Το σύντομο ιστορικό.
Περιχαρής κολλητός γίνεται κάτοχος tiger 1050. To αγοράζει μεταχειρισμένο από ιδιώτη και παίρνει από το ΚΕΠ την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας μέσα Οκτωβρίου. Προχτες κατόπιν ειδοποιήσεως παραλαμβάνει από το ΚΕΠ Μελισσίων όπου είχε γίνει η μεταβίβαση, την "οριστική" άδεια, όπως την είχε εκδόσει η Περιφέρεια ΒΑ Αττικής.
Θυμάστε το τρίπτυχο που ξέραμε?Ξεχάστε το.
Η άδεια πλέον λόγω "κρίσης", που καθιστά την προμήθεια του τρίπτυχου αδύνατη, είναι μια απλή κόλλα Α4 με τα στοιχεία ιδιοκτήτη-οχήματος και μια απλή σφραγίδα (όχι στρογγυλή) της Περιφέρειας.
![]()
Επακολούθησε ο σχεδόν σουρεαλιστικός διάλογος:
Φίλος: Τι είναι αυτό???
Υπάλληλος ΚΕΠ: Η άδειά σας κύριε.
Φίλος: Μα είναι μία απλή κόλλα Α4!!!
Υπάλληλος ΚΕΠ: Ναι αλλά έχει και τη σφραγίδα της περιφέρειας.
Φίλος: Τέτοια σφραγίδα φτιάχνω σε 2΄από το σετάκι που πουλάει το LIDL και τέτοια άδεια τυπώνω στον εκτυπωτή του σπιτιού μου!
Υπάλληλος ΚΕΠ: Κύριε αυτή την άδεια εκδίδει η περιφέρεια γιατί απ' ότι μας είπαν δεν υπάρχει χαρτί. Η ισχύς του είναι σαν να είχατε το τρίπτυχο.
Φίλος: Δεν πλήρωσα τέλος μεταβίβασης για να έχω κανονική άδεια κυκλοφορίας?
Υπάλληλος ΚΕΠ: Μα τι σας πειράζει? Αφού σας είπα ότι ισχύει κανονικά.
Φίλος: Όταν πάω στο εξωτερικό και σε έλεγχο επιδώσω στον Ιταλό - Γάλλο - Γερμανό Αυστριακό κλπ αστυνομικό αυτό το χαρτί ποιός θα με βγάλει από τη φυλακή? Πως θα αποδείξω ότι δεν έχω κλέψει το μηχανάκι????![]()
![]()
![]()
Υπάλληλος ΚΕΠ: Σιωπή.
Φυσικά και δεν έχει καμία ευθύνη ο υπάλληλος του ΚΕΠ. Ο άνθρωπος την δουλειά του έκανε και μάλιστα καλά. Το θέμα είναι ποιος ΠΑΝΣΟΦΟΣ αποφάσισε να εκδίδονται αυτά τα απλά χαρτιά για άδειες κυκλοφορίας και τι μπορεί να γίνει τώρα?????
ΥΓ. Όταν του πρότεινα να μου δώσει εμένα το μηχανάκι με 1.000€ και ας βγάλω τέτοια άδεια, έφαγα πόρτα!![]()