% παχύτερο απο το μαμά Kayaba και 13,5% πιο παχύ απο το 15άρι της Ohlins που φόραγα τόσο καιρό...είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ επιλογή, ο καθένας ας κάνει τις δικιές του ανάλογα με το τι θέλει...η στάθμη του λαδιού παρέμεινε ως είχε...
Πλέον μπορώ να ξανακάνω εντο, επέστρεψε η αισθηση στο φρενάρισμα κοκ...
Πήρα μαμα αποστάτες για Ζ750 (215mm) οι οποιοι κοπηκαν με σωληνοκόφτη 10mm περίπου (και πλαναρίστηκαν απο τον αδελφό Κόστομ τον οποίο και ευχαριστώ)...μαζί με τους πιο κοντους αποστάτες πιά, μπήκαν και οι τάπες προφόρτισης οπότε ουσιαστικά μπορώ να ρυθμίσω πλέον απο -3mm έως και όσο θελω (7mm που προφόρτιζαν οι τάπες τέρμα ξεσφυκτες μείων τα 10mm που κόπηκαν απο τους αποστάτες=3mm λιγότερα απο το κανονικό)...και αυτό είναι προσωπική επιλογή για να μην παρεξηγιώμαστε...
Μετρήθηκε και σεταρίστηκε το sag ως εξής:
Sag με αναβάτη: 36mm κατα μέσο όρο (προτεινόμενες τιμές Ohlins: 35-48mm απο το manual της)
Sag χωρίς αναβάτη: 25,5mm (προτεινόμενες τιμές Ohlins: 25-30mm απο το manual της)
Επίσης μετρήθηκε και σεταρίστηκε το sag της πίσω ανάρτησης ως εξής:
Sag με αναβάτη: 32mm κατα μέσο όρο (προτεινόμενες τιμές Ohlins: 30-40mm απο το manual της)
Sag χωρίς αναβάτη: 7mm (προτεινόμενες τιμές Ohlins: 5-10mm απο το manual της)
Ολες οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μου επιλογές...
Το ελατήριο της πίσω ανάρτησης είναι 95N/mm, ενώ τα ελατήρια του πηρουνιου 90Ν/mm.
Απο τις μετρήσεις φαίνεται οτι τα ελατήρια (μπρός-πίσω) ειναι όντως για το δικό μου το βάρος (βαρος δικό μου συν τον εξοπλισμό ετσι???)
Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησα να παιζω με τις αποσβέσεις επαναφοράς και συμπίεσης...η απόσβεση επαναφοράς μπορεί να ρυθμίστεί με πάνω απο 55 κλικς και η απόσβεση συμπίεσης με 22 κλικς...πραγματικά η ανάρτηση "ακουει" τις αλλαγές και ειλικρινά μπορείς να φέρεις την μοτο στα μέτρα σου (ΑΝ ξέρεις τι θέλεις, ΑΝ ξέρεις τι δεν θέλεις, ΑΝ "ακους" τι σου "λέει" η μοτό, ΑΝ ξέρεις να κάνεις troubleshooting κοκ) ...
Εν ολιγοις, τωρα αρχίζουν τα ωραία...