Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 70

Θέμα: Κατανάλωση FZ6 S2 Fazer 2008

Αν θελετε να βλεπετε καταναλωσεις στο 4,5 βαζετε 5η κ πορευεστε με ταχυτητα 90 km/h. (για τα 600ρια)
    Ποιος μπορει να το κανει αυτο ομως... μονο αν δεν βρισκεις βενζιναδικο ανοιχτο.

εγω με το χορνετ (αφου κουραστω απ τον αερα φυσικα) βαζω μια 6η κ κραταω ταχυτητα 120-130 km/h, η καταναλωση κυμαινεται 5-6 L/100

Ξεθαβω το θέμα καθώς, για το εν λόγω υπεροχο μηχανηματάκι, έχα να καταθέσω και εγώ παρατήρηση

Καταρχην, η μηχανή έχει ήδη κάνει 30.000 χλμ και γενικά ειναι πολυ καλομεταχειρισμένη και προσεγμένη. Εγω είμαι 1.87 και 110 κιλα

Το σκ κατέβηκα πελοπόννησο. Γεμάτο ντεπόζιτο, απλή αμόλυβδη, 2/3 της διαδρομής σε εθνική οδό με μεσο όρο ταχύτητας 120 και άλλο 1/3 με στροφιλικι με μεση 50-60. Η ρεζέρβα άρχισε να αναβοσβήνει στα 290 και κάτι..... Απλά άλλαξα τον τρόπο οδήγησης, άρχισα να κατεβάζω ταχύτητα όταν ήθελα να επιταχύνω και δεν έκανα (μεγάλα) ξεσπάσματα.
    Επίσης, στα μείον είχα μπαγκαζιέρα. Απ την άλλη έχω βάλει ψηλότερη ζελατίνα, πραγμα το οποιο δεν είμαι σίγουρος αν δουλεύει θετικά ή αρνητικά. Υποθέτω πως λόγω του σωματικού μου όγκου, η ζελατινα πρεπει να βοηθάει στη καταναλωση.

Το μηχάνημα μπορει να είναι αρκετά οικονομικό. Απλά η παγίδα του ειναι πως επειδή έχει μεγαλη ροπή (λόγω πολλών αλογων), σου επιτρέπει να επιταχύνεις με 6 ταχύτητα απο χαμηλή ταχύτητα μέχρι όσο πάρει, απλα τοτε καιει σαν παλαβο. Πρέπει να μάθεις να κατεβάζεις ταχύτητες ακόμα και αν νομιζεις πως δεν χρειάζεται.

οταν ειχα παρει το fazer 600 του αδελφου ειχα παει μια βολτα ακρατα.
    γεμιζω στο γαλατσι και μπαινω αττικη οδο απο κυμης εφτασα ακρατα με το ζορι!!!!!!!!
    ποσα χιλιομετρα ειναι 140-150???

μου ειχε φυγει και το μανιταρι στο δρομο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikolas1709
    οταν ειχα παρει το fazer 600 του αδελφου ειχα παει μια βολτα ακρατα.
    γεμιζω στο γαλατσι και μπαινω αττικη οδο απο κυμης εφτασα ακρατα με το ζορι!!!!!!!!
    ποσα χιλιομετρα ειναι 140-150???

μου ειχε φυγει και το μανιταρι στο δρομο
    Φίλε αυτό δεν παίζει με την καμία...
    140-150 χλμ από γεμάτο το ΦΖ6 τα βγάζει με 1η και με σούζα να πηγαίνεις που λέει ο λόγος... Μήπως είχε πρόβλημα στο TPS ???

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Φίλε αυτό δεν παίζει με την καμία...
    140-150 χλμ από γεμάτο το ΦΖ6 τα βγάζει με 1η και με σούζα να πηγαίνεις που λέει ο λόγος... Μήπως είχε πρόβλημα στο TPS ???

γινετε φιλαρακι μου οταν το πας συνεχεια στην τελικη του καιει
    ειδικα η διαδρομη απο την αττικη οδο μεχρι την διχαλα που παει για πατρα ή σπαρτη που πιανεισ υψηλες ταχυτητες

εξακολουθω να ψαχνω το thread για τα 400 + χμ στο φαιζερ κλαμπ theod μου φαινετε αδιανοητο..
    το καλυτερο ταξιδι ειναι αυτο που δεν καναμε ακόμα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Δεν σου είπα ότι υπάρχει τέτοιο thread-διάβασε προσεκτικότερα τι έγραψα...
    Σου είπα ότι έχει δημοσιευτεί φωτό με το f-trip στα 72χλμ (χωρίς μάλιστα να έχει μείνει το μηχανάκι), και ότι υπάρχουν διάσπαρτες αναφορές για κατανάλωση κάτω από 5λ/100χλμ υπό ευνοικές συνθήκες.

Συμπερασματικά λοιπόν βγαίνει ότι με λίγο κάτω από 5λ/100χλμ κατανάλωση (προσωπικά είχα μετρήσει κάποιες φορές 4,75-4,80 λ/100χλμ), το μηχανάκι φτάνει να ακουμπάει τα 400χλμ μέχρι να σπρώχνεις...
    Φυσικά αυτό παραμένει ένα θεωρητικό και ακραίο όριο.
    Δεν πετυχαίνεις κάθε μέρα την ελάχιστη κατανάλωση, δύσκολο να την πετύχεις επί ένα ολόκληρο ντεπόζιτο, και σίγουρα δεν αφήνεις να φτάσεις στο σημείο να σπρώχνεις για να εξακριβώσεις μέχρι που μπορείς να φθάσεις...

Ενημερωτικά πάντως να αναφέρω πως καταναλώσεις κάτω απο 5 λίτρα έχω δει αρκετές φορές με καλύτερη τα 4.4 λίτρα.
    Βέβαια αυτό γίνεται με ταχύτητες max 140 χιλιόμετρα και βέβαια μόνο σε χαλαρές βόλτες.
    Το FZ6 FAZER έχει την δυνατότητα με πολύ χαλαρή οδήγηση να ρίχνει πολύ την κατανάλωση του.
    Να πω βέβαια πως μιλάω για το S2 και όχι για το προηγούμενο ( μοντέλο 2004 - 2006 ) που έχει λίγο διαφορετική χαρτογράφιση.
    Δείτε και αυτό το παληκάρι μετά απο ταξίδι δικάβαλος τι λέει για την κατανάλωση για να μην λέτε ότι λέω μόνο εγώ.
    Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν πετύχει εκπληκτικές καταναλώσεις με το FAZER 600 S2.
    http://www.fazerclub.gr/forumx/viewt...17280&start=15

Νέο μέλος
    παιδες,σε μικτο κυκλο(κινηση σε πολη-επαρχιακο δικτυο) εχω καταναλωση της ταξης 6 με 6,3lt/100!!
    συγκεκριμενα,χτες,φουλαρα 16,97 λιτρα αμολυβδη και ειχα γραψει 288km,δηλαδη,ειχα και δυο λιτρα ακομη!!
    ΥΑΜΑΗΑ FZ6 S2

εισαι σιγουρος οτι παιρνει 19 λιτρα ?

Νέο μέλος
    και βεβαια....fuel tank 19,4 λιτρα γραφει το manual!!
    ΥΑΜΑΗΑ FZ6 S2

Αρχικά δημιουργήθηκε από GTC25
    και βεβαια....fuel tank 19,4 λιτρα γραφει το manual!!
    Ασε τι γραφει το manulal, και για το χορνετ γραφει 19 λιτρα αλλα ειναι 18 (μετρημενο με ακριβεια)

Υγ. Ο μονος τροπος για να ξερεις ακριβως ποσο παιρνει, ειναι να δουλεψεις την μηχανη μεχρι να σβησει, και να φουλαρεις (πραγμα που δεν συνιστω, ετσι κατεστρεψα μια τρομπα), ή να βγαλεις το τεποζιτο.

Νέο μέλος
    δεν την εχω αφησει να σβησει ποτε αλλα δεν νομιζω να υπαρχει αποκλιση απο το νουμερο που ανακοινωνει η yamaha!!σε transalp 700 που ειχα ανακοινωνε 17λιτρα και τοσα επαιρνε.....θα το κοιταξω παντως γιατι με εβαλες σε σκεψεις!!
    ΥΑΜΑΗΑ FZ6 S2

Ο λογος που μπορει να μην αναγραφεται με ακριβεια το νουμερο, ειναι ισως (μια υποθεση κανω) οτι με τα χρονια το ντεποζιτο μπορει να παραμορφωνεται σε μικρο βαθμο κ να χωραει παραπανω...

Λιγο δυσκολο να παιρνει 19,5 λιτρα παντως

Νέο μέλος
    υπομονη....θα την αφησω σχεδον αδεια και θα φουλαρω!!
    θα ενημερωσω....παντως παροτι 4κυλινδρο και με την δυναμη που διαθετει δεν καιει...προσωπικη αποψη βεβαια!!μου καιει οσο το transalp 700(απιστευτο μηχανακι) ειχα και με 40 αλογα κατω!!
    ΥΑΜΑΗΑ FZ6 S2

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Δινονται εξαρτηματα απο τρακαρισμενο FZ6 S2 Fazer MidNight Black.
    από pavlaras1 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2012, 03:44
  2. Πλαινά Feiring για fazer 600 fz6 s2 fazer??
    από Nisterman στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2012, 21:30
  3. Δε βγαινουν καγκελα για το fz6 S2 2008?
    από XTMPAM στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 20:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF