Σελίδα 19 από 61 ΠρώτοΠρώτο ... 9141516171819202122232429 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 271 έως 285 από 908

Θέμα: ΧΤ 660 Ζ Part II

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Τι έγινε.....βγήκαμε για αγοραπωλησίες....???

Στα 5k με προίκα ........ούτε του παπά
    Όχι ρε … δεν το αλλάζω ….

Ντροπή mode on
    Μου πέρασε από το μυαλό να πάρω κι ένα μτχ varadero ….
    Ντροπή mode off

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Για τον αγοραστή ή τον πωλητή???
    Τον δεύτερο...δηλαδή εσένα....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Αλλαγή μπαταρίας στα 46000 χλμ Yuasa 62 ευρώ

Έχει αλλάξει κανένας άλλος??

Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Αλλαγή μπαταρίας στα 46000 χλμ Yuasa 62 ευρώ

Έχει αλλάξει κανένας άλλος??
    Μόνο? Έχε το νου σου, υπάρχουν πολλές Yuasa που τρώνε μπανανούλες!
    Sent from me using a computer.

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Μόνο? Έχε το νου σου, υπάρχουν πολλές Yuasa που τρώνε μπανανούλες!
    Taiwan είναι, σίγουρα τρώει μπανάνες αλλά είναι οι καλές οι chiquita,:rotflmao:
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Moderator
    A ok!

ρε DAKAR λεμε..... Το avatar του/της leontheprof
    Ρε παιδια να ρωτησω κατι, εδω και ενα μηνα εχω παει μερικες φορες με το Τενερε στη Βαρυμπομπη και κανω χωματινες διαδρομες και αλματακια, ειναι ομως καμποσος καιρος που οταν ειμαι στην ασφαλτο μεσα στην πολη νομιζω οτι νιωθω τις λακουβες πιο πολυ απο πριν οταν παταει η πισω ροδα.
    Πως να το πω, νιωθω οτι δεν την περναει ετσι ομαλα η πισω ροδα και την καταλαβαινω καλα τη λακουβα. Σαν να εισαι με πιο street μηχανη.

Δε ξερω, ισως να ειναι και ιδεα μου επειδη την παω και στα χωματα και μετα φοβαμαι μη της εχω κανει καμια ζημια.

Λαστιχα φουσκωμενα εχω, θα τσεκαρω αυριο ποσα ακρβιως psi εχουν. Νομιζω 30.

Η πισω αναρτηση ειναι στη θεση 2 που νομιζω ειναι η standard οταν την αγοραζεις. Δεν την εχω πειραξει καθολου.

Λετε υπαρχει περιπτωση να εχω κανει καμια μλκια η ιδεα μου ειναι? Τι να πω...δε ξερω.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από leontheprof
    Ρε παιδια να ρωτησω κατι, εδω και ενα μηνα εχω παει μερικες φορες με το Τενερε στη Βαρυμπομπη και κανω χωματινες διαδρομες και αλματακια, ειναι ομως καμποσος καιρος που οταν ειμαι στην ασφαλτο μεσα στην πολη νομιζω οτι νιωθω τις λακουβες πιο πολυ απο πριν οταν παταει η πισω ροδα.
    Πως να το πω, νιωθω οτι δεν την περναει ετσι ομαλα η πισω ροδα και την καταλαβαινω καλα τη λακουβα. Σαν να εισαι με πιο street μηχανη.

Δε ξερω, ισως να ειναι και ιδεα μου επειδη την παω και στα χωματα και μετα φοβαμαι μη της εχω κανει καμια ζημια.

Η πισω αναρτηση ειναι στη θεση 2 που νομιζω ειναι η standard οταν την αγοραζεις. Δεν την εχω πειραξει καθολου.

Λετε υπαρχει περιπτωση να εχω κανει καμια μλκια η ιδεα μου ειναι? Τι να πω...δε ξερω.
    Επειδή η πίσω ανάρτηση είναι που είναι σώβρακο, και επειδή την ζορίζεις κιόλας...βάλτην τέρμα σκληρή
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

ρε DAKAR λεμε..... Το avatar του/της leontheprof
    Ναι ρε Προεδρα, αλλα αμα την βαλω τερμα σκληρη τοτε δεν ειναι που θα την "ακουω" περισσοτερο στις λακουβες?
    Κατσε γιατι εγω δε ξερω ουτε τα βασικα. Εμεις δε θελουμε να κανει "σισπασιον : ) γαμ@ τις λεξεις μου" το μηχανακι?
    Αμα την σκληρηνουμε την αναρτηση δε θα την κανουμε πιο "street" ας πουμε?

Ναι ρε Προεδρα, αλλα αμα την βαλω τερμα σκληρη τοτε δεν ειναι που θα την "ακουω" περισσοτερο στις λακουβες?
    Κατσε γιατι εγω δε ξερω ουτε τα βασικα. Εμεις δε θελουμε να κανει "σισπασιον : ) γαμ@ τις λεξεις μου" το μηχανακι?
    Αμα την σκληρηνουμε την αναρτηση δε θα την κανουμε πιο "street" ας πουμε?
    Τσου!!!

Δεν μικραίνεις τη διαδρομή της ανάρτησης, που ούτως η άλλως έχει αρκετά μεγάλη.

Στο χώμα νομίζω θέλεις μικρότερη όμως ταχύτητα απόσβεσης.

30 psi χώμα!!!
    Δοκίμασε 24psi……καμία σχέση.
    Κρίνουμε ανάλογα με τις εμπειρίες μας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimitris_a
    Καλησπέρα παίδες,
    μια ερώτηση σχετικά με τις πιέσεις θα ήθελα να κάνω.

Στο manual η yamaha αναφέρει πιέσεις 30psi μπροστά 33 πίσω.

Παλιότερα που είχα πάθει λάστιχο άλλαξα σαμπρέλα σε γνωστό μου ο οποίος έχει κατάστημα ελαστικών και ασχολείται χρόνια με μηχανες (enduro και street) μου είπε πως είναι καλύτερα όταν το μηχανάκι κινείται στην άσφαλτο να το έχω 32 - 35 μπροστά πίσω. Το βάλαμε και μετά μέχρι να το συνηθίσω άρχισαν οι καλλιγραφίες. Το πίσω γλυστρούσε με το παραμικρό. Μετά που το συνήθισα είδα πως πήγαινε καλύτερα το μηχανάκι.
    Για εκτός δρόμου μου είχε πει για 25 - 27 αν θυμάμαι καλά.

Μήπως να τις γυρίσω τις πιέσεις στις 30 - 33 όπως λέει το manual?
    Τι λέτε κι εσείς?

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris_a
    Καλησπέρα παίδες,
    μια ερώτηση σχετικά με τις πιέσεις θα ήθελα να κάνω.

Στο manual η yamaha αναφέρει πιέσεις 30psi μπροστά 33 πίσω.

Παλιότερα που είχα πάθει λάστιχο άλλαξα σαμπρέλα σε γνωστό μου ο οποίος έχει κατάστημα ελαστικών και ασχολείται χρόνια με μηχανες (enduro και street) μου είπε πως είναι καλύτερα όταν το μηχανάκι κινείται στην άσφαλτο να το έχω 32 - 35 μπροστά πίσω. Το βάλαμε και μετά μέχρι να το συνηθίσω άρχισαν οι καλλιγραφίες. Το πίσω γλυστρούσε με το παραμικρό. Μετά που το συνήθισα είδα πως πήγαινε καλύτερα το μηχανάκι.
    Για εκτός δρόμου μου είχε πει για 25 - 27 αν θυμάμαι καλά.

Μήπως να τις γυρίσω τις πιέσεις στις 30 - 33 όπως λέει το manual?
    Τι λέτε κι εσείς?
    ? Kαλή ερώτηση και οχι μόνο δεν έχω απάντηση αλλά θα βάλω και άλλη μια παράμετρο - αυτή του είδους του ελαστικού. π.χ τα 33psi δεν θα είναι διαφορετικά σε αίσθηση μεταξύ ενός tourance και ενος sahara? Θέλω να πω - δεν υπάρχει μια υποκειμενικότητα στους αριθμούς;

Moderator
    Leon η μηχανή μπορεί να έχει "κάτσει" πίσω. Σε απλά Ελληνικά δηλαδή να έχει gami8ei το sag. Με πιο απλά λόγια το ελατήριο μπορεί να έχει υποχωρήσει λίγα εκατοστά υπό το βάρος της μηχανής. Όχι το βάρος δεν αυξήθηκε απλά αυτό χαλάρωσε. Και η δική μου το έπαθε και όλες.

Αυξάνοντας την προφόρτιση δεν μειώνεις την διαδρομή ούτε "σφίγγεις το ελατήριο". Αυτό θα συνέβαινε αν το πάνω μέρος (που στηρίζεται στο αμορτισέρ) ήταν σταθερό όπως και το κάτω (ψαλίδι). Επειδή όμως δεν είναι όσο εμείς "βιδώνουμε την βίδα" της προφόρτισης το πάνω μέρος σηκώνεται (μαζί με το έμβολο του αμορτισέρ). Δεν αλλάζει λοιπόν κάτι στην ανάρτησή μας αλλά αλλάζει η γεωμετρία της μηχανής, αφού αλλάξαμε την κατανομή βάρους. Συνεπώς και η ανάρτηση μπορεί να δουλεύει λίγο διαφορετικά τώρα γιατί έχει λιγότερο βάρος να διαχειριστεί.

Γι αυτό προφορτίζουμε όταν την φορτώνουμε. Το βάρος καταναλώνει διαδρομή. Η μηχανή "κάθεται". Προφορτίζοντας ανεβάζουμε την μηχανή στην αρχική της θέση ώστε να μην αλλάξει η γεωμετρία. Η διαδρομή είναι το ίδιο μειωμένη απ' το έχτρα βάρος.

Έτσι και εσένα ίσως έχει μειωθεί η διαδρομή του αμορτισέρ απ' το βάρος της μηχανής (στατικό sag). Συνεπώς και υπό το βάρος το δικό σου η μηχανή κάθεται περισσότερο (δυναμικό sag). Περισσότερα για το sag θα βρεις σε κανένα άρθρο του oldman.

Δεν ξέρω αν όντως φταίει αυτό (συνήθως τα αμορτισέρ γίνονται μαγικά χαλιά με το βάρος), αλλά δεν χάνεις αν δοκιμάσεις. Πάρε το γατζόκλειδο που έχει στην συλλογή και γύρνα τη βίδα στο τέρμα. Κάνε τη βόλτα σου και βλέπεις.

Πιθανός λόγος μπορεί να είναι και τα ελαστικά. Σκληραίνουν και μεταφέρουν στην ανάρτηση πιο ξερές αντιδάσεις, και αυτή με τη σειρά της σε μας. Μεγάλο μέρος της αίσθησης που έχουμε οφείλεται στα ελαστικά.

Πιέσεις για χώμα από 29 και κάτω.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paraligo
    30 psi χώμα!!!
    Δοκίμασε 24psi……καμία σχέση.
    24psi βάζεις στην 17", στην 18" ή και στις δύο? Εγώ με 29-29 πήγαινα και στην τελευταία το έβαλα 27-27.

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια για ΧΤ 660
    από kawasaki ZX-12 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2005, 10:01
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 15:16
  3. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  4. Χτ 660
    από dep στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 12:49