Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: κακο μπροστινό φρενο, γιατί?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sernodas2

κακο μπροστινό φρενο, γιατί?

το εχω ξαναβάλει αυτο το θεμα,αλλα τωρα θα προσπαθήσω να συντάξω το κείμενο μου οσο μπορω καλύτερα μπας κ βγαλω καμια ακρη με την βοηθεια σας

εχουμε κ λεμε:
    το μοτο ειναι ενα bros με μονη πλευστη δισκοπλακα κ 4πιστονη δαγκανα nissin, αυτο που κανει ειναι οτι στα λιγα χιλιομετρα λιγο πριν την ακινητοποιήσει πιανει-αφήνει πιανει-αφηνει
    αλλακτηκε δισκοπλακα τακακια με μια καινουργια xgear κ παλι τα ιδια ,με το που μπηκε πανω εκανε ακριβώς ότι έκανε κ η προηγούμενη,

ρουλεμαν τιμονιου κ τροχου καινούργια οκ, υγρά μπήκαν καινούργια, εξαέρωση έγινε,εμβολακια βγήκαν καθαριστικά, ζαντα ειναι ισια,

παρατηρήσεις:γυρνοντας ροδα κ βλεποντας το δισκο απο μπροστα δεν βλεπεις,με το ματι τουλαχιστον, στραβομαρα.βλεποντας ομως το δισκο απο διπλα βλεπεις να κανει ενα ανεβοκατέβασμα.ακομα πριν πολλα χρονια ειχε κανει οπισθεν ενα μαλακας κ με ειχε καβαλησει, αλλα τοτε δεν ειχε βγαλει κανενα προβλημα παρα μονο ενα μικρο τσαλακωμα του φτερου.

μήπως ειναι στραβος ο αξονας κ βγαζει αυτο?

η xgear ποτε δεν μου γεμισε το ματι.......αλλα ηταν η μονη εταιρια που βρηκα να εχει δισκο για ntv bros γνωριζετε απο ποιες αλλες μοτο μπορει να κανει ο δισκος,εχετε τπτ κατα νου ητε για το προβλημα που περιγραφω,ητε για την αγορα νεας δισκοπλακας

(να αναφερω οτι απ την πρωτη στιγμη που εβαλα την καινουργια πανω ειχε ακριβος τα ιδια συμπτώματα με την προηγουμενη,κ ετσι αρχισα να ψαχνω ολα τ αλλα που μπορουσαν να βγαζουν αυτη την συμπεριφορά)
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sernodas2 Προβολή μηνύματος
    το εχω ξαναβάλει αυτο το θεμα,αλλα τωρα θα προσπαθήσω να συντάξω το κείμενο μου οσο μπορω καλύτερα μπας κ βγαλω καμια ακρη με την βοηθεια σας

εχουμε κ λεμε:
    το μοτο ειναι ενα bros με μονη πλευστη δισκοπλακα κ 4πιστονη δαγκανα nissin, αυτο που κανει ειναι οτι στα λιγα χιλιομετρα λιγο πριν την ακινητοποιήσει πιανει-αφήνει πιανει-αφηνει
    αλλακτηκε δισκοπλακα τακακια με μια καινουργια xgear κ παλι τα ιδια ,με το που μπηκε πανω εκανε ακριβώς ότι έκανε κ η προηγούμενη,

ρουλεμαν τιμονιου κ τροχου καινούργια οκ, υγρά μπήκαν καινούργια, εξαέρωση έγινε,εμβολακια βγήκαν καθαριστικά, ζαντα ειναι ισια,

παρατηρήσεις:γυρνοντας ροδα κ βλεποντας το δισκο απο μπροστα δεν βλεπεις,με το ματι τουλαχιστον, στραβομαρα.βλεποντας ομως το δισκο απο διπλα βλεπεις να κανει ενα ανεβοκατέβασμα.ακομα πριν πολλα χρονια ειχε κανει οπισθεν ενα μαλακας κ με ειχε καβαλησει, αλλα τοτε δεν ειχε βγαλει κανενα προβλημα παρα μονο ενα μικρο τσαλακωμα του φτερου.

μήπως ειναι στραβος ο αξονας κ βγαζει αυτο?

η xgear ποτε δεν μου γεμισε το ματι.......αλλα ηταν η μονη εταιρια που βρηκα να εχει δισκο για ntv bros γνωριζετε απο ποιες αλλες μοτο μπορει να κανει ο δισκος,εχετε τπτ κατα νου ητε για το προβλημα που περιγραφω,ητε για την αγορα νεας δισκοπλακας

(να αναφερω οτι απ την πρωτη στιγμη που εβαλα την καινουργια πανω ειχε ακριβος τα ιδια συμπτώματα με την προηγουμενη,κ ετσι αρχισα να ψαχνω ολα τ αλλα που μπορουσαν να βγαζουν αυτη την συμπεριφορά)
    Αν κάνει ανεβοκατέβασμα, ή είναι παράκεντρη η δισκόπλακα, ή είναι παράκεντρο το κέντρο που βιδώνει η δισκόπλακα (χλωμό). Η xgear τι είναι? Κάτι κινέζικες από ebay ή κάποιες καλύτερης ποιότητας?
    Βέβαια είναι περίεργο οτι σου το έκανε το ίδιο και η προηγούμενη... Η προηγούμενη ήταν η δικιά του και χάλασε ξαφνικά, ήταν πάλι xgear που στο έκανε πάλι ξαφνικά?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Θα υπέθετα ότι πηραν αέρα τα πανιά της πλευστής αλλά δεν μπορώ να βρω τι ζημιά μπορεί να έγινε για να κάνει τα ίδια και η καινούρια..

Εκτός αν την "έφαγε" η δαγκάνα, οπότε θα σφίξουν οι κώλοι...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

x gear αυτη http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=2581

oldman* τι θες να πεις με το την εφαγε η δαγκανα?
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    oldman* τι θες να πεις με το την εφαγε η δαγκανα?
    Ότι ο παλιός δίσκος προξένησε κάποια ζημιά στην δαγκάνα (πιθανόν στις βίδες ή στις βάσεις στήριξής της) οπότε το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με αλλαγή δισκόπλακας..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Ότι ο παλιός δίσκος προξένησε κάποια ζημιά στην δαγκάνα (πιθανόν στις βίδες ή στις βάσεις στήριξής της) οπότε το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με αλλαγή δισκόπλακας..

Σε γνωστό gsxr750(όχι του μπιμπίκου, δεν του έβγαλε κι αυτό το πρόβλημα), είχε ραγίσει η βάση αλλά δεν είχε κάποιο αισθητό πρόβλημα...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

οπότε σε πρώτη φάση καλο θα ηταν να βαλω μια αλλη δαγκανα να δω συμπεριφορά

κ σε δευτερη να αλλαξω την μποτα απ το καλαμι.....να εχουν παρει οι βασεις?πως ρε γαμώτο?

(κ σε τριτη να της βαλω φωτια...)
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Παλαιό μέλος
    Νομίζω πως δε χρειάζεται να αλλάζεις πράγματα στο μηχανάκι σου αλλά να βρεις από που προέρχεται το πρόβλημα. Και ένα πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από τον πιό απίθανο παράγοντα (Σε μία πτώση μου σε αμμοπαγίδα και αφού ξαναμπήκα στην πίστα άλλοτε το φρένο μου είχε κανονική λειτουργία και άλλοτε έμενε λιγάκι πατημένο χωρίς να πατάω τη μανέτα εγώ. Είχα σπάσει το κεφάλι μου να βρω τι είχε στραβώσει και τελικά βρήκα απλώς ένα πετραδάκι που δεν έφευγε από το κενό της μανέτας και άλλοτε δε την άφηνε να επιστρέψει και άλλοτε την άφηνε κανονικά)
    Βέβαια από το φόρουμ δε μπορείς να μας δώσεις σαφή αίσθηση του τι ακριβώς κάνει το φρένο σου αλλά αυτό που έχω να σου πω εγώ είναι άνοιξε το μυαλό σου και σκέψου γιατί και πως. Γιατί μόνο στα λίγα χιλιόμετρα?? Μήπως το κάνει και στα πολλά απλώς στα λίγα είναι πιό έντονο??? είναι θέμα δαγκάνας?? Μανέτας?? τακάκια?? ζάντας??? υγρών φρένων??? κάτι σκαλώνει και επηρρεάζει το φρένο σου??? Χίλια δύο μπορεί να είναι, μη ξοδεύεις λεφτά άσκοπα........

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    οπότε σε πρώτη φάση καλο θα ηταν να βαλω μια αλλη δαγκανα να δω συμπεριφορά

κ σε δευτερη να αλλαξω την μποτα απ το καλαμι.....να εχουν παρει οι βασεις?πως ρε γαμώτο?

(κ σε τριτη να της βαλω φωτια...)
    ή είναι μια ευκαιρία να μάθεις να στρίβεις αντρίκια.. χωρίς φρένα..
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Το ιδιο ακριβως εκανε μια δισκοπλακα (μαμα, δηλ της πλακας) σε ενα 1150 που ειχα. Δεν ειχε εκκεντροτητα παραλληλα με τον αξονα περιστροφης, αλλα ειχε καθετα. Νομιζω οτι ειχαν 'παρει' τα πριτσινια. Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι γι αυτο απο το να αλλαξεις πλακα. Ισως για καποιο μηχανουργιο να θεωρει τετριμμενο να σου βαλει αλλα πριτσινια, αλλα με προσοχη, καθ'οτι ειναι θεμα ζωης και θανατου.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    Η xgear τι είναι? Κάτι κινέζικες από ebay ή κάποιες καλύτερης ποιότητας?
    Ελληνικη ειναι.Καπου στο Ρεντη ειναι αν θυμαμαι καλα.

Κοιτα να εχει πιασει καμια γιαλαδα η πλακα,αν ναι,γιαλοχαρτακι απαλα.Βαλε και κανενα καλο τακακι και βλεπεις...Αν παλι τπτ αλλαξε την πλακα με καμια πιο γνωστη μηπως την εχει ακουσει για τα καλα η πλακα...
    Aprilia Pegaso

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Το ιδιο ακριβως εκανε μια δισκοπλακα (μαμα, δηλ της πλακας) σε ενα 1150 που ειχα. Δεν ειχε εκκεντροτητα παραλληλα με τον αξονα περιστροφης, αλλα ειχε καθετα. Νομιζω οτι ειχαν 'παρει' τα πριτσινια. Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι γι αυτο απο το να αλλαξεις πλακα. Ισως για καποιο μηχανουργιο να θεωρει τετριμμενο να σου βαλει αλλα πριτσινια, αλλα με προσοχη, καθ'οτι ειναι θεμα ζωης και θανατου.
    δεν θα παιξω το τομαρι μου για μια δισκοπλακα σε καμια περίπτωση...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από menelaos46 Προβολή μηνύματος
    Νομίζω πως δε χρειάζεται να αλλάζεις πράγματα στο μηχανάκι σου αλλά να βρεις από που προέρχεται το πρόβλημα. Και ένα πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από τον πιό απίθανο παράγοντα (Σε μία πτώση μου σε αμμοπαγίδα και αφού ξαναμπήκα στην πίστα άλλοτε το φρένο μου είχε κανονική λειτουργία και άλλοτε έμενε λιγάκι πατημένο χωρίς να πατάω τη μανέτα εγώ. Είχα σπάσει το κεφάλι μου να βρω τι είχε στραβώσει και τελικά βρήκα απλώς ένα πετραδάκι που δεν έφευγε από το κενό της μανέτας και άλλοτε δε την άφηνε να επιστρέψει και άλλοτε την άφηνε κανονικά)
    Βέβαια από το φόρουμ δε μπορείς να μας δώσεις σαφή αίσθηση του τι ακριβώς κάνει το φρένο σου αλλά αυτό που έχω να σου πω εγώ είναι άνοιξε το μυαλό σου και σκέψου γιατί και πως. Γιατί μόνο στα λίγα χιλιόμετρα?? Μήπως το κάνει και στα πολλά απλώς στα λίγα είναι πιό έντονο??? είναι θέμα δαγκάνας?? Μανέτας?? τακάκια?? ζάντας??? υγρών φρένων??? κάτι σκαλώνει και επηρρεάζει το φρένο σου??? Χίλια δύο μπορεί να είναι, μη ξοδεύεις λεφτά άσκοπα........
    μωρέ δεν χαλάω φράγκο, πάλι καλά, μονό τα έξοδα της δισκοπλακας τακάκια υγρά κ μπόλικη μουτζούρα στα νύχια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    ή είναι μια ευκαιρία να μάθεις να στρίβεις αντρίκια.. χωρίς φρένα..
    στρίβουν ακόμα με φρένα ο κόσμος??

τα πέρασα ακόμα ένα χέρι όλα, έσφαξα στα δυο την δαγκάνα, έβγαλα εμβολακια λαστιχάκια καθάρισα λάδωσα κ τα έβαλα πάλι.. υγρά καινούργια, εξαέρωση, άλλαξα κ την τρόμπα μιας κ έχει μια ακόμα, έβαλα κ το παλιό δίσκο κ αποτέλεσμα.ο παλιός είναι όντως στραβός κάνει s κοιτώντας των από μπροστά κ ο xgear είναι στραβός στο πάνω κάτω,απ τα πριτσίνια που λεει κ φιλος,

οπότε για τώρα θα μπει ενας ισιος, ελπίζω (τουλάχιστον) που παίζει απο φίλο να δουμε αποτελεσματα. κ περνώ των άλλων παραμάσχαλα σαν δείγμα κ ψάχνω για κατι επώνυμο,

δεν μπορεί να είναι κατι αλλο..... αφού ο ενας ειναι s κ ο αλλος παιζει πανω κατω, ο δισκος θα ειναι...του πουστεος....ολα τα αλλα τα εχω δει
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από adhsgti Προβολή μηνύματος
    Ελληνικη ειναι.Καπου στο Ρεντη ειναι αν θυμαμαι καλα.

Κοιτα να εχει πιασει καμια γιαλαδα η πλακα,αν ναι,γιαλοχαρτακι απαλα.Βαλε και κανενα καλο τακακι και βλεπεις...Αν παλι τπτ αλλαξε την πλακα με καμια πιο γνωστη μηπως την εχει ακουσει για τα καλα η πλακα...
    αστοχία υλικού θα τους έκατσε...κ μου έκατσε κ μένα... συμβαίνουν αυτά..μην κακολογούμε(κ γω πρωτος) ελληνικές εταιρίες κ ιδικά αυτός τους δύσκολους καιρούς

σε αναζήτηση που εκανα για xgear δεν ειδα κακα σχόλια

αστοχια υλικου.
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Συγνώμη αλλά μιά εκκεντρότητα όπως αυτή που περιγράφεται ΔΕΝ υπάρχει λόγος να επηρεάζει την λειτουργία του φρένου και να βγάζει κραδασμό.
    Αλλού είναι η αιτία.
    Τα πριτσίνια πρέπει να επιτρέπουν μικρές κινήσεις στην δισκόπλακα αριστερά-δεξιά (εξ ου και το floating) ώστε να επιζήσει στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται υπάρχει στην δική σου ή έχει φρακάρει?

πριτσίνια δίσκος ενα σώμα,απ την πρώτη στιγμή,αλλα νομίζω πως αυτη η πλευστότητα που λες δεν μπορεί να ειναι εμφανείς με το χέρι

η οχι?
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μπροστινό φρένο ΧΤ600
    από xenos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2009, 16:38
  2. Μπροστινό φρένο Gsr
    από vstromgr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2009, 06:34
  3. μπροστινο φρενο χαστουκια
    από eXJey στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2007, 10:26
  4. Το μπροστινό φρένο τρίζει ανεξήγητα!!
    από kchrono στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2007, 10:28
  5. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2007, 22:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ