Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 125

Θέμα: Italy to Spain

Re: Re: Re: Italy to Spain

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Σόρυ ρε φίλε για να καταλάβω σε πόσες μέρες κάνεις κουλ 1200-1300 Χλμ ?

Αδερφέ σκέψου όμως ότι το τι είναι κουλ διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για μένα πχ δεν είναι κουλ να κάνω 800 χλμ ευθείας σε αυτοκινητόδρομο σε μια μέρα... είναι ανία ... Κουλ σημαίνει να περάσω καλά και να κάνω κέφι.

Αν δεν πάει απο αυτοκινητόδρομο (για να μη χτυπήσει η βαρεμάρα κόκκινα), η μέση ωριαία θα πέσει οπότε τα 800 χλμ θα βγούν πιο δύσκολα. Δεν έγραψα στο πρωτο μου ποστ ότι δεν βγαίνει. Έγραψα ότι δεν βγαίνει εύκολα και κουλ. Με μια μέση ωριαία 80 (γιατί τόσο θα πάει εκτός αυτοκινητοδρόμο), θέλει 10 ώρες καθαρή οδήγηση, βάλε και στάσεις για ξέπιασμα, βενζίνη κλπ ... Αυτό δεν είναι κουλ... Είναι διεκπεραίωση. Επειδή με τον Μικε γνωριζόμαστε πολύ καλά, ξέρω τι σκέφτεται όταν λέει κουλ. .
    Και θα έχει και συνεπιβάτιδα η οποία μπορεί μεν να της αρέσει η μοτο-εκδρομή αλλά δεν είναι προπονημένη σε ημερίσιες 800άρες με τίγκα φορτωμένη μηχανή.

Ακόμα όμως και αν δεν μιλάμε για 800άρες αλλά για πχ 650 όπως λες, και πάλι το 10ωρο το χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ξύπνημα στις 8, γρήγορο καφέ-πρωινό, ντύσιμο κλπ, αναχώρηση στις 9 και στις 19:00 το απόγευμα/βράδυ να ψάχνει για ξενοδοχείο. Ξαναλέω, σαφώς και γίνεται απλά δεν είναι "κουλ" (δλδ, χαλαρά, άνετα, χαζεύοντας λίγο εδώ λίγο εκεί κλπ κλπ)

Επιπλέον, είναι καλό να αφήνουμε και 1 ώρα τουλάχιστον την ημέρα καβάτζα στο προγραμματισμό μας για καθυστερήσεις, ψιλοαπρόοπτα κλπ.

Κάπου γράφτηκε να προτιμήσει Βενετία. Αυτό σημαίνει +1 βράδυ στο πλοίο. Δώρο-άδωρο κατά τη γνώμη μου όταν έχεις συγκεκριμένες μέρες στη διάθεση σου και η πορεία σου δεν είναι βόρεια αλλά δυτικά.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Άστο ρε σύντεκνε Κουνούπι άστο…
    Είμαστε αλλού…
    Δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ αλλού

http://img42.imageshack.us/img42/599/dsc00562bj.jpg
    Χωρίς παρεξήγηση αλλά μάλλον έχεις μπερδέψει το θέμα ταξίδι με μηχανή και ειδικά με συνεπιβάτη , αν είναι να οδηγάω όλη την ημέρα χωρίς να βλέπω τίποτα και στο τέλος της ημέρας να είμαι πτώμα στο ξενοδοχείο και να μην έχω κουράγιο για τίποτα αυτό δεν είναι ταξίδι αλλά κάτεργα .
    Άποψη μου .

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ας μείνουμε στο θέμα παρακαλώ & ας τερματιστεί εδώ η οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Λοιπόν, βρήκα εισιτήρια, πήγαινε - έλα από CIVITAVECCHIA - BARCELLONA και πίσω στα 576 euros, με εσωτερική καμπίνα. Ας κάνουμε τώρα το εξής: Ας συγκρίνουμε τα χρήματα που χρειάζονται οδικώς, από Ancona για Barcelona.

Έχουμε και λέμε υπολογίζοντας κατανάλωση 6lt/100km. Μέση τιμή βενζίνης 1,65

Απόσταση στρογγυλά 1300 km -> Κόστος βενζίνης : 130 euros
    2 διανυκτερεύσεις -> 120 euros
    Φαγητό -> 60 euros

Άθροισμα 310 euros

Είναι βέβαια μεγαλύτερη και η κούραση. Διόδια δεν υπολόγισα γιατί δεν έχω σκοπό να το κόψω autostrada, βαριέμαι.

ΑΝ μιλάμε για ¨μοτοταξιδάκι¨ ερωτευμένων και ΑΝ ο στόχος είναι η Πορτογαλία (πολύ πιο όμορφος και ενδιαφέρον προορισμός από Ισπανία) και ΑΝ το limit up είναι τα 400χλμ/ημέρα, τότε εγώ θα σου προτείνω κάτι άλλο και ας λένε οι "σιδερόκωλοι" τα δικά τους.

Αεροπορικά εισιτήρια για Λισαβόνα για 2 άτομα με επιστροφή περίπου 450€
    Ενοικίαση Tenere 660 για 12 ημέρες περίπου 1000€
    Κάνεις τον γύρο της Πορτογαλίας σε 11 ημέρες (υπάρχει και σχετικό λινκ αν θες), μένεις σε camping ή σε ξενοδοχεία και έχεις κάνει όλα τα γούστα.

Έχεις κερδίσει χρόνο στον τελικό προορισμό, έχεις γλυτώσει χρήματα, έχεις κάνει χιλιόμετρα με μηχανή, έχεις γνωρίσει όλη τη χώρα, έχεις ευχαριστήσει το έτερον ήμισυ.
    Αυτά

ΑΝ το κάνεις πες μου εντυπώσεις, γιατί θα είναι το επόμενο ταξίδι μου, όταν μας επιτρέψουν οι καταστάσεις.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	portugalindepth.jpg 
Προβολές:	198 
Μέγεθος:	30,0 KB 
ID:	243968

Παλαιό μέλος
    Η μια η άλλη έρχεται στα χρήματα απλά θέλεις 3 μέρες ακόμα για να πας και να έρθεις .
    Πρέπει να δεις αν ταιριάζουν τα δρομολόγια , όταν είχα πάει εγώ το καράβι έφτανε πρωί ancona και έφευγε από Civitavecchia βράδυ οπότε είχα πάρα πολύ χρόνο για την διαδρομή και να κάνω βόλτες αλλά στην επιστροφή δεν ταίριαζαν τα δρομολόγια και αναγκαστικά έκανα μια διανυκτέρευση στη Civitavecchia.

Δώσε βάση στα bold :
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Ας μείνουμε στο θέμα παρακαλώ & ας τερματιστεί εδώ η οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Λοιπόν, βρήκα εισιτήρια, πήγαινε - έλα από CIVITAVECCHIA - BARCELLONA και πίσω στα 576 euros, με εσωτερική καμπίνα. Ας κάνουμε τώρα το εξής: Ας συγκρίνουμε τα χρήματα που χρειάζονται οδικώς, από Ancona για Barcelona.

Έχουμε και λέμε υπολογίζοντας κατανάλωση 6lt/100km. Μέση τιμή βενζίνης 1,65

Απόσταση στρογγυλά 1300 km -> Κόστος βενζίνης : 130 euros
    2 διανυκτερεύσεις -> 120 euros
    Φαγητό -> 60 euros

Άθροισμα 310 euros

Είναι βέβαια μεγαλύτερη και η κούραση. Διόδια δεν υπολόγισα γιατί δεν έχω σκοπό να το κόψω autostrada, βαριέμαι.
    είναι 1400+ χλμ, αύξησε το κόστος βενζίνης
    βάλε στο γκούγκλ μάπς στις επιλογές : avoid tolls, avoid highways. Απο Ανκόνα μέχρι ~ Perpignan σου βγάζει ~ 23 ώρες οδήγηση.

Αναθεώρησε το πλάνο σου

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    Δώσε βάση στα bold :

είναι 1400+ χλμ, αύξησε το κόστος βενζίνης
    βάλε στο γκούγκλ μάπς στις επιλογές : avoid tolls, avoid highways. Απο Ανκόνα μέχρι ~ Perpignan σου βγάζει ~ 23 ώρες οδήγηση.

Αναθεώρησε το πλάνο σου

Το γ@μίδι το google maps, αν του βάλω avoid tolles, avoid highways με πάει με το καράβι & δε βρίσκω επιλογή να το απενεργοποιεί.

Γιατί λες πιο πάνω η βενζίνη? Με 120 χιλιόμετρα σταθερά, μου καίει 5,5 lt/100Km . 120 δε θα πηγαίνω, αλλά πιο λίγα, αφού υποθέτω ο δρόμος δε θα είναι σαν autostrada. Οκ, φορτωμένος θα είμαι. Να το κάνω 6,5lt?

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    [...]Γιατί λες πιο πάνω η βενζίνη? Με 120 χιλιόμετρα σταθερά, μου καίει 5,5 lt/100Km . 120 δε θα πηγαίνω, αλλά πιο λίγα, αφού υποθέτω ο δρόμος δε θα είναι σαν autostrada. Οκ, φορτωμένος θα είμαι. Να το κάνω 6,5lt?
    Διότι δε θα έχεις σταθερό γκάζι
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Βαλε μια στάση κάπου ενδιάμεσα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Διότι δε θα έχεις σταθερό γκάζι
    Ακριβώς. Κρήτη πάντως 250 χιλιόμετρα απόσταση από "Εθνική" & επαρχιακούς, με βαλίτσες, διπλός τόσο μου έδειξε. Θα την υπολογίσω στα 7lt ρε παιδιά, εντάξει

Αρχικά δημιουργήθηκε από g.kounoupis
    Βαλε μια στάση κάπου ενδιάμεσα

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
    ΑΝ μιλάμε για ¨μοτοταξιδάκι¨ ερωτευμένων και ΑΝ ο στόχος είναι η Πορτογαλία (πολύ πιο όμορφος και ενδιαφέρον προορισμός από Ισπανία) και ΑΝ το limit up είναι τα 400χλμ/ημέρα, τότε εγώ θα σου προτείνω κάτι άλλο και ας λένε οι "σιδερόκωλοι" τα δικά τους.

Κάνεις τον γύρο της Πορτογαλίας σε 11 ημέρες (υπάρχει και σχετικό λινκ αν θες), μένεις σε camping ή σε ξενοδοχεία και έχεις κάνει όλα τα γούστα.

Έχεις κερδίσει χρόνο στον τελικό προορισμό, έχεις γλυτώσει χρήματα, έχεις κάνει χιλιόμετρα με μηχανή, έχεις γνωρίσει όλη τη χώρα, έχεις ευχαριστήσει το έτερον ήμισυ.
    Αυτά

ΑΝ το κάνεις πες μου εντυπώσεις, γιατί θα είναι το επόμενο ταξίδι μου, όταν μας επιτρέψουν οι καταστάσεις.

Καλή η πρόταση σου, αλλά προς το παρόν το πλάνο λέει δική μου μοτοσυκλέτα. Αν δε φτάσουν τα χρήματα, τότε θα περιοριστώ για κάπου πιο κοντά-οικονομικά.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Εγώ πάντως θα πήγαινα με το μηχανάκι. Ειναι πολύ ωραία διαδρομή, την εχω κάνει με μηχανή μεχρι Μασσαλία πολύ παλιά και με αυτοκίνητο μεχρι Barcelona πριν χρόνια χωρίς autostrada κλπ.
    Η μεση ταχύτητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά περνας απο ωραία μέρη. Το καλοκαίρι ειδικά εχει πολύ κίνηση, αλλά θα πιείς το κεφαδάκι σου στο Μονακό, την μπυρίτσα σου στο St Tropez κλπ και κάποτε θα φτάσεις.
    Η φτώχια θέλει καλοπέραση!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Εγώ πάντως θα πήγαινα με το μηχανάκι. Ειναι πολύ ωραία διαδρομή, την εχω κάνει με μηχανή μεχρι Μασσαλία πολύ παλιά και με αυτοκίνητο μεχρι Barcelona πριν χρόνια χωρίς autostrada κλπ.
    Η μεση ταχύτητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά περνας απο ωραία μέρη. Το καλοκαίρι ειδικά εχει πολύ κίνηση, αλλά θα πιείς το κεφαδάκι σου στο Μονακό, την μπυρίτσα σου στο St Tropez κλπ και κάποτε θα φτάσεις.
    Η φτώχια θέλει καλοπέραση!
    Έχεις δίκιο. Αν καταφέρω και προσθέσω μέσα στο πλάνο, τις μισές μέρες διαμονής σε camping, τότε έτσι θα γίνει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav

Αυτά

Δεν έχεις γλυτώσει χρήματα. Το ταξίδι αυτό με πλοίο Ιταλία-Βαρκελώνη και απο εκεί οδικώς (με το μηχανάκι μου) μέχρι πορτογαλία, με το δικό μου τρόπο ταξιδιού (κάμπινγκ κλπ) βγαίνει στα 1700 ευρώ (όλα μέσα) για 2 άτομα για 18 μέρες. Με το τρόπο που λες, έχουμε φτάσει ήδη τα 1450 και δεν έχουμε υπολογίσει ακόμα βενζίνες, φαγητό, διαμονή.

Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Say Good-bye to Dainese Made in Italy
    από SVX στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2010, 23:35
  2. from Italy to Anogeia
    από Akatanomastos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2007, 14:58
  3. poulao to kawa mou
    από sakoulakis στο forum Off topic