Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΟΥΤΕΡ

ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΟΥΤΕΡ

Γειά σε όλους.
    Θα μπώ κατευθείαν στο ζουμί...
    Δυστηχώς έφτασα στο σημείο και πούλησα το αμάξι που είχα για να μετακινούμε και λόγω του οτι είμαι άνεργος αλλά και λόγω ανάγκης χρημάτων για κάποια χρέη.Τώρα σκέφτομαι να πάρω ενα μεταχειρισμένο σκούτερ για να μετακινούμε και ύστερα απο ψάξιμο κατέληξα οτι πρέπει να πάρω κάποιο μεταξύ 150-250cc υδρόψυκτο λόγω του οτι είμαι 1.83 ύψος και 120 κιλά και συχνά θα το κυκλοφορώ με το ζετέμ και αυτο θα κάνει και τα ψώνια μας πλέον.

Εχω επιλέξει κάποια και θα ήθελα την γνώμη σας να με βοηθήσετε στην τελική επιλογή μου.
    Την χρειάζομαι για μετακινήσεις ιδιαίτερα μέσα στην πόλη και πού και πού να μπορέσω να πάω ας πούμε μια Χαλκίδα.
    Τα μοντέλα που εχω κατασταλάξει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο 1ο είναι τα εξής:

1) kymco grand dink 250cc montelo 03-06
    2) piaggio x9 200cc montelo 03-05
    3) piaggio x8 200cc montelo 03-05
    4) piaggio beverly 200cc montelo 02-05
    5) kymco agility city 150cc montelo 08-10
    6) yamaha majesty 150-250cc montelo 00-03
    7) honda sh 150cc montelo 04-07
    8) malaguti madison 150-250cc montelo 00-04
    9) daelim ns2 250cc montelo 02-05
    10) aprilia scarabeo 150-200cc montelo 00-03

Αν και πολλά και σόρυ (αν εχετε κάτι αντιστοιχο στο μυαλό σας και αξιόπιστο να μου πείτε) σε κάποια τα χαρακτηριστικά που εχω δώσει μπορεί να είναι και λάθος.Να σημειώσω οτι θα είναι η πρώτη μου μηχανή και οτι γράφω στου αδελφού μου το όνομα κάπως άσχετο αυτό αλλά σίγουρα θα έχετε μιλήσει μαζί του ως κάτοχος HONDA τσόπερ.Κάποια στιγμή και εγώ σαν νέος θα κάνω εγγραφή εδώ μέσα για να μάθω και άλλα πολλά.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    χωρισ πολλα πολλα...sh-150 απλα γιατι ειναι honda..
    Throttle that mysterious friend of ours

Αρχικά δημιουργήθηκε από o teos
    όντως τα σκούτερ γενικά δεν είναι ανθεκτικές κατασκευές, οπότε το όνομα Honda είναι η μόνη σου ελπίδα για αξιοπιστία και μακροζωϊα

Agility 150 φτηνό στην απόκτηση, φτηνό στα σέρβις και κουβαλάς τα πάντα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	agility 3.jpg 
Προβολές:	953 
Μέγεθος:	89,3 KB 
ID:	240347
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Και κάπου εδώ θα πεταχθεί ο τρούπερ και θα πει για το pcx

Αρχικά δημιουργήθηκε από BlackAdder
    Agility 150 φτηνό στην απόκτηση, φτηνό στα σέρβις και κουβαλάς τα πάντα.
    Πρακτικό , (είχα πάρει ένα από τα πρώτα) αλλά καίει σαν 300αρι (4λ/100χλμ) και οι αναρτήσεις σπάνε σπόνδυλους

αλλά καίει σαν 300αρι (4λ/100χλμ) και οι αναρτήσεις σπάνε σπόνδυλους
    Αυτά ισχύουν...

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από o teos
    +650
    Dura lex, sed lex.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
    teos το honda ειλικρινά το έβαλα επειδή είναι honda και σαν εμφάνιση στην λίστα μου είναι απο τα τελευταία ( με λίγα λόγια δεν μου αρέσει πολύ αλλά θα το έπαιρνα μόνο και μόνο για ποιότητα ) αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως αλλάζει γνώμες κάποιος και ειλικρινά είμαι απο αυτους που εάν επιμένει κάποιος να πάρω το συγκεκριμένο καμιά φορά ακόμα και να μην μου αρέσει μπορεί να το πάρω....Δεν ξέρω εάν είναι καλό αυτό που έχω αλλά για αυτό ρωτάω και παίρνω γνώμες να καταλήξω κάπου,είμαι απο τους δύσκολους σε οτι αποκτώ.
    BlackAdder το kymco agility city μου αρέσει και όντως το εχει ενα φιλαράκι και μου εχει πει πόσο οικονομικό είναι στα σέρβις,όπως επίσης οτι για το σωματότυπό μου θα πρέπει να πάρω 200cc σε agility city γιατί δεν τραβάει και πολύ μου εχει πεί( εγώ όμως δεν διαθέτω για 200cc,για 150cc και με το ζόρι βγαίνω και εχω δεί κάποιες προσφορές σε 150cc ) δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό και θα είσαι ο δεύτερος που το εχει και μου απαντάει σε αυτήν την ερώτηση,μου είπε βέβαια οτι εχει 200cc και πήγε Καλαμάτα και την γύρισε όλη με αυτό,όντως μου είπε οτι είναι σκυλί και δεν πήρε την μεγάλη την μηχανή γιατί είχε αποσκευές να κουβαλήσει και προτίμησε αυτό.
    Εντάξει το εάν καίει ενα μηχανάκι δεν συγκρίνεται τουλάχιστον με αμάξι που είχα και 1800cc κιόλας,ωπότε αυτό το ξεπερνάω λίγο,αλλά εφόσον εχει μεγάλους τροχούς εχει τόσους πολλούς κραδασμούς?( για το οι αναρτήσεις σπάνε σπονδύλους ) γιατί δυστηχώς εχω και κύλη μεσοσπονδυλιαίου δίσκου και δεν θέλω να βγάλω και άλλη .

agility city 200αρι το ξεχνάς. Είναι απάτη. Στην πραγματικότητα είναι μόλις 163 κ.ε. αλλά πολύ ακριβότερο από το 150αρι.
    Το Honda ειναι πολύ καλό και πολύ ακριβό.
    Κοίταξε το SYM 200. Αξίζει.

Εγώ κατέληξα στο Kymco people 250 s. Aν βρείς ένα σε άριστη κατάσταση, μεταξύ 2000 και 2500, θα έχεις απίστευτο χώρο φόρτωσης στην ποδιά, τελική 145 και κατανάλωση 4λ/100χλμ

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1841070/

nikonian σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά θα ήθελα να προσθέσω και λάθος μου,ζητάω συγνώμη που δεν το είπα απο την αρχή ,αλλά μπορώ να διαθέσω εώς 1300 ευρώ.:smilea:

Με 1300€ μόνο Agility μεταχειρισμένο θα βρείς.
    Όντως το 200 με το 150 είναι τα ίδια ακριβώς με μόνη διαφορά ότι το 200 είναι Injection.

Το μηχανάκι τραβάει μια χαρά, απλά δεν έχει μεγάλη τελική.

Για τους κραδασμούς μη το κάνουμε τεράστιο θέμα, απλά έχει σκληρές αναρτήσεις (καλό για την οδηγική του συμπεριφορά) κακό για τη μέση αν το πας σε λακούβες και σαμάρια...

Επίσης έχει τρομερά φρένα...

Γενικά είναι καλή περίπτωση για τα λεφτά του.

BlackAdder μιας και εσυ που το εχεις,ισχύει για το κοντέρ στην βενζίνη οτι δεν είναι ποτέ σταθερό με αποτέλεσμα να μην ξέρεις πόσο βενζίνη εχεις?
    Σου ξαναλέω οτι το σκέφτομαι και αυτό γιατί ακόμα και προσφορά μοντέλο 2010 εχω βρεί με λίγα χιλιόμετρα στα λεφτά που διαθέτω.
    Απλά ξεχνάω τις αναρτήσεις δεν με νοιάζει και τόσο αλλά ας πούμε δύο άτομα με 100 -120 χιλιόμετρα τα βγάζει ενα ταξιδάκι Χαλκίδα πχ?Σου είπα και τον σωματότυπό μου.Απο οτι βλέπω μια χαρά κάνεις ψώνια σε σούπερ μάρκετ .
    Σόρυ για τα πολλά αλλά το έχεις το εργαλείο και κάτι παραπάνω σίγουρα θα ξέρεις.

Ο δείκτης βενζίνης δεν είναι αξιόπιστος σε καμία μηχανή. Μην σε απασχολεί, δε θα μείνεις από βενζίνη.
    Το δικό μου το πούλησα 6 μηνών με 3000 χλμ μόλις 1200 ευρά.

Ταξίδι με 100-120, ούτε γι αστείο. Η τελική του με εμένα , που είμαι 75 κιλά, είναι 110. Αν έχεις την υπομονή να πας Χαλκίδα με 70-80...

Το δεύτερο άτομο, αφού είσαι 120 κιλά, θα το φορτώνεις μόνο για μικρές διαδρομές ανάγκης. Όλα τα σκούτερ ακόμα και τα 300αρια, αν τους φορτώσεις πάνω από 130 κιλά, υποφέρουν.

Δε βάζεις λίιιιγα παραπάνω (1800) να πάρεις ένα cbf 250 μεταχειρισμένο, να τα κάνεις όλα με λιγότερη βενζίνη , για πολλά χρόνια και να μην πατάς ποτέ συνεργείο;

Το agility θέλει σέρβις κάθε 2000χλμ. Φτηνό μεν , αλλά...

Όπως είπε και ο nikonian ο δείκτης βενζίνης είναι ενδεικτικός σέ όλες τις μοτοσυκλέτες.
    Δεν δείχνει άλλα αντι άλλων απλά απο εκεί που είναι κοντά στο full κατεβαίνει αποτομα στη μέση και μετά μπορεί να πάρει λίγο ξανά.

Εγώ βάζω βενζίνη περίπου κάθε 80-100χιλ για να είμαι ήσυχος και συνήθως το γεμίζω με 3,5lt που σημαίνει ότι έχει μέσα άλλο μισό λίτρο πάντα.

Δεν είναι λόγος να ασχολείσαι ο δείκτης. Εμένα με χαλάει περισσότερο το μικρό ντεπόζιτο (4Lt) γιατί είμαι στο βενζινάδικο ανα δύο ημέρες (50χιλ την ημέρα γαρ...)

120χ/α δεν θα δεις με τίποτα.

Εγώ τα 110 τα είδα μόνο σε κατηφόρα.

Αν πιάσει 100 να είσαι ικανοποιημένος.

Το καλό του είναι ότι τα 80 τα πιάνει πάρα πολύ γρήγορα και τα 90 επίσης, μετά όμως...

Ταχύτητα "ταξιδιού" τα 80 άνετα, μετά το ζορίζεις. Μπορεί να το πηγαίνεις και τέρμα γκάζι με 95-100 αλλά το τέρμα γκάζι δεν είναι ότι καλύτερο.

Δεν έχει πρόβλημα στο δεύτερο άτομο, εμένα μου φαίνεται ότι "πατάει" και καλύτερα. Είμαι 95 κιλά και βάζω συνεπιβάτη απο 60 έως 80 κιλά.

Χαλκίδα θα πας όπως θα πας και με 50άρι παπί, το θέμα είναι ότι δεν θες να πας γιατί αυτά τα μηχανάκια δεν είναι για εθνική. Έχουν μικρή τελική και θα είσαι συνέχεια με το άγχος.

Με λίγα λόγια το Agility είναι μια πολύ καλή και φτηνή λύση για τη μετακίνηση εντός πόλης, για να πηγαίνεις στη δουλειά σου, για καφέ και για τα ψώνια. Φορτώνεται σαν μουλάρι, τραβάει άνετα με δύο άτομα σε όλες τις ανηφόρες (δεν καταλαβαίνει τίποτα) και το κόστος συντήρησης του είναι χαμηλό.

Μπορεί να "θέλει" σέρβις κάθε 2.000χιλ αλλά αυτό αφορά αλλαγή λαδιών με κόστος 10€ το πολύ.

Εγώ για να καταλάβεις αλλάζω λάδια κάθε 1.500χιλ και κάνω και έλεγχο σε ιμάντα και μπίλιες κάθε 3.000χιλ (κάθε δεύτερο σέρβις, δεν κοστίζει κάτι ένα καπάκι ανοίγουν) για να είμαι σίγουρος και να προγραμματίζω τις αλλαγές καλύτερα.

Ιμάντα που είναι κάπως ακριβός (γύρω στα 50€) θέλει απο το 15.000χιλ έως τα 20.000χιλ ανάλογα με τη χρήση.

Τακάκια πάλι ανάλογα με τη χρήση.

Το χρησιμοποιώ σαν βασικό (και μοναδικό) μέσο μεταφοράς καθημερινά εδώ και 2 1/2 χρόνια και τη δουλειά μου την κάνω μια χαρά.

Όταν το πήρα δεν είχα περισσότερα χρήματα για μεγαλύτερο και έτσι το πήρα. Δεν το έχω μετανιώσει.
    Αλλά επειδή η δουλειά μου είναι μακριά αν αγόραζα κάτι τώρα, ίσως να έπαιρνα 300άρι, πιθανών το SYM Citicom 300i.
    Όμως δεν θα το πουλούσα εφόσον το έχω γιατί όπως είπα τη δουλειά μου την κάνω μια χαρά.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ D-tracker
    από c_mos1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2006, 04:15
  2. Αγορα ΜεταΧειρισμενου
    από toyota στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 14:27
  3. Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2005, 23:25
  4. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2005, 17:12
  5. Αγορα μεταχειρισμενου
    από GhostDog στο forum Off topic