Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: επισκευή κυλίνδρου με μαντέμι

επισκευή κυλίνδρου με μαντέμι

καλησπέρα παιδιά.
    Εχω ένα δίχρονο 200άρι kawasaki kdx ΜΟΝΤ. 1991 και πήγα μάστορα να φτιάξω βαλβίδες ροπής(kips)
    ανοίγοντας όμως την κεφαλή ανακαλύπτει ότι έχει ράγισμα ο κύλινδρος.Να αγοράσω καινούργιο δεν παίζει είναι πανάκριβος(500 ευρώ)οπότε μου προτείνει να κάνουμε επίστρωση με μαντέμι.Μού είπε ότι δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά δεν θα είναι και γιά μοτοκρός δούλεμα σε πίεση δηλαδή με υψηλές στροφές
    Eτσι και αλλίως το kdx γιά βόλτες στο βουνό το έχω,τι λέτε να προχωρήσω ,αξίζει η επισκευή(επίστρωση) με μαντέμι?Έχει κάνει κανείς αυτή τη δουλεία?
    να πω ότι ρεκτιφιέ δεν παίζει γιατί ο κύλινδρος έχει επεξεργασία nikasil
    Route 66 R & B Band "Zefiry" (Rolling Stones με Brian Jones'version)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4

Re: επισκευή κυλίνδρου με μαντέμι

Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
    καλησπέρα παιδιά.
    Εχω ένα δίχρονο 200άρι kawasaki kdx ΜΟΝΤ. 1991 και πήγα μάστορα να φτιάξω βαλβίδες ροπής(kips)
    ανοίγοντας όμως την κεφαλή ανακαλύπτει ότι έχει ράγισμα ο κύλινδρος.Να αγοράσω καινούργιο δεν παίζει είναι πανάκριβος(500 ευρώ)οπότε μου προτείνει να κάνουμε επίστρωση με μαντέμι.Μού είπε ότι δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά δεν θα είναι και γιά μοτοκρός δούλεμα σε πίεση δηλαδή με υψηλές στροφές
    Eτσι και αλλίως το kdx γιά βόλτες στο βουνό το έχω,τι λέτε να προχωρήσω ,αξίζει η επισκευή(επίστρωση) με μαντέμι?Έχει κάνει κανείς αυτή τη δουλεία?
    να πω ότι ρεκτιφιέ δεν παίζει γιατί ο κύλινδρος έχει επεξεργασία nikasil
    Να το διορθώσω φίλε μου λίγο...

Σε έναν κύλινδρο NiCaSil δεν κάνουμε «επίστρωση με μαντέμι», γενικά αυτή η διαδικασία δεν νομίζω να υπάρχει.

Αυτό που πιθανότατα εννοεί ο μάστορας, είναι να περάσει τον κύλινδρο στο μηχανουργείο και να τον ανοίξει τόσο ώστε να περαστεί μέσα του ένα κανονικό μαντεμένιο χιτώνιο όπως ήταν τα μηχανάκια παλιότερα.

Αυτό ήταν παλαιότερη συνήθεια την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησαν οι κύλινδροι με NiCaSil και ούτε οι επιστρώσεις είχαν τη σημερινή αντοχή, ούτε και άντεχε οικονομικά ο κόσμος να αλλάζει κυλίνδρους.

Τώρα, για το πόσο αξιόπιστη είναι μία τέτοια επισκευή:
    Αν γίνει σωστά και από καλό μάστορα και με τα σωστά εργαλεία, θεωρητικά θα είναι εντάξει, ειδικά αν κοπεί τόσο ώστε να εξαφανιστεί και το ράγισμα.

Από την άλλη, εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ, περίμενε όλο και κάποιος παλιός θα έχει φτιάξει έτσι το μηχανάκι του να σου πει την εμπειρία.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

"Σε έναν κύλινδρο NiCaSil δεν κάνουμε «επίστρωση με μαντέμι», γενικά αυτή η διαδικασία δεν νομίζω να υπάρχει.

Αυτό που πιθανότατα εννοεί ο μάστορας, είναι να περάσει τον κύλινδρο στο μηχανουργείο και να τον ανοίξει τόσο ώστε να περαστεί μέσα του ένα κανονικό μαντεμένιο χιτώνιο όπως ήταν τα μηχανάκια παλιότερα."

γράψε λάθος από εμένα,έτσι όπως τα λες μου τά είπε χιτώνιο θα περάσει μαντεμένιο

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ράγισμα ή χαρακιά (γρατζουνιά) στο χιτώνιο?

Στην πρώτη περίπτωση δεν ξέρω τι κάνεις.

Στην δεύτερη το αφήνεις όπως είναι.
    Sent from me using a computer.

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Ράγισμα ή χαρακιά (γρατζουνιά) στο χιτώνιο?

Στην πρώτη περίπτωση δεν ξέρω τι κάνεις.

Στην δεύτερη το αφήνεις όπως είναι.
    ράγισμα γμτ(90%) θα το δω τη δευτέρα.τώρα έχω ανοίξει την εγκυκλοπαίδεια του moto.gr και διαβάζω θα βάλω και ποστ με απαντήσεις γύρω από το θέμα αργότερα

Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
    ράγισμα γμτ(90%) θα το δω τη δευτέρα.τώρα έχω ανοίξει την εγκυκλοπαίδεια του moto.gr και διαβάζω θα βάλω και ποστ με απαντήσεις γύρω από το θέμα αργότερα
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=69360

μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius

Re: Re: επισκευή κυλίνδρου με μαντέμι

Δε μου λες, αυτός σου κάνει; Δεν είναι και τσάμπα, αλλά πόσα θα δώσεις στο μάστορα;

http://www.ebay.co.uk/itm/130642580247

Re: Re: Re: επισκευή κυλίνδρου με μαντέμι

Αρχικά δημιουργήθηκε από Acacius
    Δε μου λες, αυτός σου κάνει; Δεν είναι και τσάμπα, αλλά πόσα θα δώσεις στο μάστορα;

http://www.ebay.co.uk/itm/130642580247
    μου παρακάνει και ευχαριστώ πολύ γιά το ψάξιμο Αcacius, αλλά δεν έχω ξαναψωνίσει από Αμέρικα, μπορώ?Μήπως κολήσει στο τελωνείο?ακόμα βέβαια και να πληρώσω τελωνείο ο μάστορας ζήτησε γιά να βάλει χιτώνιο με μαντέμι 250 ευρώ και το πιστόνι με τα ελατήρια καινούργιο στην kawasaki κάνει 150 περίπου
    Άρα αμέσως αμέσως πάμε στα 400 ευρώ ποσό μεγάλο γιά παλιό μηχανάκι

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius

Re: Re: Re: Re: επισκευή κυλίνδρου με μαντέμι

Ο πωλητής έχει αρκετές και πολύ καλές αξιολογήσεις, οπότε η όποια πιθανότητα να πάει κάτι στραβά είναι ουσιαστικά στη μεταφορά. Στο τελωνείο μπορεί να κολλήσει, αλλά πρώτον, δεν είναι τόσο βέβαιο και δεύτερον, υπάρχουν τρόποι να το αποφύγεις αν ο αποστολέας δηλώσει χαμηλή αξία αντικειμένου (ή ότι είναι δώρο). Ρώτα να σε κατατοπίσουν άλλοι και για παραπάνω λεπτομέρειες, εγώ δεν ψωνίζω συχνά από Αμερική.

Από πλευράς τιμής, ακόμα και να πληρώσεις τελωνείο θα σου έρθει φθηνότερα, αφού συμπεριλαμβάνεται και το πιστόνι με τα ελατήρια ( αλλά όχι καινούργια, ε; ). Το θέμα είναι πόσο βιάζεσαι.

Re: Re: Re: Re: Re: επισκευή κυλίνδρου με μαντέμι

Αρχικά δημιουργήθηκε από Acacius
    Ο πωλητής έχει αρκετές και πολύ καλές αξιολογήσεις, οπότε η όποια πιθανότητα να πάει κάτι στραβά είναι ουσιαστικά στη μεταφορά. Στο τελωνείο μπορεί να κολλήσει, αλλά πρώτον, δεν είναι τόσο βέβαιο και δεύτερον, υπάρχουν τρόποι να το αποφύγεις αν ο αποστολέας δηλώσει χαμηλή αξία αντικειμένου (ή ότι είναι δώρο). Ρώτα να σε κατατοπίσουν άλλοι και για παραπάνω λεπτομέρειες, εγώ δεν ψωνίζω συχνά από Αμερική.

Από πλευράς τιμής, ακόμα και να πληρώσεις τελωνείο θα σου έρθει φθηνότερα, αφού συμπεριλαμβάνεται και το πιστόνι με τα ελατήρια ( αλλά όχι καινούργια, ε; ). Το θέμα είναι πόσο βιάζεσαι.

''Επισης να προτιματε USPS απο αμερική και οχι fedex ή άλλες ιδιωτικές.

συμφωνω απολυτα εδω με το φιλο - ειδικα απο αμερικη προτιμηστε την USPS (προσοχη!! ο χ ι -UPS- ειναι κουριερ) δλδ τα αμερ/κα ταχυδρομεια - εκτος αν δεν ειναι στις επιλογες του πωλητη

μια περιπτωση (τυχερη) να γλυτωσεις τα τελωνεια ειναι αν η κουριερ κανει - μεταφορτωση- απο κρατος της Ευρωπης πχ. Γερμανια και μετα ερθουν Ελλαδα
    (σ αυτην την περιπτωση περνανε ολα χωρις ελεγχο γιατι υποτιθεται γινεται με την εισαγωγη τους στο εδαφος της EU)''

βρήκα αυτό το ποστ στο νετ και πιστεύω ότι η αγγελία που μου έδωσες είναι μιά τέτοια περίπτωση.ότι δηλαδή περνάει μέσω Αγγλίας ο΄ποτε δεν θα έχω πρόβλημα

Οτι κινειται βαφεται Το avatar του/της airpanos
    Ετσι εψαχνα κ εγω για κυλινδρο στο κτμ και τελικα τα εσκασα και πηρα καινουργιο.Μεταχειρισμενος καλος ειναι αλλα δεν ξερεις ποσο θα αντεξει.
    ready to race....
    The right to go insane
    http://www.youtube.com/watch?v=m20sJNgZ17U&ob=av3e

http://www.sevenstring.org/forum/index.php

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nikos121
    στη γε3φυρα του 3 νεκροταφειου απο κατω τραβα κ ρωτα για αλαγη χιτωνιου μικρε!μολλον δεν θα ξεπεραση τα 250 ευρω ολλα μαζι.500???????????//ακου 500.μαλακα μαστορα εχεις?
    γεροξεκουτης

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos121
    στη γε3φυρα του 3 νεκροταφειου απο κατω τραβα κ ρωτα για αλαγη χιτωνιου μικρε!μολλον δεν θα ξεπεραση τα 250 ευρω ολλα μαζι.500???????????//ακου 500.μαλακα μαστορα εχεις?
    κάτσε ρε συ αν και δεν έχω ρωτήσει ο ίδιος πόσο περίπου κάνει δηλαδή μόνο το χιτώνιο από μαντέμι?
    ο μάστορας(πιστεύω ότι λέει πολλά βέβαια)μου είπε 250 ευρώ.σιγά νη δώσω 250 ευρώ μόνο γιά το χιτώνιο μαντεμιού.οκ το πιστόνι με αλατήρια κάνει από kawasaki 150 ευρώ καινούργιο αυτό το έχω τσεκάρει ο ίδιος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nikos121
    μικρε κ στη κωνσταντινουπωλεως μπορεις να ρωτησεις.εχουνε χιτωνια MALHE μαζι με πιστονακια σετακι!δεν πρεπει να ξεπερνανε τα 200 ευρα ολα μαζι.κανε μια βολτα.δεν εχεις κατι να χασεις.παλια βαζαμε στα siminini τετοια πιστονακια χιτωνια.ο ΔΡΑΚΟΣ ηταη απο τοτε απλει[στοσ]ιαστος
    γεροξεκουτης

Οτι κινειται βαφεται Το avatar του/της airpanos
    Να ο δικος μου ειχε φυγει το νικασιλ στο πανω μερος.
    Πηρα καινουργια 860 ευρω κυλινδρο πιστονι και φλατζες.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	photo-0093.jpg 
Προβολές:	339 
Μέγεθος:	261,9 KB 
ID:	247215
    ready to race....
    The right to go insane
    http://www.youtube.com/watch?v=m20sJNgZ17U&ob=av3e

http://www.sevenstring.org/forum/index.php

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ Arai Rx-7 ΑΠΟ Ε-bay
    από miatas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2008, 07:53
  2. σχετικά με επισκευή με πολυεστέρα...
    από zzr2005 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2007, 11:08
  3. επισκευη κυλινδρου nicassil-HUSQVARNA SOS!
    από sotiris68 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2006, 23:07
  4. Suzuki με V-2... DESMO !!!!!
    από SeNNinhA στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2003, 11:28
  5. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 16:14

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε