Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 50

Θέμα: Συνεργειο Do it yourself DIY

Συνεργειο Do it yourself DIY

Καλημερα σε ολους,

Νομιζω οτι καπου την εχω ξαναδει αυτη τη συζητηση αλλα δεν την εβρισκα στο ψαχτηρι του φορουμ.

Ειμαι λατρης της μοτοσυκλετας απο τα 13 μου χρονια. Μου αρεσει να μαστορευω τη μοτοσυκλετα μου και οχι μονο. Επειδη μεχρι τα 29 μου, εβρισκα καποιο χωρο να μαστορευω η εστω να πλυνω τη μηχανη μου δεν το ειχα σκεφτει ποτε. Τωρα ομως που βρεθηκα σε ενα σπιτι στο κεντρο και για να πλυνω τη μηχανη η για να λαδωσω την αλυσιδα (δε μιλαω για πιο συνθετες εργασιες) πρεπει να κανω τον γυφτο στο πεζοδρομιο ενοιωσα την αναγκη του χωρου και των εργαλειων.......οπως και την κριση να μου χτυπαει την πορτα.

Ετσι μπηκα στη διαδικασια να σκεφτω μαζι με 2 φιλους (ο ενας τελειωνει μηχανολογος μηχανικος και ο αλλος εκτος οτι ειναι συλλεκτης μοτο εχει σπουδασει σχεδιαστης αυτοκινητων) να νοικιασουμε ενα χωρο που θα στηθει σαν συνεργειο (αρχικα για δικια μας ασχολια) και εαν μας παει καλα η ολη κατασταση να το οργανωσουμε σαν do it yourself ετσι ωστε ολοι αυτοι που αγαπουν το μαστορεμα η θελουν να κανουν καποια εργασια στην μοτο τους και δεν εχουν χωρο και εργαλεια να πληρωνουν καποιο αντιτιμο και να χρησιμοποιουν τα δικα μας. Απο οτι ξερω στο εξωτερικο λειτουργουν τετοια μερη αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες. Θα ηθελα αν γνωριζει καποιος οποιαδηποτε λεπτομερεια τι χρειαζεται διαδικαστικα - νομικα για να δουλεψει σαν νομιμη επειχηρηση, αλλα και αν γνωριζει πως δουλευουν στο εξωτερικο αυτα τα συνεργεια να μας πει την γνωμη του.

Θα ηθελα να παρακαλεσω να μην μου γ.....ησετε το ποστ γιατι δεν το γραφω για χαβαλε αλλα για να ακουσω τις γνωμες μοτοσυκλετιστων που σεβομαι.

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Γιαννης.
    Enduro way of life

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rockobok

Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

Εγώ θα σου πρότεινα να το κρατήσετε για ένα κλειστό κύκλο
    φίλων σας ώστε απλά να βγένουν τα έξοδα χωρίς να λειτουργεί νόμιμα.
    Για να λειτουργήσει σαν επιχείρηση θα πρέπει ο χώρος να έχει αντιστοιχη
    άδεια να πληρώνετε οαεε και νομίζω πρέπει να έχεις και συγκεκριμένο ωράριο.
    Όπως και να έχει είναι πολύ καλή ιδέα!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

Αρχικά δημιουργήθηκε από eurotreno2002
    ... Απο οτι ξερω στο εξωτερικο λειτουργουν τετοια μερη αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες. ...

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Γιαννης.

Στο εξωτερικό όντως λειτουργούν DIY συνεργεία αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις ν' αντέξεις την γραφειοκρατία που σε περιμένει ή και τα έξοδα.. Εφόσον βέβαια καλυπτεται τέτοιου είδους επιχείρηση από τους νόμους μας..

Συν την ευθύνη (και τ' αντίστοιχα έξοδα σε ασφάλειες) που θα έχει ο υπέυθυνος από τον νόμο μηχανικός του "συνεργείου". Φαντάσου να πάθει κάποιος κάτι, όπως τα παιδιά στο Βύρωνα..
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

καλη ιδεα αλλα αμα κανεις εναρξη επαγγλ θα δεις πως δεν συμφερει + οτι θα πεσεις στης δαγκανες της γραφειοκρατιας και του ελληνικου δημοσιο..............μια καλη και νομιμη λυση ειναι να το κανεις σαν λεσχη.ρωτα καποιο δικηγορο να σου πει.

Re: Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Στο εξωτερικό όντως λειτουργούν DIY συνεργεία αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις ν' αντέξεις την γραφειοκρατία που σε περιμένει ή και τα έξοδα.. Εφόσον βέβαια καλυπτεται τέτοιου είδους επιχείρηση από τους νόμους μας..

Συν την ευθύνη (και τ' αντίστοιχα έξοδα σε ασφάλειες) που θα έχει ο υπέυθυνος από τον νόμο μηχανικός του "συνεργείου". Φαντάσου να πάθει κάποιος κάτι, όπως τα παιδιά στο Βύρωνα..
    Δε θελω ουτε να τη σκεφτομαι αυτη την περιπτωση φιλε....!!! Δε ξερω τι να πω θα πρεπει να ρωτησω καποιον σαν λογιστη οσο αναφορα το καμματι της επιχειρησης...εχω και ενα φιλο ασφαλιστη..!!! Η αλλη περιπτωση ειναι να μην ειναι νομιμο αλλα πως θα αντεπεξελθεις στα εξοδα αν δεν παρεις και ενα μικρο εσοδο απο τα παιδια που θα ερχοντε...???
    Enduro way of life

Πού ενδιαφέρον εγχείρημα και έχω την αίσθηση ότι θα έχεις πελατεία (1ος εγώ).

Τώρα διαδικαστικά, ελπίζω να βγάλεις άκρη.

Re: Re: Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

... Η αλλη περιπτωση ειναι να μην ειναι νομιμο ...

Ναι κάντε μ2/λακίες..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αν είναι να μπλέξεις με OAEE πιο φτηνό θα σου έρθει να το κρατάς απλά σαν αποθήκη, πίστεψέ με.

Κοίταξε μήπως μπορείς να το κάνεις κάτι σαν λέσχη και να αμοίβεσαι με κάτι σαν «κουπόνια υποστήριξης».

Να μη χρεώνεις δηλαδή την ώρα ή την επισκευή, αλλά να έχει κάτι σαν «λέσχη ανταλλαγής απόψεων περί συντήρησης μοτοσυκλετών» και αντί να σου πληρώνει ο επισκέπτης τη χρήση των εργαλείων και του χώρου ως τέτοια, να πληρώνει ένα ποσό ως «δωρεά για την οικονομική στήριξη της λέσχης».

Ρώτα κάποιον που ξέρει καλύτερα πάντως (πχ λογιστή).

Ααα, και καλή τύχη...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Re: Re: Re: Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Ναι κάντε μ2/λακίες..
    Οταν λεω να μην ειναι νομιμο δεν εννοω να ειναι παρανομο (εισπρατοντας χρηματα) απλα να ειναι ιδιωτικος χωρος. Τωρα αμα ερθει καποιος και αφησει οικιοθελως 10 euro δε νομιζω οτι μπορει να σου πει και κανενας τιποτα.
    Enduro way of life

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4

Re: Re: Re: Re: Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

Οταν λεω να μην ειναι νομιμο δεν εννοω να ειναι παρανομο
    Καλά σου λέει ο sniper.
    Δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι νόμιμο και παράλληλα να μην είναι παράνομο. Ο ορισμός αυτός είναι. Ότι δεν είναι νόμιμο είναι παράνομο.
    Απλά, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρεις ποιον νόμο παραβαίνει, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να βρεις το μπελά σου.

Μην παίζετε με αυτά τέτοιους καιρούς...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Re: Re: Re: Re: Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

Οταν λεω να μην ειναι νομιμο δεν εννοω να ειναι παρανομο (εισπρατοντας χρηματα) απλα να ειναι ιδιωτικος χωρος. Τωρα αμα ερθει καποιος και αφησει οικιοθελως 10 euro δε νομιζω οτι μπορει να σου πει και κανενας τιποτα.

Nαι μωρέ.. και στον δικό σου χώρο κάποιος που δεν έχει ιδέα (αλλά νομίζει ότι ξέρει τα πάντα) θα κάνει κάτι π.χ.μια ηλεκτροκόλληση.. κι αν συμβεί κάτι θα πεις "στον δικό μου χώρο κάνω ότι γουστάρω".. κατά το αγγλικό (φεουδαρχικό ακόμα) δίκαιο..

Πως νομίζεις ζουν οι δικηγόροι;

Εξε-ληγμένο Μέλος Το avatar του/της eagleye101
    Συγχαριτηρια αδερφε για την σκεψη-πρωτοβουλια.

Εγω ειμαι ασχετος απο μαστορεματα και καθε φορα που τα σκαω λεω "πιο πολυ συμφερει να παω να βγαλω ενα τεε παρα να σκαω διακοσαρια".

Και απο νομικα-λογιστικα ασχετος ειμαι.

Πρακτικα αχρηστος δηλαδη... αλλα να σου πω την αληθεια, το εχω σκεφτει πολλες φορες να βρω 5 ανθρωπους να μπορω να συνεργαστω χωρις να σκεφτομαι το ενδεχομενο εμπιστοσυνη μεταξυ μας η απλα ο καθενας κοιταει να παρει χωρις να δωσει. Μεχρι τωρα (οχι οτι εψαξα και πολυ) αλλα δεν εχω βρει. Εαν τελικα καταφερεις να ανοιξεις κατι τετοιο εγω υποστηριζω! Εστω και με μια σκεψη-ιδεα. Εστω και με μια γνωριμια ανθρωπου που ισως σε βοηθησει. Ειναι κατι σαν game theory εαν γνωριζεις.

Αν θες το συζηταμε
    One with everything

Καλη σκεψη μπραβο...

Καντο σαν λεσχη και παρανομο φυσικα, αδυνατον να πληρωνεις τους φορους που θα πρεπει κ να προχωρησει.

Υγ. Οταν μιλαμε για μικρο αντιτιμο πχ, για τι ποσον μιλαμε, με την ωρα πηγαινει πχ ?

Εξε-ληγμένο Μέλος Το avatar του/της eagleye101
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    ....Υγ. Οταν μιλαμε για μικρο αντιτιμο πχ, για τι ποσον μιλαμε, με την ωρα πηγαινει πχ ?
    Αυτες οι ερωτησεις δεν ειναι λιγο ακυρες;
    Σορυ ρε φιλος, αλλα μιας κ εχουμε και παρομοιες νοοτροπιες (απο τα ποστ σου το συμπαιρενω αυτο) σου μιλαω πιο χυμα

Δεν εβγαλε και καταλογο ο ανθρωπος, δεν το κανει για να βγαλει φραγκα, (ελπιζω), το κανει με τη συμβολη ολων (οσων τελος παντων ενεργοποιηθουν) να ειναι οσο το δυνατων λιγοτερα τα εξοδα. Προφανως και δε θα τα βαλει και απο τη τσεπη του ολα, αλλιως ποιο το νοημα της συνεργασιας...

ρε δε παμε κανα καφε να τα πουμε απο κοντα γιατι απο το μπλιμπλικι δε το'χω
    One with everything

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ραμπα Μοτο Do it Yourself
    από sapila racing στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 92
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2023, 21:27
  2. do it yourself-motorbike
    από george 1981 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2009, 03:19
  3. Do it yourself : Βάση για camera on board...
    από McGyver στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2007, 15:16
  4. Do it yourself : Disk lock reminder
    από McGyver στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2005, 19:06
  5. Do it yourself : Parking brake / Disk lock reminder
    από McGyver στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2005, 23:43

Κανόνες δημοσιεύσεων