Παιζει να μπορει να εντοπισει καποιος την παρουσια ενος laptop οταν αυτο ειναι online?
Δεν ειχα εγκαταστησει καποιο προγραμμα για αυτο τον λογο ,αν και ηξερα οτι υπαρχουν, απλα δεν προλαβα.
Μπουκαρανε στο σπιτι και μου το πηρανε.
THX
Παιζει να μπορει να εντοπισει καποιος την παρουσια ενος laptop οταν αυτο ειναι online?
Δεν ειχα εγκαταστησει καποιο προγραμμα για αυτο τον λογο ,αν και ηξερα οτι υπαρχουν, απλα δεν προλαβα.
Μπουκαρανε στο σπιτι και μου το πηρανε.
THX
Ευτυχώς όχι.Αρχικά δημιουργήθηκε από Corki
...
Για να γίνει αυτό χρειάζεται το laptop σου να έχει και GPS όπως γίνεται πχ με τον εντοπισμό κινητoύ Blackberry από την ίδια την RIM. Η Intel έχει πλατφόρμα η οποία λέγεται Vpro στην οποία κάποιες ενέργειες όπως άνοιγμα/σβήσιμο του Η/Υ και προστασία δεδομένων γίνονται remotely από κάποιον ΙΤ. Ακόμα και script να είχε το Laptop όπου με το που θα το άνοιγε κάποιος θα έστελνε κατευθείαν την Public IP σε εσένα πολύ δύσκολα (εως αδύνατον) θα έκανες κάτι.![]()
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Πες το ψεματα!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ευτυχώς όχι.
Ειχα αρχεια απο την δουλεια ομως μεσα ρε.
Φίλε μου σε βλέπω πολύ χλωμό.
Το ίχνος που αφήνει το εκάστοτε pc όταν μπαίνει στο internet (παίρνει ip) ή σερφάρει σε μια σελίδα είναι η mac address της κάρτα δικτύου του pc. Για το λάπτοπ έχεις 2 μια της ασύρματης και μια της ενσύρματης.
Οπότε το πρώτο ερώτημα είναι αν έχεις κρατήσει το κουτί ή κάποιο manual που τις αναφέρει.
Στην περίπτωση που την γνωρίζεις είναι πολύ δύσκολο να βρεις πληροφορίες μέσω κάποιου provider.(π.χ. forthnet-otenet κλπ) λόγω του απορρήτου προσωπικών δεδομένων και επίσης θα πρέπει και ο provider να κρατάει τέτοιο ιστορικό για κάθε ip που έχει πάρει κάποιος πελάτης. Δεν ξέρω αν όλοι οι providers κρατάνε ιστορικό ή ακόμα έχουν πρόσβαση σε τέτοιες λεπτομερείς αναζητήσεις για παραλληλισμό μιας ip με mac address.
Ο μόνος τρόπος να ασχοληθεί ο provider, αν πληρεί όλα τα παραπάνω, είναι μετά από εισαγγελική παρέμβαση για άρση του απορρήτου.
Άρα πολύ δύσκολο για μια κλοπή να κινηθεί τέτοια διαδικασία.
Η απάντηση στηρίζεται σε προυπηρεσία που έχω σε τεχνικό τμήμα ελληνικού provider. Βέβαια στο θέμα της αστυνομικής έρευνας μπορεί να έχουν προχωρήσει τα πράγματα και πλέον να ισχύει κάτι διαφορετικό.
Υ.Γ. Όσον αφορά τα προγράμματα που αναφέρεις και εμένα έχει πάρει κάτι το αυτί μου αλλά δεν ξέρω αν όντως κυκλοφορεί κάτι τέτοιο free. Αν γνωρίζει κανείς ας δώσει τα φώτα του
Ελπίζω να βοήθησα
Σ αυτες τις περιπτώσεις TPM και BitLocker αν έχεις Windows + κάποια encryption method με κάποιο πρόγραμμα και κάνεις το σταυρό σουΑρχικά δημιουργήθηκε από Corki
Πες το ψεματα!!!
Ειχα αρχεια απο την δουλεια ομως μεσα ρε.![]()
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
Και ακόμη και αν έχουν πρόσβαση σε τέτοιες λεπτομέρειες, το πιθανότερο είναι να έχουν καταγράψει την mac-address του router (π.χ. DSL modem) που συνδέεται στο δίκτυο και όχι αυτή του λαπτοπ...Αρχικά δημιουργήθηκε από billk
Δεν ξέρω αν όλοι οι providers κρατάνε ιστορικό ή ακόμα έχουν πρόσβαση σε τέτοιες λεπτομερείς αναζητήσεις για παραλληλισμό μιας ip με mac address.
Δυστυχως ναι. Φιλολογικα μιλωντας, σε link layer ολες οι συσκευες εχουν MAC addr και επικοινωνουν μεταξυ τους. Τα MAC ειναι μοναδικα, "χτυπημενα" απο το εργοστασιο και εντοπιζονται, για καποιον με προσβαση στο δικτυακο εξοπλισμο της χωρας. Ολα αυτα, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ.Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ευτυχώς όχι.
Στην πραξη, το μοναδικο που μπορεις να κανεις αν ειναι τοσο καινουριο(ωστε να εχεις αποδειξεις, εγγυησεις κτλ), ειναι να δηλωσεις την κλοπη και να περιμενεις να βρει το S/N η αστυνομια, ΑΝ τους πιασει για καποιο αλλο λογο. Δυστυχως![]()
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Εκτός και αν το modem δουλεύει σε bridge-mode, πράγμα σπάνιο, αλλά ακόμη και τότε... "πιασ' τ' αυγό και κούρευτο..."Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Και ακόμη και αν έχουν πρόσβαση σε τέτοιες λεπτομέρειες, το πιθανότερο είναι να έχουν καταγράψει την mac-address του router (π.χ. DSL modem) που συνδέεται στο δίκτυο και όχι αυτή του λαπτοπ...
Ισχύει αυτό που λέει ο npat. Όταν γίνεται μέσω Modem router η σύνδεση δε φαίνεται στο IP packet η πληροφορία της mac μιας οποιασδήποτε συσκευής του εσωτερικού σου δικτύουΑρχικά δημιουργήθηκε από RizlaPlusPlus
Δυστυχως ναι. Φιλολογικα μιλωντας, σε link layer ολες οι συσκευες εχουν MAC addr και επικοινωνουν μεταξυ τους. Τα MAC ειναι μοναδικα, "χτυπημενα" απο το εργοστασιο και εντοπιζονται, για καποιον με προσβαση στο δικτυακο εξοπλισμο της χωρας. Ολα αυτα, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ.
Στην πραξη, το μοναδικο που μπορεις να κανεις αν ειναι τοσο καινουριο(ωστε να εχεις αποδειξεις, εγγυησεις κτλ), ειναι να δηλωσεις την κλοπη και να περιμενεις να βρει το S/N η αστυνομια, ΑΝ τους πιασει για καποιο αλλο λογο. Δυστυχως![]()
![]()
Σωστός, πολύ πιθανόν να ισχύει και αυτό.Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Και ακόμη και αν έχουν πρόσβαση σε τέτοιες λεπτομέρειες, το πιθανότερο είναι να έχουν καταγράψει την mac-address του router (π.χ. DSL modem) που συνδέεται στο δίκτυο και όχι αυτή του λαπτοπ...
Το MAC adress είναι ορατό μέχρι το κοντινότερο routed-barrier και ΜΟΝΟ. Τυπικά, δηλαδή, μόνο μέχρι τον πρώτο ρούτερ (που συνήθως είναι το DSL modem σου). Από εκεί και πέρα το MAC addres εξαφανίζεται (ή, τέλος πάντων, αντικαθίσταται από αυτό του router---αν το δίκτυο μετά τον ρούτερ είναι κάποιο που χρησιμοποιεί MAC addresses).Αρχικά δημιουργήθηκε από RizlaPlusPlus
Δυστυχως ναι. Φιλολογικα μιλωντας, σε link layer ολες οι συσκευες εχουν MAC addr και επικοινωνουν μεταξυ τους. Τα MAC ειναι μοναδικα, "χτυπημενα" απο το εργοστασιο και εντοπιζονται, για καποιον με προσβαση στο δικτυακο εξοπλισμο της χωρας.
Παιδες ευχαριστώ
Βεβαια δεν καταλαβαινω τπτ απο αυτα που λετε αλλα απο τα συμφραζομενα μαλλον δεν θα κανουμε δουλεια.
Κουτια -αποδειξεις και γενικα ολη την χαρτουρα τα εχω.
Δυστυχώς ο φίλτατος τα λέει πάρα πολύ σωστά .Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Το MAC adress είναι ορατό μέχρι το κοντινότερο routed-barrier και ΜΟΝΟ. Τυπικά, δηλαδή, μόνο μέχρι τον πρώτο ρούτερ (που συνήθως είναι το DSL modem σου). Από εκεί και πέρα το MAC addres εξαφανίζεται (ή, τέλος πάντων, αντικαθίσταται από αυτό του router---αν το δίκτυο μετά τον ρούτερ είναι κάποιο που χρησιμοποιεί MAC addresses).
PDU and layer addressing ...
Segment ( Source port | Destination Port |...| Data)
Packet ( Source IP| Destination IP | Protocol | ... | Segment )
Frame ( Destination MAC | Source MAC | ether-field | PAcket | FCS )
BIT ( 1011011100011110000 )
Αν δεις απο τα παραπανω στο Frame αναγραφει Destination MAC και Source MAC .
H Destination MAC ειναι αυτη του βρογχου του Internet Provider και Source MAC ειναι αυτη του DSL Router με την οποια θα συνδεθει το λαπιτοπι στο ιντερνετ .
Αρα κοινως τσαμπα ψαχνεις να βρεις τις MAC addresses γιατι δεν προκειται να σε βοηθήσουν ...
Aprilia sr50
Aprilia rs 125
Aprilia rsv mille
Cagiva raptor 650 ie
Aprilia rsv 1000 r Factory