Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Οδηγός Παλιός, Ψάχνει...

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic

Οδηγός Παλιός, Ψάχνει...

ψάχνει, ψάχνει αλλά δεν ξέρει την τύφλα του!!
    Τι εννοώ? Είμαι που λέτε στην αναζήτηση μεταφορικού μέσου μικρού σε κυβικά δηλαδίς μέχρι 250CC. Η χρήση του θα είναι 80% σε Εθνική Κηφισιά-Πειραίας και 20% σε περίχωρα Αθήνας(πολη, δηλαδή κέντρο ρε αδερφέ ΟΧΙ δεν θα πηγαίνω).
    Θα κάνω κάθε εβδομάδα 300χιλιόμετρα περίπου σε νορμάλ ταχύτητες μέχρι 120 το πολύ. Η οικονομία σε κατανάλωση και συντήρηση είναι το ζητούμενο και φυσικά στοιχειώδη ασφάλεια στον δρόμο.
    Παλιά είχα ενα CBF 250 που το σκέφτομαι να ξανααποκτήσω λόγω μεγάλου ντεπόζιτου ωστε να μην γεμίζω 3 φορές την εβδομάδα όπως θα έκανα με ένα παπί πχ. Αρα αυτό είναι ενας πρώτος υποψήφιος.
    Έπειτα είναι το παπί. Κατι σε Modenas Xcite 135 σκέφτομαι που έχει λίγο γκάζι, μου αρέσει και λογικά είναι φτηνό σε αγορά, κατανάλωση και συντήρηση.
    Και ερχόμαστε στο 3ο αλλα τελείως άγνωστο για εμένα παράγοντα. Scooter????
    Βλέπω στον δρόμο τα 250-300άρια να πάνε αξιοπρεπώς και σκέφτομαι οτι δεν κρυώνουν όσο εγώ στην μηχανή με τις ποδιές τους, τις χούφτες τις tucano urbano, δεν λερώνονται απο τα νερά κλπ κλπ γενικά είναι πιο άνετοι. Αλλα απο κατανάλωση και συντήρηση? Δεν κατέω πράμα!! Ουτε απο μοντέλα με λογική τιμή κτήσης. Οσοι έχετε μια γνώμη πέστε ρε παλουκάρια.
    Οσοι μπήκατε για να σπαμάρετε :a019:
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Το cbf 250 δείχνει να είναι η πιο σωστή επιλογή γι αυτό που θες …
    Scooter…. Κατ αρχήν έχεις οδηγήσει ? αν έχεις συνηθίσει σε μηχανή ,ίσως σε ξενίσει λίγο το διαφορετικό κέντρο βάρους , το πολύ ελαφρύ μπροστινό κ.λ.π (εμένα ένα sym hd200 με είχε τρομάξει λίγο)
    Από την άλλη , όλα είναι θέμα συνήθειας …. Πολλοί πίνουν νερό στο όνομα του χοντα sh με αβς …
    Τωρα , από σερβις και κοστη θα στα πουν καλύτερα αυτοί που έχουν…
    Καλή επιλογή…

Μια ημερα εχω οδηγήσει scooter που άφησα το Capo για service και μου έδωσε ενα Runner 200 η κατι τετοιο τελοςπάντων. Ε έπεσε πολύ γέλιο λέμε. Ολο έψαχνα τα πατάκια. Οταν το συνήθισα λίγο πήγαινα κομμάτια λέμε!!:rotflmao: :rotflmao: Μέχρι και Αττική μπήκα χωρίς να πληρώσω διόδια χεχε. Εφυγα "σφαίρα" με το μπροστινό κουτί

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    εγω λεω καλυτερα ybr 250 λογο ψεκασμου! και αντοχης! (το δικο μου εχει γυρισει τη μιση
    πελοπονησο, εχει παρει μερος σε ετησια και με εχει παει μια φορα λευκαδα και δυο φορες
    καρδιτσα!) απο οικονομια, ξεχναω να βαλω βενζινη!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Πειραιά Κηφισιά με παπί όχι.
    Μοτοσυκλέτα 250 είναι ωραιότατη επιλογή, οικονομικά με ασφάλεια.
    Σκούτερ.
    sh 300.
    Ακριβό, στα ίδια € αγοράζεις καλή μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα.
    κινητήρας-μετάδοση άψογο για την χρήση σου
    φρένα c-abs άψογο καλύτερο από μοτοσυκλετάκια με διαφορά.
    Αθόρυβο ήσυχο ζεστό με την tucano urbano στεγνά μπατζάκια ωραιότατο.
    Για την χρήση που το θές είναι η καλύτερη λύση.
    ΑΛΛΑ.
    Ενώ τα σκούτερ της κατηγορίας είναι πρακτικότατα ταχύτατα και ασφαλέστατα σε αυτό το επίπεδο υπάρχει σημαντικό κόστος συντήρησης.
    Λαδάκι τακάκια ένα φίλτρο ΚΝ θα τα ήθελες και σε μοτοσυκλέτα.
    Μιλάμε όμως για 180 € ανταλλακτικά στο σέρβις των 20000 και θα το κάνω μόνος μου.
    Με εργατικά δηλαδή πόσο θα πήγαινε?
    Λουρί συμπλέκτης μπίλιες και ένα σωρό άλλες αηδίες της μετάδοσης που θα μου φάνε κάνα 3ωρο χαλαρά.
    Και δεν είναι κάτι που θα το γλυτώσεις αν πάρεις κάνα άλλο στην κατηγορία.
    Ενα μοτοσυκλετάκι 250 δεν θα ήθελε τίποτα από αυτά.
    Επιλογή σου.

original Mελος Το avatar του/της nic mor

Re: Οδηγός Παλιός, Ψάχνει...

cbf 250 που το ξερεις αλλωστε!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic

Έπειτα είναι το παπί. Κατι σε Modenas Xcite 135 σκέφτομαι που έχει λίγο γκάζι, μου αρέσει και λογικά είναι φτηνό σε αγορά, κατανάλωση και συντήρηση.

οτιδηποτε αλλο εκτως απο αυτο!!!
    ειχα το ζχ 130 και αρρωστησα μεχρι να φυγει
    απο πανω μου
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Αρα η σκεψη μου για scooter μαλλον θα πρεπει να παει περιπατο. Ψαχνω φτηνη και αξιοπιστη μετακινηση. Αν ειναι η ανεση του scooter να μου κοστισει σε κοστος συντηρησης να το βρασω. Το cbf το κρατησα 6 μηνες μονο γιατι ηθελα γκαζι τοτε αλλα θυμαμαι ειχε φτηνα service και δεν εκαιγε τιποτα. Το ybr το βρισκω πολυ πιο ακριβα απο το cbf που το βρισκω με 1600-2000 και σε καλη κατασταση. Αλλωστε εχουν και ασπαστο κινητηρα. Ειχε ενα θεμα με την νεκρα ομως θυμαμαι.
    Καθε ποτε θελει service ενα scooter;

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    . Ειχε ενα θεμα με την νεκρα ομως θυμαμαι.
    Μη σε απασχολεί και πολύ. Θα συνηθίσεις να τα βάζεις νεκρά λίγο πριν σταματήσει ή θα κάνεις πως ξεκινάς και πριν καλά καλά κυλήσουν οι ρόδες θα πατάς πάλι τον συμπλέκτη και θα την παίρνει.

edit. Είναι φοβερό μοτοσυκλετάκι.
    Sent from me using a computer.

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρα η σκεψη μου για scooter μαλλον θα πρεπει να παει περιπατο. Ψαχνω φτηνη και αξιοπιστη μετακινηση. Αν ειναι η ανεση του scooter να μου κοστισει σε κοστος συντηρησης να το βρασω. Το cbf το κρατησα 6 μηνες μονο γιατι ηθελα γκαζι τοτε αλλα θυμαμαι ειχε φτηνα service και δεν εκαιγε τιποτα. Το ybr το βρισκω πολυ πιο ακριβα απο το cbf που το βρισκω με 1600-2000 και σε καλη κατασταση. Αλλωστε εχουν και ασπαστο κινητηρα. Ειχε ενα θεμα με την νεκρα ομως θυμαμαι.
    Καθε ποτε θελει service ενα scooter;
    Κανω και εγω την ιδια διαδρομη τα τελευταια 5 χρονια. Εχω δοκιμασει με μοτοσυκλετα (πολλα εξοδα), παπι (λιγο) και τελικα πριν λιγους μηνες κατεληξα στο Burgman 200. Σιγουρα δεν εχει την οδηγικη συμπεριφορα μοτοσυκλετας, εχει ομως πολυ καλα φρενα, καλη ποιοτητα κατασκευης, μεγαλη αυτονομια (260-300 χλμ), τρομερους χωρους, δεν βρεχεσαι, δεν κρυωνουν τα ποδια.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Περί συντήρησης των σκούτερ.

Τα σκούτερ έχουν το γνωστό κιβώτιο CVT συνεχώς μεταβαλόμενης σχέσης μετάδοσης. Σε αυτό, κατά τα γνωστά, ο ιμάντας μεταφέρει την κίνηση, κυλώντας πάνω σε δύο ράουλα, τα οποία αλλάζουν διάμετρο, και με αυτόν τον τρόπο αλλάζει και η σχέση μετάδοσης. Δλδ η μετάδοση της δύναμης, γίνεται μέσω της τριβής του ιμάντα στα ράουλα.

Είναι μια πολύ καλή και απλή λύση, απλή και στην οδήγηση, και δίνει και εξαιρετικές επιδόσεις.

ΟΜΩΣ, έχει ΕΝΑ μειονέκτημα.

Στην παρατεταμένη χρήση σε εθνική οδό, ο ιμάντας μέσα στην μετάδοση, υπερθερμαίνεται από την τριβή και ''ψήνεται'' οπότε και εγκαταλείπει κάποια στιγμή, συχνά μια και όξω χωρίς να σε προειδοποιήσει, οπότε και μένεις, το μοτέρ δουλεύει αλλά το μηχανάκι δεν πάει πουθενά.

Ιμάντας, μπίλιες φυγοκεντρικού ΔΕΝ είναι χρυσάφι, αλλά δεν είναι και φτηνά. Οπότε για τόση εθνική που θες, να ξέρεις θα αλλάζεις συχνά ιμάντες, πιο συχνά από το κανονικό. Κόστος ανάλογα το σκούτερ, ποικίλει, είναι όμως κάτι που δεν θα είχες σε μια μοτό. Ότι σκούτερ σε ενδιαφέρει, ρώτα πριν το πάρεις τιμές αναλωσίμων μετάδοσης και αν δεν λύνεις εσύ, εργασία μηχανικού, και έχε υπόψη σου το κόστος αυτό.

Κατά τα άλλα, καλή επιλογή σου εύχομαι, ότι βρεις να το χαρείς και να δουλέψει όπως το θες.

Προσωπική υποκειμενική γνώμη, ΜΑΚΡΙΑ από ιταλικά σκούτερ. SH που είπαν παραπάνω ναι, Burgman το 650 ναι, τα μικρά ΟΧΙ, TMAX 500 ναι.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    +1 σε cbf η ybr 250
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Αnheloooooooooooo!!!!!!!!
    Βρες ένα καλοσυντηρημένο του 98-99, με κάνα 1000άρι-1200άρι και όρμα!!!
    Πίνω νερό στο όνομά του... ΣΚΥΛΟΣ μαύρος, δε μασάει τίποτα, δε βγάζει βλάβες, μηδαμινή συντήρηση, δικύλινδρο (ξέχνα το φραπέδιασμα των κραδασμών) και με ψυγείο (σταθερά 10-11χιλ στροφές για πλάκα, αν χρειαστεί), κι από κατανάλωση είναι πολύ οικονομικό (όχι όσο τα ψεκαστά, αλλά καίει μονοκάβαλο κάνα 4.5άρι λίτρα στα 100 με αρκετά αρπάγματα στο γκάζι!!)
    Α, και 12 λίτρα ρεζερβουάρ, καλό για την κατηγορία του...
    ...το νου σου!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs
    Αnheloooooooooooo!!!!!!!!
    Βρες ένα καλοσυντηρημένο του 98-99, με κάνα 1000άρι-1200άρι και όρμα!!!
    Πίνω νερό στο όνομά του... ΣΚΥΛΟΣ μαύρος, δε μασάει τίποτα, δε βγάζει βλάβες, μηδαμινή συντήρηση, δικύλινδρο (ξέχνα το φραπέδιασμα των κραδασμών) και με ψυγείο (σταθερά 10-11χιλ στροφές για πλάκα, αν χρειαστεί), κι από κατανάλωση είναι πολύ οικονομικό (όχι όσο τα ψεκαστά, αλλά καίει μονοκάβαλο κάνα 4.5άρι λίτρα στα 100 με αρκετά αρπάγματα στο γκάζι!!)
    Α, και 12 λίτρα ρεζερβουάρ, καλό για την κατηγορία του...
    Σωστόοοςςς!!!
    Είχα κι εγώ τέτοιο.
    Σηκώνει και φόρτωμα αμα κουβαλάς πράγματα μαζί σου
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Re: Οδηγός Παλιός, Ψάχνει...

. Η χρήση του θα είναι 80% σε Εθνική Κηφισιά-Πειραίας και 20% σε περίχωρα Αθήνας(πολη, δηλαδή κέντρο ρε αδερφέ ΟΧΙ δεν θα πηγαίνω).
    Θα κάνω κάθε εβδομάδα 300χιλιόμετρα περίπου σε νορμάλ ταχύτητες μέχρι 120 το πολύ. Η οικονομία σε κατανάλωση και συντήρηση είναι το ζητούμενο και φυσικά στοιχειώδη ασφάλεια στον δρόμο.

Hyundai Getz 1100 με πρπ 5λ/100 .
    μπάρον says :
    "Japan rullezzzz re και ας το περνάω μίνιο και μουράβια κάθε 2 βδομάδες :rotflmao: "
    -
    _Holder of Honoured Blockage Degree delivers lessons on invisibility_

Ο Καγκουρογαμόσαυρος

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    βρες ένα sportcity 200-250 αφού έχεις aprilia και προχώρα. Κατανάλωση γύρω στα 4lt/100, λάδια στα 6000, ιμάντας-μπίλιες στα 12000 με κόστος 70-13 αντίστοιχα. Χοντρικά 150-170 είναι το μεγάλο service.
    Την ίδια διαδρομή έκανε και ο yiannis με ένα sportcity 125 και είχε μαζέψει 70-80.000 χλμ.

Το κόστος συντήρησης είναι ένα θέμα σε σχέση με το παπί πχ, και πρέπει να είσαι τυπικός. Τουλάχιστον στο δικό μου με χρήση επί 6,5 χρόνια μόνο τάπα, δεν μου έχει ζητήσει τίποτα απολύτως, εκτός από το οτι είμαι τυπικός στα service του. Κράτημα, φρένα είναι αλλού σε σχέση με παπί και ταχύτητες 120 (κοντερίσια) συνεχώς.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οδηγός Καινούριος, Ψάχνει :)
    από vreust στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 101
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2012, 08:23
  2. Οδηγός Καινούριος, Ψάχνει :)
    από nikos_abel στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2012, 12:50
  3. Άπειρος οδηγός ψάχνει μηχανή (και βοήθεια)!
    από Yannakis13 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2010, 05:56
  4. Νέος οδηγός ψάχνει μοτοσυκλέτα
    από Vagg στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2010, 21:19
  5. Νέος οδηγός, άπειρος, ψάχνει...
    από dimitrisag στο forum Honda
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2010, 17:34

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •