Γιάντα; Που το κακό στο μπαλέτο;Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Τώρα για πιάνο, γαλλικά και μπαλέτο...
![]()
Γιάντα; Που το κακό στο μπαλέτο;Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Τώρα για πιάνο, γαλλικά και μπαλέτο...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
εγω πιστευω οτι σε οδηγει το παιδι σε αυτο που θελει να κανει
αν δεν θελει το ιδιο δεν προκειτε να ακολουθησει
του πατερα μου παραδειγμα δεν του ερεσαν ποτε οι μηχανες του ειναι αδιαφορες
εγω ομως εχω φωτο που ειμαι 5 χρονων στο δωματιο μου και ειναι γεματο με αφησες απο τα καινουργια μοτο της εποχης.
ο γιος μου τωρα που ειναι 6 δεν δειχνει να εχει καποια ιδιαιτερη συμπαθεια στα δυκυκλα
πιο πολυ γουσταρει μια βολτα με το αμαξι
τον παρακαλαω απο οταν ηταν 4 χρονων να αρχισει τενις
οτι και να του εχω πει οτι και να εχω κανει δεν θελει με τιποτα
και φετος μου ανακοίνωσε οτι θελει να αρχισει κολυμβητηριο οπως και εγινε και μαλιστα ειναι πολυ πορωμενος με αυτο χωρις ποτε να του εχω πει κατι
οποτε ας αφησουμε τα παιδια να αποφασησουν ,ξερουν αυτα
Αρχικά δημιουργήθηκε από panos1050
εγω πιστευω οτι σε οδηγει το παιδι σε αυτο που θελει να κανει
αν δεν θελει το ιδιο δεν προκειτε να ακολουθησει
του πατερα μου παραδειγμα δεν του ερεσαν ποτε οι μηχανες του ειναι αδιαφορες
εγω ομως εχω φωτο που ειμαι 5 χρονων στο δωματιο μου και ειναι γεματο με αφησες απο τα καινουργια μοτο της εποχης.
ο γιος μου τωρα που ειναι 6 δεν δειχνει να εχει καποια ιδιαιτερη συμπαθεια στα δυκυκλα
πιο πολυ γουσταρει μια βολτα με το αμαξι
τον παρακαλαω απο οταν ηταν 4 χρονων να αρχισει τενις
οτι και να του εχω πει οτι και να εχω κανει δεν θελει με τιποτα
και φετος μου ανακοίνωσε οτι θελει να αρχισει κολυμβητηριο οπως και εγινε και μαλιστα ειναι πολυ πορωμενος με αυτο χωρις ποτε να του εχω πει κατι
οποτε ας αφησουμε τα παιδια να αποφασησουν ,ξερουν αυτα
συμφωνω απολυτα, ο γιος μου ειναι 9 τωρα και ενω ανεβαινει στο μικρο μηχανακι ( στη μεγαλη αποφευγω) δεν δειχνει κανενα ιδιαιτερο ενδιαφερον σχετικα.αντιθετα περιμενει να μεγαλωσει για να παρει τον σκαραβαιο.
εγω με το ποδοσφαιρο εχω μια πολυ επιφανειακη σχεση αλλα αυτος ξερει πολυ περισσοτερα απο εμενα για ομαδες παιχτες μεχρι και παιχνιδια χρονια πριν εχει γνωσεις!
δεν περιμενω να γινει προεκταση μου αλλα οτι αυτος θελησει και του αρεσει τωρα η στο μελλον![]()
επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι
Εγώ το μόνο πράγμα που λέω στο μικρό είναι να φτιάξει ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΝΟΙΡΑ!
Τίποτε άλλο.
Αν με ρωτάει του απαντάω.
Αν μου ζητάει προσπαθώ.
Να ξέρεις κάτι όμως για τα παιδιά.
Σημασία δεν έχει τι λες, αλλά τι κάνεις και τι είσαι !
Αυτά βλέπουν και κρίνουν και είναι αμείλικτοι κριτές.
Για αυτό πολλοί θα σου πουν ότι δεν ωριμάζεις για να κάνεις παιδιά, αλλά ωριμάζεις αφού κάνεις παιδιά. Μέσα από την κατάσταση δηλαδή, με το παιδί να είναι ο δάσκαλος σου.
Κανένας για μένα δεν έχει δικαίωμα να ψαλιδίζει τα όνειρα του παιδιού. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία των βολεψάκιδων – Τσάτσων, ούτε πολύ περισσότερο ο γονιός.
Το κυνήγι του ονείρου, είναι το κυνήγι της ευτυχίας, είναι ότι αξίζει απ τη ζωή, να μην σου πω ότι είναι η ζωή η ίδια.
Η σχέση γονιού με παιδιού μπορεί να είναι μόνο αυτή του τόξου με το βέλος
Ο γονιός τα τόξο το παιδί το βέλος που θα εκτοξευτεί στο μέλλον.
(ότι άλλο είναι ΠΑΡΑΦΥΣΗ)
Η ΑΝΕΤΙΑ απαγόρευση και ο αυταρχισμός οδηγεί σίγουρα στην παρανομία.
Ξέρεις πόσοι έχουν τσακιστεί κάνοντας μια βόλτα με δανικό μηχανάκι, προσπαθώντας να ζήσουν σ ένα τέταρτο μια ζωή?
Καλα ολα αυτα και πανω κατω συμφωνω. Με καποιες παραλλαγες. Πρωτον, κανενας δεν ΠΡΕΠΕΙ ουτε ΟΦΕΙΛΕΙ τιποτε σε κανεναν. Ουτε καν ο γονιος στο παιδι. Αν θες δινεις, αν δε θες, δε δινεις. Δευτερον, ο καθε ανθρωπος, εκτοξευεται απο μονος του, δεν τον εκτοξευει κανενας. Αυτο που μετραει ειναι τα περαιτερω βηματα που θα κανεις μοναχος απο κει που ξεκινησες, οχι που θα καταφερεις να πας. Αυτη η διαφορα, το 'dx' ειναι που αποτυπωνεται στην προσωπικοτητα ενος ανθρωπου και τον κανει ενδιαφεροντα, ευτυχισμενο και με εσωτερικη πληροτητα. Για παραδειγμα, ενας ψαρας που εμαθε μονος του να διαβαζει επειδη ειχε το ενδιαφερον, ειναι συνηθως πιο ενδιαφεροντας ανθρωπος (τουλαχιστο για μενα) απο αυτον που γεννηθηκε σε οικογενεια ακαδημαικων και εκανε μια απο τα ιδια.Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Εγώ το μόνο πράγμα που λέω στο μικρό είναι να φτιάξει ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΝΟΙΡΑ!
Τίποτε άλλο.
Αν με ρωτάει του απαντάω.
Αν μου ζητάει προσπαθώ.
Να ξέρεις κάτι όμως για τα παιδιά.
Σημασία δεν έχει τι λες, αλλά τι κάνεις και τι είσαι !
Αυτά βλέπουν και κρίνουν και είναι αμείλικτοι κριτές.
Για αυτό πολλοί θα σου πουν ότι δεν ωριμάζεις για να κάνεις παιδιά, αλλά ωριμάζεις αφού κάνεις παιδιά. Μέσα από την κατάσταση δηλαδή, με το παιδί να είναι ο δάσκαλος σου.
Κανένας για μένα δεν έχει δικαίωμα να ψαλιδίζει τα όνειρα του παιδιού. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία των βολεψάκιδων – Τσάτσων, ούτε πολύ περισσότερο ο γονιός.
Το κυνήγι του ονείρου, είναι το κυνήγι της ευτυχίας, είναι ότι αξίζει απ τη ζωή, να μην σου πω ότι είναι η ζωή η ίδια.
Η σχέση γονιού με παιδιού μπορεί να είναι μόνο αυτή του τόξου με το βέλος
Ο γονιός τα τόξο το παιδί το βέλος που θα εκτοξευτεί στο μέλλον.
(ότι άλλο είναι ΠΑΡΑΦΥΣΗ)
Η ΑΝΕΤΙΑ απαγόρευση και ο αυταρχισμός οδηγεί σίγουρα στην παρανομία.
Ξέρεις πόσοι έχουν τσακιστεί κάνοντας μια βόλτα με δανικό μηχανάκι, προσπαθώντας να ζήσουν σ ένα τέταρτο μια ζωή?
Και κατι τελευταιο για το 'κυνηγι του ονειρου'. Ειναι μια χαρα αν σ'αρεσει το 'κυνηγι', η διαδικασια που βιωνεις δηλαδη στο καθε δευτερολεπτο. Αν απο την αλλη αποσκοπεις στο αποτελεσμα, τοτε βραστα χαραλαμπε. Για να γινω λιγο πιο σαφης, η ευτυχια ειναι αντιστροφως αναλογη απο την αποσταση μεταξυ αυτου που εισαι και αυτου που θα ηθελες να εισαι. Εκει υπαρχει μια πολυ λεπτη γραμμη που αν δεν λαμβανεται υπ'οψιν κατα την διαρκεια του κυνηγιου, τοτε απομακρυνεσαι απο την αυτογνωσια. Απο την αλλη βεβαια, η 'αυτογνωσια' ειναι κι αυτη τιποτε αλλο παρα ενα ακομα χομπυ.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.