Σελίδα 15 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617181920 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 314

Θέμα: παρέδωσα κι εγω τις πινακιδες σε ΜΟΤΟ & ΚΟΥΤΙ

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Υπάρχει σχετική αναφορά στο πίσω μέρος της απόδειξης. Επίσης να υπενθυμίσω οτι πρέπει το σήμα να κοληθεί σε ΕΜΦΑΝΕΣ σημείο αλλιώς υπάρχει πρόστιμο

http://www.taxheaven.gr/laws/circula...circular/12912

5. ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ

Στο κάτω μέρος κάθε σήματος υπάρχει ορθογώνιο διαφανές πλαίσιο για την τοποθέτηση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ο οποίος είτε θα είναι προεκτυπωμένος στα ειδοποιητήρια αυτοκινήτων, σε ειδικά αποκοπτόμενο τμήμα, είτε θα συμπληρώνεται από τον κάτοχο του οχήματος στην τριπλότυπη υπεύθυνη δήλωση - απόδειξη πληρωμής, πάλι σε ειδικά αποκοπτόμενο τμήμα ή θα αναγράφεται από τον ίδιο σε λευκό κομμάτι χάρτου, κατάλληλων διαστάσεων, θα τοποθετείται στο ως άνω πλαίσιο, από το παράθυρο στο πίσω μέρος του ειδικού σήματος.

Ακολούθως, το σήμα θα επικολλάται στην εσωτερική όψη του πρόσθιου αλεξηνέμου του οχήματος.

Στα φορτηγά Δ.Χ. ρυμουλκά αυτοκίνητα μετά ρυμουλκούμενων τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα επικολλώνται στο αλεξήνεμο του ρυμουλκού.

Εξαιρετικά για τις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα το σήμα επικολλάται σε εμφανές σημείο αυτών.

Επισημαίνεται ότι το σήμα πρέπει να έχει επικολληθεί, όπως ορίζεται ανωτέρω και όχι να βρίσκεται απλώς στο όχημα.

Σημειώνουμε ότι σχετικές αναλυτικές οδηγίες αναγράφονται στο πίσω μέρος των τριπλοτύπων υπεύθυνων δηλώσεων-αποδείξεων πληρωμής και των σημάτων, για ενημέρωση των κατόχων των οχημάτων.
    Ο έλεγχος απο την τροχαία στην απόδειξη γίνεται για να βεβαιωθεί η πληρωμή του σήματος και οτι δεν είναι απο άλλο όχημα. Αυτό πρέπει να κάνουν άσχετα αν δεν έχει κάτσει σε κάποιον.

Επίσης γιατί χρειάζεται το τριπλότυπο-απόδειξης:
    Υπενθυμίζεται ότι, για την εξυπηρέτηση κατόχων οχημάτων που δηλώνουν ότι έχουν χάσει τις αποδείξεις των σημάτων που αγόρασαν αρχικά, έχει καθορισθεί η κατωτέρω διαδικασία :

α. Ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει στη Δ.Ο.Υ., από την οποία επιθυμεί να προμηθευτεί το νέο σήμα, την απώλεια της ως άνω απόδειξης πληρωμής.
    β. Η Δ.Ο.Υ. από την σύνδεσή της με τη Γ.Γ.Π.Σ. (μέσω Η/Υ) θα εκτυπώνει πληροφοριακό δελτίο με τις καταβολές τελών κυκλοφορίας. Το πληροφοριακό αυτό δελτίο, εφόσον βέβαια από αυτό προκύπτει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα σφραγίζεται και θα αντικαθιστά την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, για την προμήθεια του νέου σήματος.
    γ. Εάν η Δ.Ο.Υ. δεν έχει δυνατότητα εκτύπωσης του προαναφερθέντος πληροφοριακού δελτίου, θα επικοινωνεί αμέσως με την 32η Δ/νση της Γ.Γ.Π.Σ., είτε τηλεφωνικά (2104802656) είτε με FAX (2104802669) και θα ζητάει πληροφορίες για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος, δηλώνοντας τον αριθμό του FAX της."
    Συν το οτι έχουν υπάρξει περιπτώσεις που κάποιοι ενώ πλήρωσαν τέλη , η ΔΟΥ τους , τους καταχώρησε ώς μή πληρωθέντα και αίντε να ξεμπλέξεις μετά.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Για μηχανές που εχουν κλαπεί παλιότερα (πριν χρόνια δλδ) και δεν έχουμε κάνει δήλωση σε εφορία/υπυργείο συγκοινωνιών (ή όπως λέγεται τώρα), ξέρει κανένας τι παίζει;

MHN ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ..........ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ

Έφορίες,διεύθυνση συγκοινωνιών κ.λ.π.....
    Θά ταλαιπωρηθείς προσπαθώντας νά άποδείξεις ότι........
    δέν είσαι έλέφαντας...!!
    Κάντο μόνος σου γιά νά διαγραφεί όριστικά ή μοτό άπό
    τό όνομα σου.
    Κάποια στιγμή θά τό βρείς μπροστά σου.
    Συνήθως όταν πλησιάζει ή ώρα τής παραγραφής,
    τότε σούρχεται τό άγγούρι...........μεγάλο,μεγάλο.
    Έσύ βέβαια είσαι άλλη περίπτωση άλλά άν νομίζουν
    οί φίλοι ότι θά τούς ξεχάσουν.....ΛΑΘΟΣ..!!

Είπα να πάω και 'γω ο κακόμοιρος σήμερα το πρωί (απ' τις 7:15) απ' την εφορία (ζ' θεσ/νικης) να πλερώσω τα τέλη του αυτ/του και της μηχανης, αφου μαλλον καπου χαθηκαν στο δρομο...Τι να λεμε, αυτο που αντίκρισα θυμιζε συγκεντρωση σε καταφυγιο μετα από βιολογικο πολεμο ...Εβλεπες μια ελαφριως κινουμενη μικτη μάζα ανθρωπων με ξεκαρφωτα μέταλλα πινακιδων, τόσο ασφυκτικα συγχρωτισμένα που οι περιμένοντες να πληρωσουν, όπως και 'γω, ειχαμε εκτοπιστει απ' τις ορδες των αντιστοιχων να παραδωσουν..!!!! Κ φυσικα οι λιστες αναμονης που συμπληρωθηκαν καποια στιγμη εχασαν την ισχυ τους και το μπαχαλο ελαμψε περηφανα κατα τα ελληνικα προτυπα..Προσωπικα το ονομα μου δηλωθηκε σε τρεις λιστες, ματαια ομως, η απογοητευση γρηγορα ηρθε και μου δειξε τον δρομο της εξοδου..Αν και λιγο αργοτερα ενημερωθηκα πως οι εχοντες ήδη κωδικους στο taxisnet μπορουν να εκτυπωσουν σε pdf τα τελη!!! Και καπως ετσι η δαιδαλωδης ταλάιπωρια ελαβε τελος!! Οσο για την επιστροφη φορου η υπάλληλος δεν σηκωνε συζητηση, ''τελη Ιανουαριου και βλεπουμε''.....
    Απ' όπου και να το παρεις, ο,τι και να κανεις στο κρατος, αυτο θα παραμενει απροσωπο, ανεκφραστο και ασπλαχνο απεναντι στον καθε καθημαγμένο πολιτη του που θα τον εξαναγκαζει να καταφευγει-επινοει τροπους εξαπατησης κατα του πρωτου...
    η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή...

Μεχρι την 6η σελιδα διαβασα και περιττο να συνεχισω παρακατω.Τελευται μερα του χρονου και υποτροπιασα.
    Ποσοι μαλακες κομπλεξαρες υπαρχουν τελικα και εδω μεσα και απ'εξω?
    Σας ζητησε κανεις δανεικα οταν αγορασε τη καγιεν του ή οτιδηποτε αλλο?
    Νταβατζη θα βαλουμε στα @@ μας πριν αγορασουμε κατι?
    Ενα καλο που εκανε ο καραμανλης ηταν να καταργησει τα τεκμηρια μεχρι 50000 ευρω προ cif.
    Λογικο ηταν αυτος που εζησε στο παραλογο του ΑΓΠ λαι γουσταρει τις ροδες να αγορασει ο,τι ηθελε, με δανεικα, με οικονομιες, με ο,τι του καβλωσε δηλαδη, γιατι επιτελους πηραμε μια ανασα ευρωπης(εστω στα αυτοκινητα). Μειωσε κατα και 50% τα τελη ταξινομησης για ενα 4μηνο και κουνηθηκε η αγορα.Οτι δηλαδη γινεται σε ολα σχεδον τα ανεπτυγμενα κρατη.
    Τωρα που οι αχρηστοι επανεφεραν τα τεκμηρια, τωρα που η αγορα εχει αφυδατωθει και χιλιαδες εμειναν στον δρομο, βλεπεις ακριβα και ομορφα αμαξια να σαπιζουν, παρ'ολο που χαριζονται, και καποιοι χαιρονται, μαλλον γιατι η δικια τους καμπουρα ειναι φορτωμενη, και ......να ψοφισει η γελαδα του γειτονα
    Χαιρεστε κομπλεξαρες...οταν θα το κανουν και αυτο στα μηχανακια τοτε να δω τι θα κανετε.
    Και ναι, φετος τα πληρωσα ολα, του χρονου απινακιδωτα ολα, θα ακολουθησω κι εγω την λογικη του παραλογου της κυβερνησης.Και αν πεσει καποιος πανω μου μαυρο φιδι που τον εφαγε.Στα @@ μου κιολας, εργενης ειμαι, παιδια, σκυλια δεν εχω.
    Αν παρεδιδε ολη η ελλαδα πινακιδες τοτε θα βλεπαμε τι θα πει αντιδραση.Δεν χρειαζεται βια για να εχουμε αποτελεσμα.Αλλα με τοσους κομπλεξικους που να βρουμε ακρη.Ασταδιαλα πια..
    Καλη χρονια με λιγοτερους ηλιθιους και περισσοτερη σκεψη.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Eρώτηση .

Αν κάποιος πλήρωσε τέλη ...Μπορεί να καταθέσει πινακίδες ?

(καινούρια τεκμήρια κτλ)

Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
    Eρώτηση .

(καινούρια τεκμήρια κτλ)
    Φυσικά

Και για να μην περιμένει στην ουρά μπορεί να πάει στην Α' ΔΟΥ Τραπεζούντος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
    και περισσοτερη σκεψη.

Επείσης

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Η τροχαία δεν ελέγχει το σήμα... ελέγχει την απόδειξη του σήματος που οφείλουμε να έχουμε μαζί για να διασταυρώσουν τα στοιχεία της με αυτά του οχήματος. Αν σε πιάσουν χωρίς τέλη... πάνε οι πινακίδες και πέφτει και χοντρή καμπάνα.
    Εγώ 6 χρόνια τώρα στη μοτοσυκλέτα το σήμα δεν το έχω κολλήσει ποτέ σε εμφανές σημείο, το κολλάω σε μια εσοχή που υπάρχει για να μπαίνει η εργαλειοθήκη κάτω από τη σέλα. Έχω κολλημένο και πάνω στο σήμα των τελών το παραθυράκι με το αριθμό κυκλοφορίας και μαζί με το δίπλωμα και τα υπόλοιπα χαρτιά, έχω πάντα μαζί την απόδειξη του σήματος. Να είμαι ειλικρινής με τη μοτοσυκλέτα μόνο 1 φορά με έχουν σταματήσει και δεν κοίταξαν καν αν έχω κολλημένο το σήμα ή όχι...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Η τροχαία δεν ελέγχει το σήμα... ελέγχει την απόδειξη του σήματος που οφείλουμε να έχουμε μαζί για να διασταυρώσουν τα στοιχεία της με αυτά του οχήματος. Αν σε πιάσουν χωρίς τέλη... πάνε οι πινακίδες και πέφτει και χοντρή καμπάνα.
    Παθων,πριν χρονια βεβαια ,αλλα αυτο ισχυει,για τα νομιμα λεω....

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
    Φυσικά

Και για να μην περιμένει στην ουρά μπορεί να πάει στην Α' ΔΟΥ Τραπεζούντος
    Δεν είναι ''παράλογο'' αυτό που ρωτάει. Καταθέτοντας πινακίδες, δεν γλυτώνεις μόνο το τέλος, αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης του οχήματος, για τους μήνες που έχεις καταθέσει πινακίδες. Για κάποιον αυτό μπορεί να είναι σημαντικό π.χ. να μπαίνει σε άλλη κλίμακα φορολογίας και να του έρχεται πολύ μεγαλύτερος φόρος εισοδήματος για το όχημα. Οπότε καταθέτοντας πινακίδες για π.χ. 8 μήνες, στο έντυπο Ε1 δηλώνεις 4 μήνες λειτουργίας του οχήματος και μετράει μόνο στα 4/12 του τεκμηρίου του οχήματος.

Eρώτηση .

(καινούρια τεκμήρια κτλ)
    Φυσικά και μπορεί, άλλωστε έτσι κι αλλοιώς σε μια χρονιά που έχεις ήδη πληρώσει τέλη, καταθέτεις πινακίδες (για την επόμενη χρονιά). Αν θα το κάνεις στην αρχή ή στο τέλος ή οπουδήποτε ενδιάμεσα δεν κάνει διαφορά για την διαδικασία.

Nα δουμε τι θα δουμε ...το σκεφτομαι σοβαρα .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Nα δουμε τι θα δουμε ...το σκεφτομαι σοβαρα .
    νομίζω οι μοτοσυκλέτες δεν είναι τεκμήρια

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    νομίζω οι μοτοσυκλέτες δεν είναι τεκμήρια
    1600άρι κουτί όμως ;

έκανα τη μαλακια και το πήρα τότε....

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
    Μεχρι την 6η σελιδα διαβασα και περιττο να συνεχισω παρακατω.Τελευται μερα του χρονου και υποτροπιασα.
    Ποσοι μαλακες κομπλεξαρες υπαρχουν τελικα και εδω μεσα και απ'εξω?
    Σας ζητησε κανεις δανεικα οταν αγορασε τη καγιεν του ή οτιδηποτε αλλο?
    Νταβατζη θα βαλουμε στα @@ μας πριν αγορασουμε κατι?
    Ενα καλο που εκανε ο καραμανλης ηταν να καταργησει τα τεκμηρια μεχρι 50000 ευρω προ cif.
    Λογικο ηταν αυτος που εζησε στο παραλογο του ΑΓΠ λαι γουσταρει τις ροδες να αγορασει ο,τι ηθελε, με δανεικα, με οικονομιες, με ο,τι του καβλωσε δηλαδη, γιατι επιτελους πηραμε μια ανασα ευρωπης(εστω στα αυτοκινητα). Μειωσε κατα και 50% τα τελη ταξινομησης για ενα 4μηνο και κουνηθηκε η αγορα.Οτι δηλαδη γινεται σε ολα σχεδον τα ανεπτυγμενα κρατη.
    Τωρα που οι αχρηστοι επανεφεραν τα τεκμηρια, τωρα που η αγορα εχει αφυδατωθει και χιλιαδες εμειναν στον δρομο, βλεπεις ακριβα και ομορφα αμαξια να σαπιζουν, παρ'ολο που χαριζονται, και καποιοι χαιρονται, μαλλον γιατι η δικια τους καμπουρα ειναι φορτωμενη, και ......να ψοφισει η γελαδα του γειτονα
    Χαιρεστε κομπλεξαρες...οταν θα το κανουν και αυτο στα μηχανακια τοτε να δω τι θα κανετε.
    Και ναι, φετος τα πληρωσα ολα, του χρονου απινακιδωτα ολα, θα ακολουθησω κι εγω την λογικη του παραλογου της κυβερνησης.Και αν πεσει καποιος πανω μου μαυρο φιδι που τον εφαγε.Στα @@ μου κιολας, εργενης ειμαι, παιδια, σκυλια δεν εχω.
    Αν παρεδιδε ολη η ελλαδα πινακιδες τοτε θα βλεπαμε τι θα πει αντιδραση.Δεν χρειαζεται βια για να εχουμε αποτελεσμα.Αλλα με τοσους κομπλεξικους που να βρουμε ακρη.Ασταδιαλα πια..
    Καλη χρονια με λιγοτερους ηλιθιους και περισσοτερη σκεψη.

Xρόνια πολλά λιγότερο εριστικά.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

ΟΙ ΜΟΤΟ...........ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Δέν έπανήλθαν ποτέ ώς τεκμήριο διαβίωσης.
    Άλλά γιά τό πόθεν έσχες...??
    Άν πάρεις ένα μηχανάκι 15000 εύρώ καί δέν κάνεις
    φορολογική δήλωση μπορεί νά σέ τσιμπήσουν
    γιά τό πού τά βρήκες.
    Ούτε καί γιά τό 2012 μπήκε σάν τεκμήριο ή μοτό.
    Παρόλο τό πήδημα,οί μοτό έμειναν άπ'έξω.

Σελίδα 15 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617181920 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2007, 12:16
  2. αν τις τρωγατε, τι θα κανατε? εγω τις εφαγα παντως
    από konnos01 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 23:24
  3. Αεροσακος σε μοτο
    από el_hymador στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2005, 16:04
  4. τελικα τσιμπησα κι εγω δυο....
    από tools στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2005, 11:15
  5. Κυριε Κυριε ? να πω ενα ανεκδοτο κι εγω?
    από bmour στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2004, 08:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF