Ε ρε φίλε σου λέω.. Ρώσικα σύνορα... Έπρεπε να είσαι εκεί να γελάσεις.. Ξεκινάμε με το μαρτύριο ότι έπρεπε να ανεβούμε σε μια ράμπα, με της μηχανές σβηστές. Δλδ φοβόντουσαν ότι με τις μηχανές αναμμένες θα κάνουμε άλμα πάνω από τα συρματοπλέγματα??? Κλείνω το μάτι στο κυνηγό και κάθομαι από πίσω του, σαν τσούλα στην φυλακή. Αυτός εδώ θα μας σώσει, λέω.
Μας δίνουν από ένα πάκο χαρτουρα στο καθένα, εννοείται μόνο στα ρωσικά(εκτός απο την immigration card) και μας αφήνουν να τα κοιτάμε.. Τα κοιταγαμε τα κοιτάγαμε, αλλά τα κενά δεν γέμιζαν... Είχε περάσει ένα τέταρτο και εμείς είχαμε μείνει στο κοίταγμα.. Οι από πίσω με τα αυτοκίνητα τους είχαν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Οι υπόλοιποι συνοριοφυλακες, μας κοίταγαν, αντάλλαξαν δυο κουβέντες και γέλαγαν πονηρά.. Τότε όμως, βλεπω το φίλο μου το κυνηγό που είχε ξεμπερδέψει μπαμ μπαμ με όλα αυτά, να ψιθυρίζει στο αυτί ενός αξιωματικού και παράλληλα να μας δείχνει... Λες λέω? Έρχεται ο αξιωματικός προς το μέρος μας, παίρνει τα χαρτιά και κάθεται μαζί μας ένα μισάωρο χωρίς να μιλάει γρι αγγλικά. Λίγο από εδώ λίγο από εκεί, βγάλαμε άκρη, γράφοντας στα Ρωσικά τα στοιχειά μας. Εννοείται ότι άπλα αντιγράφαμε χαρακτήρες από την βίζα μας. Μας ψαξανε και μας στειλανε στα γραφεία μεταναστών που είναι πιο κάτω. Πληρώσαμε ένα αντίτιμο 5 ευρό η μηχανη, δηλώσαμε σε ποια πόλη πάμε και ήμασταν οκ. Ένας Μολδαβος μου περίμενε στην ουρά μαζί μας, μου είπε, μην κάνεις το λάθος και χάσεις την πράσινη κάρτα του οχήματος. Εσυ θα μπορείς να βγεις από την χωρα ,αλλά αυτό όχι..
Τα γραφεία μεταναστων και στο βάθος ο έλεγχος διαβατηρίων..