Disclaimer: Με τα παρακάτω δεν καταφέρομαι στους επαγγελματίες και μη που ανέφεραν λεπτομέρειες της δουλειάς τους σε αυτό το θέμα. Τα ίδια έχω ακούσει πολλάκις ///
...
...
///
Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το θέμα σκέφτηκα "...καλά, κατάπιε την αμοιβή που του ζήτησε ο φωτογράφος και κόλλησε στα 300 του dj???"
Και μετά κατάλαβα ότι το είχες ξεχάσει.
Ο γάμος και η βάπτιση στην Ελλάδα είναι τεράστια επιχείρηση.
Και συνάμα ελεεινή. Έχει μάθει ο επαγγελματίας ότι το θύμα θα τα σκάσει γιατί "μια φορά παντρεύεσαι", γιατί ο πεθερός δε θέλει να χαλάσει χατήρια, γιατί μπροστά στα χιλιάρικα του νυφικού κανείς δε θα γκρινιάξει για 300 ευρώ...
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
όχι βέβαια όλοι, ούτε προσωπικά όσοι μίλησαν εδώ.
Οι οποίο παρόλα αυτά δε ντράπηκαν να μιλήσουν για 300 μαύρα και αν τολμήσεις να αναφέρεις απόδειξη 50% πάνω (κυρίως γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν κόψει και ποτέ τους απόδειξη, όταν υποχρεώνονται βρίσκουν άλλον να κόψει...).
Λες και πρέπει ο κάθε γαμπρός να πληρώνει κερατιάτικα αυτόν που θέλει να δουλεύει 4 φορές το μήνα και να βγάζει ένα μισθό (έστω κρίσης). Ο γαμπρός βέβαια δουλεύει κάθε μέρα για πολύ μικρότερα ποσά, αλλά χέστον, αυτός είναι μακάκας.
Βασικά νομίζω ότι φίλε thread starter θα είχες κάνει γαργάρα την τιμή του dj αν είχες πάρει πρώτα προσφορά από φωτογράφο. Εκεί η απάτη είναι τετραψήφια...!!!
Σου εύχομαι να ικανοποιήσεις λιγότερο τους ελεεινούς, να γελάσουν και να αισχροκερδήσουν στην πλάτη σου όσο το δυνατό λιγότεροι, να περάσετε τέλεια εκείνο το βράδι, αλλά κυρίως να είσαι καλά για μία ζωή με τον άνθρωπό σου και την οικογένειά σου.
ΥΓ αυτό με τα πόσα cd κουβαλάει ένας dj είναι για να εντυπωσιάζει με την ποικιλία του ή να δηλώνει την κουτοπονηριά του? Γιατί εγώ θα προτιμούσα τον τύπο με το φορητό και τους 3 εξωτερικούς δίσκους...ούτε στο 2000 να είμαστε... Α! και για τα έξοδα-κόπο . Τα απαραίτητα για τη δουλειά τους τα αγοράζουν μία φορά και λόγω τραγουδιών που παίζουν κρατάνε. Η εξειδίκευσή ...βασικά δεν ορίζεται καν αυτό στον τομέα, ούτε σχολές, ούτε διάβασμα. Σαν το πατίνι ένα πράγμα. Τα περισσότερα κομμάτια είναι κατεβασμένα-αντιγραμμένα και αυτά που έχουν ξοδευτεί για αγορά δίσκων είναι πολύ λιγότερα από τα χαρτονομίσματα που καταλήγουν στην τσέπη μετά από μερικά ... αφιερωμένα.
ΥΓ2. πολύ γουστάρω που όχι για dj αλλά ούτε για το νυφικό δε θα τα σκάνε σιγά σιγά οι υποψήφιες νύφες. Έχουν μάθει σιγά σιγά το ίντερνετ. Πριν ένα μήνα με έβαλε γνωστή να της πάρω νυφικό από Κίνα (στα πλαίσια του "δε βαμιέται, 100 ευρώ, αν είναι για τα σκουπίδια το πετάω, αν όχι κάνω την τύχη μου"). Όταν το είδα κουφάθηκα (αλλά υπέθεσα ότι απλά δεν είχα το απαραίτητο κριτήριο...). Όταν το φόρεσε -χωρίς φυσικά να πει τίποτα σε κανένα- έλαβε τρελά σχόλια. Όταν είπε σε λίγες κυράτσες πόσο το πήρε αμέσως η άποψή τους άλλαξε. Ψώνιαααααααααααααααααααααα (τις έτσουξε που της είχαν ήδη πει πόσο εντυπωσιακό ήταν και άρχισαν μετά την αποκάλυψη να φαντάζονται ατέλειες...ΛΟΛ!)
ΥΓ3. Ο dj ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργήσει κέφι εκ του μη όντος. Μη βαυκαλίζεστε και μόνοι σας (για διαφήμιση κι εγώ μπορώ να λέω ότι ο Γιακούμπ από εμένα έμαθε, αρκεί να μιλάω σε μπούφους και να το έχω και στο χαρακτήρα μου βεβαίως)
Μπορεί αντιθέτως να ξενερώσει και να χαλάσει μία βραδιά.
Το κρασί έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από εσάς στο κέφι και επιπλέον δεν μπορεί καν να καταστρέψει τη διασκέδαση (σε αντίθεση με εσάς)