Σελίδα 81 από 135 ΠρώτοΠρώτο ... 3171767778798081828384858691131 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.201 έως 1.215 από 2014

Θέμα: ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙΙ

Ο μεγάλος Λιβανέζος ποιητής Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη" .
    To ποιημα εκδόθηκε το 1923 !

"Το έθνος να λυπάστε

αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
    Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
    Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Το έθνος να λυπάστε

που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
    Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
    Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.

Το έθνος να λυπάστε

που έχει αλεπού για πολιτικό,

απατεώνα για φιλόσοφο,

μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.

Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    τη βάψαμε....

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    http://www.youtube.com/watch?v=Chhn5...&feature=share

Απ οτι εχει γραφτει και ειπωθει μεχρι στιγμης για την κατασταση, αυτη η ομιλια ειναι οτι πιο καλο και εμπνευσμενο εχω ακουσει.
    Στα π@π@ρι@ μας οι αναλυσεις και οι οικονομοτεχνικες μπουρδες!!! Χεστηκαμε! Δεν βοηθανε πουθενα στην παρουσα φαση.

Χρειαζομαστε οσο ποτε αλλοτε ενα οραμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Εμείς όραμα έχουμε, οι Ζαχόπουλοι δεν ξέρω...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    ..........
    Και ναι, οι μη κομμουνιστΑΙ ξέρουν περισσότερα για τον μαρξ απο τους κομμουνιστΑΙ
    αχουυυυυ θα παιξουμε με τις λεξεις τωρα....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    αχουυυυυ θα παιξουμε με τις λεξεις τωρα....
    Έχεις κάποιο καλύτερο μέσο από τις λέξεις για να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες;

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Έχεις κάποιο καλύτερο μέσο από τις λέξεις για να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες;

προστυχε

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    προστυχε
    και έλεγα θα τσατιστείς

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    και έλεγα θα τσατιστείς
    εχω αλλο θρεντ για να τσαντιστω σημερα....

Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
    Ο μεγάλος Λιβανέζος ποιητής Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη" .
    To ποιημα εκδόθηκε το 1923 !

"Το έθνος να λυπάστε

αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
    Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
    Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Το έθνος να λυπάστε....................."
    Χα!
    Και φυσικά δεν τον γνώριζα τον Χαλίλ Γκιμπράν , τυχαία έπεσα πάνω του σερφάροντας..

Ούτε έχω διαβάσει κάποιο άλλο απ τα "αριστουργήματά" του...

Μοιραία και η σύγκριση με τους δικούς μας ποιητές , όχι τους πρωτοκλασάτους και πολυβραβευμένους αλλά τους τρίτης, τέταρτης διαλογής ακόμη και αυτούς των λαϊκών ημερολογίων...

Ο τίτλος επίσης "ο κήπος του προφήτη" (το π με Π) παραπέμπει σε βαθιά θρησκευόμενο μουσουλμάνο με ότι το σχετικό "κόλλημα" συνεπάγεται...

Βέβαια η εποχή που γράφτηκε (αρχές περασμένου αιώνα) και το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε (Λιβανέζοι μουσουλμάνοι της εποχής εκείνης) ίσως είναι μια δικαιολογία αλλά σε καμία περίπτωση το "πόνημα" που βρίθει κοινοτοπιών δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αριστούργημα.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο νου διαβάζοντας κάποιες απόψεις και συνταγές που όπου εφαρμόσθηκαν απέτυχαν παταγωδώς και καταδικάστηκαν στις συνειδήσεις των λαών που τις υπέστησαν.

Ίσως είμαστε η μοναδική Χώρα παγκοσμίως που μια ομάδα ανθρώπων επιμένει (και καλά κάνει αφού έτσι πιστεύει) να μας απαγγέλλει "πολιτικούς" στίχους παρόμοιους με τους στίχους του Χαλίλ Γκιμπράν (αιωνία η μνήμη του)
    :smilea:

Υγ. Διάβασα και το βιογραφικό του κ. Αγγουράκη.. Διδακτορικό πληροφορικής στην Αν. Γερμανία το 1973 !... Χμμμ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar

Απ οτι εχει γραφτει και ειπωθει μεχρι στιγμης για την κατασταση, αυτη η ομιλια ειναι οτι πιο καλο και εμπνευσμενο εχω ακουσει.
    Στα π@π@ρι@ μας οι αναλυσεις και οι οικονομοτεχνικες μπουρδες!!! Χεστηκαμε! Δεν βοηθανε πουθενα στην παρουσα φαση.

+1000

Ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε τώρα,
    Travel, Grow, Share

ρε Κωστα πλακα μας κανεις η δεν προσεξες αυτο???
    http://www.eede.gr/

απο την μια κραζει που το IBC (το ειπε και το μεγαλυτερο του κοσμου ) εγινε πολυκαταστημα για gucci ενω η δουλεια του ειναι να πουλαει ''brands''???μας μιλεισε για αχρηστο υπερκαταναλωτισμο ενω απο αυτον ζει???

λες και αμα σκεφτουμε και οι 11.000.000 οτι ειμαστε και γαμωτα ατομα και σταματησουμε να μιλαμε για κρισεις η για ταραχες αυτες θα εξαφανιστουνε....και θα αρχισουν να ερχονται καραβανια οι ξενοι...

οταν μας καταντισουν σαν την Τουρκια η σαν την Κροατια (αραγε Ισπανια και Νοτια Ιταλια δεν ειναι μεσογειος???) σε κοστος ζωης να δεις πως θα ξαναρχισουν να ερχονται σαν τις μελλισουλες οι τουριστες....

ημαρτον λεμε...

όπου γης Το avatar του/της iosif
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
    και ο παντελης καψης ετοιμαζεται
    ειμαι προφητης ρε?

ο καψης αναλαμβανει "κυβερνητικος εκπροσωπος"
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

http://www.tovima.gr/opinions/articl...432748&h1=true

αξιζει να διαβαστει

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    ρε Κωστα πλακα μας κανεις η δεν προσεξες αυτο???
    http://www.eede.gr/

απο την μια κραζει που το IBC (το ειπε και το μεγαλυτερο του κοσμου ) εγινε πολυκαταστημα για gucci ενω η δουλεια του ειναι να πουλαει ''brands''???μας μιλεισε για αχρηστο υπερκαταναλωτισμο ενω απο αυτον ζει???

λες και αμα σκεφτουμε και οι 11.000.000 οτι ειμαστε και γαμωτα ατομα και σταματησουμε να μιλαμε για κρισεις η για ταραχες αυτες θα εξαφανιστουνε....και θα αρχισουν να ερχονται καραβανια οι ξενοι...

οταν μας καταντισουν σαν την Τουρκια η σαν την Κροατια (αραγε Ισπανια και Νοτια Ιταλια δεν ειναι μεσογειος???) σε κοστος ζωης να δεις πως θα ξαναρχισουν να ερχονται σαν τις μελλισουλες οι τουριστες....

ημαρτον λεμε...
    Πανο και οι ιδεολογιες brands ειναι και τα πολιτικα συστηματα και οι εκαστοτε φιλοσοφιες. Σαφως και εχει μεγαλυτερο αντικτυπο επανω σου πχ το αν ζεις σε μια κομμουνιστικη η καπιταλιστικη κοινωνια απο το αν φορας Gucci η φασον απο πανερι, αλλα ολα σε αυτη τη ζωη εχουν να κανουν με το πως πλασσαρονται...

To εχω γραψει πολλες φορες στο παρελθον και συνεχιζω να το πιστευω 100%. Η κριση που βιωνουμε δεν ειναι μονο οικονομικη, ειναι πρωτιστως κοινωνικη και πολιτιστικη. Εχουμε ξοφλησει σαν λαος, τα παντα εχουν κατακερματιστει. Ακομη και πριν απο το ξεσπασμα της οικονομικης κρισης, οταν ταχα μου ζουσαμε σε εποχες ευμαρειας και φουσκωναμε απο εθνικη υπερηφανια με τους Ολυμπιακους Αγωνες, το Euro και τη Eurovision, τελουσαμε υπο κριση και μαλιστα βαθυτατη. Η λαμογια, η αρπακολια, ο ευκολος πλουτισμος και η επιδειξη του, τα σκουπιδια που μας κατεκλυζαν απο παντου ως "τεχνη", ηταν τα δεδομενα και πλασσαρονταν ως ο πιο γαματος τροπος ζωης.

Δεν τρεφω αυταπατες, δεν ειμαστε ολοι το ιδιο. Πολλοι απο εσας ενδεχεται να ειστε πολυ πιο μπροστα στη σκεψη απο εμενα, πολυ πιο συνεπεις στα πιστευω σας και πολυ πιο αρχιδατοι. Εσεις πρεπει να γινετε παραδειγμα για εμενα και οχι να περιμενετε ποτε θα ξυπνησω εγω, πιστευωντας σε μια συλλογικα υποκινουμενη προς το καλυτερο ουτοπια. Δεν κανουμε ολοι για ολα πως να γινει τωρα; Χρειαζονται παραδειγματα, να δω και εγω, να μαθω και να προσπαθησω. Αν μου δειχνεις και μου δινεις μαλακιες και τις πλασαρεις ως υπερτατο αγαθο, μαλακιες θα κανω και εγω...

Εν ολιγοις χρειαζομαστε ηγετες και πρωτοπορους, ανθρωπους. Να προβαλλονται αυτοι, αλλα οχι με σοβαροφανεια και ξερνωντας ξυλινο λογο. Υπαρχει τροπος, αρκετα ευπεπτος και κατανοητπος για ολους. Χρειαζομαστε ενα υπεργαματο branding και management στις τεχνες και στον πολιτισμο. Οχι αλλο Ρεμους και σκυλουδες, οχι αλλα reality, οχι πρωτο τραπεζι πιστα, αλλα ουτε και σνομπ ελιτιστικους κυκλους που αλληλοσυγχαιρονται για την επιτηδευμενη "πνευματικοτητα" τους. Πρεπει να βρεθυουν ανθρωποι που θα μας κανουν να αναθεωρησουμε τα παντα, να κανουμε μια ενδοσκοπηση και να τα παμε ολα παλι απο την αρχη, με σωστες βασεις.

Ειναι θεμα πως θα το πλασσαρεις... και τοτε θα ακολουθησουν ολοι. Δεν ειναι θεμα εθνικης υπερηφανειας, ειμαστε οι καλυτεροτεροι και οι πιο γαμαω, αυτα γινονταν και γινονται ακομα και τωρα και ειδες τα αποτελεσματα. Υπαρχουν αλλοι τροποι.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1949
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2011, 09:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF