Σελίδα 110 από 135 ΠρώτοΠρώτο ... 1060100105106107108109110111112113114115120 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.636 έως 1.650 από 2014

Θέμα: ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙΙΙ

Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav

re seis....mipws vgainei kai kerdismenos?

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Ενοικιάζεται πιθάρι..

Πληροφορίες εντός.

ti mlk

Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
    Όχι, δεν το θέλει.

(Άσε ρε φίλος να πάρει και κανας άλλος...)
    ελλείψεις ?
    έχουμε στερητικά ???

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ΔΕΝ ακολουθεί πολιτική ή οικονομική ανάλυση:

http://www.tovima.gr/opinions/articl...438544&h1=true

Γέλα εσύ. Γέλα και άσε να γλιστράει μέσα από τα δάχτυλά σου μια καλύτερη ζωή. Ακου λοιπόν με ποιο τρόπο αλλιώτικα μπορείς να πορευτείς. Τώρα. Μέσα σ' αυτή την καρακρισάρα της ελληνικής ντροπής. Ας πούμε ότι μηνιαίως διαθέτεις μόλις ένα χιλιάρικο. Πολλά λέω; Εντάξει. Με οκτακόσια λοιπόν. Τσίμα τσίμα. Χωρίς ενοίκιο γιατί μένεις στο δυάρι των γονιών σου. Με πορτοφόλι ισχνό. Σχεδόν εξαερωμένο. Οπως της ελληνικής οικονομίας.

Τόσο χαμηλά προσγειωμένο. Το ζήτημα απλό. Δηλαδή οι επιλογές σου. Που και σε ποια «προϊόντα» ξοδεύεις τα λεφτά σου. Αντε θα μου πεις. Κανά καφενείο, καμιά αθλητική φυλλάδα, κανά σινεμαδάκι με το γκομενάκι. Και από καιρού εις καιρόν δυο τρία ποτηράκια ουισκάκι. Να πάει κάτω το φαρμάκι. Αρα έτσι κι αλλιώς καταναλώνεις. Ελάχιστα; Ελαχιστότατα. Αφού λοιπόν τ' ακουμπάς κάνε τον κόπο να σκεφτείς διαφορετικά. Αντί, ας πούμε, για καθημερινές επισκέψεις στην καφετέρια της γειτονιάς ν αγοράσεις και να διαβάσεις κάποιο βιβλίο που μπορεί να αμφισβητήσει τα στερεότυπα που έχεις κληρονομήσει από το σπίτι και το σχολείο. Αντί να χαχανίζεις τσαλαβουτώντας στον πολτό μιας ταινίας που μοιάζει σαν τις «ροχάλες» των καναλιών, να διαλέξεις κάποια άλλη που νά 'δείχνε τον στοιχειώδη προς τον θεατή, σεβασμό.

Δεν εννοώ εγκεφαλογραφήματα διανοουμένων αλλά ταινίες που να σε διασκεδάζουν χωρίς τον εαυτό τους να ντροπιάζουν. Να προχωρήσω; Ασε καλύτερα. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Γιατί εμείς οι νεοέλληνες του euro συνηθίσαμε στην ποσότητα και τον χυλό. Ετσι αν αλλάξεις και αλλού ψάξεις τότε σε μια ανώτερη βαθμίδα θα φτάσεις. Ετσι μέσα από τα σκουπίδια - διαμάντια θα ανακαλύψεις και το αντίδωρό τους θα λάβεις. Ετσι τον εαυτό σου θα αναβαθμίσεις. Κι έτσι τους κυβερνώντες και τους ρεμπεσκέδες πολιτικούς θα περιφρονήσεις. Κι έτσι μια καλύτερη ζωή θα χτίσεις. Αυτενέργεια λοιπόν. Συνειδητότητα. Αυτογνωσία. Επιλεκτικότητα. Ολα αυτά που συνιστούν ποιότητα. Απ' αυτή την μαγική και τόσο άγνωστη, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, λέξη, κρέμεται το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών σου. Στοιχειώδες αγαπητέ μου. Σκέψου κάτι απλό. Οταν τρως, διαβάζεις και διασκεδάζεις με σκουπίδια, ε, τότε σκουπίδια θα μάθεις να ψηφίζεις και σκουπίδια μια ζωή θα λαμβάνεις. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το έλεγαν με έξι λέξεις: «Ουκ εν τω πολλώ το ευ». Ρε μπαγάσα άρχισε λοιπόν. Ενα διαρκή έρωτα με την ποιότητα και τότε η ζωή θα σε μεταμορφώσει σε Ανθρωπο κανονικό!

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Ενα διαρκή έρωτα με την ποιότητα και τότε η ζωή θα σε μεταμορφώσει σε Ανθρωπο κανονικό!

ασε μας ρε φιλε με της φιλοσοφίες σου

ναι να αρχίσουμε να διαβάζουμε βιβλία να χαζεψουμε!

γκομενακια και γκαζια ειναι το ζουμι ρε
    ενας ηγετης μας λείπει να σωσει την πατρίδα και ολα οκ

( παπι μ@λ@κια και σημαιάκι δλδ)
    πας καλά??
    θες να καεί καμιά φλάντζα?

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    i ali8ia ine pleon pos tipota de bori na allaksi...opos episis kai istorika na to parete o laos stin pragmatikotita de katafere pote na allaksi kati....apla ipirksan arketes fores stin istoria poy ton afisan na pistepsi pos allakse kati....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Γιατι; Το θες;
    Μπα, είμαι φουλ.

Το θέμα είναι το ποιος τα έχει λυόμενα.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Δλδ , εσυ βλεπεις εναν ανθρωπο να κλαιει μπροστα στην καμερα απο ντροπη για την οικονομικη του καταντια και κανεις ολοκληρη αναφορα σ'αυτην την ''οποια'' ειναι??

Θελω κα γραψω και κατι που ειπες πολυ σωστο στο ''καταθεσα''πινακιδες αλλα βλεπεις ο πακετανιος το χει κλειδωσει(τι μαλακια και αυτη καθε 3 κ λιγο) και δεν μπορω.
    Φίλε Ζέφυρε καλοδεχούμενη η κριτική. Όπως αναφέρεις και στο τέλος, σε κάποιο άλλο thread είπα κάτι που συμφωνούσες, στο συγκεκριμένο θέμα με τον παππού διαφωνείς μαζί μου. Θεμιτό και λογικότατο. Ο φίλος Anty παρακάτω λέει πως έχασα το δάσος. Διευκρινήσεις λοιπόν επί του παρόντος. Τη θλίψη μου και την ευαισθησία μου για τα γερόντια που τους έχουν στερήσει οποιαδήποτε αξιοπρέπεια ήθελα να την κρατήσω για εμένα...Αρχικά με συγκλόνισε ο παππούς και το κλάμμα του, θεωρώ πως δεν υπάρχει σκληρότερο πράγμα από το να βλέπεις ένα μικρό παιδί και έναν ηλικιωμένο να κλαίει...σε κομματιάζει. Αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
    Ερχόμαστε στο σημείο που αντί να σχολιάσω τον παππού, χάνω το δάσος και βγάζω χολή κατά της "δημοσιογράφου". Εγώ λοιπόν σαν Γιώργος θεωρώ πως η εγκυρότητα μιας δημοσιογραφικής είδησης συναρτάται από την εγκυρότητα του δημοσιογράφου. Για εμένα άλλη βαρύτητα έχει π.χ. να κάνει ένα ρεπορτάζ για τον εμφύλιο ο Αυγερόπουλος του Εξάντα και άλλο να το κάνει η Τατιάνα Στεφανίδου. Όταν η συγκεκριμένη έχει διαπρέψει ως πρωϊνατζού και νταχτιρντί, εγώ δε μπορώ ξαφνικά να την δω ως κάτι άλλο. Όταν έχει δηλώσει πως στην Ελλάδα έκανε πράγματα που δεν ήταν αξιοπρεπή ενώ στη Σουηδία ζει φτωχά αλλά με αξιοπρέπεια, τη χλευάζω γιατί η αξιοπρέπεια είναι επίκτητη και δεν εξαρτάται από το γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Είτε έχεις αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος είτε δεν έχεις. Εγώ έτσι το βλέπω!!! Και κάτι άλλο...ο παππούς της ζητάει να σταματήσει και να μην πάρει άλλο on camera και αυτή το βγάζει. Ο δημοσιογράφος ξέρω εγώ πως όταν ο συνεντευξιαζόμενος εκμυστηρεύεται κάτι off camera το τηρείς, αυτή ΔΕΝ το τήρησε. Ο παππούς ήθελε να παραμείνει αξιοπρεπής και αυτή ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ. Μπορεί το κλάμμα του να συγκλονίζει αλλά αυτός ο άνθρωπος ήθελε να κλάψει μόνος του, όχι να τον βλέπουν όλοι και να τον λυπούνται. Μπορώ να το πάω και πιο μακρυά αλλά φοβάμαι πως θα παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου...θα το κάνω όμως. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το δηλώνω εξαρχής και κατηγορηματικά!!! Δεν αμφισβητώ πως υπάρχει εξαθλίωση και δυστυχία στην ελληνική κοινωνία και δη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι απόμαχοι της ζωής και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. ΟΚ;
    Μου περνάει από το μυαλό πως μπορεί το ρεπορτάζ να είναι και "μαϊμού" για να συγκινήσει και να δείξει πως η Ελλάδα πεινάει. Λεπτομέρεια που δε μου διέφυγε...η συνέντευξη μπροστά σε ένα ψυγείο γάλα με μια πινακίδα "κάθε οικογένεια μόνο 3 μπουκάλια λόγω μικρής ποσότητας". Θυμάσαι τον καημένο τον κορμοράνο στο CNN, στον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, να είναι μέσα στο πετρέλαιο που είχαν χύσει στη θάλασσα οι Ιρακινοί στρατιώτες από την εισβολή στο Κουβέιτ; Που μετά αποδείχθηκε πως ήταν πλάνο από πετρελαιοκηλίδα που είχε γίνει στην Αλάσκα από τη διαρροή πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο; Ο κορμοράνος όμως που πέθαινε αβοήθητος έγινε σύμβολο και πασίγνωστη τηλεοπτική εικόνα και ας ήταν μούφα το ρεπορτάζ. Ελπίζω να καταλαβαίνεις λοιπόν κι εσύ και όσοι λέτε ότι έχασα το δάσος τί θέλω να πω. Αυτά για την ώρα

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    i ali8ia ine pleon pos tipota de bori na allaksi...opos episis kai istorika na to parete o laos stin pragmatikotita de katafere pote na allaksi kati....apla ipirksan arketes fores stin istoria poy ton afisan na pistepsi pos allakse kati....
    Μόνο στη Γαλλική επανάσταση.
    Απλά αρκετές φορές προκάλεσε τις εξελίξεις.
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
    Ή όπως είχε πει κι ο Μάρξ: "Τις τελικές αιτίες όλων των κοινωνικών μεταβολών και όλων των πολιτικών αναστατώσεων δεν πρέπει να τις αναζητούμε στο κεφάλι των ανθρώπων, στην αύξουσα αντίληψή τους της αλήθειας και της αιώνιας δικαιοσύνης, αλλά στις μεταβολές του τρόπου παραγωγής και ανταλλαγής. Πρέπει να τις αναζητούμε όχι στη φιλοσοφία, αλλά στην οικονομία της περισόδου που μας ενδιαφέρει".

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Ή όπως είχε πει κι ο Μάρξ: "Τις τελικές αιτίες όλων των κοινωνικών μεταβολών και όλων των πολιτικών αναστατώσεων δεν πρέπει να τις αναζητούμε στο κεφάλι των ανθρώπων, στην αύξουσα αντίληψή τους της αλήθειας και της αιώνιας δικαιοσύνης, αλλά στις μεταβολές του τρόπου παραγωγής και ανταλλαγής. Πρέπει να τις αναζητούμε όχι στη φιλοσοφία, αλλά στην οικονομία της περισόδου που μας ενδιαφέρει".
    +1 Πλην Λακεδαιμονίων, των Αθηναίων συμπεριλαμβανομένων.
    Ή στα πιο "σύγχρονα": Όταν κάποιος είπε ότι ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και πεθαίνει με αλυσίδες, έχοντας για πολλούς και διαφόρους λόγους την ευρεία αποδοχή που απαιτούνταν.
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Αυτά για την ώρα
    Σωστός και σαφής.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS

Δεν Νομίζω Τάκη.

Οι αστοί την κάνανε

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

Δεν Νομίζω Τάκη.

Οι αστοί την κάνανε
    Γιατί οι αστοί δεν είναι λαός?
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Αυτά για την ώρα
    Aι αγκρήντ γουιθ γιου ιν δε φερστ πλεις. Όλο το σκηνικό παραήταν μελό.
    Dura lex, sed lex.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1949
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2011, 09:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ