Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 196

Θέμα: Μην σας πιανουν κοροιδο,τα συνεργεια !!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4
    Τι εννοείς φοροδιαφεύγει;
    Με ποιου την ανοχή και λαδώνοντας ποιον φοροδιαφεύγει όποιος το κάνει;
    Στο κάτω κάτω ένας Δ. υπάλληλος της πολεοδομίας ή της εφορίας που παίρνει μίζες για να βοηθά την φοροδιαφυγή αυτός δηλώνει τις μίζες του και δεν φοροδιαφεύγει;
    Μήπως τις δηλώνει ο εξεταστής διπλωμάτων του υπουργείου;

Τί λέμε τώρα; Συγκρίνεις τους τίμιους μίας πλευράς με τα λαμόγια της άλλης; Γιατί δεν συγκρίνεις τα λαμόγια μεταξύ τους και τους τίμιους το ίδιο;

Αν νομίζεις βέβαια ότι είσαι αδικημένος και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες την έχουν καλύτερα από σένα και δεν φορολογούνται, είναι εύκολο να παραιτηθείς από την υπηρεσία που σε καταπιέζει και να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος, ή οποιοσδήποτε αυτοαπασχολούμενος κι εσύ. Το ανάποδο βέβαια είναι πιο δύσκολο.

Όσο για το ποιος φορολογείται περισσότερο, μην το ξαναπείς. Φυσικά και οι φόροι ενός δ.υπαλλήλου δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι πληρώνει ένας αυτοαπασχολούμενος.
    Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν μπορεί ένα κράτος να ζει με τις κρατήσεις του μισθού των υπαλλήλων του.
    Όπως φυσικά και καμία επιχείρηση.
    φοροδιαφευγω σημαινει δεν δηλωνω οσα κερδιζω
    ναι γινεται με την ανοχη μου και εχω μεριδιο της ευθυνης αλλα οχι το κυριο μερος της
    δεν συγκρινω κανεναν και δεν ξεχωριζω τους ανθρωπους
    ειμαι εκπαιδευτικος και απο ιδεολογια δεν εχω κανει ποτε ουτε 1 ωρα φροντιστηριο με χρηματα ουτε προκειται
    αν θες να συγκρινω ομως φερε μου ΕΝΑΝ ελευθερο επαγγελματια που τα δηλωνει ολα να τον συγκρινω με εμενα που τα δηλωνω
    να παραιτηθω απο την υπηρεσια μου και να βγω εξω με σκοπο να κλεβω οσο μπορω με την ανοχη της κοινωνιας και την ανεπαρκεια του κρατους

Παλαιό μέλος
    Δυστυχώς το οικονομικό μοντέλο μας είχε σαν βάση την κατανάλωση.
    Λείπει το ρευστό τον 'πίνουν' όλοι..η ατμομηχανή της οικονομίας μας ήταν η οικοδομή 150+ επαγγέλματα...τελείωσε αυτή 1ο κύμα ανεργίας,κρίσης...ζω επαρχία μέχρι πέρισυ ήμασταν σε καλύτερη μοίρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα...ήρθαν οι περικοπές στους δ/υ,η εφεδρεία,τα χαράτσια 2ο κύμα,πάει το εμπόριο στην πόλη μου,που κάπως ψιλοσυντηρούταν...
    Ναι το οικονομικό μοντέλο ήταν λάθος,γιατί το 80 που έρχονταν οι βιομηχανίες οι συνδικάλες τις έδιωχναν..υπήρχαν βιομηχανίες ήθελε ο ΑΓΠ σοσιαλιστικό μοντέλο,τις κρατικοποίησε,τις χρεοκόπησε μετά τις αποκρατικοποίησε με τον Ο.Α.Ε...ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,Πειραικη Πατραικη κ.α...πρόσφατα όπου υπήρχε επιχείρηση εκτός από τους συνδικάλες που θέλουν να είναι συνέταιροι,υπήρχαν και οι περιβαλλοντολογικές παράβασεις και έτσι βρέθηκε αφορμή και έφευγαν οι επιχειρήσεις...οι επιχειρήσεις που έμειναν είναι τα χαρτικά δίπλα από τα δικαστήρια και τα φροντιστήρια και τα τυροπιτάδικα δίπλα από τα νοσοκομεία...α και οι καφετέριες που ο κάθε αποτυχημένος έτρωγε το εφάπαξ των γονιών του γιατί νόμιζε ότι θα γινόταν Σταθοκωστόπουλος
    Όσο για τους μαλάκες που δάνειζαν και ξύπνησαν,μήπως δεν κοιμόντουσαν και ήξεραν τι έκαναν;γιατί καλύτεροι τεχνίτες,πιο έξυπνοι και με φιλότιμο από τους 'Ελληνες δεν υπάρχουν...πόσοι Γερμανοί δουλεύουν υπερωρίες και δεν χτυπάνε κάρτα;κανείς....αντίθετα στην Ελλάδα αυτός είναι ο κανόνας..οπότε μήπως μας θέλουν στη δούλεψη τους όπως το '60;

Παλαιό μέλος
    Θα ήθελα να σε διορθώσω λίγο εδώ φίλε μου. Το μεροκάματο στην οικοδομή (γιά οικοδόμους και όχι γιά ''αλεξιπτωτιστές) πριν από 4 χρόνια, ήταν στα 55 - 60 ευρώ στο ''χέρι'' και σήμερα έχει φτάσει στα 30 - 40 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε επίπεδα του 1995 (το μεροκάματο τότε ήταν γύρω στις 12000 δρχ). Ομως το 2002 με την νομισματική αλλαγή το μεροκάματο ήταν 14400 - 15000 (42 - 45 ευρώ) και μιά μπύρα στο καφενειο σκέτη, κόστιζε 150 δρχ (0,5 ευρώ) ενώ πρίν από δυό - τρία χρόνια το μεροκάματο ειχε φτάσει στα 55 - 60 ευρώ (+50%) και η μπύρα στα 2,20 ευρώ (+250%).
    πολύ σωστά τα λες,αλλά από το '05 έπεσε στα 30-40 εδώ επαρχία αφού άρχισαν κατά κόρον οι μεταχρονολογημένες από τους μηχανικούς-κατασκευαστές...τώρα ποιοι δουλεύουν από οικοδομή;μόνο μπογιατζήδες,ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί.
    όσο για τη μπύρα...κάθε πρωι μέχρι το '01 4 καφέδες ελληνικοί 200δρχ και τσακωνόταν ποιος θα κεράσει..8 ιανουάριου '02 2 ευρώ..από τότε γκαζάκι και δεν μας ξαναείδε ο καφετζής...από τότε είχε αρχίσει η εσωτερική υποτίμηση

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    ................
    ...

όπως όμως πάνε τα πράγματα και λόγω έλλειψης που παρατηρείται στο στοκ των αντιπροσωπειών σε τέτοια φαινόμενα θα πάμε σιγά σιγά και ευτυχώς που υπάρχει πλέον το διαδίκτυο έπρεπε να δείτε παλιές εποχές που έκανε τρεις και τέσσερις μήνες να έρθει πχ ένα φανάρι από μηχανάκι

και υπάρχουν και ένα κάρο ακόμη παράγοντες που παίζουν αλλά θα γράφω τρεις μέρες

αυτά τα είπα γιατί θα έσκαγα σόρρυ για το σεντόνι παιδιά

καλές γιορτές να έχουμε με υγεία

Πάρα μα πάρα πολλές αλήθειες ειπωμένες σε 5 αράδες. Ακριβώς αυτή είναι η εικόνα στην αγορά συν το γεγονός ότι κόπηκαν οι πιστώσεις. Έχεις χρήμα, αγοράζεις δεν έχεις έλα όποτε θα έχεις.

Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει να στηρίζουμε την τοπική αγορά (όταν αυτό είναι εφικτό και δεν μας αδειάζει το πορτοφόλι). Σε όλους μας έχουν γίνει περικοπές γιατί αν δεν έχει ο δ.υ. ή ο ι.υ. δεν θα έχω κι εγώ, οπότε όλη αυτή η ιστορία με την κρίση μας έβαλε να σκεφτόμαστε 2 φορές πριν κάνουμε την δαπάνη.

Υπάρχουν και θα εξακολουθούν υπάρχουν (για πόσο ακόμα δεν ξέρω) αποστήματα που θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα πάνω στον αδαή - ανυποψίαστο πελάτη. Θα σπάσουν από μόνα τους κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω.

Καλές γιορτές σε όλους μας.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
    φοροδιαφευγω σημαινει δεν δηλωνω οσα κερδιζω
    Ναι , ρητορική ήταν η ερώτηση, αλλά ευχαριστώ για την επεξήγηση έτσι κι αλλιώς.

ναι γινεται με την ανοχη μου και εχω μεριδιο της ευθυνης αλλα οχι το κυριο μερος της
    Αυτό μην το λές με τον τρόπο που το λες. Δεν εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των υπολοίπων πολιτών γενικά, εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του αρμόδιου φορέα (εφορία, τελωνείο, πολεοδομία, βάλε ότι θέλεις) και ενίοτε τον χρηματισμό των υπαλλήλων του.
    Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις περί 4-4-2 (δεν μιλάω για ποδόσφαιρο), μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
    Το ότι εσύ δεν είσαι σε θέση να κλέψεις δημόσιο χρήμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος.
    Η πιο συνηθισμένη φοροδιαφυγή είναι αυτή του τύπου «δεν θέλω ΦΠΑ μάστορα». Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν το λένε ποτέ αυτό;

δεν συγκρινω κανεναν και δεν ξεχωριζω τους ανθρωπους
    ειμαι εκπαιδευτικος και απο ιδεολογια δεν εχω κανει ποτε ουτε 1 ωρα φροντιστηριο με χρηματα ουτε προκειται
    αν θες να συγκρινω ομως φερε μου ΕΝΑΝ ελευθερο επαγγελματια που τα δηλωνει ολα να τον συγκρινω με εμενα που τα δηλωνω
    να παραιτηθω απο την υπηρεσια μου και να βγω εξω με σκοπο να κλεβω οσο μπορω με την ανοχη της κοινωνιας και την ανεπαρκεια του κρατους
    Φυσικά και το κάνεις. Μόλις στην παραπάνω πρότασή σου υπονοείς καθαρά πως δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να δηλώνει όλο το εισόδημά του. Λειτουργείς δηλαδή καθαρά διαχωριστικά με κριτίριο το επάγγελμα.
    Δεν αποκλείεις δηλαδή το ενδεχόμενο να υπάρχουν φοροδιαφεύγοντες υπάλληλοι, αποκλείεις όμως το ενδεχόμενο να υπάρχουν μη φοροδιαφεύγοντες ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι κ.α
    Να γίνουμε όλοι τότε δημόσιοι υπάλληλοι να πάρει το κράτος τα πάνω του αφού δεν θα κλέβουμε τους φόρους του (εμένα πάντως δεν με χαλάει καθόλου).

Μου ζήτησες να σου βρω έναν επαγγελματία που να τα δηλώνει όλα. Θα κάνω κάτι ακόμα καλύτερο.
    Να σου πω λοιπόν ένα παράδειγμα, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούνται ως συνεργεία κατασκευής και συντήρησης σε βιομηχανικές μονάδες και μονάδες Logistics, συνήθως δουλεύουν ως υπεργολάβοι άλλων τεχνικών εταιρειών οι οποίες αναλαμβάνουν την μονάδα στο σύνολό της.
    Αυτές οι εταιρείες λοιπόν, αν κάνεις μία συντήρηση, επισκευή ή κατασκευή στην μονάδα, σου ζητούν να τιμολογήσεις μέχρι και την τελευταία δεκάρα για να την χρεώσουν έπειτα στον ιδιοκτήτη της μονάδας.
    Αν λοιπόν κάποιος δεν κλέβει τους υπαλλήλους του (ναι ξέρω, θα μου πεις ότι όλοι τους κλέβουν, αλλά δεν είναι έτσι), ακόμα και να ήθελε να μην δηλώσει έσοδα δεν μπορεί να το κάνει.

Δεν είπα να παραιτηθείς από την υπηρεσία σου για να κλέβεις, είπα να παραιτηθείς και να δουλέψεις τίμια. Αφού το καθεστώς ευνοεί τον ελεύθερο επαγγελματία σε σχέση με τον δημόσιο υπάλληλο, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Μόνο που πρέπει να σε προειδοποιήσω για τα εξής:
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δουλεύει όλο το χρόνο και όχι την εκπαιδευτική σεζόν.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν παίρνει δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται άδεια μετ' αποδοχών. Ούτε μία μέρα. Ποτέ.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι εκτεθειμένος σε ψηφίσματα του τύπου «τέλος επιτηδεύματος».
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας (τις περισσότερες φορές) για να εισπράξει, πρέπει πρώτα να ξοδέψει (κατάστημα, αποθήκη, εξοπλισμός, διαφήμιση κτλ). Το έξοδό του βέβαια, δεν του εγγυάται έσοδα.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται 1 χρόνο άδεια μετ' αποδοχών αν γεννήσει (υπάρχουν και γυναίκες ελεύθεροι επαγγελματίες), κάτι το οποίο φυσικά δεν δικαιούνται ούτε οι ιδ.υπάλληλοι.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας για να πληρωθεί πρέπει πρώτα να τελειώσει τη δουλειά που έχει αναλάβει και όχι απλά να χτυπήσει κάρτα στην υπηρεσία (ή να του την χτυπήσει κάποιος άλλος). Βέβαια πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα του πει «δεν έχω τώρα, πέρνα αύριο» ή που θα δώσει για πληρωμή καμία 6μηνη παντόφλα και θα παρακαλάς το Θεό να έχει αντίκρυσμα.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει πάντα ωράριο, και φυσικά δεν έχει ρεπό ούτε πληρώνεται έξτρα τις γιορτές και αργίες.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν απαλλάσσεται των ασφαλιστικών εισφορών ακόμα κι αν βρίσκεται στο νοσοκομείο (δεν το λέω στην τύχη).

Αν όλα αυτά δεν σε πτοούν, καλωσόρισες στον κόσμο του ΟΑΕΕ (κι ας μην πάρεις σύνταξη ποτέεεε ΟΑΕΕΕΕΕ ΟΑΕΕΕΕΕΕ).

Αν και παραξεφύγαμε. Το θέμα δεν είναι ποια ομάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, το θέμα είναι κατά πόσο δικαιούμαστε να χαρακτηρίζουμε ως αλήτη κλέφτη και απατεώνα κάποιον που μας έδωσε ακριβότερη προσφορά από ότι ελπίζαμε.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παιδιά αυτό με τη φοροδιαφυγή να το προσέξετε γιατί λέγονται πολλά ψέματα και υπάρχει πολύ προπαγάνδα.
    Πριν απ όλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ …

Και πριν βάλετε τα γέλια θα σας πω ότι οι μεγάλες ΑΕ (τράπεζες κλπ) δεν έχουν φορολογικές εκκρεμότητες.
    Η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα κάρο ευνοϊκές ρυθμίσεις για αυτούς, παράδειγμα το ΜΑΓΙΚΟ παραθυράκι των εξόδων, δηλαδή την αυτοκινητάρα του διευθυντή ναι αλλά το παπί του περιπτερά όχι.
    Και σα να μην έφταναν ΟΛΑ αυτά έρχεται από πάνω και τραβάει και μια περαίωση και τα διαγράφει όλα.
    Πάει να πει πληρώνοντας την περαίωση είσαι
    ΝΟΜΗΜΟΣ
    και κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι φοροδιαφεύγεις.
    Δευτέρα πρωί λοιπόν ο Βοσκόπουλος (που ήταν για φυλακή) πάει και ΠΕΡΑΙΩΝΕΙ τις οφειλές του με διακανονισμό.
    Παρασκευή βράδυ κλαίει ο περιπτεράς για το που θα βρει τα έξτρα λεφτά. (και συχνά δεν μπορεί να πληρώσει οπότε αγοράζει βαζελίνη και περιμένει στωικά, τι είχαμε τι χάσαμε?)

Οι διεφθαρμένοι κρατικοί υπάλληλοι είναι μια κουβέντα σχετική με το παραπάνω θέμα μόνο που δεν αφορά ακριβώς τη φοροδιαφυγή.
    Αρχικά η δωροδοκία είναι κακούργημα και πάς ΦΥΛΑΚΗ. Αλλά εδώ δεν έχουμε μόνο δωροδοκία έχουμε και εκβιασμό και σύσταση συμμορίας.
    Έχουμε και κάτι άλλο, μεσολάβηση μεταξύ του πολιτικού κόσμου και του πολίτη.
    Ε ?
    Για σκεφτείτε το…
    Μόνοι τους τα τρώνε ?
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ?
    -Δε νομίζω Τάκη.
    (άσε που οι πολιτικοί πάντα έχουν πάντα μετοχές στις επιχειρήσεις που χαϊδεύουν)
    Και πάμε να δούμε κάτι ακόμα.
    Ανταγωνιτικότητα.
    Εγώ έχω ένα συνεργείο και προσπαθώ να είμαι νόμιμος, γιατί με ένα φορολογικό κώδικα τηλεφωνικό κατάλογο, δεν θα καταφέρω ποτέ να είμαι (και άντε μέτρα βίδες) και ο άλλος το λαμόγιο τα γράφει όλα στα παλιά του τα παπούτσια και έχει μισές τιμές από εμένα.
    Και ήθελα να δω όλοι εσείς εδώ αν σας πει το συνεργείο θέλετε 100 μαύρα ή 123 με ΦΠΑ, πόσοι θα πείτε 123…
    Τώρα βέβαια ,μιλάμε για συνεργία που και τους 2 θα τους πιάσει αλλού, χαράτσια, τεκμήρια κλπ κλπ άσε που μιλάμε για άντε μερικές χιλιάδες ευρώ
    Αλλά για σκεφτείτε το σε κάποια άλλη κλίμακα.
    Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές
    Βιομηχανίες με εκατοντάδες εργαζόμενους
    Κτηνοτροφία.

Τελευταίο και φαρμακερό
    Στην Ελλάδα άμα βγάλεις πολλά γιατί δούλεψες καλά, έρχεται ο ανταγωνισμός και σε πηδάει.
    Πως ?
    Πολύ απλό, εκεί που λαδώνει παραγγέλνει και έναν έλεγχο εξοντωτικό για εσένα κι αν είσαι μεγάλος και μια είδηση στη τηλεόραση.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΣΗ ΕΧΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΠΛΑΕΤΟ
    (και ίσως λίγο λιγότερο)

Υγ
    Πλήρωσα πάντα τους φόρους μου και προσπάθησα πάντα να είμαι τυπικός.
    Σήμερα αισθάνομαι το λιγότερο ΜΑΛΑΚΑΣ αφού τα χρήματα αυτά αντί να πάνε εκεί που έπρεπε τα φάγαν στις πουτάνες .
    Κι εσείς αντί να σκέφτεστε όσα βγάζει ο κάθε φτωχομπινές (γιατί όλοι εκεί είμαστε) σκεφτείτε πόσα έκλεψαν οι φασίστες και εκεί βγάλτε το άχτι σας
    ΑΝ σας παίρνει…

Αυτό μην το λές με τον τρόπο που το λες. Δεν εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των υπολοίπων πολιτών γενικά, εννοώ ότι γίνεται με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του αρμόδιου φορέα (εφορία, τελωνείο, πολεοδομία, βάλε ότι θέλεις) και ενίοτε τον χρηματισμό των υπαλλήλων του.
    Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις περί 4-4-2 (δεν μιλάω για ποδόσφαιρο), μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
    Το ότι εσύ δεν είσαι σε θέση να κλέψεις δημόσιο χρήμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος.
    Η πιο συνηθισμένη φοροδιαφυγή είναι αυτή του τύπου «δεν θέλω ΦΠΑ μάστορα». Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν το λένε ποτέ αυτό;

Φυσικά και το κάνεις. Μόλις στην παραπάνω πρότασή σου υπονοείς καθαρά πως δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να δηλώνει όλο το εισόδημά του. Λειτουργείς δηλαδή καθαρά διαχωριστικά με κριτίριο το επάγγελμα.
    Δεν αποκλείεις δηλαδή το ενδεχόμενο να υπάρχουν φοροδιαφεύγοντες υπάλληλοι, αποκλείεις όμως το ενδεχόμενο να υπάρχουν μη φοροδιαφεύγοντες ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι κ.α
    Να γίνουμε όλοι τότε δημόσιοι υπάλληλοι να πάρει το κράτος τα πάνω του αφού δεν θα κλέβουμε τους φόρους του (εμένα πάντως δεν με χαλάει καθόλου).

Μου ζήτησες να σου βρω έναν επαγγελματία που να τα δηλώνει όλα. Θα κάνω κάτι ακόμα καλύτερο.
    Να σου πω λοιπόν ένα παράδειγμα, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούνται ως συνεργεία κατασκευής και συντήρησης σε βιομηχανικές μονάδες και μονάδες Logistics, συνήθως δουλεύουν ως υπεργολάβοι άλλων τεχνικών εταιρειών οι οποίες αναλαμβάνουν την μονάδα στο σύνολό της.
    Αυτές οι εταιρείες λοιπόν, αν κάνεις μία συντήρηση, επισκευή ή κατασκευή στην μονάδα, σου ζητούν να τιμολογήσεις μέχρι και την τελευταία δεκάρα για να την χρεώσουν έπειτα στον ιδιοκτήτη της μονάδας.
    Αν λοιπόν κάποιος δεν κλέβει τους υπαλλήλους του (ναι ξέρω, θα μου πεις ότι όλοι τους κλέβουν, αλλά δεν είναι έτσι), ακόμα και να ήθελε να μην δηλώσει έσοδα δεν μπορεί να το κάνει.

Δεν είπα να παραιτηθείς από την υπηρεσία σου για να κλέβεις, είπα να παραιτηθείς και να δουλέψεις τίμια. Αφού το καθεστώς ευνοεί τον ελεύθερο επαγγελματία σε σχέση με τον δημόσιο υπάλληλο, δεν θα έχεις πρόβλημα.

- Ο ελεύθερος επαγγελματίας δουλεύει όλο το χρόνο και όχι την εκπαιδευτική σεζόν.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν παίρνει δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται άδεια μετ' αποδοχών. Ούτε μία μέρα. Ποτέ.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι εκτεθειμένος σε ψηφίσματα του τύπου «τέλος επιτηδεύματος».
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας (τις περισσότερες φορές) για να εισπράξει, πρέπει πρώτα να ξοδέψει (κατάστημα, αποθήκη, εξοπλισμός, διαφήμιση κτλ). Το έξοδό του βέβαια, δεν του εγγυάται έσοδα.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται 1 χρόνο άδεια μετ' αποδοχών αν γεννήσει (υπάρχουν και γυναίκες ελεύθεροι επαγγελματίες), κάτι το οποίο φυσικά δεν δικαιούνται ούτε οι ιδ.υπάλληλοι.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας για να πληρωθεί πρέπει πρώτα να τελειώσει τη δουλειά που έχει αναλάβει και όχι απλά να χτυπήσει κάρτα στην υπηρεσία (ή να του την χτυπήσει κάποιος άλλος). Βέβαια πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα του πει «δεν έχω τώρα, πέρνα αύριο» ή που θα δώσει για πληρωμή καμία 6μηνη παντόφλα και θα παρακαλάς το Θεό να έχει αντίκρυσμα.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει πάντα ωράριο, και φυσικά δεν έχει ρεπό ούτε πληρώνεται έξτρα τις γιορτές και αργίες.
    - Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν απαλλάσσεται των ασφαλιστικών εισφορών ακόμα κι αν βρίσκεται στο νοσοκομείο (δεν το λέω στην τύχη).

Αν όλα αυτά δεν σε πτοούν, καλωσόρισες στον κόσμο του ΟΑΕΕ (κι ας μην πάρεις σύνταξη ποτέεεε ΟΑΕΕΕΕΕ ΟΑΕΕΕΕΕΕ).

Αν και παραξεφύγαμε. Το θέμα δεν είναι ποια ομάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, το θέμα είναι κατά πόσο δικαιούμαστε να χαρακτηρίζουμε ως αλήτη κλέφτη και απατεώνα κάποιον που μας έδωσε ακριβότερη προσφορά από ότι ελπίζαμε.

+1.000.000
    Enduro way of life

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    fkol k4

Να διαβαστεί πολύ προσεκτικά από όποιον σκέφτεται ότι θ'ανοίξει μαγαζί ή θα γίνει επιχειρηματίας και:
    -Θα μπορέσει να βγάλει εύκολα και ανέξοδα φράγκα επειδή δε θα έχει αφεντικό στο κεφάλι του, τα λεφτά θα μένουν σ'αυτόν κλπ (είχα επιχείρηση 3 χρόνια, έχασα καμιά 40άρα, πολλές ξάγρυπνες νύχτες και ψόφησα από άγχος και κούραση.)
    -ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες είναι κλέφτες ή ΘΕΛΟΥΝ να γίνουν κλέφτες (3 χρόνια έκοβα όλες τις αποδείξεις, δεν άφησα ούτε μία! Όταν όμως ήρθε η περαίωση το πλήρωσα το 500αρικάκι γιατί ο λογιστής μου είπε δώστα αν θέλεις να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ ότι δε θα σου κάνουν ντου από εφορία και θα αρχίσουν "μη ευανάγνωστα γράμματα στα βιβλία 200 ευρώ, τιμολόγιο από το βραστήρα (που έφερες από το σπίτι σου να φτιάχνεις καφέ γιατί είχες 2) τί δεν έχεις 200 ευρώ κλπ κλπ ).
    Παντού θα υπάρχουν οι κλέφτες και οι τίμιοι είτε είναι Ι.Υ. είτε Δ.Υ. είτε ελεύθεροι επαγγελματίες.
    Γι'αυτό έχουμε (κάποιοι από εμάς) μυαλό...

Χωματινο μελος Το avatar του/της ADVENTURAZ
    Το συμπερασμα που βγαζω απο ολη αυτη τη συζητηση ειναι πως ολοι μας η` τουλαχιστον η συντριπτικη πλειοψηφια,ειμαστε στην ιδια οχθη του ποταμου.
    Το θεμα ειναι ποιον εχουμε απεναντι μας,ειτε να σωσουμε ειτε να τον βουλιαξουμε στο ποταμι
    Χωμα και βουνο μου πηραν το μυαλο!:a24::a39:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar

δεν διαφωνω με τις παραπανω συνθηκες εργασιας που περιγραφεις...
    αν ομως ο ελευθερος επαγγελματιας-τεχνιτης παει για να βγαλει τα εξοδα του και το μισθο μου του αρκει μια βδομαδα δουλεια το μηνα (κατι που προφανως δεν εφαρμοζεται) αρα τα μεγεθη που αφορουν το τζιρο δεν ειναι συγκρισιμα
    μιλαω για τεχνιτη γιατι αυτος μαζι με το κεφαλαιο και τον χρονο του καταθετει και γνωσεις και δεξιοτητες σε αντιθεση με τον εμπορο που μπορει να ειναι τελειως ανειδικευτος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    ο Ελληναρας θελει να κερδιζει οσο το δυνατον περισσοτερα σε οσο το δυνατον λιγοτερο χρονο.χρονια τωρα απο οποια πλευρα κι αν ειναι.μονο το λογιστηριο του κρατους αργησε να το καταλαβει και προσπαθει τωρα να κερδισει εδαφος.....
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    δεν διαφωνω με τις παραπανω συνθηκες εργασιας που περιγραφεις...
    αν ομως ο ελευθερος επαγγελματιας-τεχνιτης παει για να βγαλει τα εξοδα του και το μισθο μου του αρκει μια βδομαδα δουλεια το μηνα (κατι που προφανως δεν εφαρμοζεται) αρα τα μεγεθη που αφορουν το τζιρο δεν ειναι συγκρισιμα
    μιλαω για τεχνιτη γιατι αυτος μαζι με το κεφαλαιο και τον χρονο του καταθετει και γνωσεις και δεξιοτητες σε αντιθεση με τον εμπορο που μπορει να ειναι τελειως ανειδικευτος
    Ειλικρινά, τέτοιες μέρες δεν έχω καμία όρεξη για τέτοιου είδους ατέρμονες συζητήσεις.
    Αν ήταν μία εβδομάδα πριν ή δύο μετά, πολύ ευχαρίστως να προσπαθούσα να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν ζουν όλοι μέσα στην προστατευτική γυάλα που με τόση φροντίδα έφτιαξε ο δημόσιος τομέας για να περικλείσει τους υπαλλήλους του ακόμα και τώρα, μία γυάλα φτιαγμένη με τόσο χοντρό γυαλί που τους ναι μεν δεν τους εμποδίζει να βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο, τους εμποδίζει όμως να καταλάβουν πως λειτουργεί.

Για να διαπιστώσεις πόσα πολλά κονομάνε πια οι κάθε είδους ελεύθεροι επαγγελματίες, αρκεί να δεις στα στοιχεία της Εφορίας την αναλογία ανοίγματος και κλεισίματος βιβλίων, αλλά και την αύξηση του ποσοστού χρεών στον ΟΑΕΕ.

Εγώ δεν θα γράψω τίποτα άλλο, πέραν του ότι ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι μόνο ο τεχνίτης, αλλά μεταξύ άλλων και ο σουβλατζής, ο ταξιτζής, ο οδηγός νταλίκας-βυτίου, η κομμώτρια της γειτονιάς, ο φούρναρης, ο φωτογράφος (συνήθως), ο προγραμματιστής μέσω διαδικτύου και πολλοί άλλοι που δεν αποκαλούμε «μάστορα».

Από εμένα καλές γιορτές σε όλους.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Ειλικρινά, τέτοιες μέρες δεν έχω καμία όρεξη για τέτοιου είδους ατέρμονες συζητήσεις.
    Αν ήταν μία εβδομάδα πριν ή δύο μετά, πολύ ευχαρίστως να προσπαθούσα να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν ζουν όλοι μέσα στην προστατευτική γυάλα που με τόση φροντίδα έφτιαξε ο δημόσιος τομέας για να περικλείσει τους υπαλλήλους του ακόμα και τώρα, μία γυάλα φτιαγμένη με τόσο χοντρό γυαλί που τους ναι μεν δεν τους εμποδίζει να βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο, τους εμποδίζει όμως να καταλάβουν πως λειτουργεί.

Για να διαπιστώσεις πόσα πολλά κονομάνε πια οι κάθε είδους ελεύθεροι επαγγελματίες, αρκεί να δεις στα στοιχεία της Εφορίας την αναλογία ανοίγματος και κλεισίματος βιβλίων, αλλά και την αύξηση του ποσοστού χρεών στον ΟΑΕΕ.

Εγώ δεν θα γράψω τίποτα άλλο, πέραν του ότι ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι μόνο ο τεχνίτης, αλλά μεταξύ άλλων και ο σουβλατζής, ο ταξιτζής, ο οδηγός νταλίκας-βυτίου, η κομμώτρια της γειτονιάς, ο φούρναρης, ο φωτογράφος (συνήθως), ο προγραμματιστής μέσω διαδικτύου και πολλοί άλλοι που δεν αποκαλούμε «μάστορα».

Από εμένα καλές γιορτές σε όλους.

είσαι ωραίος ρε φίλε...

Καλές γιορτές και σε σένα...με υγεία για σένα και τους αγαπημένους σου...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δεν μπορώ να διαβάσω 13 σελίδες σορυ, αλλά έχω δυο ερωτησούλες?

Τι είναι το κεφάλωμα της αλυσίδας?

Τα 50 Γιούργια ήταν μαζί με το φπάλφα τους?

Allstarf, nice avatar!
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μην σας μπαίνουν ιδέες
    από Garfield στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2010, 16:25
  2. γεια σας κ απο τα Γρεβενα.
    από ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΣ στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2009, 14:20