Σελίδα 9 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 314

Θέμα: παρέδωσα κι εγω τις πινακιδες σε ΜΟΤΟ & ΚΟΥΤΙ

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Ε?????

Την εποχη που μιλας, ενας καθημερινος ανθρωπος με ενα καλουτσικο μισθο αγοραζε σπιτι χωρις δανειο απο οικονομιες μερικων ετων.
    ναι αλλά δεν υπήρχε και ο υπερκαταναλωτισμός που υπάρχει σήμερα....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Ε?????

Την εποχη που μιλας, ενας καθημερινος ανθρωπος με ενα καλουτσικο μισθο αγοραζε σπιτι χωρις δανειο απο οικονομιες μερικων ετων.

ναι στον πλανητη Fantasy354 που ειναι μερικες εκατονταδες εκατομμυρια ετη φωτος μακρυα απο την Γη...

επισης δεν βελτιωθηκε η οικονομια μας τοσο πολυ οπως ειπε ο toyar απλα, μαθαμε να αγοραζουμε με δανεικα και η αναπτυξη της τεχνολογιας καταφερε να μειωσει το κοστος των αυτοκινητων και των μηχανων και να τα κανει πιο προσιτα στην μεσαια και χαμηλη ταξη.
    τα σπιτια και τα οικοπεδα ανεκαθεν ειχαν υψηλες τιμες. εκτος αν μιλαμε για ζωνες εκτος σχεδιου που αν προεβλεπες την αναπτυξη που θα ειχαν σε 30 χρονια αγοραζες ενα οικοπεδο και το παιδι σου μετα απο 40 χρονια ειχε εναν μικρο θησαυρο αν αποφασιζε να πουλησει. παραδειγματα: Πεντελη, Ροδοπολη, Ανοιξη, Αγ.Στεφανος, κλπ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    ναι στον πλανητη Fantasy354 που ειναι μερικες εκατονταδες εκατομμυρια ετη φωτος μακρυα απο την Γη...

...
    ισχύει αυτό που ειπε ο Big. με λογικές στερήσεις κάποιων χρόνων έπαιρνες ενα σπιτάκι και το εφτιαχνες σιγα-σιγα. Εχω πολλά παραδείγματα. Και όσο ήταν υψηλές οι τιμές την περίοδο 2001-2006 δεν ηταν ποτέ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Είναι οξύμωρο πάντως που δεν πληρώνεις για να έχεις κάτι αλλά επειδή το έχεις.

Είναι επίσης οξύμωρο που αντί το κράτος να θέλει να παίρνει λεφτά και οι πολίτες του να είναι ευχαριστημένοι (πχ μικρότερη φορολογία στην βενζίνη, εγώ θα κάψω περισσότερη κάνοντας τη βόλτα μου, θα είμαι ευχαριστημένος και το κράτος θα πάρει τα ίδια λεφτά) προτιμάει να παίρνει τα ίδια λεφτά -αν όχι λιγότερα- και οι πολίτες του να είναι δυσαρεστημένοι.

Έχω αρχίσει να πιστεύω μήπως το κάνουν επίτηδες, τους πιέζουν οι πιστωτές δεν μπορούν να τους ρίξουν άκυρο, σου λέει γ@μ@ τους μ@λ@κες εδώ δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και θα ξεσηκωθούν και θα πάρουν τα @@ μου όσοι τους χρωστάμε, έγινε επανάσταση από το λαό, τι να κάνουμε;
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio

Έχω αρχίσει να πιστεύω μήπως το κάνουν επίτηδες, τους πιέζουν οι πιστωτές δεν μπορούν να τους ρίξουν άκυρο, σου λέει γ@μ@ τους μ@λ@κες εδώ δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και θα ξεσηκωθούν και θα πάρουν τα @@ μου όσοι τους χρωστάμε, έγινε επανάσταση από το λαό, τι να κάνουμε;
    Το μονο που πιστευω πως θελουνε ειναι να παμε εκτος ευρω (για τους δικους μας λεω) ωστε να αλλωνιζουν στο μαγαζακι. Στην αντιθετη βλεπεις εχει να πεφτει κωλονοσκοπηση εξωθεν που οσο να ναι θα περιορισει λιγο την ασυδοσια.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Ούτε ακριβώς έτσι είναι αυτό, και παραβλέπεις ότι για να το πετύχει κάποιος έπρεπε να κάνει επί μια 10ετία όχι απλώς "οικονομίες" αλλά το σκατό του παξιμάδι... Και δεν υπήρχαν "καλούτσικοι" μισθοί με τα σημερινά κριτήρια. Ήταν καλούτσικοι με τα ΤΟΤΕ κριτήρια...
    Και τα τότε κριτήρια ήταν "δημόσιος υπάλληλος = τρείς & εξήντα - όχι καρεκλοκένταυρος σε ΔΕΚΟ με εκατοντάδες πέτσινες υπερωρίες, μηδεν έργο, εξασφαλισμένη σύνταξη στα 55 με τεράστιο εφ' άπαξ και 50 χιλιάρικα παντελονάτα ετησίως...

Γενικά πάντα το "κεραμίδι" και η ρόδα ήταν από τα δύσκολα σημεία που πονούσαν τον Έλληνα και διακαής πόθος του. Γιαυτό και μόλις βρήκαμε φθηνά δανεικά μ'έσα σε μια 10ετία πήξαμε στις σπιταρώνες, εξοχικά, και Καγιέν...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

επισης δεν βελτιωθηκε η οικονομια μας τοσο πολυ οπως ειπε ο toyar απλα, μαθαμε να αγοραζουμε με δανεικα και η αναπτυξη της τεχνολογιας καταφερε να μειωσει το κοστος των αυτοκινητων και των μηχανων και να τα κανει πιο προσιτα στην μεσαια και χαμηλη ταξη.
    τα σπιτια και τα οικοπεδα ανεκαθεν ειχαν υψηλες τιμες. εκτος αν μιλαμε για ζωνες εκτος σχεδιου που αν προεβλεπες την αναπτυξη που θα ειχαν σε 30 χρονια αγοραζες ενα οικοπεδο και το παιδι σου μετα απο 40 χρονια ειχε εναν μικρο θησαυρο αν αποφασιζε να πουλησει. παραδειγματα: Πεντελη, Ροδοπολη, Ανοιξη, Αγ.Στεφανος, κλπ...
    μα εγω δεν ειπα οτι βελτιωθηκε
    και δεν αναφερομαι τοσο στο κοστος αποκτησης που ειναι μια φορα αλλα στο κοστος χρησης που ειναι συνεχες και απροβλεπτο
    λιγο πριν την κριση ψαχνοντας ο αδελφος μου για αυτοκινητο βρεθηκαμε σε κορεατικη αντιπροσωπεια αυτοκινητων χαμηλου κοστους. Εκει ο υπαλληλος-πωλητης συζητωντας μας ειπε οτι πουλαγε το δικο του megane coupe γιατι ειχε παραγγειλει απο γερμανια μια bmw 3αρα cabrio διλιτρη
    φυσικα το παληκαρι δεν ηταν σε θεση να αντιληφθει οτι το επαγγελμα του δεν του εδινε τη δυνατοτητα να συντηρησει ενα τετοιο αυτοκινητο ακομα κι αν ο μαντρας του το χαριζε ενω σημερα ο ανθρωπος αυτος ειναι πιθανοτατα ανεργος
    εκεινη την εποχη εγω με το yaris φαινομουν γυφτος τωρα ομως μπορω και κυκλοφορω ακομα και δεν χρειαζεται να καταθεσω πινακιδες

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
    ναι αλλά δεν υπήρχε και ο υπερκαταναλωτισμός που υπάρχει σήμερα....

poios iperkatanalotismos re file eleos me afti tin karamela....

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    ότι πεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

δεν το λες σοβαρα τωρα αυτο ε???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το μονο που πιστευω πως θελουνε ειναι να παμε εκτος ευρω (για τους δικους μας λεω) ωστε να αλλωνιζουν στο μαγαζακι. Στην αντιθετη βλεπεις εχει να πεφτει κωλονοσκοπηση εξωθεν που οσο να ναι θα περιορισει λιγο την ασυδοσια.

+2250 (και πολλά σου είναι)

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    +2250 (και πολλά σου είναι)
    βολευομαι και με 950 (πινακιδατα)
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    να πω την προσωπική μου ιστορία με οχήματα...

Πέρισυ λοιπόν... I.X. 1400 και μια μοτό 660cc ==>Τέλη κυκλοφορίας 320 ευρώ περίπου.
    Ασφάλειες ===> κάπου 700 τον χρόνο.

Φέτος..μετά απο επιλογή λόγω μικρής.... η μηχανή έφυγε μαζί με το Ι.Χ για να αγοραστεί ενα καινούριο λίγο μεγαλύτερου κυβισμού.

Ι.Χ. 1600cc ---> Τέλη 265
    Ασφάλεια (με κλοπή) ---> 680 τον χρόνο.

Το κέρδος φυσικά είναι μεγαλύτερο απο την συντήρηση ενός αντί για δύο, όπως και για τις βενζίνες.

Οι εποχές που είχαμε δύο οχήματα έχουν περάσει.. ειδικά σκεπτόμενος πως απο 1-1-2012 θα έχουμε και ενα 10-15% μείωση ΟΛΟΙ μας στον μισθό απο παρακρατήσεις.

Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε πλέον στις συνθήκες και στην πραγματική μας οικονομική δύναμη (οχι κάρτες και δάνεια). Θα υπάρχουν και υποχωρήσεις σε θέλω και γούστα .. θα υπάρχουν και συμβιβασμοί ... Όσον αφορά το τι κοστίζουν τα αγαθά , μην ξεχνάμε πως όλα ειναι ΥΠΕΡ-τιμολογημένα στην Ελλάδα.. ειδικά στις κατοικίες μιας και το θίγετε..
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

...Και μυαλο δεν βαλαμε ! Το avatar του/της Africaptan
    Κι εγω ξερω οτι δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις οι ιδιες.
    Εχω φιλο ο οποιος εχει 5 παιδια και αναγκαστικα πηρε 7θεσιο αυτοκινητο, το οποιο επισης αναγκαστικα, ειναι 2λιτρο.
    Επειδη το πηρε μεταχειρισμενο (η κατι τετοιο) δεν μπορουσε να το βγαλει πολυτεκνικο.
    Δυσκολα αυτοκινητο για μεταπωληση, το πηρε φτηνα κι ετσι δεν εδωσε ιδιατερη σημασια, διοτι πριν 5-6 χρονια που το πηρε, τα τελη δεν ειχαν φτασει σ αυτα τα νουμερα.
    Αυτος ο ανθρωπος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, πρεπει να πληρωνει οτι πληρωνει ο καθε νεο (η μη) ελληνας που γουσταρει να χει μια 2λιτρη πισωκουνα η 4Χ4 να βγαζει τα κεφια του στα στροφιλικια η στα βουνα;

Κι αλλη περιπτωση.
    Σπιτι 4 ετων 170 τετραγωνικων με υπογεια, και οροφο, νομιμοτατο, με αδειες κτλ, σε γωνιακο οικοπεδο 700 τετραγωνικων οπου η εφορια το κοστολογει 1.000.000e, πωληθηκε μετα απο πολυ ψαξιμο, χρονο και κοπο, 220.000e.
    Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Africaptan

Εχω φιλο ο οποιος εχει 5 παιδια

Αυτος ο ανθρωπος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα
    Sorry ρε africaptan αλλα τι τα εκανε τα 5 παιδια? Για να πεινανε παρεα? Χωρις παρεξηγηση !!!

Και για τον υπερκαταναλωτισμο που ειπε καποιος απλα αναφερω οτι φιλη της μανας μου εδωσε 4000 ευρω για μια ΤΣΑΝΤΑ. Οσα εδωσα εγω για το μηχανακι που τα μαζευα χρονια αυτη τα εδωσε για 1 μετρο υφασμα ραμμενο ρε πουστη μου τον Δεκεμβρη του 11 με οτι γινεται γυρω της.

Σελίδα 9 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2007, 12:16
  2. αν τις τρωγατε, τι θα κανατε? εγω τις εφαγα παντως
    από konnos01 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 23:24
  3. Αεροσακος σε μοτο
    από el_hymador στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2005, 16:04
  4. τελικα τσιμπησα κι εγω δυο....
    από tools στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2005, 11:15
  5. Κυριε Κυριε ? να πω ενα ανεκδοτο κι εγω?
    από bmour στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2004, 08:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF