Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 107

Θέμα: Υπερβολική υγρασία σε 7 χρονών σπίτι.

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS

Υπερβολική υγρασία σε 7 χρονών σπίτι.

Μιάς και μπήκε ο χειμώνας και μένουμε πλέον μόνιμα στο καινούριο σπίτι με την γυναίκα μου(ενοίκιο), παρατήρησαμε έντονο πρόβλημα στα υπνοδωμάτια που βλέπουν και τα δύο σε εξωτερικούς τοίχους και επίσης στο μπάνιο με το εντονότερο πρόβλημα που είναι επίσης μεγάλο μέρος του σε εξωτερικό τοίχο.Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα (η ακόμα εάν έχει και μαγαζί επί του θέματος) να με διαφωτίσει σχετικά με την αγορά αφυγραντήρα-ιονιστή.

Για να προλάβω τυχόν ερωτήσεις σχετικά με το σπίτι,βάφτηκε από εμας τον Μάρτιο που το κλείσαμε χωρίς να έχουμε παρατηρήσει παλιά σημάδια υγρασίας στα υπνοδωμάτια.(εκτός και αν είχαν ήδη επιδιορθωθεί )Ήδη ο τοίχοςσ την γωνία δίπλα από την τζαμαρία του υπνοδωματίου έχει σκάσει και θέλει επιδιόρθωση.Το τζάμι το πρωί είναι σαν να το έχεις ψεκάσει με νερό και στάζει στα πλακάκια.Το ίδιο συμβαίνει σε χειρότερη φάση στο μπάνιο με μικρή λιμνούλα στο περβάζι το οποίο στούς αρμούς έχει σχηματίσει μούχλα που όσο και να την καθαρίζουμε με χλωρίνη επανέρχεται μετά απο 3-4 μέρες.Το σπίτι το πρωί αερίζεται αρκετά 1 με 1:30 ώρα οπότε δέν τίθεται θέμα.Το κακό είναι ότι είμαστε δίπλα σε άλσος και έχει πάρα πολύ υγρασία γενικά η περιοχή.

Ερώτηση τώρα.Μπορεί κάποιος να μου πει πώς κρίνουμε το πόσο δυνατός θα είναι για ένα σπίτι 70 τετράγωνικων?Κάνει δουλεία και σε υπόλοιπο χώρο αν τοποθετηθεί μόνο στο υπνοδωμάτιο η πρέπει να πάρω άλλον για το μπάνιο και ούτω καθεξής?Δουλεύει η είναι απάτες και τζάμπα λεφτά?Ευχαριστώ!
    Keep spamming!!!:a13:

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    Δουλεύει η είναι απάτες και τζάμπα λεφτά?
    Πάντως, νερό για τις πιτσιλήθρες του αμαξιού θα έχεις τσάμπα..
    (και για το ατμοσίδερο, βεβαίως βεβαίως..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    χμ.... γ@μησε τα μπρο!

Αρχικα, με τι μπογια το εβαψες το σπιτι? Ακρυλικο? Αν ναι, τον ηπιες!

2ον, οταν εμενα στο προηγουμενο (καινουργιο σχετικα) σπιτι ειχα το ιδιο προβλημα. Υδροστατουσε απο παντου!

Τωρα, στο δικο μου το οποιο ειναι παλιο αλλα ανακαινισμενο εχω παλι (σχεδον) το ιδιο θεμα! Εκανα μονωσεις, εχω αλουμινια κουφωματα, εχω και τετοιο που λες.

ΠΑΠΑΡΙΑ! Η αληθεια ειναι οτι μαζευει το απιστευτο νερο αλλα εξακολουθει να υδροστατει!
    ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΜΛΚΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΑΨΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ και αυτο σιγουρα επιδεινωνει την κατασταση μιας και δεν "αναπνει"

Εχω απελπιστει!

Πραγματικα δεν ξερω τι γινεται. Το προηγουμενο ηταν καινουργιο σχετικα, απο παντου το εβλεπε ηλιος και αερας κλπ κλπ, το τωρινο ειναι παλιο, μονοκατοικια... τα ιδια!

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

οριστε, με προλαβε

Λύσε το πρόβλημα της υγρασίας.
    Μη βάλεις μηχανήματα που απλά θα τα πληρώσεις χωρίς απότέλεσμα. Δεν κάνουν δουλεια και δε θα καταφέρεις τίποτα.

Είπες ότι το σπίτι είναι καινούριο. Απευθύνσου στον κατασκευαστή. Είναι υποχρέωσή του να έρθει τουλάχιστον να δει το προβλημα και να σου δώσει μια εξήγηση.

Είσαι σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα? Όροφος? τα υπόλοιπα διαμερίσματα έχουν πρόβλημα?
    Από πάνω τι έχεις?

Τσέκαρε καλά το πρόβλημά σου και εξάλειψέ το από τη ρίζα του γιατί αλλιώς...

Και σου ξαναλέω: δώσε τα χρήματά σου για επιδιόρθωση ή και μόνωση. ΌΧΙ σε χαζές μηχανές.

Ακουσε με....

Moderator
    Πέρα από πλακα, οι αφυγραντές κάνουν δουλειά αλλά για να έισαι ΟΚ θα πρέπει να μετρήσεις σχετική υγρασία (RH) στους χώρους που θέλεις και να βγάλεις άκρη με τα κυβικά μέτρα και την δυνατότητα αφύγρανσης στο επίπεδο που θεωρείς ανεκτό ..

θα συμφωνισω με τον γερο απο πανω,
    το ποσο δυνατος ειναι θα το δεις στα χαρακτηριστικα, αλλα αναφερονται σε cm³ οποτε θα το κυβισεις το δωματιο.

ο κουμπαρος μου που ειχε τρελο προβλημα με υγρασια (μιλαμε να εχει πλημηρησει το υπογειο 80 ποντους με το συμπαθειο) εχει ξεμπερδεψει, θα τον ρωτησω μαρκα και τυπο που το εχει ψαξει καλυτερα.

edit: μετα απο τηλεφωνο που ακολουθησε εχουμε και λεμε

delongi: καλος αλλα για οικιακη χρηση και ισως δεν σε καλυπτει. α! και κατα πασα πηθανοτητα κινεζικος

olimpia splentid(καπως ετσι γραφεται): ΠΑΡΑ πολυ καλη εταιρεια, εχει γραμμη εξυπηρετησης οπου και θα σε κατευθυνει ακριβως βαση των αναγκων σου και το συμαντικο χωρις να σε εκμεταλευει! στανταρ το τελευταιο Γιαννη.

μετα θα πρεπει να τσεκαρεις και εξωτερικα το κτηριο για το τι ριγματωσεις εχει.

σημ. υγρασια στα αλουμινια παρουσιαζεται λογω της μεγαλης διαφορας θερμοκρασιας μεσα με εξω και ειδικα στο μπανιο. μπορεις να δοκιμασεις καποιο αντιμουχλικο καθαρστικο και μετα να περασει με αντιμουχλικη συλικονη το παραθυρο.

αυτα και ελπιζω να μην σε μπερδεψα...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
    θα συμφωνισω με τον γερο απο πανω,
    "Γέρο" να σε πει το πρώτο σου παιδί, ρεεε...!!!
    (και να μην είναι και από σένα.)

κάτι διαβάσα για 5-6 λίτρα ημερησίως και κάποια παιδία που έχουν παρόμοιο πρόβλημα.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    χμ.... γ@μησε τα μπρο!

Αρχικα, με τι μπογια το εβαψες το σπιτι? Ακρυλικο? Αν ναι, τον ηπιες!

2ον, οταν εμενα στο προηγουμενο (καινουργιο σχετικα) σπιτι ειχα το ιδιο προβλημα. Υδροστατουσε απο παντου!

Τωρα, στο δικο μου το οποιο ειναι παλιο αλλα ανακαινισμενο εχω παλι (σχεδον) το ιδιο θεμα! Εκανα μονωσεις, εχω αλουμινια κουφωματα, εχω και τετοιο που λες.

ΠΑΠΑΡΙΑ! Η αληθεια ειναι οτι μαζευει το απιστευτο νερο αλλα εξακολουθει να υδροστατει!
    ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΜΛΚΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΑΨΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ και αυτο σιγουρα επιδεινωνει την κατασταση μιας και δεν "αναπνει"

Εχω απελπιστει!

Πραγματικα δεν ξερω τι γινεται. Το προηγουμενο ηταν καινουργιο σχετικα, απο παντου το εβλεπε ηλιος και αερας κλπ κλπ, το τωρινο ειναι παλιο, μονοκατοικια... τα ιδια!
    Δέν ξέρω ρε αγορίνα,θα ρωτήσω τον πεθερό μου πού έκανε την αγορά,το σίγουρο είναι ότι με νεράκι δυαλυόταν από το χέρι ότα λερωνόμουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από z_armagedon
    Λύσε το πρόβλημα της υγρασίας.
    Μη βάλεις μηχανήματα που απλά θα τα πληρώσεις χωρίς απότέλεσμα. Δεν κάνουν δουλεια και δε θα καταφέρεις τίποτα.

Είπες ότι το σπίτι είναι καινούριο. Απευθύνσου στον κατασκευαστή. Είναι υποχρέωσή του να έρθει τουλάχιστον να δει το προβλημα και να σου δώσει μια εξήγηση.

Είσαι σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα? Όροφος? τα υπόλοιπα διαμερίσματα έχουν πρόβλημα?
    Από πάνω τι έχεις?

Τσέκαρε καλά το πρόβλημά σου και εξάλειψέ το από τη ρίζα του γιατί αλλιώς...

Και σου ξαναλέω: δώσε τα χρήματά σου για επιδιόρθωση ή και μόνωση. ΌΧΙ σε χαζές μηχανές.

Ακουσε με....

Θα ρωτήσω τον διαχειριστή εάν υπάρχουν τέτοια προβλήματα και σε άλλα διαμερίσματα να μάθουμε σίγουρα.Μένω στον δεύτερο όροφο εξαόροφης πολυκατοικίας.Είναι 7 ετών αλλά δεν είναι δικό μου για να ξέρω κατασκευαστή κτλ. οπότε δεν μπορώ να ρίξω και λεφτά για μονώσεις κτλ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Επίσης τα υπνοδωμάτια ειναι κρύα πάντα μάλλον λόγο της υγρασίας. Το έχω μόνιμα στους 20 βαθμους και το σαλόνι είναι ζεστό αλλά ανεβάζω θερμοκρασία στους 24-25 όταν παμε στο υπνοδωμάτιο μπας και σπάσει το κρύο αλλά τζίφος.Βγάζουμε την μπέμπελη στο σαλόνι τουλάχιστό.:rotflmao:

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
    θα το κυβισεις το δωματιο.
    Εναλλακτικά, μπορείς να τον πατήσεις τον συμπλέκτη, να τα σκεπάσεις τα γεμιστά, να κανελώσεις το ρυζόγαλο ή να την κουνήσεις την αχλαδιά...

Aν έχεις aircondition βάζε τα στην αφύγρανση (dry). Βοηθάει.
    Οι αμιγώς αφυγραντές κάνουν δουλειά αλλά αν οι χώροι είναι μεγάλοι...ίσως δεν.
    Μετά, αν έχεις αλουνίμια για κουφώματα, τότε το πρόβλημα ογκώνεται καθότι βεντουζάρουν καλά και φρέσκος αέρας δεν μπαίνει μέσα. Τα παλιότερα ξύλινα κουφώματα μπορεί να μπάζουν κάπως από μικρά κενά, όμως αφήνουν φρέσκο αέρα να μπαίνει μέσα.
    Έπειτα, αν μέσα το σπίτι έχει σχετικά υψήλή θερμοκρασία σε σχέση με τον έξω χώρο, τότε η ενδογενώς παραγόμενη υγρασία (χνώτα, κουζίνα κτλ) πρέπει κάπου να πάει. Νερά στα τζάμια ή σε τοίχους είναι κάτι που άμεσα εύκολα διαπιστώνεις.
    Μετά η μόνωση. Εξωτερικά, κάτω από το μπογιά, υπήρξε μόνωση; Καποιο μονωτικό αστάρι; Ο σοβάς σίγουρα δεν έχει σκασίματα; Και το παράδοξο: Όσο πιο καλά μονωμένο είναι ένα σπίτι από έξω, τόσο πιο δύσκολα αερίζεται. Αν στην εξίσωση βάλεις και κουφώματα αλουμινίου τότε...
    Μια καλή και φθηνή λύση είναι οι αεροθυρίδες-εξαεριστικά. Φαντάσου οπές στους τοίχους που εξωτερικά και εσωτερικά επικοινωνούν με σωλήνα πλαστική Φ40, Φ100. Στις οπές πάνω μπαίνουν θυρίδες που ανοιγοκλείνουν κατά βούληση και επιτρέπουν τον αερισμό των δωματίων. Πολύ καλή και φθηνή λύση. Κάτι ανάλογο βλέπεις σε τουαλέτες δίχως παράθυρα. Ομοιάζουν με εξαεριστικά φαντάσου.
    Μετά από πάνω τι έχεις; Πλάκα; Eίναι μονωμένη; Όροφος;
    Η υγρασία είναι ένα μόνιμο πρόβλημα σε νέες οικίες. Όσο πιο πολλές μονώσεις, τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα της υγρασίας καθότι τα σπίτια αερίζονται όλο και λιγότερο.
    Εργάζομαι σε κατασκευαστική (of the ass). Ούτε ένα από τα 100 σπίτια που έχουμε κτίσει δεν τυγχάνει μούχλας παντού, ότι και αν έχουμε κάνει. Ακόμη και με θερμοπρόσωψη η μούχλα παρούσα

Καλή τύχη...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Πέρα από πλακα, οι αφυγραντές κάνουν δουλειά αλλά για να έισαι ΟΚ θα πρέπει να μετρήσεις σχετική υγρασία (RH) στους χώρους που θέλεις και να βγάλεις άκρη με τα κυβικά μέτρα και την δυνατότητα αφύγρανσης στο επίπεδο που θεωρείς ανεκτό .....

...Εναλλακτικά, μπορείς να τον πατήσεις τον συμπλέκτη, να τα σκεπάσεις τα γεμιστά, να κανελώσεις το ρυζόγαλο ή να την κουνήσεις την αχλαδιά...
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αυτό θα κάνω άυριο κιόλας...θα πάω να πάρω υγρόμετρο αναλόγικο από ναυτιλιακά είδη να μετρήσω το μέγεθος της υγρασίας ούτως ώστε να δω τι κάλυψη θα χρειαστώ.

@Γιώργη σε ευχαριστώ πολύ!Θα το κοιτάξω για olimpia splentid γιατί διάβασαπολύ καλά λόγια!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο προηγούμενο σπίτι (ενοίκιο).
    Ο λόγος είναι η ανυπαρξία μόνωσης στους τοίχους με αποτέλεσμα η εσωτερική υγρασία του αέρα να σταλάζει σε όλες τις κοντινές επιφάνειες. Υπήρχε και μια διαρροή σε ένα λούκι οπότε καταλαβαίνετε...

Φοβάμαι ότι εάν το πρόβλήμα είναι μεγάλο ο αφυγραντήρας απλά δεν θα κάνει τίποτα εκτός εάν έχει ισχύ κανά MWe...(edit: το βάψιμο επίσης δεν προσφέρει τίποτα).

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

εσενα η ηλικια σου ειναι πολυ κοντα στα αθρητικα γι αυτο μη γελας καθολου!

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2006, 08:20
  2. Σε καθε σπιτι ενας τρελος και στο δικο μας ΟΥΛΟΙ !!!
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 244
    Τελευταίο μήνυμα: 23/08/2006, 08:18
  3. Καλημερα Σε Ολο Το Μοτο...............
    από sozos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:32
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2003, 18:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ