Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Χιούβα γιόλουα
Μόλι !
![]()
![]()
![]()
Κάποιος μου είχε πει πως άν τους ακούσεις να μιλάνε ,είναι σαν να μιλάνε εξωγήινοι .
άιτι μου !
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Χιούβα γιόλουα
Μόλι !
![]()
![]()
![]()
Κάποιος μου είχε πει πως άν τους ακούσεις να μιλάνε ,είναι σαν να μιλάνε εξωγήινοι .
άιτι μου !
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
εχουνε μπουγατσα με ταρανδο......![]()
![]()
![]()
![]()
Και το κέρατο οδοντογλυφίδα!
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
αν οντως ισχυουν αυτα που γραφει το "γραμμα", ειμαστε τοσο πισω στο θεμα παιδειας που μπορουμε να παμε ολοι μας στα βουνα και να βοσκουμε γιδια...
δεν προκειται να φτασουμε σ'αυτο το "ιδεατο" επιπεδο ουτε σε 100 χρονια...![]()
μιλαμε οτι απλα αυτα ακουγονται απο αλλο πλανητη!!![]()
![]()
btw ειμαι λιγο επιφυλακτικος αν μπορει ενα παιδι να χρησιμοποιει την λεξη "τεχνοκρατης"...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
![]()
![]()
![]()
άιτι μου !
![]()
Πώς μιλάνε οι εξωγήινοι δηλαδή;![]()
Fortis Fortuna Adiuvat
Σα να ακους Φινλανδούς ενα πράμα :wacko:Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Τα θέλεις εσύ να τα ακούσεις, πάρτα λοιπόνΑρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
http://www.kli.org/kli/langs/KLI-ELOT-UTF8.html
![]()
πάρε
http://www.youtube.com/watch?v=CbDKA...eature=related
και μόλις μάθεις καλά δες το παρακάτω
http://www.youtube.com/watch?v=Z6hZ1...eature=related
![]()
να πω εγω κατι που μπορει να ακουγεται ασχετο , αλλα ισως αλλαξει και την πορεια της συζητησης;
σημερα το πρω'ι' μιλουσα με εναν φιλο ο οποιος εργαζεται ως σχολικος φυλακας...
οταν τον ρωτησα γιατι τα παιδια πανε απο το κακο στο χειροτερο και αναζητουσαμε ποιος φταιει ...
μου απαντησε με 2 λεξεις κατι που δεν ειχε περασει απο το μυαλο μου σαν εξηγηση... :
" Μεγαλωνουνε μονα τους.... "
οποτε μπαινουν αρκετες παραμετροι ....
παλιοτερα λεγαμε οτι αν δεν θελεις ενας λαος να εχει πολιτικες/ θρησκευτικες / φιλοσοφικες αναζητησεις , κρατα τον απασχολημενο βαζοντας τον να ψαχνει το ψωμι και το τυρι και ξυλα για να ζεσταθει....
τωρα βλεπουμε οτι αν θελεις να καταστρεψεις μια οικογενεια... βαλε τα παιδια να μεγαλωνουν στον αυτοματο πιλοτο... 10-12 ωρες δουλεια ή 2 δουλειες ... η μητερα να εργαζεται επισης αλλιως ΔΕΝ βγαινει ... η γιαγια στον ρολο παιδικου σταθμου αλλιως παλι ΔΕΝ βγαινει... ΚΛΠ ΚΛΠ
Accipere quam facere praestat injuriam
Τα παιδιά....Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
σημερα το πρω'ι' μιλουσα με εναν φιλο ο οποιος εργαζεται ως σχολικος φυλακας...
οταν τον ρωτησα γιατι τα παιδια πανε απο το κακο στο χειροτερο και αναζητουσαμε ποιος φταιει ...
μου απαντησε με 2 λεξεις κατι που δεν ειχε περασει απο το μυαλο μου σαν εξηγηση... :
" Μεγαλωνουνε μονα τους.... "
Οι γυναίκες...
Οι γέροι...
![]()
(ας μη πω τίποτα γιατί θα αρχίσω να βρίζω)
Παντως με τοσους Φινλανδους χεραδες στο WRC, πιστευα οτι θα εχουν μαθηματα στα σχολεια τους οπως "χειροφρενο - μπαντιλικι - φλικαρισμα - αναποδο τιμονι"...
που διαολο μαθαινουν να οδηγανε ετσι;![]()
Στον πάγοΑρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
εχει γινει σχετικη αναφορα στο Top GearΑρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Παντως με τοσους Φινλανδους χεραδες στο WRC, πιστευα οτι θα εχουν μαθηματα στα σχολεια τους οπως "χειροφρενο - μπαντιλικι - φλικαρισμα - αναποδο τιμονι"...
![]()
Accipere quam facere praestat injuriam
Στο βίντεο όλο το ψωμί είναι στο 2ο μέρος με τον αγώνα.
Δώστε βάση στους αγωνιζόμενους,άαα και στους κανονισμούς.
Να πως μαθαίνουνε να οδηγάνε.
Σιγά να μη περιμένουνε αυτοί καλό καιρό,τα ίδια και χειρότερα θα κάνουνε και με τα μηχανάκια!!
Πραγματικά έτη φωτός μπροστά στον τρόπο σκέψης.
Η Φινλανδία είναι δύσκολη χώρα για έλληνες και απ'ότι φαίνεται, του MG-KTiNoS δεν του έκατσε καλά. Σε προηγούμενο ποστ είναι αρκετά απόλυτος, σαν να λέμε ότι όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Διαφωνώ.Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Χιούβα γιόλουα
(καλά Χριστούγεννα)
Χιούβαα Γιόουλουα
Μουσική γλώσσα και δεν έχει ούτε μια λέξη κοινή με καμία γλώσσα!
Θέλω να πω που δε λένε γκολ ?
Που?
Στη Φινλανδία.
Μόλι !
ΆΚου μόλι ???
Μάαλι
Που δε λένε ΜΑμά, μάτερ, μαμ κάτι με μου ρε αδερφέ...
Στη Φινλανδία, άιτι...
Άιτι, μάμα, μούτσι
Οκ ο άλλος πάει και μαθαίνει Σουαχχίλι θα μου πεις.
Περί γούστου...
Κουβέντα.
Πάντως άμα είσαι Αθήνα σε φτιάχνω για κανένα μαθηματάκι τσάμα να δεις αν σου αρέσει ΠΡΙΝ τα σκάσεις και πάρεις βιβλεία κλπ
![]()
Εν συντομία:
Κατοικώ 10,5 χρόνια τώρα εδώ, 8,5 στο Κούοπιο και 2 στο Ελσίνκι. Ήρθα στα 24 και τώρα είμαι 34. Έκανα ιδιαίτερα με μια Φινλανδέζα στην Αθήνα 2 μήνες πριν ανεβώ και έμαθα να γράφω και να διαβάζω. Μου πήρε 2 μήνες ζωής εδώ πάνω για να καταλαβαίνω τι λένε και καμιά φορά ακόμη νιώθω σαν μόγκολο όταν κολλάω σε κάποια βασικά (άσχετα που δουλεύω στα φινλανδικά εδώ και 8 χρόνια). Είναι υπερβολικά δύσκολη γλώσσα (πιο δύσκολη από τα ελληνικά) και θέλει πείσμα για να την μάθεις. Οι περισσότεροι έλληνες υποφέρουν εδώ επάνω μετά από 3-4 χρόνια και μιζεριάζουν. Η ζωή τους είναι αρκετά διαφορετική. Τα περισσότερα είναι συνήθεια που απλά πολλοί δεν θέλανε να δεχθούν ως διαφορετικά και αντιδρούν αρνητικά.
Αν δεν θες να μετακομίσεις στην Φινλανδία, η γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς καν με την γλώσσα. Μάθε σουηδικά που είναι πανεύκολα, αν ξέρεις αγγλικά ή γερμανικά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από turogalos
Θέλω να πω που δε λένε γκολ ?
Που?
Στη Φινλανδία.
Μόλι !
ΆΚου μόλι ???
Μάαλι
Που δε λένε ΜΑμά, μάτερ, μαμ κάτι με μου ρε αδερφέ...
Στη Φινλανδία, άιτι...
Άιτι, μάμα, μούτσι
:hypnotize
Με λίγα λόγια αυτό είναι τελικά Φινλανδικό και μεταφράζεται ως "Μάνα γκολ σοκολατένιο";![]()