Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: handmade μανιταρια με χαμηλο κοστος.

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac

handmade μανιταρια με χαμηλο κοστος.

επειδη εβλεπα μανιταρια και ζηλευα ειπα να φτιαξω κι εγω. μιας και ουτε διαστημικα υλικα χρησιμοποιουν ουτε γαμω τις τεχνολογιες εχουν. αγορασα λοιπον δυο μπαρες τεφλον μαυρο και πηγα στο μηχανουργειο του φιλου μου να τα κοψουμε. η μεγαλη μπαρα ηταν 40χιλιοστα κι η μικρη 30. μετρα πηραμε κατευθειαν πανω στην μηχανη. για τα μπροστα στον αξονα της μηχανη τρπησα την βιδα. 4χιλιοστα τρυπα. αν δω οτι για καποιο λογο δεν 'αρεσε την αντικαθιστω με αλλη ιδια γνησια χοντα που εχω καβατζα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC04764.jpg 
Προβολές:	469 
Μέγεθος:	98,0 KB 
ID:	249243

Όνομα:	DSC04772.jpg 
Προβολές:	465 
Μέγεθος:	91,8 KB 
ID:	249244

Όνομα:	DSC04765.jpg 
Προβολές:	466 
Μέγεθος:	63,9 KB 
ID:	249245

η δουλεια χρεωνεται 40ε η ωρα εμενα μου εκανε μιση ωρα για ολα. με τους καφεδες και την παρλα τα καναμε σε ενα απογευμα. +1 ευρω κοστος η ολοπαση ντιζα 4αρων χιλιοστων για τον τροχο εμπρος. και 4ε ειχαν κοστισει τα τεφλον απο τα οποια περισσεψε υλικο για αλλες δυο μηχανες. συνολο σκαρτα 25 ευρω για 4 μανιταρια, βιδες ειχα εγω. φυσικα εγω δεν πληρωσα ουτε τοσα.

Όνομα:	DSC04768.jpg 
Προβολές:	464 
Μέγεθος:	70,7 KB 
ID:	249246

και πάρα πολύ καλά έκανες και μπράβο σου.... το είχαμε εφαρμόσει με έναν φίλο την δεκαετία του 90 στα τότε gsxr.....

το μόνο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι οτι θεωρώ οτι τα selfmade μανιτάρια θα πρέπει να είναι στις διαστάσεις των "μαμά" καθότι πολλές φορές έχω δει aftermarket σε άλλες διαστάσεις (ίσως και πιο κομψά) τα οποία στην κακιά στιγμή δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα...

βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω οτι έχει μία βάση αυτό που λέω...

ποια ειναι τα μαμα? υπαρχουν τετοια? οσο και να αποδωσουν παντως κερδος θα ειναι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    επειδη εβλεπα μανιταρια και ζηλευα ειπα να φτιαξω κι εγω.
    μιας και ουτε διαστημικα υλικα χρησιμοποιουν ουτε γαμω τις τεχνολογιες εχουν.
    αγορασα λοιπον δυο μπαρες τεφλον μαυρο και πηγα στο μηχανουργειο του φιλου μου να τα κοψουμε.
    Είπαμε ok haircut ,
    αλλά το τεφλόν(αν και δεν είναι αυτό το όνομα του)απο την Σπύρου Πάτση(έχω ψΩνίσει κι εγώ)
    δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα "αγοραστό".
    μπάρον says :
    "Japan rullezzzz re και ας το περνάω μίνιο και μουράβια κάθε 2 βδομάδες :rotflmao: "
    -
    _Holder of Honoured Blockage Degree delivers lessons on invisibility_

Ο Καγκουρογαμόσαυρος

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από golis Προβολή μηνύματος
    Είπαμε ok haircut ,
    αλλά το τεφλόν(αν και δεν είναι αυτό το όνομα του)απο την Σπύρου Πάτση(έχω ψΩνίσει κι εγώ)
    δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα "αγοραστό".
    σκληρο PVC ειναι το υλικο στα περισσοτερα για να μπορει να γλυστησει και οχι να σκαλωσει...

απο την αλλη , το κοστος (+τη δουλεια) μου φαινεται αρκετο για να πουμε οτι δεν αξιζει τον κοπο. φιλος με Fazer εδωσε 20-25 για αυτα που μπαινουν στο πηρουνι (μπροστινο συστημα). και με 35 ευρω βρισκεις προστασια πλαισιου απο εταιρεια, με βιδες που εχουν συγκεκριμενες αντοχες...
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    χωρις να θελω να κανω το εξυπνο...
    αλλα επειδη την εχω πατησει απο μανιταρια (και μαλιστα επωνυμα), δεν ειναι και οτι καλυτερο να πειραματιζεσαι...
    συνηθως τα μανιταρια πιανουν κατευθειαν πανω στο πλαισιο, στις βασεις του κινητηρα.
    αν η βιδα που πιανει πανω στο πλαισιο δεν σπασει κατα την στιγμη που σκασει το μανιταρι κατω και συρθει το μηχανακι, σου γ@μησε την βαση του κινητηρα (δλδ το πλαισιο).

εγω νομιζω οτι τα μανιταρια που τα κανουν με λαμακια που παρεμβαλλονται στην βιδα που πιανει πλαισιο και ειτε στραβωνουν, ειτε σπανε, ειναι τα καλυτερα.

χωρις να θελω να μειωσω την δουλεια σου και την σκεψη σου, τα πραγματα μπορει να γινουν πιο περιπλοκα καποιες φορες...

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    τα σωστα μανιταρια δεν εχουν διαστημικη τεχνολογια,εχουν ομως δυναμομετρημενο στελεχος βιδας που σπαει την καταλληλη στιγμη πριν παθει ζημια ο σκελετος....

συνολο 60. τα 60 μπορει να μην ειναι πολλα αλλα ειναι παραπανω απο τα διπλα. οι τιμες που εδωσα ειναι ενδεικτικες. εγω πληρωσα μονο τις μπαρες τεφλον και την ντιζα. συνολο 5ε. για 5ε ειναι παραπανω απο αψογα τελεια κλπ... να σκαλωσει δεν σκαλωνει. εδω βλεπεις οτι τριβονται και τα πλαισια ακομα σε καλη ξαπλα και δεν σκαλωνουν.

πλαισο απο το παλιο μου 600F

Όνομα:	Untitled.jpg 
Προβολές:	359 
Μέγεθος:	52,7 KB 
ID:	249272

ξερω. διαβασα πολλα "ατυχηματα" πριν το κανω. στο δικο μου μηχανακι τα βιδωσα στην βαση του φερινγκ. η οποια ειναι ενα σιδερενιο κυλινρακι που βιδωνει πανω στο πλαισιο. οποτε απο την βιδα του μανιταριου μεχρι το πλαισιο εχω αρκετη αποσταση. η οποια αν ολα αυτα αντεξουν θα κανει το ολο συστημα να στραβωσει, πριν παρει το πλαισιο. δεν θα εβαζα σε καμια περιπτωση μανιταρι στην βαση του μοτερ οπως προτεινονται ολα τα αφτερμαρκετ. πρωτον και κυριοτερον γι'αυτο που λεει ο devil και δευτερον γιατι θελει τρυπα το φερινγκ. ευχομαι να μη μαθουμε ποτε κατα ποσο ειναι ανθεκτικα η οχι. αν και το σκεφτηκα πολυ πριν τα φτιαξω λογω αλουμινενιου πλαισιου.. το παλιο μου με το σιδερενιο ειχε δεσει κομπο τις μπουκαλες εκανε πιατελα την ζαντα στραβωσε μεχρι κι η πανω τιμονοπλακα και πλαισιο ΔΕΝ πηρε!!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    ξερω. διαβασα πολλα "ατυχηματα" πριν το κανω. στο δικο μου μηχανακι τα βιδωσα στην βαση του φερινγκ. η οποια ειναι ενα σιδερενιο κυλινρακι που βιδωνει πανω στο πλαισιο. οποτε απο την βιδα του μανιταριου μεχρι το πλαισιο εχω αρκετη αποσταση. η οποια αν ολα αυτα αντεξουν θα κανει το ολο συστημα να στραβωσει, πριν παρει το πλαισιο. δεν θα εβαζα σε καμια περιπτωση μανιταρι στην βαση του μοτερ οπως προτεινονται ολα τα αφτερμαρκετ. πρωτον και κυριοτερον γι'αυτο που λεει ο devil και δευτερον γιατι θελει τρυπα το φερινγκ. ευχομαι να μη μαθουμε ποτε κατα ποσο ειναι ανθεκτικα η οχι. αν και το σκεφτηκα πολυ πριν τα φτιαξω λογω αλουμινενιου πλαισιου.. το παλιο μου με το σιδερενιο ειχε δεσει κομπο τις μπουκαλες εκανε πιατελα την ζαντα στραβωσε μεχρι κι η πανω τιμονοπλακα και πλαισιο ΔΕΝ πηρε!!
    και γαμώ τις δουλειές έκανε το μανητάρι ρε μαν.. :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

δεν ειχε μανιταρι ρε μαν. χαχαχαχα απλα το εθεσα σαν ενδειξη για ποσο γερο ηταν το σιδερενιο πλαισιο. εκει θα εβαζα μανιταρια χωρις 2η σκεψη..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    r&g .-

http://www.rg-racing.com/browseBike/...ame)/2001.aspx ??? 75λιρες αγγλιες. προτιμω τα 4ε. αντε 25 αν ημουν αγνωστος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Οκ

(το απεύχομαι αλλά) μετά την σαβούρα θα ήθελα να ποστάρεις φωτό από την προστασία που σου παρείχαν τα handmade μανιτάρια σου.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2014, 13:45
  2. Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2013, 15:16
  3. Suzuki με V-2... DESMO !!!!!
    από SeNNinhA στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2003, 11:28
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 08:22