ρε συ κάνει αυτό που κάνουν στα μοτάρντ όταν μπαίνουν ντριφτάροντας στην στροφή..απλά λίγο πιο δύσκολα λόγω βάρους της 1100S (γ@μώ τα μηχανάκια)
Ποστ έχουν ξαναγίνει σχετικά με την τεχνική οπότε...![]()
Η μπροστινή ρόδα καθορίζει την πορεία της μηχανής. Η πίσω ρόδα ας κουνιέται σα μουρλή πέρα-δώθε, η μηχανή θα συνεχίσει την πορεία της. Σε οποιαδήποτε φωτό αν δείτε, η μπροστά ρόδα δείχνει προς την κατεύθυνση της στροφής. Αυτό μάλιστα ακόμα και στις περιπτώσεις που η μηχανή δείχνει να πηγαίνει με "ανάποδα": και τότε, η μπροστά ρόδα δείχνει στη στροφή και αναγκάζει τη μηχανή να στρίψει.
Γι'αυτό και αν χάσεις το πίσω, σε γενικές γραμμές δεν τρέχει τίποτα... μπορείς να το ξαναφέρεις. Το κάνει αυτό η μοτοσυκλέτα. Αν χάσεις όμως το μπροστά έστω και για λίγο...![]()
![]()
Ενας εύκολος τρόπος να το δοκιμάσεις αυτό, είναι όταν έχεις καλό λάστιχο μπροστά και τελειωμένο πίσω....
Τότε είχα αποκτήσει και εγώ με την δικιά μου τρομερή άνεση στα ντριφτ , και με είχε εκπαιδεύσει λίγο ας το πούμε, μιας και ο κώλος σε κάθε στροφή έφευγε, αλλά το μυστικό είναι η δύναμη στους μαρσπιέδες και στο τιμόνι να είναι στα σωστά σημεία για να κρατήσει το μηχανάκι στην πορεία του....
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
δεν λέμε να το κάνετε μες το δρόμο και να φάτε τα μούτρα σας.... Πηγαίντε σε ένα πάρκιν, σε εναν απομονωμένο χώρο και θα δείτε, είχε πλάκα τότε, αλλά πάντα είχε πλάκα επειδή κατάφερα και δεν έπεσα, αν έπεφτα απο υπερβολή θα ήταν δικό μου λάθος και δεν θα χε πλάκα πλέον....
Ελπίζω να πιάσατε το νόημα...
![]()
![]()
![]()
ρε παιδιά ρώτησα για τεχνική. Σίγουρα υπάρχει. Το ξέρω το ανάποδο τιμόνι αλλά δεν είναι τρόπος να επαναφέρεις το drift. Οταν η μηχανή γλυστράει σαν τρελλή και η κλίση της προς τα πίσω μεγαλώνει συνέχεια και νιώθεις ότι αν δεν κάνεις κάτι θα πέσεις, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ??? Αυτό ρωτάω.
johnpanαη! κρατας τον συμπλεκτη αυτο κανεις.αμα το χεις γαμησει το θεμα ομως απλα σκεφτεσαι γρηγορα πως θα πεσεις καλυτερα αλλα........καααααααιιιιιιιιιιιιιι θεαματικα!![]()
κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!
Και με το 250 δεν έχεις την τρελή άνεση να ανοίξεις το γκάζι και να μουρλαθεί η πίσω ρόδα.....
kawasaki street warriors
"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
One more dies one more lives
One baby cries one mother grieves
For all the sins you will commit
You'll beg forgiveness and none I'll give
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!
συγνωμη αλλα εισαι σιγουρος οτι αυτος το μαζεψε μετα???
σπαζζ το έχω σκεφτεί κι εγώ αλλά δε νομίζω να βοηθάει. άλλωστε ο τυπάς στη φωτο δεν κρατάει συμπλέκτη.
adam_tsouk λίγο εκτός θέματος. Ρώτησα την τεχνική. Δεν είπα ότι θα βγω να το κάνω. Αλλωστε με βρεγμένη ελληνική άσφαλτο δε χρειάζεσαι ούτε καν 100cc για να driftάρεις.
ρε παιδιά γκάζι στην σωστή στιγμή και καλό πάτημα στον μαρσπίε ανάλογα την πορεία που θέλουμε να ακολυθήσουμε και στην αντίθετη μανέτα ταυτόχρονα...
Οι μισοί λέτε για το ντρίφτ στα φρένα(είσοδο στροφής) και οι άλλοι μισοί για το ντρίφτ με γκάζι(έξοδο στροφής)..Κάντε edit και πειτε σε τι αναφέρεστε γιατί θα τσακιστεί κανένας.
johnpan δε κραταει τον συμπλεκτη γιατι ισως να νοιωθει ιδιαιτερα σιγουρος.ισως επειδη οπως ειπε και ο hotdog δεν ντριφταρει στα φρενα αλλα ειναι υπερστροφη ισχυος οπως θα ελεγαν οι αυτοκινητακιδες.
βασικα αμφιβαλλω λιγο για το αν τελικα στριβει ο αναβατης.
johnpan ναι δουλευει αυτο με τον συμπλεκτη.πιστεψε το.
ας το παρομοιασω(αν και δεν ειναι το ιδιο) με εκουσιο μπλοκαρισμα του πισω τροχου με την χρηση φρενου.
μπλοκαρεις τον πισω τροχο με το φρενο......ο πισω ας υποθεσουμε πως βγαινει εκτος προκαθορισμενης τροχιας κι αρχιζει να ολισθαινει ειτε αριστερα ειτε δεξια.απελευθερωνεις το ποδοφρενο και αυτοματα ο τροχος αρχιζει να ξαναμπαινει στην αρχικη του τροχια.ετσι οταν ντριφταρεις (χρησιμοποιωντας το "φρενο" του κινητηρα κρατωντας τον συμπλεκτη ελευθερωνεις ουσιαστικα τον τροχο και ανακτωντας ξανα την προσφυση του ξαναβρισκει ομοιως με το μπλοκαρισμα την αρχικη του πορεια.
αυτα χονδρικα...παιζουν σιγουρα αρκετες λεπτομερειες ακομη αλλα δεν ειμαι τρομερα γνωστης αλλα συναμα θα χρειαζοταν πολυ χρονο (και χρημα?) για να αναλυθουν....![]()
αυτα ειναι οσα χρειαζονται να ξερεις............
η θεωρια σε οδηγει μα η πραξη θα σε μαθει<<<
κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!
για τα παραπάνω ρωτήστε τον Κυριάκο fzr1000_EXUP
H απαντηση ειναι οτι δεν υπαρχει τεχνικη σε αυτες τις φασεις.Απλα πεφτεις οπως επεσε και αυτος στη φωτο.Η τεχνικη υπαρχει για να μη βρεθουμε σε αυτη τη φαση (εκτος ελεγχου) αλλα ειναι μεγαλη και βαριεμαι να τη γραψω.
οπα ρε συ πως δεν υπαρχει.ενταξει στην συγκεκριμενη φωτο και στο θεο να μιλησεις το πιθανοτερο ειναι να πεσεις.
αλλα γενικα εαν βρεθεις σε παρομοιες καταστασεις φυσικα και υπαρχουν τροποι να γλυτωσεις την πτωση....
κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!