Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 50

Θέμα: Συνεργειο Do it yourself DIY

για να ανοιξεις μια λεσχη μοτο η οτιδηποτε πρεπει να μαζεψεις τουλαχιστον 50 ατομα (υπογραφες).μετα με το ενοικιαστηριο συμβολαιο και το χαρτι υπογραφων των ιδρυτικων μελων και δικηγορο παιρνεις αδεια λειτουργειας απο δικαστηριο και ΑΦΜ απο ΔΟΥ.να ξερεις οτι η λεσχη δεν θα ειναι ιδιοκτησια σου,αλλα ολων των μελων με οτι αυτο συνεπαγεται.δηλαδη μπορει μια μερα να κανουν ΔΣ και να σου δωσουν τον πουλο.να ξερεις ακομα οτι τα ιδρυτικα μελη (50 τουλαχιστον) η καποιοι απο αυτους θα πρεπει να τα σκασουν χονδρα για εξοπλισμο λεσχης κλπ.... αφιλοκερδος,βλεπε παραπανω για ΔΣ.παντως αν εισαι αποφασισμενος για κατι τετοιο,εγω ειμαι μεσα για να βοηθησω και συνυσφερω στην υλοποιηση ενος τετοιου ονειρου....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Συνεργειο Do it yourself DIY

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Nαι μωρέ.. και στον δικό σου χώρο κάποιος που δεν έχει ιδέα (αλλά νομίζει ότι ξέρει τα πάντα) θα κάνει κάτι π.χ.μια ηλεκτροκόλληση.. κι αν συμβεί κάτι θα πεις "στον δικό μου χώρο κάνω ότι γουστάρω".. κατά το αγγλικό (φεουδαρχικό ακόμα) δίκαιο..

Πως νομίζεις ζουν οι δικηγόροι;
    σε καμια περιπτωση μην κανεις κατι παρανομο.να ξερεις οτι καποιος που δεν ειναι εξοικειωμενος με τα μαστοριλικια,ειναι σιγουρο οτι το λιγοτερο θα φαει καποιο χερι προσπαθωντας...εδω επαγγελματιες τα παθαινουν........

Παγκόσμιος Έλλην.. Το avatar του/της universalgr1
    Βασικά δίνεις μια πολύ καλή ιδέα με δύσκολη υλοποίηση όμως αδερφέ..

Είμαι κι εγώ ταλαιπωρημένος από κουτσομαστορεματα στο πεζοδρόμιο κάτω απ'το σπίτι και σε καταλαβαίνω..

Βρες ένα σωστό νομικό πλαίσιο και θα έχεις αρκετή υποστήριξη κατά τα υπόλοιπα..

Επειδη ειμαι της αποψης οτι αμα το σκεφτομαι και το ψαχνω πολυ στο τελος δε θα το κανουμε, λεω να προτεινω στους φιλους να το κανουμε στην αρχη για εμας και στη συνεχεια θα μιλησω με δικηγορο - λογιστη για να δουμε τι συμφερει περισσοτερο.

Ισως θα πρεπει καθως μπανει μεσα στο χωρο καποιος για εργασια η αν παρει καποιο εργαλειο να υπογραφει καποιο τυπικο χαρτι που θα μας καλυπτει νομικα.

Παντως δεν ειμαι ετοιμος οικονομικα να μπω σε μπελαδες τυπου ΟΑΕΕ κτλ αλλα ουτε και να ρισκαρω να παω φυλακη επειδη καποιος πιτσιρικας εφαγε τα ποδο-κεφαλια του.

Ειμαι σιγουρος ομως οτι υπαρχει τροπος να βγαζουμε τα εξοδα και να ειμαστε σωστοι και νομικα, εδω αθοωνονται εμποροι ναρκωτικων και κυκλοφορουν εξω εγκληματιες.

Απο μερη που θα βολευε να το κανουμε τι λετε...???
    Enduro way of life

Δίτροχος Κένταυρος Το avatar του/της Gi_4ce
    Το εχω ψαξει και το παράτησα.

Φίλος ανοιξε παρόμοιο στην Θεσσαλονίκη και το έκλεισε μεσα σε 2 χρονια.

Αρχικά θα μπλέξεις με τις αδειες, εκτος αν εισαι μηχανικος και μπορεις να το παρεις στο ονομα σου.

Μετα αρχίζει το τρέξιμο για τον καθε παπαρα που δεν ειναι οτι θελει να ασχοληθεί επειδή γουσταρει, αλλα θελει να γλυτώσει κανα φραγκο και θα σου κανει το μαγαζι μες στα λαδια γιατι δεν εχει ΙΔΕΑ πως φτιαχνεται το ματζαφλάρι, με αποτέλεσμα να καθεσαι αν του το φτιαχνεις εσυ στην τελικη...

Να μην πω για τη φθορα και απωλεια εργαλειων...
    ::Τάσος::
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce

Μετα αρχίζει το τρέξιμο για τον καθε παπαρα που δεν ειναι οτι θελει να ασχοληθεί επειδή γουσταρει, αλλα θελει να γλυτώσει κανα φραγκο και θα σου κανει το μαγαζι μες στα λαδια γιατι δεν εχει ΙΔΕΑ πως φτιαχνεται το ματζαφλάρι, με αποτέλεσμα να καθεσαι αν του το φτιαχνεις εσυ στην τελικη...

Να μην πω για τη φθορα και απωλεια εργαλειων...
    +1...

Κάτι τέτοιο γίνεται μονο μεταξύ φίλων που ξέρουν ο ένας τον άλλο και συμφωνούν στο πως γίνεται το κάθε τι κτλ...
    Give me fuel, Give me fire

Παγκόσμιος Έλλην.. Το avatar του/της universalgr1
    Όντως..

Βασικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου το λόγο που ξεκινάς κάτι τέτοιο.

Αν είναι επειδή δεν υπάρχει χώρος για να μαστορεύεις, τότε μοιραστείτε τα έξοδα με τα φιλαράκια σου και είστε άρχoντες..

Αν είναι μια επαγγελματική ιδέα, τότε πάρε τα οικονομικά ρίσκα και ξεκίνα.

As simple as that..

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    ειναι εξαιρετικη η ιδεα, μακαρι να μπορεσει να υλοποιηθει. Φανταζομαι οτι αρκετοι απο εμας θα ηθελαν να δουν πραξη κάτι τετοιο. Αν τελικα βρεις καποιο τροπο να το προχωρησεις μπορεις να ενημερωσεις διακριτικα!!

ουτε για πλακα...ενας ασχετος κανει ζημια...πολλοι ασχετοι μαζι κανουν καταστροφη...εκτος εαν ο φιλος σου ο μηχανολογος ειναι σε θεση να ζει με ψυχοφαρμακα σε καθημερινη βαση λογω αγχους...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Να πω και εγώ την γνώμη μου :

Εαν ήμουν στην θέση σου και ήμουν πχ μισθωτός, θα προχωρούσα στην έναρξη προσωπικής εταιρείας, με απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ λόγω κύριου ασφαλιστικού φορέα το ΙΚΑ και θα το άνοιγα με ένα ΚΑΕ που να μην αφορά επισκευές πχ. παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλούς οδήγησης, κλπ.

Θα είχε έδρα τον χώρο αυτό και με ένα απλό μπλοκάκι παροχής θα μπορούσα να συγκεντρώνω προσφορές και συνδρομές για τα έξοδα.

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ουτε για πλακα...ενας ασχετος κανει ζημια...πολλοι ασχετοι μαζι κανουν καταστροφη...εκτος εαν ο φιλος σου ο μηχανολογος ειναι σε θεση να ζει με ψυχοφαρμακα σε καθημερινη βαση λογω αγχους...
    πολλή χολή βρε αδερφάκι μου. Εγώ θα έλεγα ένας άσχετος ... ΜΑΘΑΙΝΕΙ. Ότι θέλει να μάθει ένας άνθρωπος μπορεί να το μάθει. Στο κάτω κάτω, το μηχανάκι του θα καταστρέψει. Μην τρελαινόμαστε, με μια διακριτική επιτήρηση από απόσταση βεβαιωνόμαστε ότι δεν θα ανατινάξει το μαγαζί. Μπορεί να χτυπήσει, μπορεί να χαλάσει ένα εργαλείο. Αυτός που πάει να κάνει τέτοιο συνεργείο τα φαντάζεται αυτά. Το αν εσύ δε θα το άντεχες είναι δικιά σου υπόθεση. Πάντως έχει γίνει, και έχει πετύχει. Σαν ιδέα δουλεύει. Τα γραφειοκρατικά της Ελλάδας είναι άλλο θέμα.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    πολλή χολή βρε αδερφάκι μου. Εγώ θα έλεγα ένας άσχετος ... ΜΑΘΑΙΝΕΙ. Ότι θέλει να μάθει ένας άνθρωπος μπορεί να το μάθει. Στο κάτω κάτω, το μηχανάκι του θα καταστρέψει. Μην τρελαινόμαστε, με μια διακριτική επιτήρηση από απόσταση βεβαιωνόμαστε ότι δεν θα ανατινάξει το μαγαζί. Μπορεί να χτυπήσει, μπορεί να χαλάσει ένα εργαλείο. Αυτός που πάει να κάνει τέτοιο συνεργείο τα φαντάζεται αυτά. Το αν εσύ δε θα το άντεχες είναι δικιά σου υπόθεση. Πάντως έχει γίνει, και έχει πετύχει. Σαν ιδέα δουλεύει. Τα γραφειοκρατικά της Ελλάδας είναι άλλο θέμα.
    Δεν είναι χολή, ρεαλισμός είναι.
    Φυσικά και ότι θέλει κάποιος το μαθαίνει (αν και δεν ισχύει για όλους μη νομίζεις, υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να τους απαγορεύεται με νόμο να πιάνουν εργαλεία στα χέρια τους), όλοι οι μαστόροι στον κόσμο όμως ξέρουν ότι «αν δε χαλάσεις, δε μαθαίνεις».

Το θέμα δεν είναι αν θα χαλάσει, το θέμα είναι ποιος θα την πληρώσει. Η στραβή συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα και πρέπει να υπάρχει κάλυψη από πριν και σωστή συνεννόηση από όλους.
    Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Για τα γραφειοκρατικά της Ελλάδας έχεις δίκιο ότι είναι άλλο θέμα, αφού όμως εδώ είμαστε, πρέπει να υπολογίζουμε και αυτό.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    Στο κάτω κάτω, το μηχανάκι του θα καταστρέψει. Μην τρελαινόμαστε

Καταλαβαινω την ευθηνη για το χωρο τα εργαλεια και τους ανθρωπους αλλα μην τα μεγαλοποιουμε και τα πραγματα γιατι ετσι δεν θα αναλαβει πρωτοβουλια κανενας. Με μια μικρη ματια στο νετ βλεπω οτι φτοιαχνοντας ενα συλλογο, υπαρχει τροπος να εισπραττεις μια συνδρομη αλλα και εσοδα τυπου χορηγειας απο τα μελη.

Οσο αναφορα τον καθε ασχετο που θα ερθει, πιστευω οτι λιγο πολυ μπορουμε να καταλαβουμε αν εχει μια μικρη ιδεα να αλλαξει λαδια φιλτρο η τακακια στη μοτο του. Αλλα πιστευω οτι με υπαρξη χαρτιου και υπογραφης του καθενος που μπαινει θα ειναι οκ.

Ασε που κατα την γνωμη μου δεν προκειται κανεις τελειως ασχετος να παρει πρωτοβουλια να ερθει χωρις να γνωριζει και να χαλασει τη μοτο του και να ζηταει να του τη φτοιαξουμε (που θα ξεκαθαριζεται απο την αρχη οτι ουτε προσφερομαστε ουτε δεσμευομαστε για κατι τετοιο).

Εμεις απλα θα παρεχουμε υλικα - χωρο - ηλεκτρονικη βοηθεια και manual.

Ολα αυτα θα ξεκαθαριστουν απο την αρχη.

Με ορεξη και καποια χρηματα που θα διαθεσω εγω και τα παιδια μπορουν να δωθουν αρκετες παροχες και μεγαλη βοηθεια για αυτους που ποιανουν τα χερια τους.
    Enduro way of life

Κατι αντίστοιχο για μακετες θα έφτιαχνες?
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ραμπα Μοτο Do it Yourself
    από sapila racing στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 92
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2023, 21:27
  2. do it yourself-motorbike
    από george 1981 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2009, 03:19
  3. Do it yourself : Βάση για camera on board...
    από McGyver στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2007, 15:16
  4. Do it yourself : Disk lock reminder
    από McGyver στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2005, 19:06
  5. Do it yourself : Parking brake / Disk lock reminder
    από McGyver στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2005, 23:43

Κανόνες δημοσιεύσεων