To D-Tracker είναι μοντέλο του 2000 με 55000 χλμ και καίει λάδι όχι πολύ , λίγο παραπάνω απ΄το κανονικό , φαντάζομαι με ελατήρια να είμαι εντάξει .
Το κουλό που συμβαίνει αυτό το καιρό είναι το πρωί που είναι κρύα η μηχανή και αφού βάζεις πρώτη και πας να ανέβεις την ανηφόρα του γκαράζ ...τσουπ σβήνουν τα πάντα .. συμπλέκτης γκάζι τσουπ πέρνει μπροστά , αφήνεις συμπλέκτη ανεβαίνει 1 μέτρο ακόμα .. σβήνουν πάλι τα πάντα ...
Οταν ανέβω τελικά και ζεσταθεί αρκετά , δεν το κάνει ..
Ελεγξα το καλώδιο στο σταντ σταντ είναι εντάξει , ένα καλώδιο που πηγαίνει σε μια βαλβίδα στο κάρτερ που αφορά την νεκρά , δεν έκανε τόσο καλή επαφή , έσφηξα την κλέμα τι διάολο είναι οπότε οκ ... αυτό συνεχίζει όμως ..ακάθεκτο ..
Από την μια είναι σαν να σβήνει λόγω ηλεκτρικών από την άλλη υπάρχει πιθανότητα λόγω ελατηρίων να μην κάνει καλή καυση (συμπίεση) όταν είναι κρύο και μετά να στρώνει λόγω διαστολής ? Μαλακία λέω ? Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να συμπεριφερθεί ..
Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι το εξής .. έχω νεκρά , σταντ επάνω , πέρνει μπρος και το γέρνω αριστερά και σβήνει η νεκρά και ξανανάβει σαν να χει πρόβλημα η βαλβίδα στο κάρτερ .. πως γίνεται αυτό μόνο με την κλιση ?... τι κάνει αυτή η βαλβίδα ? μήπως φταίει αυτή ? θα μπορούσε να λειτουργεί σωστά με ζεστό κινητήρα ?
Αυτά ..κάθε βοήθεια - ιδέα δεκτή ..
Η μηχανή έχει λάδια![]()