Καταρχήν συλλυπητήρια στην οικογένεια Αγγελόπουλου και καλή ανάρρωση στο μοτοσικλετιστή .
Εμένα άλλο με προβληματίζει στο όλο περιστατικό , γιατί το συγκρίνω με ένα τροχαίο που έγινε μπροστά μου .
Πριν ένα μήνα στο καρφουρ στο Ίλιον ένας πιτσιρικάς με παπί έχοντας συνεπιβάτη την μητέρα του , χτυπήθηκε μέρα μεσημέρι από τον τροχό ι.χ την στιγμή που και τα δυο οχήματα ξεκίνησαν να κάνουν στροφή για να μπουν στο παρκιν του καταστήματος .
2 - 3 λεπτά μετά το ατύχημα , 2 κινητά τηλεφωνά είχαν πάρει φωτιά στην προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με το εκαβ ….. για μερικά λεπτά ήμασταν στην αναμονή ώσπου ‘’ έπεφτε η γραμμή ‘’ … τελικά επικοινωνήσαμε με την άμεση δράση όπου κατέγραψε το συμβάν και τα στοιχεία μας και δεσμεύτηκε ότι θα στείλει σήμα να έρθει περιπολικό και ασθενοφόρο ….
Ο χρόνος πέρναγε ….
10 λεπτά μετά την κλίση στην α/δ ‘’ πιάσαμε γραμμή και στο εκαβ … όπου η πληροφορία για το συμβάν δεν είχε φτάσει ακόμα εκεί ….. αφού περιγράψαμε το συμβάν και την κατάσταση του παλικαριού ( η μητέρα ήταν μια χαρά )…. ξανά δώσαμε στοιχεία και περιμέναμε …
Ο χρόνος πέρναγε ….
30 λεπτά μετά το ατύχημα καταφθάνει περιπολικό και παίρνει στοιχεία απ τους εμπλεκομένους … όταν ο αστυνόμος ρώτησε στον ασύρματο για το ασθενοφόρο ( επειδή μας έβλεπε ότι οι μάρτυρες είχαμε αρχίσει να τρελαινόμαστε με την αναμονή ) … ενημερώνετε απ το κέντρο ότι η κλίση έχει ακυρωθεί ( πως ? δεν κατάλαβε κάνεις !! )… τέλος πάντων το ξανακαλούν το εκαβ .
Μετά από 50 λεπτά και ενώ είχε αναλάβει η α/δ τουλάχιστον τις επικοινωνίες εγώ έφυγα .
Τα θέματα που προκύπτουν είναι πολλά .
Αρχικά οι επικοινωνίες . Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος να πιάσει γραμμή για έναν νέο πολίτη ( ‘’’’’’άγνωστο’’’’’) ενώ για έναν VIP να μιλαει απευθείας ο υπουργός με τον διοικητή του εκαβ .
Ο VIP να έχει την επιλογή να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο με όλες τις ειδικότητες των γιατρών να είναι από πάνω του ώστε να τον κάνουν καλά … ενώ ο πιτσιρικάς να περιμένει ασθενοφόρο γιατί μόνο έτσι θα μπει στα επείγοντα κατευθείαν , αλλιώς αν μεταφερθεί με δική του ευθύνη θα περιμένει στη σειρά του εφημερεύοντος νοσοκομείου .
Γιατί οι τηλεφωνητές του εκαβ ρωτανε αν βλέπουμε αίμα στον τραυματία ? Αν δε βλέπουμε αίμα δεν είναι επείγον ?
Πως ακυρώνετε μια κλίση από κέντρο α/δ σε κέντρο εκαβ ?